Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Pasca


42 răspunsuri la acest topic

#1 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 21 April 2008 - 04:34 PM

Eu am facut reteta lui Carmiris, dar n-am deschis topic pentru ca am poze numai de dinainte de a o baga la cuptor, ramasesem in pana de baterii.

http://www.culinar.r...247/Cheesecake/

Va dau reteta montificata. Cine vrea poate sa nu puna deloc faina.

450g branza de vaci, dar reteta originala e cu 400
3oua
100g unt (ulei?) – am pus iaurt 0,1 grasimi, cu care iese putin umeda, dar ai mei au zis ca e super
50g faina soia
1 lgta praf de copt
70g fructoza
1 fiola esenta vanilie dr Oetker
coaja rasa de lamaie
2 pumni de coacaze

Se bat spuma 3 albusuri cu un praf de sare si cateva picaturi lamaie si se pun in frigider.
Se freaca untul cu galbenusurile si se adauga pe rand fructoza, faina in care am amestecat bine praful de copt, vanilia, coaja de lamaie, branza, coacazele.
Apoi se adauga albusurile si se inglobeaza usor cu lingura cu miscari de jos in sus.
Se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata sau pe hartie de copt.
Se coace 45min la 180gr. C.
Se mai lasa 10 min in cuptorul stins cu usa deschisa.

Am facut-o in tava de guguluf (aia cu gaura)
Data viitoare o sa fac cantitatile duble si o pun in tava rotunda de tort de 26 cm.

Miniaturi atașate

  • DSCF2819.JPG


#2 mamyssa

mamyssa

    Big Chef

  • Membri
  • 611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:un capat de lume

Postat 22 April 2008 - 08:50 AM

QUOTE(mico @ Apr 21 2008, 05:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am facut reteta lui Carmiris, dar n-am deschis topic pentru ca am poze numai de dinainte de a o baga la cuptor, ramasesem in pana de baterii.

http://www.culinar.r...247/Cheesecake/

Va dau reteta montificata. Cine vrea poate sa nu puna deloc faina.

450g branza de vaci, dar reteta originala e cu 400
3oua
100g unt (ulei?) – am pus iaurt 0,1 grasimi, cu care iese putin umeda, dar ai mei au zis ca e super
50g faina soia
1 lgta praf de copt
70g fructoza
1 fiola esenta vanilie dr Oetker
coaja rasa de lamaie
2 pumni de coacaze

Se bat spuma 3 albusuri cu un praf de sare si cateva picaturi lamaie si se pun in frigider.
Se freaca untul cu galbenusurile si se adauga pe rand fructoza, faina in care am amestecat bine praful de copt, vanilia, coaja de lamaie, branza, coacazele.
Apoi se adauga albusurile si se inglobeaza usor cu lingura cu miscari de jos in sus.
Se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata sau pe hartie de copt.
Se coace 45min la 180gr. C.
Se mai lasa 10 min in cuptorul stins cu usa deschisa.

Am facut-o in tava de guguluf (aia cu gaura)
Data viitoare o sa fac cantitatile duble si o pun in tava rotunda de tort de 26 cm.



Merci Mico, chiar îmi trebuia ceva de genul àsta cà nu aveam intentia sà mà bag la fràmântat cozonac pe care sà nu-l mànânc dupà aceia. Fàrà unt (sau ulei) nu se poate? Tu ai pus un iaurt în plus de unt sau în locul untului?

De vre-o sàptàmânà tot discut cu prietena mea ce vom face de Paste si în final ajunsesem la concluzia cà ar trebui sà facem niste ouà (am vopsea rosie, galbenà si verde din tarà) cam câte 2 din fiecare culoare si mai mai cà ne bàtea gândul sà facem un cozonac-doi (ea conteazà pe mine cà eu fàceam mereu când erau bàiatii aici deci am "practicà" numai cà eu nu prea mànânc cozonac).

Dar o pascà fàrà blat chiar mà tenteazà. Bine dacà am promis o sà fac si un cozonac mic (500 ge fàinà) cà si sotul ei abia asteaptà, dar pentru mine voi face pascà.

Merci pentru retetà Mico si o sàptàmânà reusità tuturor fetelor de pe formum

Pupici

#3 Alexandrina

Alexandrina

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 22 April 2008 - 09:37 AM

[quote name='mico' date='Apr 21 2008, 05:34 PM' post='499426']
Eu am facut reteta lui Carmiris, dar n-am deschis topic pentru ca am poze numai de dinainte de a o baga la cuptor, ramasesem in pana de baterii.


Multumim mult pentru reteta.
Am cautat peste tot coacaze si nu gasesc. Pana la urma voi face fara coacaze.
Mico, ce fel de pasca ai sa faci de PASTE?

#4 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 22 April 2008 - 06:58 PM

Multumesc Mico si Boni pentru reteta si sfaturi. Am s-o fac cu stafide, ca asa imi aminteste de gustul original de pasca. Am sa-i adaug faina de naut ca mi se pare mai fina.

#5 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 May 2008 - 04:53 PM

QUOTE(mon @ May 2 2008, 02:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pasca nu am mai facut pentru ca aveam inghetata ca desert. Probabil ca am s-o fac in weekend ca branza ma asteapta. A facut-o cineva? Daca da, puneti-mi si mie o poza sa vad ce a iesit.


ooof... Am facut eu una, Mon, exact dupa reteta data de Mico, adica 'fara blat', dar n-am poza. Am pozat doar primul cozonac, si n-am mai apucat nimic sa pozez, ca mi-au cerut si alte rude cozonaci, plus checul de regim pentru mine si mama plus pasca plus...
A iesit nu foarte frumoasa, din cauza ca s-a cam lasat cind am scos-o din cuptor, dar pe cuvint daca nu s-a lins toata lumea pe degete si mi s-a comandat sa fac si in... 'extrasezon' biggrin.gif .
N-am pus unt, doar iaurt (dar cu vreo 2% grasime, ca n-am avut altul la indemina) si o lingura de ulei; iar in alea 50 de grame de faina am pus un pic de integrala, un pic de tarite si restul soia. Am facut cum a zis Mico la final, adica am dublat cantitatile si am copt-o in forma rotunda detasabila (26 cm diametru). In afara de coacazele din interior, am si ornat-o cu model de coacaze smile.gif - da' tre' sa ma credeti pe cuvint, din pacate...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#6 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 09 May 2008 - 06:48 PM

Am facut pasa dintr-un kilogram de branza de vaci nedegresata (ca doar era Pastele).
Cu intarziere, dar cu dedicatie pentru Mon:

Imagini atașate

  • th_PASCA2.jpg
  • th_PASCA1.jpg


#7 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 10 May 2008 - 08:03 PM

CITAT(mico @ May 9 2008, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut pasa dintr-un kilogram de branza de vaci nedegresata (ca doar era Pastele).
Cu intarziere, dar cu dedicatie pentru Mon:

wow mico...ce iscusita esti!cred ca a fost foarte buna pasca ta Monti...yummy...felicitari

#8 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 11 May 2008 - 05:41 PM

QUOTE(mico @ May 9 2008, 08:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut pasa dintr-un kilogram de branza de vaci nedegresata (ca doar era Pastele).
Cu intarziere, dar cu dedicatie pentru Mon:


Multumesc Mico, ti-a iesit superba. Este reteta pe care ai postat-o tu cateva pagini mai inainte?

#9 Alexandrina

Alexandrina

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 12 May 2008 - 09:24 AM

QUOTE(mico @ May 9 2008, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut pasa dintr-un kilogram de branza de vaci nedegresata (ca doar era Pastele).
Cu intarziere, dar cu dedicatie pentru Mon:


Am facut ,si eu, pasca aceasta de Paste. Un deliciu! Am dublat cantitatile, asa cum ne-ai sfatuit. Multumesc mult pentru reteta.



#10 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 08 February 2010 - 11:55 AM

ca sa fie topicul complet, pun si poze cu produsul finit:

Miniaturi atașate

  • PASCA1.jpg
  • PASCA2.jpg


#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 08 February 2010 - 03:00 PM

doamne dar arata minunat!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 03 April 2010 - 04:41 PM

am facut si eu pasca , cu dublu cantitati si fara faina i-am pus mure in loc de coacaze
eu zic ca a iesit frumusica si ... foarte buna

Miniaturi atașate

  • pasca__cu_mure.JPG

gata cu asteptarea ...

#13 melania_s

melania_s

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 05 April 2010 - 07:31 AM

CITAT(inasoricica @ Apr 3 2010, 04:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut si eu pasca , cu dublu cantitati si fara faina i-am pus mure in loc de coacaze
eu zic ca a iesit frumusica si ... foarte buna



O reteta excelenta. Am facut-o si eu cu faina de naut si ne-a placut foarte muuuult, dar aspectul nu a fost grozav pentru ca s-a lasat. Inasoricica arata foarte bine pasca ta si nu s-a lasat deloc. Ai un secret pentru acest lucru? Nu ai pus faina deloc?
Paste fericit!!

#14 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 07 April 2010 - 05:18 PM

QUOTE(melania_s @ Apr 5 2010, 08:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
O reteta excelenta. Am facut-o si eu cu faina de naut si ne-a placut foarte muuuult, dar aspectul nu a fost grozav pentru ca s-a lasat. Inasoricica arata foarte bine pasca ta si nu s-a lasat deloc. Ai un secret pentru acest lucru? Nu ai pus faina deloc?
Paste fericit!!


secretul e caaaa... i-am facut poza cand am scos-o din cuptor tongue.gif
dar nu s-a lasat asa de tare cam 1/4 din inaltimea initiala
nu am pus faina deloc

Editat de inasoricica, 07 April 2010 - 05:18 PM.

gata cu asteptarea ...

#15 Valy

Valy

    Bucataras

  • Membri
  • 127 posturi
  • Location:

Postat 25 April 2010 - 10:25 PM

Vroiam doar sa spun ca am facut reteta cu faina de migdale si iese f. bine si cu faina de migdale.
In loc de coacaze am pus caise uscate, dar nu va recomand din 2 motive: unul, pt. ca nu fac contrastul la fel de frumos, fiind deschise la culoare, si doi, pt. ca si f. marunt taiate, se lasa toate la fundul compozitiei, in loc sa apara uniform in blat.

#16 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 19 April 2011 - 03:17 PM

As vrea si eu sa o incerc de Paste anul acesta, dar nu stiu ce fructe sa pun in interior. Coacaze uscate nu am gasit nicaieri. Voi de unde le luati? Iar coacaze proaspete am vazut, dar e ft scumpa 100 de grame!

Ma gandeam la caise dar Valy spunea ca se lasa la fundul tavei. Poate prune uscate? Sau e aceeasi poveste cu caisele? Stafide nu as pune ca inca sunt in faza de slabire si vreau sa fiu stricta, chiar daca e pastele....

Daca aveti ceva idei, le astept cu drag D.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 April 2011 - 09:47 PM

QUOTE(Maco @ Apr 19 2011, 04:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma gandeam la caise dar Valy spunea ca se lasa la fundul tavei. Poate prune uscate? Sau e aceeasi poveste cu caisele? Stafide nu as pune ca inca sunt in faza de slabire si vreau sa fiu stricta, chiar daca e pastele....

Daca aveti ceva idei, le astept cu drag D.gif

Prunele nu merg deoarece au IG>35 si nu pot fi combinate cu grasimi. In afara de asta sunt "grele" cam si caisele si s-ar putea sa ai surprize.
Poate ar fi bine sa pui caise taiate foarte mic si sa nu fie multe.
Stafidele sunt interzise. Vad ca nu prea consulti tabelul oficial cu IG-uri chin.gif

#18 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 20 April 2011 - 09:47 AM

CITAT(Sheng @ Apr 19 2011, 07:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Prunele nu merg deoarece au IG>35 si nu pot fi combinate cu grasimi. In afara de asta sunt "grele" cam si caisele si s-ar putea sa ai surprize.
Poate ar fi bine sa pui caise taiate foarte mic si sa nu fie multe.
Stafidele sunt interzise. Vad ca nu prea consulti tabelul oficial cu IG-uri chin.gif


In general stiu IG, am tabelul lipit pe frigider si le consult mereu. Cineva spusese mai sus ca va pune stafide si tocmai de asta am zis ca eu nu as pune pt ca inca nu "imi permit" scapari din astea, ca sunt in faza de slabire. Stiu ca au un indice astronomic, de 65! D.gif.

De prune am intrebat mai mult din instinct, e greseala mea. Daca ar fi sa folosesc, as alege doar caise ca au IG=35. Am sa incerc cu afine sa vedem ce iese rolleyes.gif.

Multumesc pentru observatii!!


"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#19 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 20 April 2011 - 03:28 PM

QUOTE(Maco @ Apr 19 2011, 03:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
As vrea si eu sa o incerc de Paste anul acesta, dar nu stiu ce fructe sa pun in interior. Coacaze uscate nu am gasit nicaieri. Voi de unde le luati? Iar coacaze proaspete am vazut, dar e ft scumpa 100 de grame!

Ma gandeam la caise dar Valy spunea ca se lasa la fundul tavei. Poate prune uscate? Sau e aceeasi poveste cu caisele? Stafide nu as pune ca inca sunt in faza de slabire si vreau sa fiu stricta, chiar daca e pastele....

Daca aveti ceva idei, le astept cu drag D.gif


Dar congelate, nu sunt mai ieftine sau macar la un pret acceptabil?
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#20 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 20 April 2011 - 04:35 PM

CITAT(M_rules @ Apr 20 2011, 01:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar congelate, nu sunt mai ieftine sau macar la un pret acceptabil?


aici am gasit doar in carrefour proaspete. congelate nici gand em_new_05.gif. Proaspete se vad la 125 gr, la pret de 18 lei rolleyes.gif.

Din pacate nu gasesc tot ce as dori...doar cand e sezonul. Probabil am sa raman la afine D.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi