Sari la conținut

Poză

Baton cu nuci si seminte


9 răspunsuri la acest topic

#1 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 25 June 2009 - 01:11 AM

Incerc de ceva timp sa gasesc o reteta de "bars" care sa ma satisfaca...se pare ca acum am gasit-o.

Aveti nevoie de:
  • 140g migdale ( eu am pus vreo 100g migdale, restul nuci si seminte de floarea soarelui)
  • 70g seminte de in macinate bine
  • 100g almond butter
  • 100g ulei (unt) de cocos ( stiu ca Monti zice ca nu-i conform; il puteti inlocui cu unt obisnuit)
  • 20g fulgi de cocos (fulgi de migdale), stevia lichida (fructoza), esenta de vanilie, un praf de sare
  • 40g ciocolata cu cel putin 75% cacao ( eu am avut cu 99% cacao)
  • 20g unt
Se pun la blender migdalele, fulgii de cocos, semintele de in si sarea. Se pulseaza 15-20 de secunde.
Untul se topeste pe foc mic. Se adauga stevia ( eu am pus cam o pipeta plina) si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Se toarna peste compozitia din blender si se continua amestecarea pana se face pasta.
Se pune compozitia intr-o caserola pe fundul careia am pus folie alimentara si se pune la frigider sa se intareasca.
Eu am lasat-o la frigider cam o ora si apoi am topit 40g ciocolata cu 99% cacao si 20g de unt si le-am turnat peste, dupa care am pus iar la frigider pentru 30 de minute.

Poza cu compozia inainte de a fi pusa la frigider sa se intareasca:

Picture_1430.jpg

Poza finala:

Picture_1429.jpg

Gustul este foarte bun, parca aduce putin a halva.

Edit: ca am uitat ceva esential...am postat tarziu aseara si eram somnoroasa.

Batoanele sunt vegan raw daca se renunta la glazura de ciocolata.
Se pot consuma la faza 1 daca scoateti fulgii de cocos si inlocuiti uleiul de cocos cu unt obisnuit.

Editat de puskin, 25 June 2009 - 11:05 AM.


#2 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 25 June 2009 - 01:21 AM

Almond butterul l-am facut asa: 100g migdale (cu coaja) le-am pus in blender si am pulsat pana a inceput sa se adune pe peretii vasului. Din cand in cand am mai oprit si m-am folosit de o lingura sa dau jos compozitia de pe peretii vasului dupa care am pulsat iar. Cred ca in total mi-a luat cam 5 minute toata treaba. La sfarsit am adaugat 1 lingura de ulei de migdale si am mai amestecat putin pana s-a facut pasta.



#3 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 June 2009 - 12:09 PM

F. misto arata! biggrin.gif Chiar mi se pare mai interesanta compozitia fara ciocolata... adica foarte prezentabila! eusa_drool.gif

#4 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 25 June 2009 - 12:15 PM

Mersi Nik smile.gif .

Ciocolata am pus-o pentru ca m-am gandit ca o sa "tina" mai bine batoanele...Se pare insa ca nu e nevoie, daca compozitia se tine la frigider se intareste suficient si nu devine sfaramicioasa la taiere.

Gustul este sublim...mie mi se pare ca aduce cu halvaua biggrin.gif .

#5 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 January 2010 - 03:41 PM

Oare pot inlocui cele 100grame de migdale cu nuci, avand in vedere ca oricum inca 100gr de migdale se fac pasta?
Fulgii de cocos sunt fulgi de nuca de cocos?

Chiar ma tenteaza sa incerc reteta asta la un moment dat.

#6 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 13 January 2010 - 03:59 PM

QUOTE(SEAndreea @ Jan 13 2010, 02:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare pot inlocui cele 100grame de migdale cu nuci, avand in vedere ca oricum inca 100gr de migdale se fac pasta?
Fulgii de cocos sunt fulgi de nuca de cocos?

Chiar ma tenteaza sa incerc reteta asta la un moment dat.


Folosesti fulgi de migdale, nu de cocos (cocos are ig 45 si combinat cu restul de grasimi iese de F2, nu F1).

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#7 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 January 2010 - 04:48 PM

QUOTE(Montignac_rules @ Jan 13 2010, 05:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Folosesti fulgi de migdale, nu de cocos (cocos are ig 45 si combinat cu restul de grasimi iese de F2, nu F1).


Rectific. Am facut o cautare si se pare ca cel putin la Metro se gasesc fulgi de migdale. Voi cauta deci (sper sa gasesc pungute mai mici).

Editat de SEAndreea, 13 January 2010 - 04:52 PM.


#8 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 13 January 2010 - 04:53 PM

QUOTE(SEAndreea @ Jan 13 2010, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rectific. Am facut o cautare si se pare ca cel putin la Metro se gasesc fulgi de migdale. Voi cauta deci (sper sa gasesc pungute mai mici).

da, ceva in genul asta, migdale taiate foarte fin, gen foite
http://x11.xanga.com.../b181603640.jpg
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#9 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 13 January 2010 - 05:20 PM

CITAT(SEAndreea @ Jan 13 2010, 04:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rectific. Am facut o cautare si se pare ca cel putin la Metro se gasesc fulgi de migdale. Voi cauta deci (sper sa gasesc pungute mai mici).


Fulgi de migdale in pungute mici se gasesc si la Kaufland , le-am pipait eu dar nu le-am cumparat .

#10 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 06 September 2010 - 10:19 PM

Grozav mai arata batonasele! Nu stiu cum de mi-au scapat pana acum eusa_think.gif
Reteta e la bookmark incepand cu acest moment si trebuie sa o fac negresit wink.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi