Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Savarine


18 răspunsuri la acest topic

#1 adriadna1975

adriadna1975

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Alba

Postat 15 March 2009 - 01:49 PM

SAVARINE

Eu am facut reteta pe jumatate

Blat:
(pentru 12 bucati).

6 oua,albusele separate,batute spuma
o punga de 100 gr soia granule(din care se fac chiftele de post)macinate fin la robot
3 linguri ulei
1/2 praf de copt
1 plic drojdie uscata(cred ca mergea si fara)
2 linguri gluten
3 linguri smantana+150ml apa calda
3 linguri fructoza
esenta de vanilie,coaja rasa de lamaie,un praf de sare,1lingurita otet de mere.

Sirop:

500 ml apa in care se dizolva 10 tablete indulcitor(se poate folosi si fructoza),0 lingura suc de lamaie si esenta de rom dupa gust.

Decor:

400 ml frisca dulce 30% grasime,batuta spuma cu 4tb indulcitor(se poate folosi si fructoza)si esenta de vanilie dupa gust.

Albusele se bat spuma cu fructoza,apoi se adauga galbenusele,uleiul,apa cu smantana in care am dizolvat drojdia,apoi glutenul,soia si praful de copt,esenta de vanilie,coaja rasa de lamaie,un praf de sare,se amesteca bine cu mixerul,iar la urma otetul.Se toarna in formele de savarina unse cu ulei si presarate cu tarata fin macinata,se coc 30 min.
Reci se scot din forma si se insiropeaza,apoi se decoreaza cu frisca.
Foarte bune!

Imagini atașate

  • DSC00003.JPG
  • DSC00007.JPG
  • DSC00009.JPG


#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 March 2009 - 03:04 PM

super adriadna,multumim de reteta!desi nu am mancat nicioadata savarine spre rusinea mea dar nu m-au tentat niciodata acum chiar mai facut curioasa!am sa le incerc si eu mai incolo!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 March 2009 - 07:28 PM

Extraordinar ! Ce bine arata !
Multumim mult smile.gif
Si chiar sunt "afanate" ca o savarina ? In poza cam asa par a fi . . .

#4 adriadna1975

adriadna1975

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Alba

Postat 15 March 2009 - 08:33 PM

Da,sunt foarte afanate si absorb mult lichid,ca un burete.

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 March 2009 - 08:42 PM

Si inca o intrebare : gustul / mirosul de soia se simte ??? mad.gif

#6 adriadna1975

adriadna1975

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Alba

Postat 17 March 2009 - 05:09 PM

Pe mine nu m-a deranjat mirosul,chiar a venit o vecina la mine si a zis ca miroase frumos,"a copt",iar la gust a predominat esenta de rom.Ai mei au mancat pe nerasuflate,doar la urma au zis ca ceva diferenta este fata de cele normale si ca au fost prea pufoase si ca au gust de blat de tort.
Eu cred ca daca puneam faina de soia se simtea mai tare,dar cum nu am avut,a fost mai bine.

#7 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 04 July 2009 - 05:55 PM

Am facut si eu savarine, dar dupa o reteta mult mai simpla. kermit.gif
Pun tot aici (ca suntem la savarine) reteta si poze:

Ingrediente:

200 gr faina Monti(100 gr faina integrala, 100 gr tarate)
20 gr drojdie
200 ml lapte de soia (sau lapte Monti)
un ou
o lingura de fructoza
30 ml ulei
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie


Se amesteca toate ingredientele si se lasa 20 minute la crescut. Intre timp se ung formele cu unt si faina (eu am folosit faina de soia). Se pune compozitie in forme, cam jumatate si se mai lasa 15 minute la crescut. Se pun la cuptor la 160 grade, pentru aproximativ 20 minute.

Sirop:

3 linguri de fructoza
200 ml apa
esenta de rom si de vanilie

Se fierbe apa cu fructoza, dupa care se ia de pe foc si se adauga esentele.

Savarinele se lasa la racit o ora sau doua dupa care se insiropeaza si se orneaza cu frisca.

Miniaturi atașate

  • 111DSCN2268.jpg
  • savarine1.jpg

Editat de Montignac_rules, 26 July 2009 - 01:49 PM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 July 2009 - 08:39 PM

Oooooo, dar ce-mi vad ochii ?
mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif
Nu pot sa trec nepasatoare pe langa ele. . .Se cunoaste ca Antzuka lipseste "motivat". Ar fi sarit pe ele imediat !
Minunat ti-au iesit ! Foarte apetisante ! smile.gif

#9 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 05 July 2009 - 08:41 PM

CITAT(2heng @ Jul 5 2009, 08:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oooooo, dar ce-mi vad ochii ?
mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif
Nu pot sa trec nepasatoare pe langa ele. . .Se cunoaste ca Antzuka lipseste "motivat". Ar fi sarit pe ele imediat !
Minunat ti-au iesit ! Foarte apetisante ! smile.gif

Thanks smile.gif au iesit atat de gustoase ca mananci de nu te mai opresti.
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 July 2009 - 08:53 PM

Eu nu mai am "tragere de inima" pe langa cuptor de cand cu caldura asta.
Ai incercat cumva si "savarinele" de la "checulet in cana" ( migdale + tarate) facute la microw ?

#11 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 05 July 2009 - 09:01 PM

CITAT(2heng @ Jul 5 2009, 08:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu nu mai am "tragere de inima" pe langa cuptor de cand cu caldura asta.
Ai incercat cumva si "savarinele" de la "checulet in cana" ( migdale + tarate) facute la microw ?


Nu am incercat.Dar nici nu am microunde si nu ies atat de bune alimentele gatite la microunde.Prefer cuptorul clasic.smile.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 July 2009 - 09:13 PM

Daaaa, si eu il prefer ! Vroiam sa te intreb despre diferenta dintre ele dar daca nu ai microw. . .
"Pe vremuri" laugh.gif faceam foarte des savarine dar cu . . . .gris. . .Cele despre care te-am intrebat seamana foarte mult cu cele pe care le faceam "candva"

#13 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 17 July 2009 - 11:45 AM

si eu ma feresc de cuptor in perioad asta si de dulciuri dar nu pot sa trec nepasatoare pe langa ce vad aici...prea bine arata! felicitari M_rules! spune-mi te rog ce lapte ai folosit?

#14 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 17 July 2009 - 12:01 PM

CITAT(Flory28 @ Jul 17 2009, 11:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu ma feresc de cuptor in perioad asta si de dulciuri dar nu pot sa trec nepasatoare pe langa ce vad aici...prea bine arata! felicitari M_rules! spune-mi te rog ce lapte ai folosit?


Multumesc smile.gif Eu am folosit lapte de soia, dar merge si lapte normal.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#15 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 17 July 2009 - 12:16 PM

CITAT(Montignac_rules @ Jul 17 2009, 12:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc smile.gif Eu am folosit lapte de soia, dar merge si lapte normal.



am inteles...dar lapte dulce integral nu prea cred ca merge...

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 July 2009 - 01:14 PM

QUOTE(Flory28 @ Jul 17 2009, 01:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am inteles...dar lapte dulce integral nu prea cred ca merge...

Ai dreptate.
Dupa ce ai intrebat tu, m-am uitat din nou la reteta si pe mine nu m-a frapat ca acolo era scris doar "lapte" deoarece pt mine, de multa vreme , lapte=smantana dulce dorna subtiata cu apa.
Asa ca eu la toate dulciurile pe care le fac si care contin lapte , nu-mi mai bat capul si pun direct smantana diluata. Oricum aceasta smantana nu-mi lipseste din casa

Montignac_rules poate ar fi bine , pentru fetele noi, sa inlocuiesti in reteta cuvantul lapte cu "lapte monti" sau lapte de soia cum de fapt zici ca ai folosit


#17 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 17 July 2009 - 01:23 PM

CITAT(2heng @ Jul 17 2009, 01:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ai dreptate.
Dupa ce ai intrebat tu, m-am uitat din nou la reteta si pe mine nu m-a frapat ca acolo era scris doar "lapte" deoarece pt mine, de multa vreme , lapte=smantana dulce dorna subtiata cu apa.
Asa ca eu la toate dulciurile pe care le fac si care contin lapte , nu-mi mai bat capul si pun direct smantana diluata. Oricum aceasta smantana nu-mi lipseste din casa

Montignac_rules poate ar fi bine , pentru fetele noi, sa inlocuiesti in reteta cuvantul lapte cu "lapte monti" sau lapte de soia cum de fapt zici ca ai folosit


Am modificat biggrin.gif

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#18 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 17 July 2009 - 01:25 PM

CITAT(2heng @ Jul 17 2009, 01:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pt mine de multa vreme , lapte=smantana dulce dorna subtiata cu apa.

la mine acelasi lucru lapte = smantana dulce, doar ca mie imi cam lipseste din casa smile.gif si motivul il stiti deja...mai vreau inca sa slabesc rolleyes.gif


Asa ca eu la toate dulciurile pe care le fac si care contin lapte , nu-mi mai bat capul si pun direct smantana diluata. Oricum aceasta smantana nu-mi lipseste din casa

Montignac_rules poate ar fi bine , pentru fetele noi, sa inlocuiesti in reteta cuvantul lapte cu "lapte monti" sau lapte de soia cum de fapt zici ca ai folosit

sunt sigura ca faza cu laptele a fost doar o scapare pt M_rules wink.gif si o rugam pe aceasta cale sa rectifice icon_love.gif



#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 July 2009 - 01:39 PM

QUOTE(Montignac_rules @ Jul 17 2009, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am modificat biggrin.gif

floare.gif
mincacios.gif mincacios.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi