Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Carob Fudge


24 răspunsuri la acest topic

#1 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 18 October 2009 - 09:56 AM

Reteta originala gasita de Onaf :notworthy: aici: http://rawgoddesshea...-class-101.html

CAROB FUDGE:

¾ Cups walnuts
¾ C raisins
¼ C carob powder
dash of cinnamon
pinch of sea salt (really, just a pinch)

Preparation:

Combine all ingredients in a food processor and blend until smooth and balled up.
Remove from bowl and press into a glass dish – or shape into one large square with your hands. Freeze until firm, then slice. Double the recipe and keep in the freezer.

CUM AM FACUT EU:

1 cana nuci
1 cana merisoare(cranberry) uscate de la plafar
. Se pot inlocui cu coacaze, caise, cirese etc uscate.
1/2 cana pudra de roscove de la plafar (am combinat-o cu o lingura cacao ca si Onaf ca mi-a fost frica de gustul de roscova, dar cred ca e buna si numai cu roscova)
2 lingurite scortisoara pudra
putina sare
, dar fff putina!

Preparare:
Se amesteca totul in blender pana se face o pasta
Se pune pe o suprafata plana de sticla, se apasa bine cu mana
Se baga la rece pana se mai intareste ca sa se poata felia
Daca se face cantitate mai mare se poate tine in congelator

Despre merisoare sau rachitele (cranberry) aici:
http://lowcarbdiets....cranberries.htm

urmeaza poze

Edit :
Deoarece IG merisoare este=45 aceasta reteta este buna pentru F2

Editat de Sheng, 06 August 2011 - 10:21 AM.
precizare : F2


#2 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 18 October 2009 - 10:10 AM









#3 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 18 October 2009 - 10:32 AM

Pun si poza de la reteta, originala ca e mai frumoasa ca a mea. N-am avut rabdare sa se raceasca bine ca sa se poata taia mai frumos.



#4 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 October 2009 - 10:51 AM

F. interesant! biggrin.gif In poza originala seamana cu ciocolata de casa!
Multumim! floare.gif Si tie si lui Onaf, evident! happy3.gif

#5 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 18 October 2009 - 11:13 AM

Abia astept sa-l mesteresti si tu si sa-l vad lafaindu-se in blogul tau cel Natural! laugh.gif

#6 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 18 October 2009 - 04:58 PM

hello.gif , reteta aceasta se poate face numai daca ai blender , nu ? pentreu ca eu nu inteleg cum pot deveni pasta niste ingrediente uscate , mai ales ca are si o pudra ca ingredient icon_frown.gif ; doar daca as folosi niste fructe mai moi, cum ar fi prunele uscate

#7 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 18 October 2009 - 04:59 PM

CITAT(teonamon @ Oct 18 2009, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hello.gif , reteta aceasta se poate face numai daca ai blender , nu ? pentreu ca eu nu inteleg cum pot deveni pasta niste ingrediente uscate , mai ales ca are si o pudra ca ingredient icon_frown.gif ; doar daca as folosi niste fructe mai moi, cum ar fi prunele uscate

scuzati dezacordul : mai ales ca " au" si o pudra...

#8 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 18 October 2009 - 05:51 PM

Trebuie neaparat un blender sau un robot. Devine pasta datorita fructelor si mai ales alunelor care zdrobite devin "unt".

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 October 2009 - 06:10 PM

QUOTE(puisorul @ Oct 17 2009, 11:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Azi am facut si eu Carob fudge cu smochine si prune uscate. Mie imi place, celorlalti nu ca nu e dulce iar maine testez si pe fetita wink.gif .
Onaf, ai calculat cumva cate calorii are bunatatea?


QUOTE(onaf @ Oct 18 2009, 12:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu cu prune uscate, dar cu smochine mi-a iesit foarte dulce (e drept si ca am pus ceva mai multe smochine, acum imi dau seama). Am de gind sa-ncerc si cu caise deshidratate.

N-am facut un calcul, ca n-am cintarit ingredientele, o s-o fac data viitoare. Dar sint convinsa ca are multe calorii, din cauza oleaginoaselor.


QUOTE(puisorul @ Oct 18 2009, 07:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut acum un calcul si e in jur de 400 kcal pe 100 gr. Dar oricum e mai putin decat la ciocolata neagra.


QUOTE(onaf @ Oct 18 2009, 04:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si ingredientele sint mai sanatoase.


QUOTE(mico @ Oct 18 2009, 08:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo, puisorule! Sper ca i-au placut si puisorului tau biggrin.gif
De retinut ideea cu prune uscate. Eu am facut cu cranberry (merisoare sau rachitele -IG 45 in tabel la Monti), ca erau singurele fructe uscate ce le aveam in casa. A fost batalie pe acest desert.
onaf, cum traduci tu fudge?


QUOTE(onaf @ Oct 18 2009, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
i-as zice "caramel".




#10 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 18 October 2009 - 07:30 PM

Ii place si fetitei mele deci succes deplin headbang.gif

#11 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 19 October 2009 - 11:57 AM

multumim ca le-ai mutat rodica!

teonamon, cred ca ar merge si cu masina de tocat carne sau cu o rasnitza, merita efortul.

puisor, pup obrajorii "avatarului" tau!
Am calculat si eu caloriile prajituricii si a iesit aproximativ ca si tie:

Nuci - 80 grame, 524 calorii, 11 proteine, 49.7 lipide, 13.8 carbohidrati, 2.7 fibre
Scortisoara macinata - 10 grame, 26.1 calorii, 0.4 proteine, 0.3 lipide, 8 carbohidrati, 5.4 fibre
Merisoare deshidratate Mc Ennedy - 100 grame, 320 calorii, 0.1 proteine, 0.5 lipide, 82 carbohidrati, 0 fibre
Pudra de roscove Sanovita - 100 grame, 222 calorii, 4.6 proteine, 0.7 lipide, 43 carbohidrati, 0.5 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 290 grame, 1092.1 calorii, 15.5 proteine, 50.5 lipide, 146.8 carbohidrati, 8.1 fibre
Calorii /100g = 376




#12 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 19 October 2009 - 05:41 PM

MICO, m-ai facut sa simt nevoia sa-mi dau doua palme angryfire.gif . Pai daca desertul acesta , facut cu ingrediente cuminti , de bun simt , cumuleaza 1100 calorii , dar placintele mele cu brinza , oare cite calorii or fi avut , ca niciodata nu m-am gindit sa le calculez caloriile , dar ma infruptam cu sirg din ele; si mai ziceam ca tiroida este de vina rolleyes.gif



#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 October 2009 - 10:49 PM

Teonamon, cu toate ca Montignac nu recomanda in mod explicit numararea caloriilor este foarte bine daca tu vei reusi sa tii cont de ele. Onaf este una dintre persoanele care au sustinut acest lucru.

#14 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 20 October 2009 - 05:33 PM

CITAT(Sheng @ Oct 19 2009, 11:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Teonamon, cu toate ca Montignac nu recomanda in mod explicit numararea caloriilor este foarte bine daca tu vei reusi sa tii cont de ele. Onaf este una dintre persoanele care au sustinut acest lucru.


Multumesc pentru sfat , ai dreptate, si eu cred ca in situatia in care trebuie sa pierzi f multe kg ( este cazul meu) , trebuiesc alese retetele monti cu mai putine calorii , de aceea incerc sa adopt din retetele postate de voi , pe cele mai putin calorice , cum este pizza cu blat de conopida, care probabil s-ar putea face si cu un blat din tarite si faina integrala , dar din conopida este mai putin caloric ; iar dulciurile Monti, le admir dar le las pentru sarbatori , trebuie sama rasfat si eu cu ceva atunci.
Dupa o saptamina de dieta (" de incalzire" , ca inca mai am multe de invatat) , am "scapat" de 4 kg si asta este un motiv in plus sa prind curaj . Stiu ca aceste kg nu inseamna mare lucru in situatia in care ai indicele de masa corporala inscris la categoria MORBIDITATE , si cei ca mine pierd usor kilogramele in faza de inceput, dar eu sunt optimista si hotarita sa nu mai revin niciodata la vechiul stil de alimentatie 018.gif

#15 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 December 2009 - 07:14 PM

Ta-Da! :D
Tableta:
SDC13627.JPG

Si inimioare:
SDC13648.JPG

F. f. f. bune! tongue.gif
Mie nu mi s-au prea legat ingredientele. Asta, din cate imi pot da seama, pentru ca am folosit robotul care nu a fost capabil sa le marunteasca prea fin. Dar a contat ca le-am presat bine in cantitati mici si s-au intarit oricum. 3 ore au stat in congelator.

Merci, Onaf si Mico! floare.gif

Am uitat sa spun:
am folosit pentru F1
- o cana caise uscate (nu confiate!) = un pachet de 250 g (IG=35);
- o cana nuci (IG=15);
- 1/2 cana pudra de roscove (IG=15);
- 2 lingurite rase de scortisoara (IG=5);
- un strop de sare.

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 December 2009 - 07:23 PM

Ce inimioare mincacios.gif mincacios.gif
Cum e gustul ? E tare (de consistenta intreb) ? Cam ca o caramea sau mai moale ?

#17 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 December 2009 - 07:34 PM

CITAT(Sheng @ Dec 4 2009, 07:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce inimioare mincacios.gif mincacios.gif
Cum e gustul ? E tare (de consistenta intreb) ? Cam ca o caramea sau mai moale ?


Greu de zis... avand in vedere ca exista si caramele mai moi si caramele mai tari... biggrin.gif Evident ca nu sunt chiar moi, gremoase... dar sunt mai moi decat caramelele alea tari. Se mananca fara probleme. Rapid! tongue.gif Sa nu iti imaginezi ca daca au stat la congelator 3 ore sunt tari... cred ca se vede si in poze ca nu sunt congelate... neavand apa in compozitie nu ingheata, ci doar se intaresc putin, cat sa stea compozitia legata.

LE: Sunt foarte bune si eu va sugerez sa le faceti in forme pentru ca se intaresc sigur si repede si sa le ambalati pe post de bomboane de ghetute sau de pom. wink.gif

Editat de Nik26, 04 December 2009 - 07:42 PM.


#18 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 05 March 2010 - 02:08 PM

fetelor ma uitam acum si ma gandeam ca
caisele au ig 40 ,
merisoarele 45
nucile 15 , dar nucile au grasimi si din cate stiu eu ig-urile de peste 40 nu au voie sa fie combinate cu grasimi, decat in faza 2
adica praji asta este faza 2
gresesc?
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#19 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2010 - 04:36 PM

QUOTE(antzuka @ Mar 5 2010, 02:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
fetelor ma uitam acum si ma gandeam ca caisele au ig 40 , merisoarele 45 si nucile 15 , dar nucile au grasimi si din cate stiu eu ig-urile de peste 40 nu au voie sa fie combinate cu grasimi, decat in faza 2

gresesc?

în reţeta iniţială sînt doar caise, iar caisele deshidratate au 35, nu 40.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#20 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 05 March 2010 - 05:57 PM

aaaa, atunci lsita mea de ig e gresita, multumesc onaf
dar in reteta scrisa de Mico este raisin (stafide) ig 65
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi