Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Ardei kapia umpluti


5 răspunsuri la acest topic

#1 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 24 October 2009 - 09:14 PM

ardei kapia umpluti ( varianta- FAZA 1) :

- 8-9 ardei kapia de marime medie sau daca se folosesc mai mici-sunt necesari 10 buc;
- 300gr carne slaba de porc , tocata;
- 100gr seminte de dovleac crude ( se gasesc la MImage);
- o ceapa potrivita ;
- doua-trei rondele de vinete, taiate marunt , spalate sub jet de apa si scurse ( vinetele sunt facultative, dau putina moliciune compozitiei);
- sare , piper, dupa gust
- marar uscat sau alte plante aromatice ( cimbru, ierburi de Provence , oregano) - o lingurita scuturata;
- un ou:
- ulei - trei linguri

Preparare :
Se taie ceapa si se pune la calit in ulei cu vinetele maruntite,, cind s-a inmuiat putin, se da deoparte;
Se amesteca carnea cu ingredientele amintite ; se adauga si ceapa calita ( se pot pune ceapa si vinetele direct in compozitie , pentru cine are probleme de stomac). Se umplu ardeii curatati bine de nervuri si seminte , se umplu normal , pentru ca nu mai au orez care sa se umfle .
Se pun la fiert cu apa si dupa cca 15 min se adauga si sucul de rosii ; se poate adauga si putin ulei , in f de preferinte.
Se servesc cu smintina slaba si marar verde.
Note:
- este recomandat sa spalati miejii de dovleac intr-un castronel, sa se ridice la suprafata eventualele coji;
- inainte de a-i pune la fiert, eu calesc ardeii in ulei intr-o tigaie, separat , eventual in doua serii,( ca sa nu se inmoaie si daca sunt prea multi in tigaie nu se mai rumenesc la coaja - lasa putinaprea multa apa) ; dupa ce se prajesc, se pun la fiert; in felul acesta ardeii ( carcasa) capata un gust mai bun si nu se mai dau deoparte de unii mofturosi ( gen sotul meu biggrin.gif )
Incerc sa postez si o poza
EDIT : nu am reusit sa atasez poza, nu am mai facut - o si vad ca imi cere sa formez un link , si nici aici nu stau mai bine, sorry smile.gif

Editat de teonamon, 24 October 2009 - 09:29 PM.


#2 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 25 October 2009 - 04:07 PM

mai incercam odata sa atasam pozaardei_kapia_umpluti_cu_carne_de_porc_si_seminte_de_dovleac__serviti_cu_smintina_si_marar.jpg se pare ca am reusit hello2.gif

#3 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 25 October 2009 - 10:16 PM

Aplauze la scena deschisa!
Interesanta inovatia cu vinete si seminte!

#4 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 October 2009 - 10:43 PM

da, ar merita indexata separat!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#5 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 25 October 2009 - 11:28 PM

MICO si ONAF, va multumesc pentru incurajari pupic.gif Nu cred ca este cazul de un topic nou, la gust ma gindesc ca sunt mai buni cei cu orez, clasici, dar m-am gindit sa pun reteta pentru ca varianta aceasta este mai indicata pentru fetele din faza 1 , pentru ca semintele de dovleac au IG-ul mai mic decit orezul integral sau basmati ( cel salbatic este f scump) ; si mai au avantajul ca fierb mai repede decit cei cu orez ( cca 40 de minute, cit sa fiarba carnea)

#6 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2009 - 12:04 AM


Oricum sînt reţete diferite, ideea cu seminţele e inedită, şi în plus a ta e reţetă lipidică, pe cînd cea iniţială, a lui Blonde, e glucidică.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi