Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tarta cu branza de vaci


3 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 May 2008 - 12:45 PM

am reusit in sfarsit sa testez ceva ce vroiam de mult: sa inlocuiesc untul din aluat cu piure de fructe. era scris pe undeva de doina parca (daca era altcineva sa ma scuze de confuzie). am modificat aluatul de la prima tarta din acest mesaj:
220 gr. faina integrala + tarate (in cantitati egale) sau 220 gr. faina de soia
100 gr. unt topit (daca va grabiti) / unt moale (daca l-ati pus din timp la cald)
2 lg. fructoza
1 lgt. praf de copt
1 ou (galbenus+albus)



TARTA CU BRANZA DE VACI fara unt in aluat

100 gr. pudra de migdale
125 gr. faina integrala + tarate (in cantitati egale)
100 gr. gem de prune (adica piure de prune cu fructoza, scortisoara fiert putin, il aveam gata facut mai de mult, zacea prin frigider)
1 lgt. praf de copt
2 oua (galbenus+albus)

umplutura
400 gr branza de vaci (a mea a fost slaba)
1 lingura smantana
2 oua
2 linguri fructoza
2 linguri tarate
esenta de vanilie

deasupra
eu am pus ananas, dar pentru fetele din fazaI nu e voie, recomand fructe de padure sau visine/cirese (ca la tarta lui mico)
fulgi de migdale

se framanta aluatul. nu l-am lasat de loc la rece pentru ca nu are ce sa se intareasca, l-am pus in tava de tarta cu mainile dar cred ca merge si intins, nu este foarte sfaramicios, am pus desupra umplutura amestecata bine si am pus la copt totul impreuna si am lasat la cuptor, la foc mic, 45 de minute. am cuptor nou si am probleme cu el: arde la fund sad.gif asa ca e cam bronzata.

pozele, de pofta wink.gif
Picture_003.jpg

la felie se observa ca nu e chiar arsa biggrin.gif dar e bronzata pe margini
Picture_008.jpg Picture_009.jpg


#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 15 May 2008 - 07:05 PM

Bunnnnnn bunnnn. Uite ca asta-i pasca de paste. Daca ii facem si o cruce, pe deasupra, de fructe de padure sau visine congelate, nu ne mai poate contrazice nimeni.

Bravo Boni! Eu mai astept. Branza de vaci de la paste am bagat-o oricum la congelator, pentru ca acum suntem in santier. Inlocuim parchetul in sufragerie si cu ocazia asta vopsim si peretii. Asa ca la noi nu-i loc decat de friptura sau carnati la gratar si salata de varza biggrin.gif

#3 baby boo

baby boo

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tara lui Papura Voda............

Postat 19 May 2008 - 01:33 PM

Piure-ul de fructe se gaseste si in comert? Sau pot sa pun direct dulceata pt diabetici? biggrin.gif


#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 19 May 2008 - 01:42 PM

QUOTE(baby boo @ May 19 2008, 02:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Piure-ul de fructe se gaseste si in comert? Sau pot sa pun direct dulceata pt diabetici? biggrin.gif

piure de fructe nu stiu sa existe in magazin ca nu se tine, nu este tratat termic ca gemul sau dulceata. la dulceata din comert ar fi o problema: nu este destul de "zemoasa", s-ar putea sa trebuiasca mai mult ca sa poti sa inmoi aluatul.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi