Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Placintele cu telemea si iaurt


13 răspunsuri la acest topic

#1 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 13 November 2010 - 04:23 PM

Placintele cu telemea si iaurt
Faza II

Ingrediente:

800g faina integrala Grania (taratoasa)
400g telemea de vaca, destul de slabuta
200ml iaurt 2,8%
4 lg fructoza
2 oua
40 gr. drojdie
un praf de sare
chimen

Am facut aluatul: doua cani de apa fierbinte in care am incorporat drojdia, 2 lg de fructoza, un ou, sarea, cam 700g de faina. Aluatul l-am framantat pana a devenit elastic si moale, apoi l-am sechestrat in cuptorul cu microunde vreo ora.
Intre timp am pregatit umplutura: am ras telemeaua, am adaugat iaurtul si 2 lg de fructoza, le-am mixat frumos. Prefer sa adaug si iaurt la placinte. Doar cu telemea, sau orice branza uscata, nu-mi plac, ies prea uscate si branza se strange, nu-s pe gustul meu.

Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in doua si am intins pe rand foile, le-am croit in patrate, 16 in total, pe care le-am umplut pe rand cu maglavaisul de lactate, si le-am dat forma de placintele. Aluatul e moale, umplutura la fel, placintele vor fi destul de fragile, se lucreaza cu grija.

Odata puse in tava, se bate oul ramas si se ung placintelele. Presuram si chimen peste ele si le dam la cuptor. Dupa 40 de minute la foc potrivit sunt gata! Au iesit foarte fragede, moi, si se pastreaza astfel si in ziua urmatoare.

Inainte de cuptor:
111310143439_resize.jpg

Dupa:
111310151631_resize.jpg

Indeaproape:
111310153824_resize.jpg


#2 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 November 2010 - 09:30 PM

Wow, ce furmos arata :D . Au crescut foarte bine, cu toate ca sunt cu faina grunjoasa (mie mi s-a parut ca aia creste mai greu). Dupa ce imi ating targetul, sigur prestez si eu asta (desi cred ca voi folosi xylitol). Ma gandesc ca ar merge si cu altfel de umpluturi - de exemplu de mere.

#3 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 14 November 2010 - 01:45 PM

QUOTE(SEAndreea @ Nov 13 2010, 09:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Wow, ce furmos arata :D . Au crescut foarte bine, cu toate ca sunt cu faina grunjoasa (mie mi s-a parut ca aia creste mai greu). Dupa ce imi ating targetul, sigur prestez si eu asta (desi cred ca voi folosi xylitol). Ma gandesc ca ar merge si cu altfel de umpluturi - de exemplu de mere.


em_new_22.gif Cresc fara probleme daca aluatul e framantat cu spor si din ingrediente de calitate (drojdie buna de ex). Si e faina ideea cu umplutura de mere. Aluatul e oricum moale, daca faci patratelele pentru placinte subtirele ca astea, cu multa umplutura de mere, or sa iasa niste placinte fragede si fine. Trebuie sa incerc si varianta asta D.gif

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 November 2010 - 05:40 PM

Tare apetisant arata em_new_08.gif



#5 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 14 November 2010 - 05:56 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 14 2010, 05:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tare apetisant arata em_new_08.gif


Multumesc, Rodica.


#6 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 17 November 2010 - 05:28 AM

Ce bine arata...numai pentru astea se merita sa ajung la Faza II! rad tare.gif





#7 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 19 November 2010 - 07:32 PM

QUOTE(PurpleD @ Nov 17 2010, 05:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce bine arata...numai pentru astea se merita sa ajung la Faza II! rad tare.gif


em_new_22.gif Multumesc, Purple ! Vezi ca te tin minte si o sa te astept aici cand o sa vina vremea em_new_39.gif

#8 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 19 November 2010 - 07:42 PM

Andreea, ai spus, am facut D.gif

Placintele cu mere:

111910184048_resize.jpg

111910191116_resize.jpg

111910193941_resize.jpg


Editez pentru ca am uitat sa mentionez ceva esential: sunt de FAZA I! Aluatul e Monti cu faina integrala si tarate 1:1.

Editat de emilika, 19 November 2010 - 08:00 PM.


#9 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 19 November 2010 - 07:45 PM

Vai da' bine-arata si astea cu mere...intrebarea este: oare sa fac si eu, cu aluat de F1????? smile.gif



#10 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 19 November 2010 - 08:01 PM

QUOTE(PurpleD @ Nov 19 2010, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai da' bine-arata si astea cu mere...intrebarea este: oare sa fac si eu, cu aluat de F1????? smile.gif


Purple, am editat mai sus - placintutele cu mere sunt de Faza I groupwave.gif

#11 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 15 December 2011 - 09:41 AM

Hello fetele...aseara am vrut sa fac placinte clasice prajite in ulei pt ca am primit comanda de la iubi de placinte normale si nu puteam sa salivez langa ele am decis sa fac si monti...dar cand am vazut coca am zis ca ori fac paine ori alt fel de placinte..asa ca am dat peste astea si le-am executat....aluatul e de F1 facut cu faina macinis integral aia de la galmopan...si am mai adaugat si tarate sa fie mai fina ca mi s-a parut prea grunjoasa....sunt deosebite...foarte bune de pus la pachet..am avut musafiri si astea au avut cel mai mare succes...nu cele nemonti....am facut si cu branza si cu mere...poza am facut dar nu pot pune pt ca scriu de pe tel si nu stiu de ce nu-mi apare rubrica de adaugare foto...dar cu prima ocazie la adaug aici

#12 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 15 December 2011 - 10:19 AM

QUOTE(daliadora @ Dec 15 2011, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hello fetele...aseara am vrut sa fac placinte clasice prajite in ulei pt ca am primit comanda de la iubi de placinte normale si nu puteam sa salivez langa ele am decis sa fac si monti...dar cand am vazut coca am zis ca ori fac paine ori alt fel de placinte..asa ca am dat peste astea si le-am executat....aluatul e de F1 facut cu faina macinis integral aia de la galmopan...si am mai adaugat si tarate sa fie mai fina ca mi s-a parut prea grunjoasa....sunt deosebite...foarte bune de pus la pachet..am avut musafiri si astea au avut cel mai mare succes...nu cele nemonti....am facut si cu branza si cu mere...poza am facut dar nu pot pune pt ca scriu de pe tel si nu stiu de ce nu-mi apare rubrica de adaugare foto...dar cu prima ocazie la adaug aici


Vai, Daliadora, ce ma bucur ca ai incercat reteta!
De multa vreme n-am mai vazut poze cu retete facute de mine.
E grozava reteta asta pentru ca, crema e moale si tine placintele fragede (aluaturile facute doar cu branza devin uscacioase mai ales a doua zi si nu le pot manca deloc).
Sa-ti fie de bine groupwave.gif

#13 krys_nico

krys_nico

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 15 December 2011 - 12:08 PM

Aoleo, eu abia acum am vazut minunea asta de placintele. Cu siguranta cred ca le voi incerca si eu, dar in varianta de F1, cu amestec 1:1. O sa pun poze cu rezultatul cand va fi el, cat de curand totusi. D.gif
Vizitati-mi blogul





25.07.2011 (am inceput monti) - 84.8 kg
25.08.2011 - 82.4 kg
25.09.2011 - 79.6 kg
25.10.2011 - 76.3 kg
25.11.2011 - 74.8 kg
25.12.2011 - 73.2 kg
03.2012 - 72.3 kg
20.05.2012 - 68.1 kg

#14 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 15 December 2011 - 04:03 PM

Vai Emilika m-au dat gata...parca mancam strudele cu mere si branzoici...sunt perfecte pt cand mergi la drum sau la scoala sa nu te tenteze patiseriile...cred ca ar fi super grozave cu branza dulce si ceva inlocuitor pt stafide...nu imi vine nimic in minte...ce ciuda imi e ca nu pot pune pozele :(



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi