Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Checulet in cana


122 răspunsuri la acest topic

#41 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 31 March 2009 - 06:16 PM

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif hhhhmmmm sa vedem cum e cu pofta cand nu mai rezist bag niste savarine sa vedem cum is!cred ca am sa fac cu faina de migdale biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#42 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 31 March 2009 - 08:11 PM

QUOTE(2heng @ Mar 31 2009, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Atunci faci varianta , numai cu cacao ? Sau faci cu faina de migdale ? Ce vrei sa pui im locul fainii ?


Cred ca fac o combinatie, pun si cacao si faina de migdale. Acum ma apuc de experimente, va spun eu ce iese.

#43 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 April 2009 - 02:28 PM

Am facut si in chip de
SAVARINE

4 lg (mai pline) faina de migdale ( am avut un rest de "ornament migdale" pe care l-am rasnit)
2 lg rase tarate (dar rase sa fie !)
3 lg rase fructoza
1 lgt praf de copt
1 ou intreg
3 lg lapte monti ( samantana dulce Dorna , diluata cu apa)
3 lg ulei de floarea soarelui
1/2 fiola vanilie dr Oetker

* Se amesteca faina de migdale , taratele, fructoza si praful de copt
* se adauga oul
* se adauga laptele
* se adauga uleiul si vanilia
* se pun cate 2 cescute in cuptorul cu microunde, 2 minute

Din cauza taratelor, juri ca-s savarine ! !

Scoase din cuptorul cu microunde 141350.jpg

Fara "capac" , ca sa vedeti ce "grishate" si afanate sunt 142446.jpg

Gata de mancat 144453.jpg

director.gif Antzuka , hai ca tu esti cea mai curajoasa .

#44 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 April 2009 - 02:42 PM

QUOTE(2heng @ Apr 1 2009, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si in chip de
SAVARINE


vai, mor aciÅŸilea!
oare cum/cît ar trebui să stea la cuptor? că microunde n-am şi mi-s nepricepută la echivalări d-astea...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#45 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 April 2009 - 07:40 PM

Onaf, te inteleg !
Daca nu ai o prietena la care sa te duci cu 2 canute si cu "materia prima" in punguta , atunci incearca la cuptor.
Daca ai 2 cani rezistente atunci sa-ti zic cum ma gandesc eu ca ar merge
*trebuie sa fie cuptorul incins inainte
*focul trebuie sa fie mediu (catre mare)
*nu-ti face probleme cat timp trebuie sa stea in cuptor ! Te uiti pe geam si cand vezi ca a crescut ( asa ca in foto) deschizi cuptorul si in mare viteza faci proba cu scobitoarea.
Cred ca asta e tot .
Eu zic sa incerci. Ce poti pierde ? Pacat doar de fructoza ! Eu cred ca va fi buna de mancat si nu vei arunca nimic .
Am reusit noi atunci, de mult , sa facem paine pentru prima data in viata , nu ? biggrin.gif
Aia DA incercare, nu asta !

#46 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 01 April 2009 - 09:18 PM

Am incercat si eu sa fac un checulet, dar mi-a iesit altceva biggrin.gif . E ca un fel de prajitura, densa si umeda.

Am pus: alune de padure macinate, 2 oua, cacao, unt topit, indulcitor si esenta de lamaie si am copt la cuptor normal, ca n-am cu microunde.

#47 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 April 2009 - 09:50 PM

Ruxandra, dar tu ai facut alta prajitura, alta reteta . . .

#48 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 April 2009 - 10:00 PM

Ca de obicei, Rodica, eşti o scumpă şi-mi ridici moralul. Aşa o să fac, că n-are cum să iasă rău.
pupic.gif

(cre' că n-am cănuţe rezistente la cuptor, dar nu-i nimic, le fac mai micuţe în tava de brioşe. că mi-am luat... încă de pe vremea cînd habar n-aveam să fac vreo umbră de brioşă smile.gif)

Editat de onaf, 01 April 2009 - 10:05 PM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#49 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 01 April 2009 - 10:52 PM

QUOTE(2heng @ Apr 1 2009, 09:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ruxandra, dar tu ai facut alta prajitura, alta reteta . . .


Da, cam...o sa incerc sa fac si reteta asta.

#50 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 02 April 2009 - 09:18 AM

Rodica , sambata o sa fac si eu savarinele, arata ff bine! Le faceam de azi, dar nu am migdale.
Le-ai insiropat cu ceva ?

#51 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 April 2009 - 09:57 AM

QUOTE(Monica @ Apr 2 2009, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica , sambata o sa fac si eu savarinele, arata ff bine! Le faceam de azi, dar nu am migdale.
Le-ai insiropat cu ceva ?

Nu l-am insiropat deloc. Cred ca din cauza taratelor nu a fost nevoie. Are exact "textura" savarinelor. Dar tu poti incerca sa-l insiropezi, macar o bucata sa-ti formezi o parere.
Eu nu am mai vazut faina de migdale cam de mult.
Oare o fi OK sa macinam migdalele crude ? Crude am vazut peste tot. O sa fac o proba. . . .

#52 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 02 April 2009 - 01:29 PM

super ti=a iesit fac si eu rodica !sambata e randul meu biggrin.gif smile.gif

Editat de antzuka, 02 April 2009 - 01:30 PM.

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#53 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 03 April 2009 - 03:23 PM

mai rodica uite ce mi-ai facut tu mie!@n-am mai rezistat o zi laugh.gif laugh.gif si bine am facut ohmy.gif ohmy.gif sunt superb de bune....am facut canittati duble ca suntem multi laugh.gif laugh.gif

o poza de grup

100_6083.jpg

100_6090.jpg

si o sectiune pentru voi

100_6094.jpg



A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#54 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 April 2009 - 11:40 AM

Bravo ! Bravo ! Eram sigura ca nu rezisti ! biggrin.gif
Eu am experimentat varianta cu migdale rasnite in casa.

#55 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 April 2009 - 12:09 PM

VARIANTA ( numai ) CU MIGDALE

Am cumparat migdale crude si le-am "rasnit" acasa in micul meu robotel (RoboChef - anul trecut se facea mare reclama), pe care pana acum l-am folosit doar la tocat legume. Deci l-am ridicat in rang :o .

Cantitati :
5 lg. migdale rasnite ( 63 grame) . Lingurile sunt ceva mai mult decat "rase"
2 lg rase fructoza
1 lgt. praf de copt
1 ou intreg
3 lg. lapte monti ( smantana dulce Dorna diluata cu apa)
3 lg. ulei de fl. soarelui
rasatura de portocale
1/2 fiola vanilie dr. Oetker

* se amesteca faina de migdale +praf de copt + fructoza +rasatura de portocala
* se adauga oul
* se adauga laptele monti
* se adauga uleiul si vanilia
* se pun canutele pe rand (cate 2 minute) la cuptorul cu microunde

Observatie : merge perfect pt SAVARINE

Niste poze facute aseara , doar ca sa vedeti ce albe sunt, ce faine sunt in sectiune si cam cat au crescut

Pe propriile lor "picioare" 121143.jpg

Sectiune 121625.jpg 121638.jpg

#56 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 04 April 2009 - 03:38 PM

migdalele mele tot rasnitite in casa biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#57 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 04 April 2009 - 06:24 PM

doamne ce bunataturi imi vad ochii mie aici icon_eek.gif fetelor, m-ati dat gata cu savarinele voastre. Suberbe, m-ati lasat fara grai notworthy.gif
sunteti cele mai tari biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
dar am mare nevoie sa iau o pauza de la dulciuri... rolleyes.gif

#58 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 06 April 2009 - 08:21 AM

Le-am facut duminica, varianta cu tarate, am luat migdale crude de la Kaufland si le-am rasnit, au ramas si bucatele mai maricele.
Suuuper bune, mi-au iesit 3 canute, problema e ca nu am reusit sa ma stapanesc si le-am mancat pe toate 3 pe loc, multumesc pentru reteta! floare.gif

#59 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 06 April 2009 - 09:11 AM

Fetelor sunteti grozave! 2heng, antzuka, puskin - scuze daca nu am retinut pe cineva - ati adaptat minunat reteta nevoilor voastre, felicitari floare.gif

#60 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 April 2009 - 09:52 AM

Multumim Lauralaurentiu smile.gif
De fapt cele grozave sunteti voi cu toate retetele minunate postate la ''imagini" de unde ne inspiram si noi.
Checuletul asta este valoros datorita vitezei cu care se face !
pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


4 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi