Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Chifle cu cascaval


25 răspunsuri la acest topic

#1 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 06 June 2010 - 09:25 AM

Chifle cu cascaval Monti

Ingrediente:

200 gr faina integrala
200 gr de tarate (de secara sau ovaz sau de grau)
100 gr cascaval
15 gr drojdie uscata
50 gr faina de gluten
2 oua
50 gr de unt (topit)
un praf de sare
un praf de fructoza
250 ml de lapte monti (caldut)

Se amesteca, intr-un bol, toate ingredientele uscate, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se framanta bine, pana cand coca devine elastica si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut 50 minute. Cand aluatul este dublu in volum, se mai framanta inca o data. Se fac chifle mici,si se aseaza in tava la crescut pentru inca 15 minute. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se lasa in cuptor 20 minute la 190 de grade.

Miniaturi atașate

  • 2010_06_05_17_54_06.jpg
  • 2010_06_05_17_54_12.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#2 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 06 June 2010 - 09:26 AM

Poze preparare

Miniaturi atașate

  • 2010_06_05_17_54_19.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#3 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 06 June 2010 - 09:26 AM

Pozele cu rezultatul final biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • 2010_06_05_17_54_25.jpg
  • 2010_06_05_17_54_28.jpg

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#4 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 06 June 2010 - 09:57 AM

Simple, bune, consistente smile.gif Numai bune de luat la serviciu wink.gif
Excelenta idee!

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 06 June 2010 - 01:44 PM

Aha ! Deci din astea ne esti ? Taci ce taci si deodata apari cu ceva tentant biggrin.gif
Minunata idee floare.gif

#6 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 07 June 2010 - 09:42 AM

QUOTE(emilika @ Jun 6 2010, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Simple, bune, consistente smile.gif Numai bune de luat la serviciu wink.gif
Excelenta idee!



QUOTE(Sheng @ Jun 6 2010, 01:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aha ! Deci din astea ne esti ? Taci ce taci si deodata apari cu ceva tentant biggrin.gif
Minunata idee floare.gif


Multumesc floare.gif
Sunt delicioaseeee smile.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#7 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 07 June 2010 - 01:23 PM

Par delicioase chiflele, dar eu am o problema. Mai nou am cumparat faina integrala Galmopan care e plina de tarate, e departe de faina fina de Dobrogea. Daca mai pun peste faina asta jumate de tarate o sa fie aproape numai tarate goale mad.gif si nu cred ca o sa creasca deloc. Mai foloseste cineva faina asta?

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 07 June 2010 - 01:30 PM

QUOTE(puisorul @ Jun 7 2010, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Par delicioase chiflele, dar eu am o problema. Mai nou am cumparat faina integrala Galmopan care e plina de tarate, e departe de faina fina de Dobrogea. Daca mai pun peste faina asta jumate de tarate o sa fie aproape numai tarate goale mad.gif si nu cred ca o sa creasca deloc. Mai foloseste cineva faina asta?


eu o folosesc, dar cand o amestec cu tarate nu fac altceva decat wasa sau blat de pizza. din cum vad ca se comporta aluatul nu cred ca o sa iasa chiflutele astea asa pufoase...

spunea cineva pe undeva: oare cata faina e in tarata de galmopan? biggrin.gif

#9 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 14 June 2010 - 12:11 PM

Imi plac la nebunie... am sa incerc sa le fac si eu.
Doar ca am o intrebare... faina asta de gluten cu ce o pot inlocui, ca am cautat deja si se uitau la mine ca la urs. Pe aici stiu tocmai de cea fara gluten, nu de ce de gluten... Am sa mai intreb, cine stie, poate pana la urma voi avea noroc... Dar pana atunci, cu ce o pot inlocui?
Multumesc mult! Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 June 2010 - 12:53 PM

nu ai cu ce sa o inlocuiesti. se poate si fara el. e folosit ca sa inbunatateasca calitatea aluatului. poti sa incerci sa iti prepari tu in casa. sunt pe undeva pe aici discutii despre gluten, ce este si cum se face. n-am timp sa caut sa iti dau link sad.gif dar cauta tu cu search -> more search options. sunt multe informatii.

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 June 2010 - 12:59 PM

QUOTE(boni @ Jun 14 2010, 01:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dar cauta tu cu search -> more search options. sunt multe informatii.

Este la index "retete de baza"

#12 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 14 June 2010 - 05:18 PM

CITAT(boni @ Jun 14 2010, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu ai cu ce sa o inlocuiesti. se poate si fara el. e folosit ca sa inbunatateasca calitatea aluatului. poti sa incerci sa iti prepari tu in casa. sunt pe undeva pe aici discutii despre gluten, ce este si cum se face. n-am timp sa caut sa iti dau link sad.gif dar cauta tu cu search -> more search options. sunt multe informatii.



CITAT(Sheng @ Jun 14 2010, 12:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Este la index "retete de baza"


Ma duc sa caut. Va multumesc!
Ma gandeam ca e ceva care se cumpara, nu mi-am inchipuit ca e ceva care se poate prepara in casa...

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#13 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 15 June 2010 - 11:01 AM

Am facut chifle cu cascaval!
Am respectat reteta lui Monti-rules ( floare.gif ) exceptie facand faina integrala, eu am inlocuit-o cu faina de secara, fara tarate (deci chiflele mele sunt de FAZA 2!).
Au iesit bune bune, consistente si usor...lipicioase (de la faina de secara, cred). Oricum, e o reteta pe care o repet sigur wink.gif

Asadar, iata-le inainte sa le dau la cuptor:

061510104920.jpg

fierbinti, dupa ce le-am scos din cuptor:

061510112823.jpg

cum s-au racit, cum am pozat o sectiune:

061510114348.jpg

#14 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 15 June 2010 - 12:24 PM

QUOTE(emilika @ Jun 15 2010, 11:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut chifle cu cascaval!
Am respectat reteta lui Monti-rules ( floare.gif ) exceptie facand faina integrala, eu am inlocuit-o cu faina de secara, fara tarate (deci chiflele mele sunt de FAZA 2!).
Au iesit bune bune, consistente si usor...lipicioase (de la faina de secara, cred). Oricum, e o reteta pe care o repet sigur wink.gif

Ohhhh au iesit superrr, ma bucur ca iti plac em_new_20.gif em_new_01.gif

Editat de Montignac_rules, 15 June 2010 - 12:24 PM.

Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#15 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 15 January 2011 - 10:06 PM

groupwave.gif fericita2.gif fericita2.gif groupwave.gif fericita2.gif fericita2.gif em_new_20.gifem_new_20.gif Vai ca nu am ce emoticoane sa pun sa va captez atentia sa va spun la toti cat sunt de delicioase aceste chifle!!! Presimt ca nu voi mai manca paine, ci doar chifle rad tare.gif! O bunatate! Si ale mele arata ca ale lui emilika, nu le-am mai pozat! Nu am rezistat si dupa ce le-am lasat putin la rece, am si mancat 2, asa caldute! Vaaaiii mi-am amintti de vremurile cand eram fericita, ca gaseam de cumparat painica calda! Asa de buna e, deci nu va puteti imagina! SI garantat iese, nu ca sarmana paine, care ne cam da batai de cap, cand prea 'umeda', cand prea uscata, cand arsa, cand nefacuta rad tare.gif rad tare.gif

Editat de flu, 15 January 2011 - 10:07 PM.


#16 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 16 January 2011 - 12:37 PM

QUOTE(flu @ Jan 15 2011, 09:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
groupwave.gif fericita2.gif fericita2.gif groupwave.gif fericita2.gif fericita2.gif em_new_20.gifem_new_20.gif Vai ca nu am ce emoticoane sa pun sa va captez atentia sa va spun la toti cat sunt de delicioase aceste chifle!!! Presimt ca nu voi mai manca paine, ci doar chifle rad tare.gif! O bunatate! Si ale mele arata ca ale lui emilika, nu le-am mai pozat! Nu am rezistat si dupa ce le-am lasat putin la rece, am si mancat 2, asa caldute! Vaaaiii mi-am amintti de vremurile cand eram fericita, ca gaseam de cumparat painica calda! Asa de buna e, deci nu va puteti imagina! SI garantat iese, nu ca sarmana paine, care ne cam da batai de cap, cand prea 'umeda', cand prea uscata, cand arsa, cand nefacuta rad tare.gif rad tare.gif

Ma bucur ca iti plac. Eu cand fac chifle, le pun intr o punga la congelator si scot doar dimineata 1-2, cate am nevoie. D.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#17 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 22 March 2011 - 01:15 PM

uuuuuuuuuu...azi fac sigur...arata bestial em_new_12.gif

#18 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 March 2011 - 10:28 AM

QUOTE(daliadora @ Mar 22 2011, 12:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
uuuuuuuuuu...azi fac sigur...arata bestial em_new_12.gif

em_new_22.gif o sa iti placa D.gif astept poze tongue.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#19 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 23 March 2011 - 10:46 AM

QUOTE(M_rules @ Mar 23 2011, 10:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
em_new_22.gif o sa iti placa D.gif astept poze tongue.gif



nu am avut timp ieri si o las pe weekend...sunt sigura ca o sa imi placa pt ca sunt innebunita dupa cascaval

#20 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 29 March 2011 - 09:25 AM

v-am promis ca fac si am facut...sunt extraordinare....nici nu se simte gustul de tarate..calde sunt suuuuuuuuper bune....si a cerut si iubi si i-a placut...clar se mai repeta...si va pun si pozici

pupici

Miniaturi atașate

  • chifle.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi