Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Galuste(i) cu prune


30 răspunsuri la acest topic

#1 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 August 2009 - 09:18 PM

Galuste(i) cu prune Monti

Ingrediente:
prune
2 cutii de naut (400 gr, fara zeama, ambele cutii)
100 gr de faina de soia
2 oua
nucsoara
scortisoara
fructoza
wasa


Nautul se incalzeste putin si se scurge de zeama. Se pune in blender cu faina, cele 2 oua, putina nucsoara rasa si jumatate de lingurita de scortisoara. Din coca rezultata se fac galustile cu mana, cu prunele inauntru.
Din compozitia asta mie mi au iesit 7 galusti, dar cred ca ies si 8 sau 9.

Pesmetul monti: se rasnesc in rasnita de cafea felii de wasa (eu am pus 3 sferturi dintr un pachet), se adauga o lingurita de scortisoara, nucsoara rasa si o lingura rasa de fructoza.

Deoarece nautul si faina de soia au tendinta sa se sfarame (imprastie in oala), am invelit fiecare galusca in folie de aluminiu. Si le am pus la fiert aproximativ 25 de minute. Dupa care se scot si se dau prin pesmetul monti.

Si rezultatul........

Miniaturi atașate

  • 112009_8_14_20_12_46.jpg
  • 112009_8_14_20_13_25.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 August 2009 - 09:47 PM

Felicitari ! floare.gif floare.gif Superbe ! N-am cuvinte! floare.gif Ce bine ca ai "spart gheata" !!!
Doar figura cu fiertul in aluminiu ma indispune. Uite niste discutii aici (Miki & Onaf) din care rezulta ca e cancerigen

Poate ca punand ceva "pesmet" sub forma de linte rasnita in aluat va fi mai ascultator . . .sau ceva ulei rolleyes.gif
Infine, sunt sigura ca apare si Antzuka sau alte fete cu ceva inventii in plus
Bravo, ma bucur foarte mult ca ai avut curaj !
floare.gif

#3 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 August 2009 - 09:51 PM

QUOTE(2heng @ Aug 14 2009, 09:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari ! floare.gif floare.gif Superbe ! N-am cuvinte! floare.gif Ce bine ca ai "spart gheata" !!!
Doar figura cu fiertul in aluminiu ma indispune. Uite niste discutii aici (Miki & Onaf) din care rezulta ca e cancerigen

Poate ca punand ceva "pesmet" sub forma de linte rasnita in aluat va fi mai ascultator . . .sau ceva ulei rolleyes.gif
Infine, sunt sigura ca apare si Antzuka sau alte fete cu ceva inventii in plus
Bravo, ma bucur foarte mult ca ai avut curaj !
floare.gif


Multumesc :)
Din pacate, daca nu pui folie se destrama de tot. Se poate inlocui faina de soia cu faina monti, poate atunci se leaga mai bine.
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#4 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 14 August 2009 - 09:56 PM

wow!!!!ce tare...dar cum arata occasion14.gif

he he rodica headbang.gif

A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 August 2009 - 09:58 PM

Uite, sa stii, eu nu mai intru pe topicul asta ca ma distrug pozele ! Sunt de expozitie !
Deabea astept sa le vada Antzuka , la cat e de pofticioasa ti-ai facut pacat cu ea in seara asta . . .!


#6 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 14 August 2009 - 10:11 PM

CITAT(2heng @ Aug 14 2009, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite, sa stii, eu nu mai intru pe topicul asta ca ma distrug pozele ! Sunt de expozitie !
Deabea astept sa le vada Antzuka , la cat e de pofticioasa ti-ai facut pacat cu ea in seara asta . . .!


Am uitat sa scriu ca au un gust nemaipomenit de bun mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#7 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 15 August 2009 - 12:48 AM

Felicitari ! Si cat mi-am cautat eu in minte sa inventez o reteta de galuste cu prune conforma. smile.gif

#8 moni77

moni77

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Costa Mesa, CA

Postat 15 August 2009 - 07:02 AM

pupic.gif Felicitari!!!!!! Bravo!!! Arata delicios, le voi incerca si eu....ce dor imi era...Aveam de gand sa incerc cu faina de soia dar probabil nu le-as si invelit in folie si s-ar fi sfarmat peste tot, indeajuns sa ma faca sa renunt si la asta. Eh doar sunt inca incepatoare in monti.....Voi incerca si eu biggrin.gif/


"If you smile
Through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile..."






#9 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 15 August 2009 - 11:41 AM

CITAT(EmptyG @ Aug 15 2009, 12:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari ! Si cat mi-am cautat eu in minte sa inventez o reteta de galuste cu prune conforma. smile.gif



CITAT(moni77 @ Aug 15 2009, 07:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pupic.gif Felicitari!!!!!! Bravo!!! Arata delicios, le voi incerca si eu....ce dor imi era...Aveam de gand sa incerc cu faina de soia dar probabil nu le-as si invelit in folie si s-ar fi sfarmat peste tot, indeajuns sa ma faca sa renunt si la asta. Eh doar sunt inca incepatoare in monti.....Voi incerca si eu biggrin.gif/


Multumesc mult biggrin.gif sa le incercati si voi biggrin.gif

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 August 2009 - 04:56 PM

QUOTE(Montignac_rules @ Aug 14 2009, 11:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am uitat sa scriu ca au un gust nemaipomenit de bun mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif

Aha ! Esti sadica ? laugh.gif
Eu am tot stat si m-am gandit cum sa le fac fara faina de soia (un motiv este ca nu-i suport gustul+mirosul si alt motiv este ce ne povestea Onaf despre soia) si cum sa le cumintesc la fiert.
Mi-am amintit ca "pe vremea" cand le faceam din cartofi, le puneam si ulei.
Poate ca vreo 2 linguri de ulei ajuta sa le lege.
Mai aveam o reteta foarte faina , era din aluatul de eclere (apa + unt pe foc apoi gris sau faina, stiti voi cum vine). Astea erau o finete.
Vreau sa zic ca in ambele cazuri era grasime in aluat..
Parca as incerca cu niste faina de linte in locul celei de soia . Ma mai gandesc. Sper sa nu treaca sezonul de prune biggrin.gif

#11 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 15 August 2009 - 05:16 PM

CITAT(2heng @ Aug 15 2009, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aha ! Esti sadica ? laugh.gif
Eu am tot stat si m-am gandit cum sa le fac fara faina de soia (un motiv este ca nu-i suport gustul+mirosul si alt motiv este ce ne povestea Onaf despre soia) si cum sa le cumintesc la fiert.
Mi-am amintit ca "pe vremea" cand le faceam din cartofi, le puneam si ulei.
Poate ca vreo 2 linguri de ulei ajuta sa le lege.
Mai aveam o reteta foarte faina , era din aluatul de eclere (apa + unt pe foc apoi gris sau faina, stiti voi cum vine). Astea erau o finete.
Vreau sa zic ca in ambele cazuri era grasime in aluat..
Parca as incerca cu niste faina de linte in locul celei de soia . Ma mai gandesc. Sper sa nu treaca sezonul de prune biggrin.gif

icon_idea.gif cu faina de linte in loc de soia ar trebui sa mearga, daca nu vrei soia, sau chiar poate si de migdale. Nautul trebuie, ca sa inlocuiasca cartoful, ii da gust bun biggrin.gif

Editat de Montignac_rules, 15 August 2009 - 05:17 PM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 August 2009 - 06:34 PM

QUOTE(Montignac_rules @ Aug 15 2009, 06:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
icon_idea.gif cu faina de linte in loc de soia ar trebui sa mearga, daca nu vrei soia, sau chiar poate si de migdale. Nautul trebuie, ca sa inlocuiasca cartoful, ii da gust bun biggrin.gif

Da, da, si mie-mi place nautul. Este piureul nostru preferat
Iar m-am mai gandit la ceva : cum de stau cuminti in apa "papanasii" (cu br. de vaci + faina din linte rasnita) ? Poate incerc o combinatie din asta rolleyes.gif Ma mai gandesc eusa_think.gif

#13 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 15 August 2009 - 06:36 PM

eu cred ca am sa incerc cu faina integrala si tarate:-?...ma mai gandesc..cred ca la o luni biggrin.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 August 2009 - 08:36 PM

QUOTE(antzuka @ Aug 15 2009, 07:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu cred ca am sa incerc cu faina integrala si tarate:-?...ma mai gandesc..cred ca la o luni biggrin.gif

Efoarte bine si asa "clasic" (cu faina) dar ma gandeam la ceva mai deosebit cum a facut si M_rules . . .

#15 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 August 2009 - 11:53 AM

da intradevar, dar nici mie nu prea imi place gustul de soia si ma tem sa nu se simta, poate incerc si eu cu linte sau naut combinat cu faina monti!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#16 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 16 August 2009 - 11:54 AM

CITAT(antzuka @ Aug 16 2009, 11:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
da intradevar, dar nici mie nu prea imi place gustul de soia si ma tem sa nu se simta, poate incerc si eu cu linte sau naut combinat cu faina monti!

depinde de soia, aici faina de soia nu are nici un gust nici un miros, e foarte buna.
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#17 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 16 August 2009 - 12:22 PM

...am folosit o singura data faina de soia si nu am fost asa de incantata...dar cred ca ai dreptate
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#18 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 24 September 2010 - 01:50 PM

m_rules ... you rule em_new_22.gif
am modificat putin reteta din lipsa de ingrediente :
aluatul l-am facut din 250 g de faina de naut si 2 oua. am fiert galuscutele in staniol 35 min, dupa care le-am fiert inca 35min fara pt ca erau ca niste ghiulele initial :)

mai jos dovezile tongue.gif

Miniaturi atașate

  • galuscute_cu_prune1.jpeg

Editat de inasoricica, 24 September 2010 - 01:52 PM.

gata cu asteptarea ...

#19 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 24 September 2010 - 01:55 PM

... inca una pe care n-am reusit sa o pun din prima...
nu sunt numai aspectuoase ci si foarte gustoase ... si doamne ce pofta imi mai era groupwave.gif

Miniaturi atașate

  • galuscute_cu_prune.jpeg

gata cu asteptarea ...

#20 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 24 September 2010 - 01:59 PM

QUOTE(inasoricica @ Sep 24 2010, 01:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
m_rules ... you rule em_new_22.gif
am modificat putin reteta din lipsa de ingrediente :
aluatul l-am facut din 250 g de faina de naut si 2 oua. am fiert galuscutele in staniol 35 min, dupa care le-am fiert inca 35min fara pt ca erau ca niste ghiulele initial :)

mai jos dovezile tongue.gif

Cu placere em_new_12.gif
Ahhhh ce bine ti au iesit. Arata superrr! em_new_08.gif Mi e o pofta, dar n am avut timp sa mai fac. plans isteric.gif slaphead.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi