Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Coliva


14 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 30 November 2009 - 01:49 PM

COLIVA

Am adunat cateva idei din discutiile purtate mai de mult aici.
Subiectul s-a reluat de curand si discutandu-se la sezatoare , s-a pierdut. Asa ca m-am gandit sa adun discutiile purtate intre fete si sa le insirui aici, poate ca asa va fi de folos multor montignace.

QUOTE(mon @ Feb 5 2009, 11:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu ca si boni, fac des coliva, ca-mi place tare mult si o mananc la micul dejun. O fac din grau normal, nu din arpacash, pentru ca are coaja intreaga, deco mai multa fibra. O fac cu fructoza, cacao, nuci, migdale, fistic, prune uscate si caise uscate tocate. Este miiinunata. Cand scap de gripa o sa-mi gasesc timp sa mai fac o portie.


QUOTE(antzuka @ Feb 8 2009, 11:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fetelor o intrebare acum, s-a vorbit aici de coliva si ziceati ca o faceti cu grau , nuca si fructoza, dar nuca are grasimi e ok combinat cu graul in f 1 ca is in dubii


QUOTE(mon @ Feb 9 2009, 03:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, ai dreptate, monti zice ca sa nu exageram cu nucile pentru ca au grasimi. Eu amestec nucile cu migdalele si pun mai mult migdale, care nu sunt asa grase ca nucile, iar cantitatea nu este mare. Adaugand cacao cat poti mai multa, scazi considerabil IGul graului, iar graul il fierbi "al dente". Mie imi place si cu grau nefiert, cu grau incoltit. Il las cateva zile in apa, schimband apa de 2 ori pe zi si dupa cateva zile, bobul se sparge si devine usor mestecabil. Il dau doar un clocot sa-l opresc din incolteala (sa nu continue sa incolteasca la mine in burta smile.gif )


QUOTE(antzuka @ Feb 9 2009, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am pus graul la inmuiat indata il pun putin la fiert, abia ast sa pap maine dim biggrin.gif


QUOTE(mon @ Feb 10 2009, 10:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pofta buna la grau fiert biggrin.gif
Adauga cacao, cat mai multa cacao, fructoza si nuca si migdale tocate, cam jumatate din cantitatea de grau. Prune si caise uscate, scortisoara, coaja de lamaie si portocala rasa. Inainte de a rade coaja de la lamaie si portocala, lasa-le putin in apa calduta, apoi spala-le bine cu sapun, clateste-le bine, ca numai asa poti sa le inlaturi substantele chimice cu care sunt stropite.


QUOTE(mon @ Feb 12 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
graul de coliva are un IG peste 50 pentru ca este decoricat, dar graul normal este bun. Grau normal este ala cu care te duci la moara sa-l macini.
Daca il mancati nefiert, ci lasat la incoltit, in afara faptului ca are cel mai scazut IG, este un energizant de exceptie. Sa vedeti ce sportive va veti simti biggrin.gif


QUOTE(tzuptzup81 @ Feb 17 2009, 04:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
grau incoltit: nu arpacas ca are IGul mai mare decat graul -

deci am cumparat 1 kg grau de la tarani, 1 leu/kg, l-am ales si spalat in 4 ape pana se limpezeste apa, se pune intr-o oala cu apa ,asa o palma de apa deasupra graului, se schimba apa din 8 in 8 ore deci de 3ori/zi, a doua zi se scurge apa si se lasa graul fara apa 8 ore , dupa 8 ore se spala graul cu un jet de apa , se scurge si se mai lasa 8 ore fara apa la incoltit si apoi a treia oara tot asa pana se umfla bobul de grau si iese un germene alb,. am pus la pungulite si am bagat la frigider, scot dim si consum. deci.. se prepara graul incoltit cu 48 de ore innainte de consum! sper ca m-am facut inteleasa ca e a 2 oara cand scriu, daca nu mai intrebati ca nu-i bai tongue.gif


Sper sa va fie folositoare toate aceste discutii smile.gif

#2 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 30 November 2009 - 07:22 PM


Multumesc SHENG, sigur ca ne este de folos , nu stiu daca voi minca genul acesta de coliva , dar sigur voi face orz incoltit , chiar imi trebuia tehnologia si nu gaseam momentul sa o caut pe net rolleyes.gif

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 December 2009 - 10:17 AM

QUOTE(teonamon @ Nov 30 2009, 09:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc SHENG, sigur ca ne este de folos

Cu placere smile.gif

#4 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 03 December 2009 - 02:03 AM

QUOTE(Sheng @ Dec 2 2009, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu placere smile.gif


foarte buna idee ai avut sheng.

thx
Fan n_puiu!

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 December 2009 - 08:54 AM

QUOTE(Nasha @ Dec 3 2009, 04:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte buna idee ai avut sheng.

thx

Cu placere Nashico smile.gif Cam rare vizite ne faci . . . .

#6 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 13 March 2011 - 09:12 PM



Am incercat reteta cu orz incoltit si pot spune ca a iesit foarte buna.
Contine orz, migdale, caise maruntite, cacao, scortisoara, esenta rom si putina dulceata de capsuni.

Imagini atașate

  • 8.JPG


#7 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 15 March 2011 - 08:07 PM

CITAT(annaxz @ Mar 13 2011, 10:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am incercat reteta cu orz incoltit si pot spune ca a iesit foarte buna.
Contine orz, migdale, caise maruntite, cacao, scortisoara, esenta rom si putina dulceata de capsuni.


Mor si invii... sunt invidioasa...
Cand am vazut topicul m-am grabit sa-l citesc. Stiti ce am facut atunci cand l-am terminat de citit? Am sunat imediat la erboristerie...
Tipa mi-a zis ca ea nu tine asa ceva... era si normal, daaar ca ea consuma si-l cumpara de la supermarket. Asa ca plec in cautare... mai devreme sau mai tarziu trebuie sa-l gasesc si eu...
Deabia astept!
Mi-ati facut ziua mai frumoasa.

Anna, sa-ti fie de bine!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#8 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 24 January 2012 - 06:06 PM

Inca nu l-am gasit... si-mi pare rau de numai pot. Acum mi-am dat seama ca as putea sa intreb la un depozit de porumb. Poate ei reusesc sa-mi faca rost...
Acum intrebare intrebatoare, graul/orzul pt coliva cam cat trebuie sa fie fiert sau e de ajuns sa fie incoltit si gata. Intreb pt ca trebuie sa fac o coliva pt un prieten... nu e doar pt consumul meu, atat eu cat si vaduva am prefera sa consumam coliva din grau/orz, dar daca e sa nu ma descurc acum, o sa ramana pe data viitoare. O fac normala si gata, noi nu mancam.
Asa ca, in cazul in care reusesc sa fac rost de grau/orz care metoda e mai aproape de clasica coliva: cel fiert (ceva detalii daca se poate) sau cel incoltit?
Multumesc mult! Ar trebui sa ma grabesc, ca trebuie sa fie gata pt duminica.

Editat de sorinadaniela, 24 January 2012 - 06:08 PM.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#9 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 27 January 2012 - 11:36 PM

CITAT(sorinadaniela @ Jan 24 2012, 04:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asa ca, in cazul in care reusesc sa fac rost de grau/orz care metoda e mai aproape de clasica coliva: cel fiert (ceva detalii daca se poate) sau cel incoltit?
Multumesc mult! Ar trebui sa ma grabesc, ca trebuie sa fie gata pt duminica.

cel fiert

#10 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 29 January 2012 - 10:42 PM

Iti multumesc mult!
De data aceasta am facut-o normala. Ramane sa fac rost de grau si sa o fac si pt noi.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#11 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 30 January 2012 - 01:39 AM

CITAT(sorinadaniela @ Jan 29 2012, 08:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iti multumesc mult!
De data aceasta am facut-o normala. Ramane sa fac rost de grau si sa o fac si pt noi.

cu mult drag em_new_15.gif
iti tin pumnii sa gasesti grau sa il poti face si monti , e grozav!

#12 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 24 February 2012 - 09:06 AM

am facut si eu coliva din seminte de secara inmuiate in apa, cu cacao, caise uscate, nuci si indulcitor;

Miniaturi atașate

  • DSCF4539.JPG

Imagini atașate

  • coliva_1.JPG

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#13 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 10 March 2012 - 11:53 PM

multumim ptr idee Oskkar ! arata tare delicios ! unde ai gasit seminte de secara ?

#14 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 12 March 2012 - 09:18 AM

CITAT(valery @ Mar 10 2012, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
multumim ptr idee Oskkar ! arata tare delicios ! unde ai gasit seminte de secara ?

eu am luat secara integrala de la Plafar; ar trebui sa se gaseasca destul de usor la orice Plafar...
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#15 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 13 March 2012 - 12:09 AM

multam fain :floare : am editat ca sa specific , eram tare trista cand ma vb si in momentul acela ma gandeam la seminte ...nu la bob em_new_03.gif

Editat de valery, 13 March 2012 - 12:11 AM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi