Sari la conținut

Poză

Fursecuri de tarate "monti, monti"


15 răspunsuri la acest topic

#1 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 14 November 2008 - 01:00 PM

cum va povesteam, imi venise mie o pofta nebuna de pregatit ceva, si cum nu aveam niciun dram de faina permisa, am incercat niste fursecuri doar din tarate de grau. Nu sunt aspectuoase, dar sunt bune si satioase...o gustarica numai buna wink.gif Sa nu ma certati, dar prea nu am cantarit ingredientele

Reteta e cam asa:

3 cani tarate
1 1/2 cani apa
2 oua
scortisoara
fructoza
esente (eu am uitat sa pun 075.gif, rusine mie...)
1 plic praf de copt

1 ou - de uns
susan


se amesteca toate ingredientele, framantati putin...si tot veti vedea ca nu se leaga nimic....nicio problema! Luati o tava si puneti harti de copt in ea. Asezati fursecurile cu lingura sau cu mana, cum va vine mai usor... auriti-le frumos cu oul ramas si presarati susan peste ele biggrin.gif Si gata lucrul; acum bagatile la cuptor si tineti-le aprox 30-40 de min, in fct de aragazul fiecaruia. EU am aragaz mai vechi, fara temperaturi, si am tinut 40 min. A, si am mai pus si o cratita de apa in cuptorul preincalzit wink.gif . Mi-e mi-au iesit 12 bucati...dar nu sunt micute rau, sunt potrivite.

DSC07818.JPG DSC07819.JPG

DSC07820.JPG DSC07821.JPG

DSC07822.JPG

sper sa va placa si sa aveti curajul sa le faceti biggrin.gif Daca va incumetati, vreau pozici. Oricum, eu vreau sa prestez si minunatiile daneimursa rolleyes.gif



#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 14 November 2008 - 01:25 PM

foarte interesant...nu sunt amarui?hmmmm..suna bine biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 14 November 2008 - 01:30 PM

buna, ma bucur ca iti plac
nu, nu sunt amarui de loc...daca le pui fructoza suficienta si arome, sunt perfecte


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2008 - 01:49 PM

Ma tot invartesc pe aici asteptand fursecurile tale dar vad ca mi-a luat-o inainte Antzuka !

Bravo si la cat mai multe prajiturele monti, facute de tine !
wav.gif

#5 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 14 November 2008 - 02:17 PM

ce ma bucur...VA PLAC blob1.gif sper sa le si prestati tongue.gif

si da, sunt pusa pe treaba, vreau sa fac dulciuri multe multe....multe
dar cu incetinitorul biggrin.gif tongue.gif

#6 musicat

musicat

    cat'fight

  • Membri
  • 576 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romani'c'a

Postat 14 November 2008 - 03:05 PM

eu vin mai cu intarziere biggrin.gif ,andreea,arata bine,din cate zici sunt si gustoase,bravo . floare.gif
musicat

#7 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 14 November 2008 - 07:13 PM

Bune, bune. Bravo autoarelor! Cred ca putem sa le inmuiem un capat in cioco (70%) topita

#8 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 15 November 2008 - 09:56 AM

felicitari, andreea, pentru prima ta reteta postata! vad ca te-ai descurcat si cu pozele

n-am incercat pana acum nimic numai cu tarate (exceptand crusta la snitele)

spune-mi te rog, sigur nu-ti rupi dintii in ele? vad ca danamursa nu a zis nimic de apa

am sa incerc si eu reteta ta, e simpla, sanatoasa si slabicioasa

#9 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 November 2008 - 10:52 AM

multumesc fetelor de aprecieri blob1.gif blob6.gif blob1.gif blob6.gif

gina, sigur sigur nu iti rupi dinti in ele, nici nu ai cum... a doua zi sunt chiar mult mai fragede si asa bune biggrin.gif sper ca o sa le incerci ca sa te convingi

mico, multumesc pt urari, sper sa le faci cat mai curand si sa pui si poze, ca fara nu se poate wink.gif ai sa vezi ca ssunt asa bune...si slabicioase biggrin.gif si daca vrei poti incerca asa cum a zis mon, cu un colt bagat in cioco topita....ar iesi o minunatie mincacios.gif

mon, ce idee faina! si ma bucur ca iti plac. Am citit mai din urma pe sezatoare si am vazut ca ai tinut scardale. Poti sa fii atat de draguta sa intri si pe la topicul 'tinem impreuna scardale' ca sa ne impartasesti si noua din experienta ta de atunci? Ca azi e prima mea zi de dieta si mi-ar prinde bine ajutor/sfaturi din partea ta. Si mie si lui floricel. Te asteptam acolo, daca vrei sa poposesti si pe la noi...

va pup fete frumoase floare.gif

#10 musicat

musicat

    cat'fight

  • Membri
  • 576 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romani'c'a

Postat 15 November 2008 - 11:14 AM

andreea,le incercam daca nu erau cu oua,dar asa,nu am cum,poate o sa le fac dupa post biggrin.gif
musicat

#11 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 November 2008 - 12:09 PM

atunci asteptam... biggrin.gif si pana atunci sa ne mai uimesti si tu cu retete gustoase de post wink.gif Ma batea gandul sa tin si eu...dar nu tot, ca tocmai am inceput scarsdale laugh.gif

#12 Helene-Stef

Helene-Stef

    Bucataras

  • Membri
  • 160 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tulcea

Postat 10 October 2009 - 05:07 PM

Buna! Am incercat si eu aceasta reteta, dar nu mi-a iesit... sad.gif Este prima tentativa de gati ceva dulce Montignac...
Nu aveam in casa praf de copt si nu am pus. Apoi, ar mai fi ceva. Nu am nici cuptor deocamdata, asa ca le-am "copt" intr-o tigaie de teflon. S-au cam ars...
Si, folosind ca indulcitor si stevia...Nu prea sunt extraordinare nici la gust...
Probabil cele facute de tine au fost mai bune...
Nu stiu exact cat trebuie sa astept pana la urmatoarea masa acum. As vrea sa mananc niste branza, dar mai stau o ora-doua,nu?
Iti poti trai viata in doua moduri: fie sa nu crezi ca exista miracole, fie sa crezi ca TOTUL este un miracol."

url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wENicXS/]

[/url]

#13 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 January 2010 - 03:25 PM

Am ajuns si aici. Deci...am facut si eu aceste minunate fursecuri, dar cu mici modificari: am adaugat faina integrala si faina de secara (aveam niste resturi si-am zis sa nu le arunc), putin ulei, cacao si sare. In rest, am respectat totul cu sfintenie (adica modul de preparare laugh.gif ). Adaugand fainurile alea, am pus mai multa apa, deci compozitia a fost un pic moale (ca la fursecurile obisnuite de le torni cu lingura). Au avut un gust minunat si or sa se mai repete cand mai fac rost de tarate. Multmumim pentru reteta. Si pentru ca am promis ca atunci cand fac monti pun si poze...iaca doua. Sper sa va fac pofta sa-i preparati si voi. smile.gif

motiv edit: cuvinte scrise aiurea

Miniaturi atașate

  • tarate.jpg
  • tarate1.jpg

Editat de NAZDRAVANA, 25 January 2010 - 03:26 PM.


#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 January 2010 - 05:35 PM

QUOTE(NAZDRAVANA @ Jan 25 2010, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am ajuns si aici. Deci...am facut si eu aceste minunate fursecuri, dar cu mici modificari: am adaugat faina integrala si faina de secara (aveam niste resturi si-am zis sa nu le arunc), putin ulei, cacao si sare.

Deoarece reteta contine oua si tu ai pus in plus si ulei (deci contine lipide) te rog sa spui ce cantitate de faina integrala, de secara si tarate ai pus.

#15 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 January 2010 - 06:14 PM

Ai dreptate.
Am pus asa: 3 cani tarate, o cana faina de secara, jumatate de cana faina integrala, un plic si un sfert praf de copt, 3 cani si jumatate de apa, 100 ml ulei de floarea soarelui, 4 oua, 2 linguri cacao, o lingurita esenta de flori de portocale, jumatate de lingurita cu sare, doua linguri cu seminte de susan, o lingurita cu scortisoara.
Cred ca astea au fost ingredientele. Nu mai stiu exact la apa daca e corect, dar am mentionat ca era un pic moale aluatul. Fiind moale, nu a durat la copt decat vreo 10-15 minute. De mancat le-am mancat simple ca mic dejun sau la pranz...sau pe post de cina seara laugh.gif .
Astept comentariile rolleyes.gif. Daca am facut prostii, macar sa le indrept, sa nu mai fac si a doua oara.
A...am uitat sa mentionez ca taratele le-am cumparat din piatza si tanti femeia de la care le-am luat a considerat ca e pacat sa puna numai tarate in punga, ca mi le ia vantul. Asa c-a mai adaugat de la ea putere niste nisip cu pietricele mad.gif . Deci...am cam renuntat la ele dupa ce le-am facut, erau bune de aruncat. mad.gif angryfire.gif

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 25 January 2010 - 06:54 PM

QUOTE(NAZDRAVANA @ Jan 25 2010, 08:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am pus asa: 3 cani tarate, o cana faina de secara, jumatate de cana faina integrala, un plic si un sfert praf de copt,

Este foarte bine dpdv monti biggrin.gif
Nu conteaza cata apa ai pus



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi