Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Quiche rustica


5 răspunsuri la acest topic

#1 toniog

toniog

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi

Postat 01 March 2010 - 12:15 PM

Buna ziua tuturor si o primavara cat mai frumoasa!! floare.gif

Am facut aseara reteta de mai jos, din
"Retete si meniuri...." - vol. I. si a iesit ceva extrem de gustos!!! Sper sa va placa si voua!

Am respectat cantitatile si pasii exact cum scrie la reteta, doar ca a trebuit lasata la cuptor vreo ora, ca dupa 40 de minute, cum scrie acolo, era inca cruda (poate e doar cuptorul meu...).

Reteta:
DSC04588.JPG

Am taiat ceapa si "jumarile mici" (eu am folosit ceea ce in franceza se cheama "lardons", cred ca la asta se refera nenea Monti in reteta lui):
DSC04589.JPG

Am taiat si prazul si l-am pus la inabusit:
DSC04590.JPG

Intre timp am ras branza:
DSC04591.JPG

Asta e smantana degresata pe care am folosit-o (doar 300 g, nu toata "galeata" wink.gif ):
DSC04592.JPG

Am pus ouale in salatiera:
DSC04593.JPG

Le-am amestecat cu smantana:
DSC04594.JPG

Am adaugat si "lardoanele", ceapa, prazul, am amestecat bine si am pus tot "maglavaisul" intr-o forma termorezistenta:
DSC04595.JPG

Am dat la cuptor si dupa o ora a iesit asa (pacat ca nu se poate fotografia si mirosul!!!):
DSC04597.JPG

Si in farfurie, cu gogosari in otet:
DSC04599.JPG

Cam asta a fost!
Sper ca am postat-o unde trebuie, daca nu, va astept sa ma "trageti de urechi", dar cu indulgenta, ca e prima reteta (dintr-un lung sir, sper eu smile.gif ) pe care o postez!



Editat de toniog, 01 March 2010 - 12:16 PM.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 March 2010 - 12:55 PM

Foarte frumos ti-a iesit !
Multumim pentru reteta si prezentare floare.gif .

Te invit sa rasfoiesti putin si retetele postate de noi. Aici le gasesti indexate.
Avem si noi ceva asemanator, postat aici

#3 toniog

toniog

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi

Postat 01 March 2010 - 02:18 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 1 2010, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte frumos ti-a iesit !
Multumim pentru reteta si prezentare floare.gif .

Te invit sa rasfoiesti putin si retetele postate de noi. Aici le gasesti indexate.
Avem si noi ceva asemanator, postat aici


Daaaa.... Le-am rasfoit zilele trecute cu extrem de multa incantare, am "salivat" (sunteti foarte talentate!!) si mi-am si facut o selectie cu ce as vrea sa incerc. De indata ce fac ceva, revin cu poze.

#4 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 01 March 2010 - 03:41 PM

CITAT(toniog @ Mar 1 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daaaa.... Le-am rasfoit zilele trecute cu extrem de multa incantare, am "salivat" (sunteti foarte talentate!!) si mi-am si facut o selectie cu ce as vrea sa incerc. De indata ce fac ceva, revin cu poze.


Apetisanta prezentare ! daca nu ar fi "lardoanele" , as jura ca este una din variantele de placinta cu praz pe care o fac mecedonenii pe la noi rolleyes.gif

#5 toniog

toniog

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi

Postat 01 March 2010 - 04:20 PM

QUOTE(teonamon @ Mar 1 2010, 03:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Apetisanta prezentare ! daca nu ar fi "lardoanele" , as jura ca este una din variantele de placinta cu praz pe care o fac mecedonenii pe la noi rolleyes.gif


Sa stii ca ai dreptate! Am un coleg de birou care e macedonean si mi-a zis exact acelasi lucru! Ca e placinta cu praz a mamei lui, dar fara aluat! tongue.gif Cred ca tre' sa-i cerem lui Monti drepturi de autor! wink.gif

#6 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 01 March 2010 - 04:37 PM

CITAT(toniog @ Mar 1 2010, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cred ca tre' sa-i cerem lui Monti drepturi de autor! wink.gif [/font]


biggrin.gif , pai nu prea putem, ca a personalizat-o cu lardoanele laugh.gif laugh.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi