Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu mere si bezea (faza 2)


7 răspunsuri la acest topic

#1 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 05 November 2010 - 11:15 PM

Prajitura cu mere si bezea Monti
Faza II



Fetelor, am monticizat o reteta absolut delicioasa! Ii apartine lui Gabi_Cara(careia ii multumesc tare mult) si este absolut minunata em_new_66.gif Gabi em_new_15.gif http://www.culinar.r...mere-si-bezea-/

Ingrediente
- 1,5- 2kg mere romanesti
- 5 oua
- 6 lg fructoza
- 180ml ulei de masline nevirgin
- 125ml apa clocotita
- o esenta de vanilie
- drojdie cat o nuca mica
- 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie
- 0 lingura de scortisoara
- faina integrala cat cuprinde, ca la chec, coca sa faca falduri atunci cand curge, asa cum explica Gabi, in reteta originala.

Am facut aluatul cu cele 5 galbenusuri, 2 lg de fructoza, uleiul, apa clocotita, esenta, drojdia, praful de copt stins, faina. L-am turnat in tava pe o foaie de copt.
Aveam pregatite merele rase, puse pe foc sa le scada zeama, cu 2 lg de fructoza. Cand am oprit focul am amestecat si lingura de scortisoara.
Peste aluatul din tava am pus merele, putin cat putin, cu lingura. Apoi am pus tava in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, ca la chec.
Intre timp am pregatit bezeaua din cele 5 albusuri ramase si 2 lg de fructoza.
Dupa 35-40 de minute la cuptor, am scos tava si am turnat peste prajitura, bezeaua. Apoi din nou la "cald". Cred ca a stat vreo 15 minute, in cuptor, la foc minim, la "etaj".
Am scos-o definitiv cand am vazut ca se rumeneste bezeaua. Am lasat prajitura la racit, si apoi am avut pofta buna D.gif

Iesita de la perpeleala:
110210131405_resize.jpg

Poza de grup:
110210140423_resize.jpg

Zoom:
110210140401_resize.jpg

Zoom-zoom:
110210141113_resize.jpg

Cu mana pe inima, declar ca este o prajitura delicioasa! Foarte gustoasa, fina, aromata, ne-a facut o impresie foarte buna groupwave.gif
Observatii:
- fata de reteta originala, dupa cum se vede, au lipsit brobonelele acelea de sirop de mere. Si stiu si de ce: dupa ce am scos tava fierbinte de la cuptor, am dat-o la racit in balcon, unde era extrem de frig ( D.gif bine, nu chiar extrem, ca nu stau la Polul Nord, dar era o zi rece). Si probabil de asta nu s-a facut condensul acela frumos. Imi dau tema pentru data viitoare sa nu ma mai grabesc si sa las prajitua sa le raceasca in voie.
- lingurile de fructoza le-am aproximat pentru ca ma temeam ca n-o sa fie suficient de dulce rezultatul final. A iesit destul de dulce, tot buna, dar mergea si cu 4 linguri de fructoza, per total, dupa gustul meu, repet. Altii n-au fost de acord cu mine D.gif si cica data viitoare sa pun chiar mai multe. Nu prea cred.
- abia astept data viitoare. Din ce prajituri cu mere am facut pana acum, tarte, placinte si alte asemenea (la nivel de amator, bineinteles, nu vreau sa dau o impresie gresita tongue.gif , reteta asta mi s-a parut cea mai cea). Cred ca bezeaua atat de fina e vedeta (si faptul ca nu-mi ies bezelele acelea simple, neam)

#2 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 06 November 2010 - 09:15 AM

Wow ce splendoare! Mersi Emilika! De cate ori nu m-am uitat la reteta lui Gabi Cara, si de cate ori am zis ca o prestez in regim Monti! Dar eu tousi as vrea sa pun faina de migdale...dar nu stiu cum ar iesi, si cam cat ar trebui... Tu cata faina ai pus???

Minunat! Felicitari!

#3 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 06 November 2010 - 09:32 AM

Emilika...e superba...si banuiesc ca si gustu-i pe masura...
Ei...lasa ca vom ajunge si noi odata sa ne permitem faza II... groupwave.gif
Toata aprecierea pentru ca reusiti sa faceti accesibile fetelor care tin monti, aproape toate retetele posibile... floare.gif floare.gif floare.gif




#4 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 06 November 2010 - 09:36 AM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Nov 6 2010, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Wow ce splendoare! Mersi Emilika! De cate ori nu m-am uitat la reteta lui Gabi Cara, si de cate ori am zis ca o prestez in regim Monti! Dar eu tousi as vrea sa pun faina de migdale...dar nu stiu cum ar iesi, si cam cat ar trebui... Tu cata faina ai pus???

Minunat! Felicitari!


em_new_66.gif Ma bucur ca iti place tongue.gif
Faina am pus-o la urma, turnata "in ploaie". Desi am zis ca o sa fac masuratoare, am uitat. Sper sa nu gresesc daca zic vreo 200-300g, maxim.

Edit: Hoya, te-am pupat em_new_12.gif Vine ea si faza II, poate mai devreme decat planuiesti em_new_20.gif

Editat de emilika, 06 November 2010 - 09:46 AM.


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 November 2010 - 08:55 AM

Mie nu-mi iese bezeaua nici macar pusa pe prajiturele (asa ca asta) De bezele nu mai discut !
Arata foarte, foarte frumos floare.gif

#6 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 08 November 2010 - 12:36 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 8 2010, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie nu-mi iese bezeaua nici macar pusa pe prajiturele (asa ca asta) De bezele nu mai discut !
Arata foarte, foarte frumos floare.gif


Rodica, em_new_22.gif


#7 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 12 November 2010 - 07:14 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Nov 6 2010, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
... eu tousi as vrea sa pun faina de migdale...dar nu stiu cum ar iesi, si cam cat ar trebui...


D.gif Fluturico, ai spus, am executat:

111210143211_resize.jpg

111210154513_resize.jpg

111210154729_resize.jpg

Diferente fata de reteta de adineauri:
- am pus un pachet de unt topit in loc de ulei
- 300 g faina de migdale + 50 g tarate cernute fin, in loc de faina integrala
- 4 lg de fructoza in loc de 6
- n-am mai pus drojdie, doar praf de copt

A iesit buna, are un gust mai... aromat de la faina de migdale.
Totusi cea cu faina integrala mi-a placut mai mult, ori pentru ca blatul are alta consistenta, ori pentru ca drojdia are si ea rolul ei in reteta. Tura asta n-am folosit-o pentru ca n-am avut incredere ca faina de migdale se pupa cu drojdia.

Editat de emilika, 12 November 2010 - 07:16 PM.


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 November 2010 - 09:11 PM

Ma enervezi D.gif Cum iti iese bezeaua aia asa de bine em_new_05.gif

Emiliko dar acum tu ai schimbat reteta .
Ai pus unt in loc de ulei si faina de migdale asa ca e clar, s-a schimbat prajitura deci si gustul



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi