Sari la conținut

Poză

Retete Montignac- Tort nuca (faza 2 )


16 răspunsuri la acest topic

#1 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 22 April 2009 - 01:49 PM

la sfatul tau rodica floare.gif am deshis un topic

fetele ce sa va zic e pur si simplu minunat!eu una sunt moarta dupa el!acum va las si pe voi sa decideti daca e sau nu pe placul vostru!
LET'S THE SHOW BEGIN!!!!


BLATUL
5 oua

Aprox 350 g faina( 8 lg integrala, 6 tarate, 2 gluten)

5 linguri nuca

5 linguri fructoza

10 linguri apa

O lingura praf de copt

O juma de lingura de bicarbonat


Crema

600-800 ml frisca lichida(mili 30 % grasimi sau dorna 35%)

4-5 linguri fructoza

400 g nuca

BLATUL
Batem oule bine, adaugam fructoza, batem inca pentru aporx 5 min.in alt bol amestecam faina, praful, bicarbonatul,, nuca si adaugam putin cate putin!
100_6948.jpg
Puenm intr-o tava cu fund detasabil la cuptorul incalzit in prealabil 20 – 25 min!lasam sa se raceasca bine, si il taiem in 3!
100_6979.jpg
l insiropam cu esenta de vanilie+compot(sau apa) cald
100_7055.jpg


CREMA

Batem frisca bine, dupa ce s-a batut adaugam fructoza!oprim niste frisca pentru ornat
100_7064.jpg

si adaugam si nuca
100_7067.jpg

impartim crema in 2!
Ansamblam:un blat, jumatate crema, blat, crema!Ornam cum stim noi mai bine. la mine asta este punctul slab nu il am deloc cu ornarea, am stat mai bine de jumatate de ora si nu arata nici pe departe bine
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#2 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 22 April 2009 - 01:53 PM

si produsul final....mmmmm....pentru papilele mele gustative yammmyy.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif eu l-am "ornat" cu putina ciocolata amaruie si nuca

o felie asa sanatoasa biggrin.gif
100_7155.jpg
100_7156.jpg
100_7157.jpg
100_7159.jpg

BON APETIT.....
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#3 Miky01

Miky01

    Captain Cook

  • Membri
  • 201 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 April 2009 - 02:14 PM

Cred ca este super tortul! Dar se incadreaza la principiile Montignac ouale si frisca cu 30% grasime+ faina? (proteine si lipide+ glucide) Sau in ceea ce priveste faina, pentru ca e din grau integral, merge? Oricum are cam multe glucide..

Editat de Miky01, 22 April 2009 - 02:15 PM.




#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 April 2009 - 02:19 PM

Foaaaaarte apetisant ! mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif
Eu am facut azi tarta cu nuca pentru mancatorii de dulce din casa asta a mea.

De ce zici ca ai ornat cu cioco si nuca ? Eu vad deasupra ceva alb .

#5 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 22 April 2009 - 02:25 PM

mmm c bn suna tarta aia de nuca, mmm...rodica, pe margini am ornat wink.gif) biggrin.gif biggrin.gif

miky, se incadreaza, pentru ca faina integrala este combinata cu tarate si scade ig,toate ingredientele contin grasimi deci nu e nici o prooblema ca sunt combinate intre ele, daca era folosit lapte (el este glucidic) nu era ok dpdv monti!

Editat de antzuka, 22 April 2009 - 02:26 PM.

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#6 Miky01

Miky01

    Captain Cook

  • Membri
  • 201 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 April 2009 - 04:24 PM

Atunci e super, e si bun si nici nu ingrasa.



#7 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 22 April 2009 - 05:05 PM

da asa e floare.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#8 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 24 April 2009 - 08:05 AM

te pup antuca frumoasa biggrin.gif

faci niste bunataturi de ma dai pe spate!

felicitari

#9 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 24 April 2009 - 10:51 AM

si eu te pup andreea floare.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#10 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 16 June 2009 - 03:38 AM

Am executat azi tortul Antzucai - este delicios !Am sa incerc sa atasez si poze sa vedeti ce mi-a iesit.




dupa ce am scos blatul din cuptor










Este delicios - si se face destul de repede.
Multumesc Antzuca !

am inceput in 1.08.2011

#11 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 16 June 2009 - 11:56 AM

fff frumos! bravo biggrin.gif


#12 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 June 2009 - 04:13 PM

ti-a iesit super, felicitari, ma bucur ca ti-a placut!te pup
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#13 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 16 June 2009 - 07:39 PM

Da Antzu - e super bun - doar ca ar fi trebuit sa insiropez blatul mai tare si sa fi pus la crema cu cel putin 2-3 linguri mai multa fructoza - nu mi se pare suficient de dulce - si al meu a zis la fel.


am inceput in 1.08.2011

#14 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 June 2009 - 09:54 PM

Da intradevar, depinde de gusturi, eu sunt mai "certata" cu dulcele si imi place asa mai fresh laugh.gif laugh.gif

Editat de antzuka, 16 June 2009 - 09:55 PM.

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#15 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 16 June 2009 - 11:38 PM

Da,e perfect asa - pt cine-l vrea mai dulce poate adauga optional 2-3 lg de fructoza in plus.smile.gif

Editat de GabrielaT, 04 July 2009 - 05:06 AM.


am inceput in 1.08.2011

#16 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 05 January 2011 - 09:24 PM



Plecand de la aceasta reteta am facut tort cu nuca si crantz.

pt blat:
6 albusuri
200 g nuca macinata
esenta vanilie
1 lingura tarate ovaz
cateva picaturi stevia

pt crema:
6 galbenusuri
50g cacao
2 lingurite ness decof.
1/2 pachet unt
esenta rom
cateva picaturi stevia

ptr crantz
nuci putin prajite
fructoza

pt sirop
apa + stevia+ esenta rom

1.la blat am batut albusurile cu putina sare bat, apoi am adaugat stevia picaturi si esenta. Separat in nuca macinata am pus tarata de ovaz si am amestecat sa nu ramana umeda nuca in albus.Le-am amestecat pe cele doua si la cuptor pe hartie de copt in forma 25 min-190 grade.

2.La crema am pus pe foc apa si apoi deasupra galbenusurile amestecate cu cacao, nesul.Cand au capatat consistenta unei smantani mai groase am oprit focul si am adaugat untul ,estenta si stevia, apoi la rece.

3.La crantz am topit fructoza si am pus nuca in ea cand s-a racit am spart marunt.

Am taiat blatul in 3, l-am insiropat, apoi am pus crema iar deasupra dulceata de visine cu fructoza( 2 linguri), iar blat, crema, blat, crema si peste ea am pus crantzul. A iesit foarte bun, cu gust de ness si ciocolata, super.

Miniaturi atașate

  • 2709_1.JPG
  • DSC02710_2.JPG
  • DSC02716_12.JPG
  • DSC02717_313.JPG


#17 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 05 January 2011 - 09:32 PM

Anna...ce nebunii delicioase ai facut... groupwave.gif Eu ma satur doar cu pozele... wish.gif blink.gif






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi