Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Chec cu cacao si nuca de cocos


6 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 30 November 2010 - 07:17 PM

Chec cu cacao si nuca de cocos
FAZA 2

un chec executat supersimplu, nu stiu daca am voie sa pun link-ul sau spun sursa de inspiratie pur si simplu
Deci:
2 oua
1 ceasca faina eu am folosit jumatate faina integrala, jumatate tarate de grau, secara, ovaz
1/2 ceasca cacao
1 ceasca zahar eu am pus 2/3 fructoza
1/2 ceasca ulei vegetal
1 ceasca fulgi de cocos
1/2 ceasca sana eu am pus smantana 12 %, nu aveam sana in casa
1/2 ceasca apa clocotita
un praf de sare,esenta de vanilie, 1 lingurita praf de copt,

am mai pus 12 caise uscate maruntite si o mana de nuci

Deci aici adunarea, evident ca iar am uitat de ulei la poza de grup

1.jpg

Amestecam faina, cacaua, nuca de cocos, praful de copt si fructele

2.jpg

Amestecam galbenusurile cu smantana, uleiul, apa clocotita si o parte din fructoza

3.jpg

Batem apoi albusurile cu restul de fructoza si amestecam cele doua compozitii

4.jpg
5.jpg

#2 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 30 November 2010 - 07:20 PM

Asezam in tava tapetata cu unt su faina integrala

6.jpg

Si punem la copt. Cine avem punem in cuptorul cu convectie si halogen, cine nu, la cuptor obisnuit pentru 25 de minute

7.jpg
8.jpg

Gata scos din cuptor

9.jpg
10.jpg
11.jpg



#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 30 November 2010 - 07:25 PM

Acu si sectiunea

12.jpg
13.jpg

In final un ultim trandarfir din toamna tarzie

14.jpg

Deci cine doreste un dulce rapid merita incercat. Acu, am inteles de la Rodica ca aceasta prajturica din cauza nucii de cocos este de F2 dar o s-o incerc din nou cu pudra de migdale in loc de nuca de cocos si atunci poate fi considerat F1
Deci la alegere!

#4 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 December 2010 - 05:45 PM

Arata super-bine checul si sunt sigura ca merge si inlocuita faina cu faina de migdale si nuca de cocos cu nuca normala sau alune de padure tocate mai mic D.gif . Eu inca ma uit pe retete sa aleg 2 pentru Craciun si asta e un candidat bun D.gif .
Multumim mult cheekkiss.gif

O rugaminte am - poti pune o poza la sezatoare in care sa se vada toata punga cu tarate, ca eu nu am vazut si as vrea sa stiu ce sa caut.

#5 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 18 November 2013 - 07:06 PM

am facut si eu prajiturica
a fost foarte apreciata, mai facem

Imagini atașate

  • 20131116_181643.jpg
  • 20131116_181711.jpg

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#6 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 24 November 2013 - 11:21 AM

Oskar, uitasem de reteta asta! Cred ca ar trebui s-o mai repet, dar cu nuca macinata, sa fie de F1.
Sa va fie de bine si ma bucur ca v-a fost pe plac.

#7 anaooana

anaooana

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi

Postat 22 December 2013 - 12:10 AM

Arata foarte bine. Sigur voi incerca!
Ma tot intreb cum ar iesi daca nu as adauga nici un indulcitor, nici macar fructoza. Ar iesi oare ca o paine? Nu prea sunt de acord cu fructoza, iar zaharul este exclus. Poate incerc cu stevia...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi