Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Bomboane raw de avocado


14 răspunsuri la acest topic

#1 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 25 December 2010 - 10:47 PM

Bombonelele raw de avocado sunt o reteta semiinventata de o colega de-a mea care a citit ceva asemanator si apoi a facut reteta pe gustul ei.

Ingredientele sunt:

un avocado copt bine,
130 g faina de migdale,
2 linguri fructoza (sirop de agave) si
o lingura de cacao (roscove).


ATENTIE! Cantitatile pot varia in functie de marimea fructului de avocado.

Se face un piure fin din avocado care se amesteca cu restul ingredientelor. Se pune compozitia 30 de minute la frigider apoi se formeaza bilute care se dau prin prin migdale macinate sau prin cocos pentru F2.
Eu n-am avut suficienta faina de migdale si am pus si niste cocos asa ca le-am facut de F2
Mie mi-au iesit 20 de bucati maricele.

ingrediente.JPG

avodado_puree.JPG

amestec.JPG

bila.JPG

bombonele.JPG

Sunt super bune.
بسم الله الرحمن الرحيم

#2 annaxz

annaxz

    Captain Cook

  • Membri
  • 242 posturi

Postat 27 December 2010 - 10:45 PM


Buna!

Si eu, si eu cu bomboanele mele. Multumesc pt reteta Florentina!

Miniaturi atașate

  • DSC02695_1.JPG
  • DSC02697_2.JPG


#3 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 29 December 2010 - 06:51 PM

Arata super Ana, am sa le dau si eu prin cacao data viitoare. Merci de idee em_new_59.gif .
بسم الله الرحمن الرحيم

#4 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 31 December 2010 - 05:03 PM

Fetelor, care mai sunteti azi si la ora asta prin preajma, iata ca m-a trasnit pofta de bomboanele astea, vreau sa le am maine gata facute. Problema este ca mi s-a terminat fructoza din casa, nu am niciun indulcitor, nu am de unde cumpara la ora asta si acusi trebuie sa plec de acasa.

Intrebare: cu ce pot indulci cat de cat, macar sa dau gust bomboanelor:

a) cu mar ras
b) cu zeama de portocala
c) cu coaja de lamaie
d) (!?) cu boia dulce
e) ... orice altceva imi propuneti voi

Cu ce-as putea da eu gust avocado-ului din bomboane, daca nu dulce, macar altceva bun?

Editat de emilika, 31 December 2010 - 05:04 PM.


#5 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 31 December 2010 - 05:17 PM

CITAT(emilika @ Dec 31 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fetelor, care mai sunteti azi si la ora asta prin preajma, iata ca m-a trasnit pofta de bomboanele astea, vreau sa le am maine gata facute. Problema este ca mi s-a terminat fructoza din casa, nu am niciun indulcitor, nu am de unde cumpara la ora asta si acusi trebuie sa plec de acasa.

Intrebare: cu ce pot indulci cat de cat, macar sa dau gust bomboanelor:

a) cu mar ras
b) cu zeama de portocala
c) cu coaja de lamaie
d) (!?) cu boia dulce
e) ... orice altceva imi propuneti voi

Cu ce-as putea da eu gust avocado-ului din bomboane, daca nu dulce, macar altceva bun?



Poti pune niste smochine sau niste caise deshidratate tocate ff marunt si ar trebuii sa fie suficient de dulci.
Sa-mi spui cum le-ai facut pana la urma. Spor.
بسم الله الرحمن الرحيم

#6 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 31 December 2010 - 05:20 PM

QUOTE(FlorentinaG @ Dec 31 2010, 05:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poti pune niste smochine sau niste caise deshidratate tocate ff marunt si ar trebuii sa fie suficient de dulci.
Sa-mi spui cum le-ai facut pana la urma. Spor.


As pune, dar n-am em_new_05.gif
De nuca macinata, ce zici? merge?

#7 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 31 December 2010 - 05:30 PM

CITAT(emilika @ Dec 31 2010, 05:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
As pune, dar n-am em_new_05.gif
De nuca macinata, ce zici? merge?


Nu cred ca le va indulcii prea mult nuca dar incearca.
بسم الله الرحمن الرحيم

#8 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 02 January 2011 - 04:11 PM

Am revenit (cu coada intre picioare).
Filmul intamplarilor in ordine cronologica:
- am facut maglavaisul initial
- in lipsa de indulcitor am pus sucul de la o portocala
- am constatat un gust nesatisfacator
- m-am resemnat ca nu voi reusi sa indulcesc "bomboanele" asa ca am incercat sa le dau un gust - orice gust!
- am improvizat cu o lingurita de coaja de lamaie
- am gustat si tot naspa era
- m-am dus in balcon si m-am zgribulit vreo 5 minute timp in care am batut cu ciocanul cateva nuci
- cu nasul rosu al lui Rudolph si staruinta mesterului Manole am macinat nuca si am adaugat-o la amestecul cu pricina
- cu nervii marca personala am constat ca: "Hmmm, dar acest piure tot nu are un gust bun rolleyes.gif " (varianta cenzurata)
- cu ultima bruma de rabdare am zis ca dau recipientul la rece juma de ora si cu o speranta egala in intensitate cu rabdarea de mai devreme, mi-am zis (nu urlat rolleyes.gif ) ca poate s-o indeplini vreo minune de Anul Nou (stiu ca nu exista, dar poate eu is mai speciala si o veni minunea de anul nou prima oara la mine, si tocmai in oala buclucasa)

Dupa juma de ora:
- am luat oala de la rece, am gustat, m-am strambat, am aruncat la gunoi.

Florentina, nu-mi ramane decat sa revin cand voi face reteta cu toate ingredientele recomandate de tine em_new_15.gif

#9 FlorentinaG

FlorentinaG

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:gatitul si lucrul manual

Postat 02 January 2011 - 10:24 PM

CITAT(emilika @ Jan 2 2011, 04:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am revenit (cu coada intre picioare).
Filmul intamplarilor in ordine cronologica:
- am facut maglavaisul initial
- in lipsa de indulcitor am pus sucul de la o portocala
- am constatat un gust nesatisfacator
- m-am resemnat ca nu voi reusi sa indulcesc "bomboanele" asa ca am incercat sa le dau un gust - orice gust!
- am improvizat cu o lingurita de coaja de lamaie
- am gustat si tot naspa era
- m-am dus in balcon si m-am zgribulit vreo 5 minute timp in care am batut cu ciocanul cateva nuci
- cu nasul rosu al lui Rudolph si staruinta mesterului Manole am macinat nuca si am adaugat-o la amestecul cu pricina
- cu nervii marca personala am constat ca: "Hmmm, dar acest piure tot nu are un gust bun rolleyes.gif " (varianta cenzurata)
- cu ultima bruma de rabdare am zis ca dau recipientul la rece juma de ora si cu o speranta egala in intensitate cu rabdarea de mai devreme, mi-am zis (nu urlat rolleyes.gif ) ca poate s-o indeplini vreo minune de Anul Nou (stiu ca nu exista, dar poate eu is mai speciala si o veni minunea de anul nou prima oara la mine, si tocmai in oala buclucasa)

Dupa juma de ora:
- am luat oala de la rece, am gustat, m-am strambat, am aruncat la gunoi.

Florentina, nu-mi ramane decat sa revin cand voi face reteta cu toate ingredientele recomandate de tine em_new_15.gif


Of imi pare rau ca nu ti-au iesit, ai mai prapadit si bunatate de ingrediente.
Da' lasa ca iti vor reusi cu siguranta data viitoare em_new_59.gif .
بسم الله الرحمن الرحيم

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 March 2011 - 06:06 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 28 2011, 06:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deabia astept sa le vad si sa-ti aud comentariile !

prezent wish.gif

bineinteles ca nu am respectat reteta intocmai tongue.gif din diferite motive, asa ca va prezint varianta la care am ajuns:
scriu intai mare ca ale mele sunt de F2 din cauza ca am folosit smochine in loc de caise

o cutie (200 gr) smochine uscate (IG=40)
un avocado (nu stiu ce greutate avea)
1 punga pudra de migdale (200 gr)
jumate punga tarate ovaz (100 gr)
2 linguri cacao
1 fiola esenta rom
25 gr (un sfert de ciocolata) Katy - ciocolata 74% cacao

am mixat totul in blender. mi-a iesit o masa lipicioasa si destul de moale. nu am crezut ca pot forma bile, dar a mers. data viitoare am sa pun mai multa tarata sau pudra de migdale, acum nu am mai avut.
am format bilute (am avut ajutor de nadejde em_new_36.gif dar eram asa de manjite amandoua pe maini ca nu am apucat sa o pozez pe maia in actiune) si le-am tavalit prin pudra de migdale. nu am avut cocos, ar fi mers foarte bine. am retinut pentru data viitoare.

am gustat imediat din maglavais si mi s-a parut... ok. restul familiei era incantata... am dat productia la frigider, doar-doar se mai intaresc bombele. si s-a facut seara... si am gustat din nou una.... oaiii!!! nu pot sa va explic!!!! extaz total!!!! em_new_32.gif azi inca sunt in extaz, ca mi-au mai ramas cateva "bombe" de ieri si sunt siiii mai buuuuune em_new_32.gif

concluzia finala: cu cat sta mai mult compozitia cu atat se imprietensc mai bine si se intrepatrund toate cele.
bombele consistenta unui "salam de biscuiti" mai moale. cred ca merg de minune invelite in ciocolata, sau cel putin glazurate. si ar mai merge de minune o visina din visinata in migloc. doar ca aici e mai greu cu monti. cine isi face visinata in casa si o face monti are "bombele" perfecte de craciun rolleyes.gif

si daca inca nu v-am convins, va arat si niste poze
bombe1.jpg
bombe2.jpg

EDIT: acum am vazut data de pe imagini. nu o luati in seama, nu e buna. am schimbat bateriile si am uitat sa setez

Editat de boni, 28 March 2011 - 06:07 PM.


#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 March 2011 - 08:22 PM

Ah Boni, ce frumuseti ! em_new_13.gif
Nici nu ma asteptam la altceva din partea ta dar .... eram aproape sigura ca le-ai facut cu glazura, modelul lui Cris........ D.gif

Si eu am observat ca a doua sau a treia zi sunt muuuuult mai bune ! De asemeni adaugarea unor patratele de cioco (cat mai multe) le da un gust mai bun si se intaresc mai mult si mai repede
Tot imi fac curaj sa le fac glazurate em_new_05.gif

Cris, am uitat sa-ti multumesc pentru pontul cu folia transparenta floare.gif

#12 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 30 March 2011 - 09:57 PM

eu cam pe acelasi principiu am facut ciocolata.
Am folosit avocado, migdale (pe care mi le-am macinat eu), pudra de roscove, extract de stevia si razatura de cocos. Am amestecat toate astea si am tinut la congelator pana s-a intarit. Inainte de servire am scos din congelator. Minunata!

ciocolata_avocado4.JPG

#13 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 31 March 2011 - 07:40 AM

ah, acum am vazut reteta asta.
deci ce am facut eu din bomboanele rodicai seamana mai mult cu bomboanele florentinei tongue.gif

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 March 2011 - 08:14 AM

QUOTE(adrianae @ Mar 30 2011, 10:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu cam pe acelasi principiu am facut ciocolata.

Foarte interesanta reteta ta floare.gif

QUOTE(boni @ Mar 31 2011, 08:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ah, acum am vazut reteta asta.
deci ce am facut eu din bomboanele rodicai seamana mai mult cu bomboanele florentinei tongue.gif

Am adus bombonelele tale, aici D.gif

#15 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 31 March 2011 - 08:25 AM

da, se potrivesc mai bine aici . multumesc
abea astept sambata sa mai fac o tura rolleyes.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi