Sari la conținut

Poză

Retete montignac- Musaka Libaneza


2 răspunsuri la acest topic

#1 puisorul

puisorul

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 24 August 2010 - 06:47 PM

Reteta este a FlorentineiG careia ii multumesc pt reteta delicioasa http://www.culinar.r...usaka-Libaneza/.


P1040937.JPG

P1040942.JPG

Ingrediente:

2 vinete mari
3 rosii mari feliate
2 legaturi de patrunjel tocate marunt
3 cepe medii taiate pestisori
8 catei de usturoi
naut fiert ( cred ca vreo doua cani)
cascaval afumat
250 ml bulion
ulei de măsline
Sare
piper negru

Vinetele le-am taiat rondele si le-am prajit in tigaia de teflon fara ulei iar nautul era inmuiat de aseara si fiert de dimineata.
Am calit ceapa si usturoiul, apoi am adaugat si nautul scurs.
Intr-un vas de iena am pus un rand de vinete, un rand de rosii feliate, peste ele jumatate din compozitia de naut, patrunjel si sare si piper.
Apoi am repetat inca o data operatiunea si am incheiat cu un strat de vinete iar deasupra cascaval ras.

Sper sa o incercati pt ca e gustoasa si mult mai usoara decat cea cu carne.

#2 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 24 August 2010 - 09:51 PM

CITAT(puisorul @ Aug 24 2010, 07:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta este a FlorentineiG careia ii multumesc pt reteta delicioasa http://www.culinar.r...usaka-Libaneza/.



Ingrediente:

2 vinete mari
3 rosii mari feliate
2 legaturi de patrunjel tocate marunt
3 cepe medii taiate pestisori
8 catei de usturoi
naut fiert ( cred ca vreo doua cani)
cascaval afumat
250 ml bulion
ulei de măsline
Sare
piper negru

Vinetele le-am taiat rondele si le-am prajit in tigaia de teflon fara ulei iar nautul era inmuiat de aseara si fiert de dimineata.
Am calit ceapa si usturoiul, apoi am adaugat si nautul scurs.
Intr-un vas de iena am pus un rand de vinete, un rand de rosii feliate, peste ele jumatate din compozitia de naut, patrunjel si sare si piper.
Apoi am repetat inca o data operatiunea si am incheiat cu un strat de vinete iar deasupra cascaval ras.

Sper sa o incercati pt ca e gustoasa si mult mai usoara decat cea cu carne.


Eu iti multumesc pentru ca mi-ai adus aminte de reteta, arata demential. Am sa o fac si eu sambata pupic.gif .

Edit: scos foto din raspuns.

Editat de FlorentinaG, 24 August 2010 - 09:52 PM.

بسم الله الرحمن الرحيم

#3 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 24 August 2010 - 10:26 PM

Foarte simpatica reteta, Puisorule, FlorentinaG ! Doar ca eu am o problema: nu-mi place nautul sad.gif Stiu, e rusinos, asa aliment sanatos si eu ma prostesc... Facut pasta parca mai e cum mai e, m-am pacalit o vreme, dar asa intreg...
Daaar, fiindca arata asa bine la tine in farfurie, imi iau angajamentul ca o fac si eu cu prima ocazie, si vin cu dovada si impresia. Daca nici cu reteta asta nu merge ma iau de urechi si ma predau em_new_25.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi