Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Biscuiti


16 răspunsuri la acest topic

#1 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 09 January 2011 - 08:40 PM

Un soi de biscuiti:

- 1,5 pahare faina integrala de secara + 0,5 pahar faina integrala grau
- 2 pahare tarate de ovaz
- 50 g unt
- apa - nu mai stiu exact, cam cat a fost nevoie, faina de secara absoarbe mai multa apa
- 2 lingurite praf de copt (nu stiu daca au avut vreun efect, dar initial vroiam sa-i fac doar din faina de grau)
- sare

Data viitoare ii fac sigur doar din faina de grau pt ca acestia au iesit cam tari. Dar merg... carati peste tot !
Eu credeam ca vor iesi sfaramiciosi ca cei din grau pe care ii facusem la tigaie, anterior.

Oricum, e bune, dom'le !!

DSC03175.JPG

P.S.

- am lasat aluatul cam o ora si a devenit f manevrabil, initial semana cu ... mai bine nu
- am intins direct pe foaia de copt, am taiat, am presarat susan si seminte de in
- au iesit 2 tavi
- i-am intepat sa nu creasca prea mult (yeah, right...)

#2 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 09 January 2011 - 08:41 PM


DSC03178.JPG


#3 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 09 January 2011 - 08:41 PM


DSC03181.JPG

#4 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 09 January 2011 - 08:57 PM

Da ai pus si seminte de susan? Ca asa s-ar vedea.

#5 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 09 January 2011 - 09:02 PM

da cris, susan si seminte de in

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 January 2011 - 09:11 PM

Foarte, foarte tentanti biscuitii !

em_new_21.gif

#7 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 09 January 2011 - 09:34 PM


i know !! em_new_32.gif

Multumesc pt apreciere, inseamna mult pt mine, mai ales ca acum vreo luna-doua nu eram in stare sa fac nici macar o supa fara indicatii precise pas cu pas...
Nevoia te invata!

#8 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 09 January 2011 - 09:44 PM

Sunt ca biscuitii de tip "cracker"? Pare tare interesanta reteta si cred ca merita facuta.

#9 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 09 January 2011 - 09:49 PM


Da da... crackersi au vrut ei sa fie!
Data viitoare ii fac sigur cu faina de grau si cu ulei - in loc de unt (cred ca vor iesi mai fragezi). Si neaparat sare mare presarata pe ei inainte sa intre la cuptor si intinsi iar cu sucitorul ca sa stea mai bine lipita.

#10 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 14 January 2011 - 09:04 PM

Biscuitii refacuti (F2)
(pt F1 egalati cantitatea de faina cu cea de tarate, mie nu mi-a mai ajuns stocul)

- 2 cani faina integrala de grau
- 1 cana tarate de ovaz
- 1/2 cana ulei (eu am pus de floarea soarelui)
- 1/2 plic praf de copt
- sare, susan

Este gustul sfaramicios, fraged care mie imi place. Au iesit 2 tavi.

DSC03191.JPG



#11 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 14 January 2011 - 09:05 PM

DSC03193.JPG

#12 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 14 January 2011 - 10:40 PM

Ce gustarica faina!

#13 snowmelt

snowmelt

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi

Postat 07 February 2012 - 09:23 PM

Tocmai am facut si eu acesti biscuiti. Mie mi s-a parut ca nu o sa reusesc sa intind o foiae, asa ca am facut bilute pe care le-am turtit D.gif

Am folosit o cana si jumatate faina integrala de grau si o cana si jumatate tarate de grau, o jumatate de cana de ulei, apa, sare si am presarat susan. Nu am mai pus praf de copt.

Au iesit foarte buni, se topesc in gura. Mmmm... D.gif
In poza sunt doar o parte din ei.
Biscuiti_susan.JPG

#14 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 08 February 2012 - 02:31 AM

CITAT(snowmelt @ Feb 7 2012, 07:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tocmai am facut si eu acesti biscuiti. Mie mi s-a parut ca nu o sa reusesc sa intind o foiae, asa ca am facut bilute pe care le-am turtit D.gif

Am folosit o cana si jumatate faina integrala de grau si o cana si jumatate tarate de grau, o jumatate de cana de ulei, apa, sare si am presarat susan. Nu am mai pus praf de copt.

Au iesit foarte buni, se topesc in gura. Mmmm... D.gif
In poza sunt doar o parte din ei.

ti-a iesit superrr !!! floare.gif inteleg ca iasa mult mai multe decat ai avut in farfurie, cat de subtirele ai turtit bilutele ? a doua zi au ramas la fel de buni ? multumesc anticipat .

#15 snowmelt

snowmelt

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi

Postat 08 February 2012 - 09:33 AM

CITAT(valery @ Feb 8 2012, 12:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ti-a iesit superrr !!! floare.gif inteleg ca iasa mult mai multe decat ai avut in farfurie, cat de subtirele ai turtit bilutele ? a doua zi au ramas la fel de buni ? multumesc anticipat .


Multumesc! em_new_32.gif
Da, in farfurie e doar prima tura, au mai iesit inca pe atat. A doua zi sunt la fel de buni, crocanti si deliciosi. Bilutele le-am turtit intre palme cat de tare am putut, atat cat sa nu se rupa.

Editat de snowmelt, 08 February 2012 - 09:36 AM.


#16 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 08 February 2012 - 01:36 PM

Ce gustarica deliciosa si ce frumos ti-au iesit.Bravo em_new_15.gif

#17 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 08 February 2012 - 08:58 PM

CITAT(snowmelt @ Feb 8 2012, 07:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc! em_new_32.gif
Da, in farfurie e doar prima tura, au mai iesit inca pe atat. A doua zi sunt la fel de buni, crocanti si deliciosi. Bilutele le-am turtit intre palme cat de tare am putut, atat cat sa nu se rupa.

multumesc frumos em_new_15.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi