Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Placinta cu mere


23 răspunsuri la acest topic

#1 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 01 September 2009 - 04:44 PM

M-am inspirat dupa reteta postata de Pocahontas...aici e originalul: http://www.culinar.r...ere-delicioasa/

Eu am facut coca mai putina, sa-mi iasa mai multa umplutura:

Aluat:
1/2 pahar de ulei (15 cl.)
90g fructoza
1/2 lingurita de otet stinsa cu 1/2 lingurita de bicarbonat
1/2 pahar apa minerala
Faina cat cuprinde (cam 300 gr): eu am pus in cantitati egale faina integrala, tarate, faina de soia.

Umplutura:
1kg de mere
- 80gr. fructoza
- scortisoara

Imi place ca aluatul e foarte usor de facut. Mi-a iesit intr-adevar putina coca, dar asta imi si doream.
Daca va place sa fie mai satioasa si cu blatul mai gros, cresteti cantitatea de faina.
Eu am pus in blat si arome ca: esenta de vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, ca sa nu se simta gustul de soia.
Nu am pudrat`o, fiind destul de dulce.
Asta e rezultatul:


Cred ca e cea mai gustoasa placinta cu mere mancata pana acum...si foarte usor de facut! Iar aluatul e foarte fraged.

Multumesc frumos pt reteta, Pocahontas!

EDIT: corect e placinta CU mere smile.gif poate ma ajuta un moderator si face modificarea...tks !

Editat de Sheng, 08 February 2010 - 06:13 PM.


#2 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 September 2009 - 05:05 PM

Asta este o reteta de post 100%
Adica are cate 100 gr de integrala, tarate si soia .
Super !
floare.gif

#3 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 01 September 2009 - 06:29 PM

Cu placere EmptyG smile.gif
dar sa stii ca meritul e si al tau, ai adaptat-o si ai reusit s-o faci monti wink.gif
p.s. am modificat eu titlul, daca vrei altfel , imi spui

#4 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 01 September 2009 - 06:30 PM

CITAT(Pocahontas @ Sep 1 2009, 07:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu placere EmptyG smile.gif
dar sa stii ca meritul e si al tau, ai adaptat-o si ai reusit s-o faci monti wink.gif
p.s. am modificat eu titlul, daca vrei altfel , imi spui


E ok! Sar-na inc-o data !

#5 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 01 September 2009 - 06:31 PM

CITAT(Yyana @ Sep 1 2009, 06:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asta este o reteta de post 100%
Adica are cate 100 gr de integrala, tarate si soia .
Super !
floare.gif


Yyana, da, acum am observat ca-i de post...si nu implica sticle si borcane smile.gif) poti s-o incerci, hihih

#6 Criseteno

Criseteno

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Darmstadt, DE

Postat 01 September 2009 - 06:44 PM

Mama, ce bine arata! Se face, se face imediat ce mai intorc din Spania, in jur de 12 septembrie!

O intrebare: cam ce dimensiuni are tava ta? Ca eu am un cuptor antic, deci nu stiu daca standardul actual la tavi se potriveste cu ustensilele mele de acasa.

Te pup,
Cristina
Dupa 2 saptamani de proba, Montignac a trecut testul! Monti faza a doua for life!

Disclaimer: I am NOT always right. In fact, I am almost always WRONG.

#7 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 01 September 2009 - 07:02 PM

CITAT(Criseteno @ Sep 1 2009, 07:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mama, ce bine arata! Se face, se face imediat ce mai intorc din Spania, in jur de 12 septembrie!

O intrebare: cam ce dimensiuni are tava ta? Ca eu am un cuptor antic, deci nu stiu daca standardul actual la tavi se potriveste cu ustensilele mele de acasa.

Te pup,
Cristina


Mersi.
Am cuptor clasic, tava d-aia de cuptor. Nu stiu cat are. S-o masor ?smile.gif)

#8 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2009 - 11:12 PM

tongue.gif Arata foarte bine placinta! Si reteta (de coca) e foarte interesanta... huh.gif
EmptyG, esti pusa pe treaba, nu gluma! biggrin.gif

#9 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 01 September 2009 - 11:30 PM

CITAT(Nik26 @ Sep 2 2009, 12:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tongue.gif Arata foarte bine placinta! Si reteta (de coca) e foarte interesanta... huh.gif
EmptyG, esti pusa pe treaba, nu gluma! biggrin.gif


Multumesc, nik !
Fac saptamanal cate un dulce...n-am probleme cu greutatea, tin Monti pt stilul de viata sanatos pe care-l impune. Nu prea-mi place ideea de-a consuma fructoza...iar cu stevia nu ma-mpac la gust...

#10 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2009 - 11:55 PM

CITAT(EmptyG @ Sep 2 2009, 12:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
n-am probleme cu greutatea, tin Monti pt stilul de viata sanatos pe care-l impune. Nu prea-mi place ideea de-a consuma fructoza...iar cu stevia nu ma-mpac la gust...


Bravo tie! 041.gif E mare lucru: sa iti pese ce mananci, cu atat mai mult cu cat nu ai probleme de greutate!

#11 ellyse83

ellyse83

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi

Postat 15 February 2010 - 10:25 AM

QUOTE(EmptyG @ Sep 1 2009, 04:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
M-am inspirat dupa reteta postata de Pocahontas...aici e originalul: http://www.culinar.r...ere-delicioasa/

Eu am facut coca mai putina, sa-mi iasa mai multa umplutura:

Aluat:
1/2 pahar de ulei (15 cl.)
90g fructoza
1/2 lingurita de otet stinsa cu 1/2 lingurita de bicarbonat
1/2 pahar apa minerala
Faina cat cuprinde (cam 300 gr): eu am pus in cantitati egale faina integrala, tarate, faina de soia.

Umplutura:
1kg de mere
- 80gr. fructoza
- scortisoara


din pacate nu am gasit faina de soia.daca inlocuiesc cele 300 de grame de faina cu faina de grau macinis integrala 150 grame si 150 grame fulgi de tarate e ok?



#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 February 2010 - 10:59 AM

QUOTE(ellyse83 @ Feb 15 2010, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
din pacate nu am gasit faina de soia.daca inlocuiesc cele 300 de grame de faina cu faina de grau macinis integrala 150 grame si 150 grame fulgi de tarate e ok?

Ideea este sa pui atatea tarate cata faina integrala ai pus. In rest poti adauga cata faina de soia doresti (ma refer la reteta lui EmptyG)
Revenind la intrebarea ta . Cu toate ca nu stiu ce sunt "fulgii de tarate" daca-i pui in cantitate egala cu faina integrala , raspunsul este DA.
Deci 150 gr faina integrala + 150 gr tarate este foarte bine

Ai putea sa copiezi aici pentru noi, ce scrie pe punga fulgilor de tarate ?


#13 ellyse83

ellyse83

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi

Postat 15 February 2010 - 01:07 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 15 2010, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ideea este sa pui atatea tarate cata faina integrala ai pus. In rest poti adauga cata faina de soia doresti (ma refer la reteta lui EmptyG)
Revenind la intrebarea ta . Cu toate ca nu stiu ce sunt "fulgii de tarate" daca-i pui in cantitate egala cu faina integrala , raspunsul este DA.
Deci 150 gr faina integrala + 150 gr tarate este foarte bine

Ai putea sa copiezi aici pentru noi, ce scrie pe punga fulgilor de tarate ?



se afla la produse conforme , tarate de grau de la sano vita.250 gr



#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 February 2010 - 01:19 PM

QUOTE(ellyse83 @ Feb 15 2010, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
se afla la produse conforme , tarate de grau de la sano vita.250 gr

Atunci este OK
Nu am inteles de ce ai numit taratele "fulgi" dar n-are importanta smile.gif

#15 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2010 - 07:38 PM

Am placinta la cuptor acum, insa am intampinat o problema: au intrat mult mai multe sute de grame de faina, in jur de 400-500 gr.
Nu 300gr cum este specificat... huh.gif
Vad ca si-n reteta originala intra tot atatea grame de faina cate mi-au intrat mie.

Ma rog...
M-am enervat ca am pierdut atata faina, desi puteam face un alt dulce fara atat de multa faina in el.



#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 March 2010 - 07:53 PM

QUOTE(bulinuta @ Mar 10 2010, 09:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
M-am enervat ca am pierdut atata faina, desi puteam face un alt dulce fara atat de multa faina in el.

Exact laugh.gif
Ba chiar fara faina . . ..

#17 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2010 - 08:11 PM

Miroase tare bine, da' zau daca nu ma oftic pentru faina aia... laugh.gif laugh.gif

#18 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2010 - 08:58 PM

Hai ca am scos-o si am mancat deja. biggrin.gif
Ffff buna. Imi aminteste de placinta aia bunaaa, cu faina alba si zahar! laugh.gif laugh.gif

#19 iriss27

iriss27

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 11 March 2010 - 06:17 PM

Am facut si eu aceasta placinta, mi-a iesit ff buna. Rivalizeaza f bine cu placinta clasica a mamei, doar ca se simte gustul de tarate (pe mine nu ma deranjeaza).
Multumesc mult pt ideeDSC03852.11jpg.jpg

Editat de iriss27, 11 March 2010 - 06:18 PM.


#20 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 24 September 2010 - 02:22 PM

executata si de mine rolleyes.gif
em_new_22.gif
usor de facut si foarte buna ... mai jos dovezi :)
am mancat-o cu gem de piersici conform pe care l-am asezat langa

Imagini atașate

  • placinta_cu_mere.jpeg

Editat de inasoricica, 24 September 2010 - 02:23 PM.

gata cu asteptarea ...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi