Sari la conținut

Poză

Dieta Montinac - Intrebari /raspunsuri


47 răspunsuri la acest topic

#21 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5712 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 23 March 2012 - 01:11 PM

QUOTE(boni @ Mar 23 2012, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu nu pot sa fiu de acord cu asta. contrazice chiar principiul de baza al combinatiilor.
in faza I nici in ruptul capului nu pot sa combin IG>35 cu lipide. si aici nu ma refer la lipidele din tahin (ca aici parerile sunt impartite si ar fi de discutat) dar ma refer la orice alta grasime prezenta la o masa lipidica.

rodica, daca crezi ca ar fi mai bine de dus comentariul meu la sezatoare poti sa-l muti. eu l-am scris aici, la raspuns, sa se vada mai bine.


La fel gandesc si eu, ca nu merge si ca raspunsul e ca sa fie mai "comercial".
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#22 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 March 2012 - 02:00 PM

Boni tot asa am gandit si eu cu privire la punctul "B" asa ca aseara, imediat ce am primit mailul lui i-am scris asa ;

Multumesc pentru raspunsul dvs dar eu nu inteleg raspunsul de la punctul "B".
Stiu ca este interzis sa se manance carbohidrati cu IG mediu (35-50) la mese lipidice. Deci, cum este posibil sa mananci tahini cu IG = 40 la masa lipidica in faza 1 ?
Ai putea sa-mi explici te rog ?


Sa vedem cand si cum va raspunde
Dar am pus aici raspunsul primit ieri exact asa cum a fost scris.



#23 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 23 March 2012 - 02:09 PM

asa, macar sa fie putin mai atenti cand raspund, pentru ca sunt multi care se bazeaza pe raspunsurile lor, le iau de bune, si apoi nu au rezultate.
si e pacat, pentru ca metoda chiar e buna si e simpla.

#24 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 March 2012 - 02:14 PM

Exact !
Si mai m-am gandit ca dupa ce-mi raspunde, daca iar bate campii, sa-i mai scrie altcineva (poate Oskkar D.gif ) si sa intrebe cumva, altfel dar pe acelasi subiect.

#25 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 March 2012 - 03:18 PM

Yeeeee ! Ce viteza au avut cu raspunsul ! Chiar in 2 limbi D.gif
Am completat la post # 19 (pag. 1) cu raspunsul primit azi ca sa fie impreuna



#26 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 23 March 2012 - 03:22 PM

no' asa da.
raspunsul asta ma satisface, in sensul ca si-au dat silinta sa raspunda logic si frumos, legat de toate problemele puse in intrebare.
multumesc rodica pentru perseverenta.

#27 sam19

sam19

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi

Postat 13 April 2012 - 03:00 PM

-Intrebare/raspuns nr. 7 -


Hai ca o iau catinel cu emailurile de la Montignac.

Primul legat de ciocolata Anidor, care ma framanta maxim pe mine, evident :)

Intrebarea mea:

"Hello,

I am sending you the photo of a chocolate that I would love to eat but I am not really sure that it is entirelyy ok from the perspective of Montignac diet. This is also the case of another chocolate, a minth cream chocolate having the same ingredients. We had a debate about this on the Romanian Montignac forum and many girls were of the opinion that aside from the usual, allowed ingredients, it contains cacao cream which, in its turn, may contain additional sugar which may change the original 70% content of cacao.

I attach the picture I took of the ingredients so you can see and tell me your opinion. It's in English and French too so, it should be easy."

Raspunsul Montignac

"Hello,

This chocolate is acceptable. The advantage when there is 70% cocoa is that it limits many other ingredients that may be undesirable. I remind you on this occasion that chocolate can be taken with a lipidic meal, or as a snack."

TRADUCERE

Intrebarea mea:
"Va trimit o poza a unei ciocolate pe care mi-ar placea să o mănânc, dar nu sunt foarte sigura că este conforma din punctul de vedere al dietei Montignac. Acelasi este cazul si al unei alte ciocolate cu crema de menta care are aceleasi ingrediente. Am avut o dezbatere cu privire la acest lucru si pe forum di Romania şi multe fete au fost de părere că pe langa ingrdientele conforme, aceasta contine crema de cacao, care, la rândul său, poate să conţină zaharuri suplimentare care pot modifica conţinutul original de 70% din cacao.

Anexez poza cu ingredientele, astfel încât să imi puteti spune opinia dvs. Este si în limba engleză şi in franceză, deci ar trebui să fie uşor."

Raspunsul lor
"Aceasta ciocolata este permisa. Avantajul la produsele cu 70% cacao este ca aceasta cantitate anuleaza/limiteaza multe alte ingrediente care ar putea fi neconforme. Cu aceasta ocazie va reamintesc ca aceasta ciocolata poate fi mancata la mese lipidice sau ca snack."

PS. Pentru cine e mancator de ciocolata, ma refeream tot la o ciocolata de la Anidor, cea cu menta de 70%. Cealalta cu portocale are sirop de glucoza si diverse altele, nu avea niciun sens sa mai intreb.

Imagini atașate

  • post_249510_1332067751_thumb.jpg


#28 sam19

sam19

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi

Postat 13 April 2012 - 03:35 PM

-Intrebare/raspuns nr. 8 -


Si al doilea email:

Question: "Is it possible that after a while, this diet doesn't work as it used to, especially if you don't follow its rules strictly, all the time? I have been on this diet for quite some time, but on and off, there were times when I would eat ok, and there were times when I would eat junk food and "bad" food during the weekends. The first times I took on this diet and followed it strictly, everything went smoothly, and I would lose weight every week... Despite all that junk food during the weekends, it worked even then. Now, I want to lose some weight and I fully realize that this diet is what really suits me best but, it's not working on me anymore. I started the diet again a month or so ago, and I have these fluctuations of weight, big ones, like more than 1 kg of gaining weight within 3 days and I really don't understand why. I eat ok, I know the principles of this diet, I don't eat bigger plates. I eat what I used to eat when I first lost some weight. I gain weight very easily now. I eat drained goat cheese, but not in huge quantities. It is also true that I have been eating like a huge amount of cashew and almonds, like over 40 pieces (I lost track of what I was eating and that happened twice this week). Is that important? I don't eat cold meats which might contain sugar or sugar derivates, it's true that I sometimes eat chicken bought from a rotisserie which might have some spices on it which may not be that ok. I am telling you all this because I really don't understand what is wrong. "

Answer: "1 - Yes, quantity is important. You must eat normal/regular portions. So eating over 40 pieces of cashew, especially at night, is too much. Remember that at night fat should be limited. After diner, choose rather a fruit or yoghurt as a dessert.



2 – Besides, if you eat well during the main meals, you should not be hungry between meals. There is no need for several snacks a day a day. If so, have a handful of cashew (not 40) but swap them sometimes for a fruit.


3 – Do not forget that it is easier to lose weight at 20 than at 40. That might explain why you could get away with many discrepancies few years ago. The older we get, the harder it becomes to loose weight. Added to that you must remember that your weight is normal (Body Mass Index = 21,8), which means that if you want to loose 2 or 3 more kilos, you will have to follow a “perfect” Phase I (and limit yourself to normal/reasonable food portions)


4 – Keep a track on the amount of cheese, cream, goat’s cheese and oil you eat. Fats are part of a balanced diet but again should be eaten within reason.


5 – Spices in your chicken are no problem at all.


6 – Try to exercise a bit. Exercise can only speed up Phase I."

TRADUCERE

INTREBARE: Este posibil ca dupa o vreme acest regim sa nu mai functioneze ca la inceput, mai ales daca nu ii urmezi regulile strict, tot timpul? Tin acest regim de ceva timp, cand il tin, cand nu il tin, au fost perioade in care am mancat ok, si perioade cand mancam fast food in weekend. prima data cand am tinut regimul, am slabit in fiecare saptamana in ciuda fast food-ului din weekend. Acum, vreau din nou sa slabesc, imi dau seama ca acest regim mi se potriveste cel mai bine dar nu isi mai face efectul pe deplin. Am reinceput regimul acum o luna si ceva si am fluctuatii de greutate, mari, ca de ex de mai mult de 1 kg pe plus in interval de 3 zile si nu inteleg de ce. Mananc ok, cunosc principiile acestei diete, nu mananc portii mai mari. Mananc ceea ce mancam si inainte cand am tinut prima oara. Acum iau in greutate foarte repede. Mananc branza veche de capra dar nu in cantitati mari. Este adevarat ca am mancat peste 40 de bucatele de caju sau migdale de cel putin 2 ori saptamana asta. Este importanta cantitatea? Nu mananc mezeluri care ar putea contine zahar sau derivate din zahar. Este adevarat ca mai mananc pui la rotisor care ar putea contine anumite condimente care ar fi putut sa nu fie chiar ok. Va dau toate aceste amanunte fiindca nu inteleg ce nu e in regula. "


Raspuns: "1 - Da, cantitatea este importanta. Trebuie sa mancati portii normale. A manca peste 40 de boabe de caju (sau ce sunt alea), mai ales seara, este prea mult. Nu uitati ca seara cantitatea de grasimi trebuie sa fie limitata. Dupa cina, alegeti mai degraba un fruct sau un iaurt ca desert.



2 – In plus, daca mancati bine la mesele principale, nu ar trebuie sa va fie foame intre mese. Nu este nevoie de mai multe snack-uri pe zi. Daca este nevoie, mancati o mana de caju (nu 40) dar inlocuiti-le uneori cu fructe.



3 – Nu uitati ca este mai usor sa pierzi in greutate la 20 de ani decat este la 40. Astfel s-ar putea explica de ce inainte anumite abateri erau trecute cu vederea. Cu cat inaintam in varsta cu atat e mai greu sa slabim. In plus, tineti cont de faptul ca greutatea dvs. este normala (Body Mass Index = 21,8), ceea ce inseamna ca daca doriti sa mai slabiti 2-3 kg va trebui sa urmati o "Faza I perfecta" (si sa va limitati la portii normale/rezonabile).


4 – Tineti cont de cantitatea de branzeturi, smantana, branza de capra si uleiuri pe care o mancati. Grasimile fac parte dintr-o dieta echilibrata dar trebuie mancate in limite rezonabile.


5 –Condimentele de pe pui nu sunt o problema de nicio culoare.


6 – Incercati sa faceti putin sport. Sportul grabeste procesul de slabire din Faza I."

#29 onaf

onaf

    Master of disaster

  • Membri
  • 2527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 April 2012 - 03:10 PM

QUOTE(sam19 @ Apr 13 2012, 03:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Raspunsul lor
"Aceasta ciocolata este permisa. Avantajul la produsele cu 70% cacao este ca aceasta cantitate anuleaza/limiteaza multe alte ingrediente care ar putea fi neconforme. Cu aceasta ocazie va reamintesc ca aceasta ciocolata poate fi mancata la mese lipidice sau ca snack."

PS. Pentru cine e mancator de ciocolata, ma refeream tot la o ciocolata de la Anidor, cea cu menta de 70%. Cealalta cu portocale are sirop de glucoza si diverse altele, nu avea niciun sens sa mai intreb.


Hai s-o luăm logic. Avem o ciocolată de, să zicem, o sută de grame. Din ea, să zicem, cincizeci de grame reprezintă învelişul de ciocolată, cincizeci de grame reprezintă umplutura de cremă. Deci jumătate din ciocolată va fi conformă (cu 70% cacao), jumătate nu va fi (doar cu 35% cacao).
Ia ghici, ciocolata per total va mai fi Monti?

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#30 sam19

sam19

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi

Postat 18 April 2012 - 09:24 PM

QUOTE(onaf @ Apr 18 2012, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hai s-o luăm logic. Avem o ciocolată de, să zicem, o sută de grame. Din ea, să zicem, cincizeci de grame reprezintă învelişul de ciocolată, cincizeci de grame reprezintă umplutura de cremă. Deci jumătate din ciocolată va fi conformă (cu 70% cacao), jumătate nu va fi (doar cu 35% cacao).
Ia ghici, ciocolata per total va mai fi Monti?


Se pare ca prima jumatate o anihileaza pe cealalta :)

#31 Miutza77

Miutza77

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 09 August 2012 - 04:42 PM

-Intrebare/raspuns nr. 9 -



Intrebare:

Va rog sa-mi spuneti ce IG au fructele goji si coacazele deshidratate.

Raspuns:

Goji - 25
Afinele deshidratate - 30 .


La fructele deshidratate trebuie sa adaugati 5 la IG pe care-l au in stare proaspata.



#32 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 10 August 2012 - 09:05 AM

QUOTE(Miutza77 @ Aug 9 2012, 02:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
-Intrebare/raspuns nr. 9 -


Intrebare:

Va rog sa-mi spuneti ce IG au fructele goji si coacazele deshidratate.

Util pontul cu adaosul de 5 pt fructele deshidratate. Multumim de raspuns. D.gif
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#33 stefaniaa

stefaniaa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 38 posturi

Postat 23 October 2012 - 11:50 AM

-Intrebare/raspuns nr. 10 -


Care este indicele glicemic al macului? ("poppy seeds" am folosit, n-am gasit alt termen in engleza)

Raspuns:

Hello,

IG 35

Yours faithfully.

Pascal VUACHET – Dietician
La inceput de drum cu Monti...

#34 stefaniaa

stefaniaa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 38 posturi

Postat 12 November 2012 - 05:24 PM

- Intrebare/raspuns nr. 11 -


Voiam sa aflu IG-ul catinei, dar cum n-am gasit un corespondent in engleza, va arat exact cum a sunat intrebarea mea:

Can you please tell me what is the GI of FRUCTUS HIPPOPHAE? I am not sure if there is also an English word describing this plant.
Anyway, here in Romania it's very common.

Thank you!

Raspuns:

Hello,

We do not know this plant. It is apparently used as natural remedy and seems close to the cranberry than GI is 45 but contains very little carbohydrate.

Best regards.

Pascal VUACHET – Diététicien DE
La inceput de drum cu Monti...

#35 sam19

sam19

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi

Postat 22 November 2012 - 10:31 AM

- Intrebare/raspuns nr. 12 -



Am intrebat IG al piersicilor deshidratate fiindca nu il gasisem la ei in tabel. Si raspunsul:

Hi Raluca,

I think you will not find them because it is a dry fruit rather unusual. It should be 40.

Yours faithfully.


Pascal VUACHET – Dietician

Deci voila... Ceea ce oricum banuiam. Oricum, mereu mi-au placut raspunsurile de genul "it should be" :) Foarte reassuring, ce sa zic :). Ma rog, una peste alta, chiar nu poate sa aiba peste 45.



#36 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 24 January 2013 - 04:20 PM

- Intrebare/raspuns nr. 13 -


Le 23 janv. 2013 à 15:35 Cerasela ...... a écrit :

Question :

What is the IG difference, if any, between sprouts and dehydrated/dried sprouts or sprout flakes?

Thank you,

Cerra




Answer:

Hello,

There is little difference between the germinated seeds and sprouts dehydrated. I do not know xhat is the sprout flakes.


Yours faithfully.
Pascal VUACHET – Dietician
PS. For further information please visit us at www.montignac.com, the official website on the Montignac Method.



Traducere:

Intrebare:
Este vreo diferenta de IG intre boabele de grau germinat si cel dezhidratat/uscat sau fulgi?

Raspuns:

Este o diferenta foarte mica de IG intre boabele de grau germinat si cel dezhidratat/uscat. Nu stiu la ce se refera exact fulgii de grau.


#37 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 24 January 2013 - 05:51 PM

- Intrebare/raspuns nr. 14 -


Re: Official web site of the Montignac Method |

New question:

Thank you. Can I please also ask you if I can use unfiltered cold pressed pumpkin seed oil?

Cerra


Answer:

Yes absolutely. It is rich in omega-3 that is a fat very difficult to store.

Yours faithfully.
Pascal VUACHET – Dietician

PS. For further information please visit us at www.montignac.com, the official website on the Montignac Method.


Le 24 janv. 2013 à 15:17, Cerasela...... a écrit :

Asta ma interesa in mod special, ptr ca nu era trecut in tabel si eu folosesc acest ulei din seminte de dovleac nefiltrat. Eram sigura ca este voie dar vroiam sa stiu si din partea lor.

Vorbesc despre uleiul din seminte de dovleac nefiltrat si de o culoare verde inchis (ce am vazut la plafar nu cred ca este foarte bun ptr ca este prea deschis si subtire).

#38 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 24 January 2013 - 06:17 PM

CITAT(stefaniaa @ Nov 12 2012, 06:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
- Intrebare/raspuns nr. 11 -


Voiam sa aflu IG-ul catinei, dar cum n-am gasit un corespondent in engleza, va arat exact cum a sunat intrebarea mea:


catina=sea-buckthorn

http://en.wikipedia....i/Sea-buckthorn
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#39 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 January 2013 - 03:35 PM

- Intrebare/raspuns nr. 15 -


Intrebarea :
Romana:
QUOTE
Studiing tabelul indicilor glicemici, am observat un element numit "Germeni de grau", cu IG 15. Este vorba despre miezul bobului de grau care este uscat si se gaseste in magazine sub forma unor fulgi?(Punga care se gaseste in magazinele locale este http://www.culinar.r...-1358978159.jpg ). Acestia sunt germenii mentionati in tabel? Se pot considera ca avand un IG de 15?

De asemenea, se mentioneaza o paine realizata din cereale germinate. Aceasta paine se prepara intr-un fel anume? Poate fi preparata si acasa (de exemplu din grau germinat, apa si drojdie) si sa aiba IG 35?

Va multumesc,


Engleza:
QUOTE
Studying the GI table, I came across "Wheat germ GI 15". Is this the center of the wheat, that is dried and present in stores as small flakes? (The bag I found in a local store is this one: http://www.culinar.r...-1358978159.jpg ). Is this the one mentioned by the table? It can be then considered as having an GI of 15?

Also, there is a mention of Essene/ezekiel bread (sprouted cereals bread) - is this bread prepared in a special way? Can this be self made(from sprouted wheat, water and yeast for example) and still be considered GI 35?


Thank you,


Raspunsul:

Romana:
QUOTE
Hello,


> Este vorba despre miezul bobului de grau care este uscat si se gaseste in magazine sub forma unor fulgi?
da

> Acestia sunt germenii mentionati in tabel?

da

> Se pot considera ca avand un IG de 15?
da


> De asemenea, se mentioneaza o paine realizata din cereale germinate(paine Essene/ezekiel). Aceasta paine se prepara intr-un fel anume?

Painea Essene este un tip de paine necrescuta remarcabila, cu proprietati nutritionale interesante.


> Poate fi preparata si acasa (de exemplu din grau germinat, apa si drojdie) si sa aiba IG 35?
Cu faini integrale, datorita adaugarii fenomenului de fermentatie, IG-ul efectiv va scadea sub 35.


Engleza:
QUOTE
Hello,


> Is this the center of the wheat, that is dried and present in stores as small flakes?

yes

> Is this the one mentioned by the table?

yes


> It can be then considered as having an GI of 15?
yes


> Also, there is a mention of Essene/ezekiel bread (sprouted cereals bread) - is this bread prepared in a special way?
Essene bread is a remarkable unleavened bread, with nutritional qualities particularly interesting.


> Can this be self made(from sprouted wheat, water and yeast for example) and still be considered GI 35?
With integral flours, thanks to the action of fermentation, the GI will effectively go below 35.


#40 doinaro3

doinaro3

    Big Chef

  • Membri
  • 570 posturi
  • Location:Bucuresti-Romania

Postat 25 February 2013 - 08:30 PM


 

-Intrebare/raspuns nr. 16 -



Am primit si eu, foarte prompt (ai avut dreptate, Rodica!) raspunsul la intrebarea despre IG-ul nautului prajit:

Intrebare: Ati putea sa-mi spuneti care este IG-ul boabelor de naut prajit ?
Raspuns: IG-ul acestora este sub 30





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi