Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Chec


4 răspunsuri la acest topic

#1 Squirrel

Squirrel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 28 April 2010 - 12:39 PM

Am o reteta de chec de la o turcoaica:

Ingrediente :

3 oua,
140 gr iaurt natural,
7 gr drojdie liofilizata,
1 cana (aceeasi masura cu iaurtul) nuci macinate,
180 gr. caise deshidratate taiate mic,
1 cana de ulei (am pus mai putin, jumatate),
90 gr fructoza
200-250 g germeni de grau.
arome (vanilie sau rom).

Ma rog, procedeul este simplu: se amesteca cu mixerul toate ingredientele la gramada, se pune in tava de chec la 180 grade, 30-45 min - proba scobitoarei.

Mi-a placut f mult, mai ales ca il pot servi cand mi se face pofta de ceva dulce si se face in max 20 min. Are aspect de turta dulce smile.gif

Vroiam sa va intreb daca e conforma (pe lista de indici glicemici de-acasa, germenii de grau au 15, dar m-am contrazis cu cineva care tine de mult acest regim si mi-a spus ca nu e nici macar de F2. oare de ce????)
Multumesc mult

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 April 2010 - 12:47 PM

Multumim pentru reteta ! floare.gif
Este foarte monti biggrin.gif
Daca vrei poti deschide un topic nou cu ea si . . .daca ai si ceva poze, te rog sa le atasezi

#3 Squirrel

Squirrel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 29 April 2010 - 07:34 AM

CITAT(Sheng @ Apr 28 2010, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumim pentru reteta ! floare.gif
Este foarte monti biggrin.gif
Daca vrei poti deschide un topic nou cu ea si . . .daca ai si ceva poze, te rog sa le atasezi

Multumesc de invitatie dar chiar nu am timp sa fac poze. Zic mersi ca reusesc sa fac ceva si sa mananc smile.gif Poate o face cineva si o posteaza la retete, pe mine nu ma deranjeaza. Cred ca se mai poate imbunatati, punand in loc de fructe deshidratate conforme dulceata monti sau o idee de glazura de ciocolata >75%. Oricum ceva care sa se 'asorteze' la nuci. Eu am testat-o, mi se pare buna, tine de foame, de dulce si de tranzit rolleyes.gif

#4 Valy

Valy

    Bucataras

  • Membri
  • 127 posturi
  • Location:

Postat 06 May 2010 - 02:40 AM

ce fel de drojdie este cea despre care vorbiti? se poate folosi si drojdie granule?
multumesc.

#5 Squirrel

Squirrel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 11 May 2010 - 09:19 AM

CITAT(Valy @ May 6 2010, 03:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ce fel de drojdie este cea despre care vorbiti? se poate folosi si drojdie granule?
multumesc.


Da, numai drojdie granule am folosit eu. Asa am primit reteta, asa am facut-o. Sunt convinsa ca merge si cu drojdie proaspata, dar tb facut raportul. O zi buna.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi