Sari la conținut

Poză

Dieta Montignac - Chiftelute de somon


21 răspunsuri la acest topic

#1 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 09 October 2010 - 07:16 PM

Chiftelute de somon

Ingrediente:

~ somonul dintr-o conserva (fara alte adaosuri - doar somon si apa);
~ o jumatate de ceapa taiata marunt;
~ o lingura, doua de tarate (sau faina de tarate) pana se obtine consistenta dorita;
~ 2 oua
~ sare, piper, boia, condimente preferate.

Instructiuni:

Se scurge conserva de somon si se pune continutul intr-o castron. Se "controleaza" de oase, se indeparteaza, si apoi se adauga ceapa taiata marunt, taratele si condimentele.

Se incinge o tigaie cu ulei de masline. Apoi se formeaza chiftelutele si se pun in uleiul incins, se intorc pe o parte si pe alta, pana se rumenesc.


Salmon_Patties.jpg

P.S. Am incercat sa le fac si la cuptor, dar se usuca prea tare...

Editat de Sheng, 11 October 2010 - 06:30 AM.
completare ingrediente




#2 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 09 October 2010 - 07:38 PM

looooooooooooooks awsome! groupwave.gif (arata super! D.gif )

ma intreb daca iese gustos si cu ton din conserva...
deci faina de tarate e clar diferit de tarate in sine, adica e tarate fine, right ? si se gaseste in comert separat ? lamuriti-ma si pe mine ca pe copilasi D.gif em_new_16.gif



#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 October 2010 - 08:10 PM

PurpleD, m-ai tentat la maxim cu asta !


QUOTE(Fowy @ Oct 9 2010, 08:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
deci faina de tarate e clar diferit de tarate in sine, adica e tarate fine, right ? si se gaseste in comert separat ? lamuriti-ma si pe mine ca pe copilasi D.gif em_new_16.gif

Da copilasule !
In RO nu exista "faina de tarate" si noi rasnim taratele grosolane in rasnita de cafea crazy.gif

#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 09 October 2010 - 10:04 PM

CITAT(Fowy @ Oct 9 2010, 07:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
looooooooooooooks awsome! groupwave.gif (arata super! D.gif )

ma intreb daca iese gustos si cu ton din conserva...
deci faina de tarate e clar diferit de tarate in sine, adica e tarate fine, right ? si se gaseste in comert separat ? lamuriti-ma si pe mine ca pe copilasi D.gif em_new_16.gif



Chiftelele ies tare gustoase cu tonul din conserva. Si cu ton in ulei si cu cel in suc propriu.

#5 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 10 October 2010 - 08:59 AM

CITAT(Sheng @ Oct 9 2010, 09:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
PurpleD, m-ai tentat la maxim cu asta !
Da copilasule !
In RO nu exista "faina de tarate" si noi rasnim taratele grosolane in rasnita de cafea crazy.gif


Eu am luat tarate de grau de la firma Agapy ( am gasit in Carrefour)...si sunt marunte, ca o faina, dar probabil sunt mai scumpe decat cele mari...




#6 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 10 October 2010 - 10:17 AM

Eu am pus si un ou pentru ca nu se lega compozitia. Au iesit delicioase, multumesc pentru reteta em_new_15.gif .
بسم الله الرحمن الرحيم

#7 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 10 October 2010 - 10:31 AM

am banuit eu ca rasnita e ceea ce trebuie in cazul asta...

saru-mana pentru lamuriri em_new_13.gif si asta e pe lista. momentan caut retete potrivite pentru pus in caserola si papat la facultate D.gif ca sa nu cad in tentatie...mai ales ca la foame, eu ma transform... rad tare.gif reteta asta si pateul mi se par super (pateul ca solutie de MD satios)



#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 October 2010 - 05:16 PM

QUOTE(hoya @ Oct 10 2010, 09:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am luat tarate de grau de la firma Agapy ( am gasit in Carrefour)...si sunt marunte, ca o faina, dar probabil sunt mai scumpe decat cele mari...

Multumesc pentru informatie fericita2.gif Nu cred ca-i un motiv sa fie mai scumpe

#9 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 11 October 2010 - 12:05 AM

QUOTE(FlorentinaG @ Oct 10 2010, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am pus si un ou pentru ca nu se lega compozitia. Au iesit delicioase, multumesc pentru reteta em_new_15.gif .


Vai Florentina, am uitat OUALE!!! rad tare.gif

Mii de scuze pentru eroarea grosolana (cine a mai vazut chiftelute fara oua??).

Deci si 2 oua! Rog pe Sheng (sau altcineva care are puteri supranaturale aici pe forum smile.gif) sa mai adauge si 2 oua! smile.gif

Florentina, cum au iesit cu un ou?

Editat de PurpleD, 11 October 2010 - 12:05 AM.




#10 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 11 October 2010 - 09:33 AM

CITAT(PurpleD @ Oct 11 2010, 01:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai Florentina, am uitat OUALE!!! rad tare.gif

Mii de scuze pentru eroarea grosolana (cine a mai vazut chiftelute fara oua??).

Deci si 2 oua! Rog pe Sheng (sau altcineva care are puteri supranaturale aici pe forum smile.gif ) sa mai adauge si 2 oua! smile.gif

Florentina, cum au iesit cu un ou?


Au iesit super, cei drept a fost oul destul de mare.
Multumesc pentru reteta em_new_15.gif .
بسم الله الرحمن الرحيم

#11 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 11 October 2010 - 01:44 PM

vaiiii foarte bun em_new_45.gif o sa fac si eu cat de repede....

Cu ce garnitura le-ati mancat,sau numai cu lamaie?

#12 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 17 November 2010 - 06:14 AM

QUOTE(maracara @ Oct 11 2010, 01:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu ce garnitura le-ati mancat,sau numai cu lamaie?



Maracara, eu le-am mancat cu quinoa, dovlecei si spanac.




#13 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 22 March 2011 - 12:45 PM

cat ulei ai pus in tigaie?...ca ma gandesc ca tinand cont ca ai zis ca ai pus ulei de masline nu ar trebui sa fie mult...se arde rau la temperatura mare dc e mult si isi schimba gustul cel putin asa am observat eu

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 March 2011 - 04:36 PM

QUOTE(daliadora @ Mar 22 2011, 12:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cat ulei ai pus in tigaie?...ca ma gandesc ca tinand cont ca ai zis ca ai pus ulei de masline nu ar trebui sa fie mult...se arde rau la temperatura mare dc e mult si isi schimba gustul cel putin asa am observat eu

Poti praji in ulei de floarea soarelui

Uite AICI ai un tabel cu punctul de fum pentru diferite uleiuri.

#15 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 23 March 2011 - 11:08 AM

mersi sheng de tabel...dar chiar nu am cum sa-mi dau seama la cate grade prajesc...

oricum am facut aseara dupa aceasta reteta chiftelute din carne de curcan...a iesit super buna...doar ca la mijloc se face asa ca la mici...mai rosiatica..cred ca nu am prajit eu la focul potrivit...oricum asa de bune au fost ca nici nu am apucat sa le fac o poza....iar in loc de tarate am pus faina de naut...din asta pun de fiecare data cand fac snitele sau dovlecei pane sau chiftelute..nici nu i se prea simte gustul...eu le-am papat cu cascaval si gogosari murati iar la iubi i-am facut cartofi copti cu cascaval...deci mi-am demonstrat din nou ca pot sa fac si pt mine si pt el si nu tre sa gatesc 2 meniuri diferite

pupici

#16 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 April 2012 - 07:18 AM

Le-am facut si eu ieri cu 3 conserve mici de ton in ulei si 1 in suc propriu si cu tarate de ovaz, 1 ceapa si la cuptor , nu mi s-au uscat, au iesit 12 chiftelute :)

Foarte bune, multumesc mult de reteta floare.gif

Miniaturi atașate

  • chiftele.jpg

Editat de pesi, 05 April 2012 - 07:20 AM.


#17 sam19

sam19

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi

Postat 11 April 2012 - 04:09 PM

CITAT(pesi @ Apr 5 2012, 05:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Le-am facut si eu ieri cu 3 conserve mici de ton in ulei si 1 in suc propriu si cu tarate de ovaz, 1 ceapa si la cuptor , nu mi s-au uscat, au iesit 12 chiftelute :)

Foarte bune, multumesc mult de reteta floare.gif


In ce le-ai pus la cuptor sa nu se prinda? Sau ai uns tava cu ceva unt? Le-ai tinut mult?

Editat de sam19, 11 April 2012 - 04:10 PM.


#18 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 April 2012 - 04:38 PM

N-am uns tava decat putin cu ulei , nu mi s-au prins
le-am tinut pana s-au rumenit cam 40 min pe putin, foc mediu

#19 sam19

sam19

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi

Postat 11 April 2012 - 07:14 PM

CITAT(pesi @ Apr 11 2012, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
N-am uns tava decat putin cu ulei , nu mi s-au prins
le-am tinut pana s-au rumenit cam 40 min pe putin, foc mediu

Mersic :)

#20 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 September 2012 - 07:10 AM

Am mai repetat chiftelutele de data asta cu sardine cu sos tomat, 3 sardine cu sos tomat, 4 linguri de tarate, 2 oua, 1 ceapa, tot pe folie la cuptor, super bune

Miniaturi atașate

  • Fotografie0037.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi