Sari la conținut

Poză

Retete Montignac- Orez cu linte


3 răspunsuri la acest topic

#1 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 21 March 2009 - 09:54 AM

Este o reteta foarte simpla aflata de pe alt forum( multumesc Catalina):
- se pune linte verde la inmuiat apoi la fiert
- se arunca prima apa si apoi se continua fierberea
- cand este aproape fiarta se adauga orezul basmati, sare si piper
Se serveste cu ceapa tocata, calita intr-o lingura de ulei si condimentata cu sare si boia.
Pe cat e de simpla, pe atat de gustoasa. Poze o sa pun data viitoare cand o sa prepar reteta.

Pofta buna

#2 ralucal

ralucal

    micro Bucatar

  • Membri
  • 39 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 February 2010 - 03:36 PM

Eu fac orezul basmati cu legume si anume: jumatate de lingurita de ulei de masline, o ceapa,un gogsar sau ardei rosu(ptr culoare) si 2-3 ciupercute proaspete si niste verdeata dupa preferinte!. Iese f gustos!


#3 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 13 February 2010 - 03:57 PM

Raluca, exact asa i-am facut azi orezul fetitei mele smile.gif

#4 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 15 May 2010 - 11:19 PM

pentru ce faza sunt retetele astea 2? orezul basmati are indice glicemic 45 parca...si putem pune ulei de masline???nu era vorba ca la glucidele cu IG intre 35 si 50 nu adaugam nici un fel de grasimi?...sau se pot adauga astea saturate mono si poli?poate stiti voi mai bine ca eu am citit doar prima carte si am vazut schimbari la restul care urmeaza sa le primesc si citesc...de aia eram eu mai mereu zapacita

dc e ok cu uleiu de masline...pot folosi orez brun ?ca asa am gasit cel mai ieftin...are IG=50



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi