Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura Kinder


25 răspunsuri la acest topic

#1 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 15 November 2008 - 08:35 AM

Reteta sigur ati mai vazut-o pe culinar, e modificata dupa cea de AICI. Nu cred ca e nevoie sa va zic cat e de buna, va dati seama dupa poze smile.gif

Foi:
7 oua
80 gr fructoza
7 linguri cacao
2 linguri faina de soia
1 lingura praf de copt
1 praf de sare
2 linguri lapte soia
120 ml ulei

Glazura:
200 grame ciocolata 72%
100 grame de unt
2 lingura de apa
3 linguri de ulei

500ml frisca lichida
3 linguri fructoza
1 lingurita esenta de vanilie
gelatina/ intaritor frisca (optional)

Se freaca galbenusele cu fructoza spuma. Se adauga cacaoa, faina, sarea si praful de copt, apoi se toarna laptele si uleiul. La sfarsit se amesteca usor cu albusele batute spuma. Se toarna aluatul in 2 tavi si se coace timp de 12-15 min la 175 C/ 350 F.

Intre timp se topeste cu grija pe baie de aburi ciocolata impreuna cu restul de ingrediente pentru glazura. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Se bate frisca cu fructoza si vanilia. Cand e gata se adauga gelatina dizolvata sau intaritorul. Eu n-am mai adaugat desi ar fi fost binevenit ceva sa o intareasca; mai ales la taiat a trebuit sa am mare grija sa nu se imprastie.

Cand sunt foile reci se intinde un strat din jumate de frisca peste care se intinde jumate din glazura racita (la temperatura camerei), apoi iar restul de frisca, al doilea blat si peste el restul de glazura. Se lasa la frigider peste noapte sa se intareasca bine glazura. Se taie cu un cutit umezit in apa fierbinte.

P1070939.JPG

P1070949.JPG

Imagini atașate

  • P1070943.JPG

Editat de RalucaM, 15 November 2008 - 09:59 AM.


#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 15 November 2008 - 08:52 AM

Raluca ce revenire spectaculoasa. Felicitari! Superba prajitura, Blatul asta cu faina de soia este chiar o minune. Nu l-ai insiropat si totusi pare umed. Am sa-l prestez inainte de craciun sa vad daca imi iese si daca il bifez pentru meniul de atunci.
Multumesc pentru reteta!

#3 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 15 November 2008 - 09:01 AM

Mon ce rapida ai fost biggrin.gif Felicitari pentru concurs! Am lipsit din motive de lucru si oboseala, dar am urmarit din umbra forumul smile.gif
Blatul se umezeste de la frisca, se inmoaie dupa 1 zi.


#4 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 15 November 2008 - 09:13 AM

raluca, mai intai: bucurie mare ca te revad!

buna, buna si aratoasa prajitura!

si intrebarile de rigoare:

ce dimensiuni are tava ta?
nu se poate coace intr-o tava mare si taia in doua ca sa coci doar o singura data?
poate tine loc de tort?



#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 November 2008 - 09:24 AM

icon_love.gif Vai Raluca ! rolleyes.gif
Apari brusc , ne distrugi si . . . sper sa revii . . . .
Cred ca prajitura asta o va readuce si pe Boni pe aici . . .

#6 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 November 2008 - 09:57 AM

imi ploua in gura...prajitura asta cred ca o fac de craciun ...e superba..
o mica problema am...scrie lapte!!!ai folosit lapte fara lactoza?
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#7 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 15 November 2008 - 09:59 AM

QUOTE(2heng @ Nov 15 2008, 10:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
icon_love.gif Vai Raluca ! rolleyes.gif
Apari brusc , ne distrugi si . . . sper sa revii . . . .
Cred ca prajitura asta o va readuce si pe Boni pe aici . . .


pupic.gif si de la mine smile.gif

#8 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 15 November 2008 - 10:08 AM

QUOTE(mico @ Nov 15 2008, 10:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
raluca, mai intai: bucurie mare ca te revad!

buna, buna si aratoasa prajitura!

si intrebarile de rigoare:

ce dimensiuni are tava ta?
nu se poate coace intr-o tava mare si taia in doua ca sa coci doar o singura data?
poate tine loc de tort?


Ce ma bucur ca nu m-ati uitat biggrin.gif
Tava are 22cm x 33cm si blatul a iesit cam gros, puteam sa reduc mai mult cantitatile.
Se poate coace si un singur blat si apoi taiat in 2, cred ca reteta e asa pt ca foile trebuie sa fie subtiri si ar fi greu sa le tai. Eu am 2 tavi de marime identica si le-am copt deodata.
Categoric ca poate fi si tort! Eu chiar asa am servit-o la musafiri, pe post de felii de tort cu lingurita.

#9 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 15 November 2008 - 10:09 AM

QUOTE(antzuka @ Nov 15 2008, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
imi ploua in gura...prajitura asta cred ca o fac de craciun ...e superba..
o mica problema am...scrie lapte!!!ai folosit lapte fara lactoza?


biggrin.gif Merci! Am reparat, am scris lapte de soia. Din obisnuinta nici nu m-am gandit.

#10 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 November 2008 - 10:41 AM

hello2.gif
wow raluca, ce praji faina ai facut...
sigur o voi presta, dar peste 2 sapt, cand scap de scarsdale biggrin.gif
adica taman pt ziua mea tongue.gif

imi place tare mult cum arata, si sa te tina poftele mult de acum incolo, sa ne mai aduci cate o prajitura asa de pufoasa si superba....parca si miroase rolleyes.gif

#11 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 15 November 2008 - 08:15 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Nov 15 2008, 11:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hello2.gif
wow raluca, ce praji faina ai facut...
sigur o voi presta, dar peste 2 sapt, cand scap de scarsdale biggrin.gif
adica taman pt ziua mea tongue.gif

imi place tare mult cum arata, si sa te tina poftele mult de acum incolo, sa ne mai aduci cate o prajitura asa de pufoasa si superba....parca si miroase rolleyes.gif


Merci si bafta cu dieta wink.gif Sa ne pui si poze daca o faci.

#12 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 16 November 2008 - 02:18 PM

Raluca, esti cam scumpa la vedere! Te asteptam mai des pe-aici, mai ales ca vii cu retete dintr-astea traznet!!
Prajiturile tale imi amintesc mult de preferatele mele amandine, de care sunt deja ceva ani buni ca nu m-am mai atins.
Imi place ca au extrem de putina faina, cred ca ar fi un mare succes pe masa de sarbatori.
hello.gif icon_love.gif


#13 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 19 November 2008 - 10:12 AM

QUOTE(doinaro3 @ Nov 16 2008, 03:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Raluca, esti cam scumpa la vedere! Te asteptam mai des pe-aici, mai ales ca vii cu retete dintr-astea traznet!!
Prajiturile tale imi amintesc mult de preferatele mele amandine, de care sunt deja ceva ani buni ca nu m-am mai atins.
Imi place ca au extrem de putina faina, cred ca ar fi un mare succes pe masa de sarbatori.
hello.gif icon_love.gif


Da sad.gif , stiu ca scriu rar din lipsa acuta de timp, dar incerc sa mai compensez cu cate o reteta noua. Urmaresc in schimb forumul din "umbra". Pupici! pupic.gif

#14 melania_s

melania_s

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 28 February 2009 - 11:51 PM

QUOTE(RalucaM @ Nov 15 2008, 08:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta sigur ati mai vazut-o pe culinar, e modificata dupa cea de AICI. Nu cred ca e nevoie sa va zic cat e de buna, va dati seama dupa poze smile.gif

Foi:
7 oua
80 gr fructoza
7 linguri cacao
2 linguri faina de soia
1 lingura praf de copt
1 praf de sare
2 linguri lapte soia
120 ml ulei

Glazura:
200 grame ciocolata 72%
100 grame de unt
2 lingura de apa
3 linguri de ulei

500ml frisca lichida
3 linguri fructoza
1 lingurita esenta de vanilie
gelatina/ intaritor frisca (optional)

Arata minunat!! Acum am vazut reteta si maine vreau sa fac aceasta minune.
Am 3 intrebari: 1. nu am faina de soia, pot adauga inca 2 linguri cacao sau faina de naut?
2. laptele soia, pe care nu il gasesc fara zahar sau poate nu caut unde trebuie, pot sa il inlocuiesc cu smantana + apa?
3. am incercat de curand sa fac ciocolata de casa 80% cacao, din cacao, unt si lapte praf. Nu am obtinut ciocolata, dar a iesit o crema
grozava. Pot folosi aceasta reteta in loc de ciocolata topita
Poate spun prostii, dar m-am gandit sa intreb inainte de a trece la fapte.
Multumesc frumos!

#15 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 01 March 2009 - 12:03 PM

QUOTE(melania_s @ Mar 1 2009, 12:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata minunat!! Acum am vazut reteta si maine vreau sa fac aceasta minune.
Am 3 intrebari: 1. nu am faina de soia, pot adauga inca 2 linguri cacao sau faina de naut?
2. laptele soia, pe care nu il gasesc fara zahar sau poate nu caut unde trebuie, pot sa il inlocuiesc cu smantana + apa?
3. am incercat de curand sa fac ciocolata de casa 80% cacao, din cacao, unt si lapte praf. Nu am obtinut ciocolata, dar a iesit o crema
grozava. Pot folosi aceasta reteta in loc de ciocolata topita
Poate spun prostii, dar m-am gandit sa intreb inainte de a trece la fapte.
Multumesc frumos!



melania itir aspund eu la ce stiu

1.da se pooate sau pooti pune una de faian integrala si una de tarate eu asa am pus canad am facut prajitura
2.da, dar poti inlocu si cu frisca lichida cu 15 % grasime , e una si aceasi treaba
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#16 melania_s

melania_s

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 01 March 2009 - 02:33 PM

CITAT(antzuka @ Mar 1 2009, 12:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
melania itir aspund eu la ce stiu

1.da se pooate sau pooti pune una de faian integrala si una de tarate eu asa am pus canad am facut prajitura
2.da, dar poti inlocu si cu frisca lichida cu 15 % grasime , e una si aceasi treaba

multumesc pentru raspuns!

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 March 2009 - 10:36 PM

QUOTE(antzuka @ Mar 1 2009, 02:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. . . . . eu asa am pus canad am facut prajitura

Vezi cum esti ? Ai facut-o si nici macar o poza nu ne-ai pus !

#18 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 March 2009 - 04:25 PM

rodica nu am pus foto ca mi-a iesit cam urata, buna dar urata, si ma fac de rusine cu ea dar uite ca pun acum doar ma cunoasteti si stiti ca fac prajituri frumoase nu ca asta icon_rotf.gif icon_rotf.gif modestia icon_rotf.gif am glumit!am avut un mic accident cand am facut prajitura!am uitat de crema de cioco la mijloc si am pus-o asa si nu se vde frumos cum ar trebui, oricum buna e ,din pacate am facut-o de craciun cand am facut ff multe prajituri si parca nu am reusit sa ma bucur de ea cum merita!merita incercata!eu personal as pune si niste gelatina in crema ca nu statea nici rugata

Miniaturi atașate

  • 100_4552.jpg

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#19 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 March 2009 - 04:28 PM

acum am vazut ca in reteta scrie de gelatina, dar tin minte ca am pus intaritor dar nu m-a ajutat cu nimic laugh.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#20 laura2010

laura2010

    micro Bucatar

  • Membri
  • 47 posturi

Postat 09 December 2009 - 11:42 AM

La crema de frisca oare sa pun 2 plicuri de gelatina, avand in vedere ca sunt 500 ml frisca, sau e suficient unul?
Multumesc






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi