Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Torta Caprese


25 răspunsuri la acest topic

#1 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 February 2011 - 11:08 AM

Am mancat acum ceva timp la o prietena o bunatate de prajitura: torta caprese. Asa ca aceasta postare i-o dedic ei... ciao, Marinela! Sper sa reusesti sa te inscrii pe forum pana la urma!

Avem nevoie de:
- 200g unt moale
- 250g faina de migdale
- 200g ciocolata neagra (min 70% cacao)
- cacao... optional, fiecare poate pune dupa propria placere (eu am pus vreo 3-4lg)
- 6 oua
- 120-130g fructoza (mie mi-a placut asa... a iesit numai buna, nici dulce nici amara... va reglati in functie de placerea personala)
- praf de copt 1 pliculet


Mod de preparare:

1. Migdalele le facem faina...

CIMG1068.JPG

CIMG1072.JPG

2. Topim ciocolata si apoi o dam de-o parte... ne trebuie calduta...

CIMG1073.JPG

3. Untul moale si jumatate din cantitatea de fructoza se mixeaza bine...

CIMG1075.JPG

4. Se adauga galbenusurile si se continua cu mixarea...

CIMG1078.JPG

5. Apoi adaugam ciocolata topita (calduta) si cacao (cine doreste, nu e obligatoriu)... mixam...

CIMG1082.JPG

6. Se adauga faina de migdale si praful de copt... mixam in continuare...

CIMG1084.JPG

Ar trebui sa rezulte ceva de genul acesta...

CIMG1090.JPG

7. Se bate albusul bine cu cealalta jumatate de fructoza...

CIMG1088.JPG

8. Se unesc amestecurile... usor, cu lingura de lemn cu o miscare circulara, sus-jos, stiti deja povestea...

CIMG1091.JPG

9. Se baga totul la cuptor. Reteta zice 180 de grade 60min. Marinela mi-a zis sa o fac la 160 grade si sa o incerc deja dupa o jumatate de ora. Eu am ales calea de mijloc... 170 grade si am incercat marea cu sare dupa o jumatate de ora. Inca nu era gata, asa ca am pus timerul sa ma anunte dupa un alt sfert de ora... era gata, dar cred ca ar fi trebuit sa o scot dupa 35-40 min.
Concluzie: va reglati dupa cuptorul vostru si proba scobitoarei...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#2 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 February 2011 - 11:21 AM

Asaaa, ca uitai... eu as fi folosit hartie de copt, dar ea mi-a zis ca e destul de delicata, asa ca am folosit o forma antiaderenta unsa bine cu un pic de unt.
Sa faceti cum va spun, nu cum am facut eu: dupa ce ati uns forma cu unt, aruncati ceva faina de migdale pe toata forma. Eu am uitat sa mai fac faina din migdale si cum era destul de tarziu, am pus migdalele intregi asa cum erau. O sa ma bata Marinela cand o sa vada...

Asta-i rezultatul...

CIMG1101.JPG

CIMG1102.JPG

CIMG1106.JPG

Si ceva sectiuni... nu am putut sa ma decid pe care sa o aleg...

CIMG1117.JPG

CIMG1118.JPG

E foarte buna, si cred ca merge de minune cu un guleras de frisca. Eu am mancat o feliuta zdravana cu kefir la micul dejun.
A, o chestie care am remarcat-o eu... doar nu credeti ca aseara dupa ce am facut-o nu am gustat-o... Era un pic seaca, exceptionala, de mii de ori mai buna azi dimineata: moale si pufoasa, exact asa cum o mancasem eu la Marinela. Deci e mai buna de pe o zi pe alta, parerea mea.
Si pt ca mi-am adus aminte: nu e o reteta adaptata, asta este efectiv reteta originala, cu faina de migdale.
Multumesc, Marinela!







Imagini atașate

  • CIMG1127.JPG

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#3 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 26 February 2011 - 12:21 PM

Multumesc pentru reteta. Chiar cautam ceva cu faina de migdale. E ideala si pentru cei ce au intoleranta la gluten. Cam cat are tava in care ai copt? Ma gandesc ca a doua zi incalzita usor in micro, e delicioasa...
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#4 !Shorty!

!Shorty!

    Bucataras

  • Membri
  • 175 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 February 2011 - 01:53 PM

Wow Sorina - ce minunatie! em_new_37.gif

Arata ca o ciocolata uriasa cu migdale - cred ca e delicioasa.

Eu am mai facut ceva asemanator dar era cu nuci - imi inchipui ca de la migdale e mai deosebita

Editat de !Shorty!, 26 February 2011 - 01:53 PM.


#5 marinela66

marinela66

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 26 February 2011 - 02:07 PM

Sa nu mai faci de capul tau. Daca ti/am zis 160 grade, aia trebuia sa faci.
Si mai trebuia sa pui faina de migdale, nu migdale intregi. Ti/am zis ca e delicata.

O idee pt viitor, daca se intampla sa o scapi mai mult la cuptor si sa fie un pic mai uscata se poate face un glasse de capsuni cu un pic de fructoza, se inteapa cu varful cutitului torta si se inneaca cu pireul/glasse de capsuni. Sau in loc de capsuni se poate folosi un sirop de ciocolata... pana la urma orice pireu de fructe, dupa gust.
Ideal e de servit cu o inghetata de capsuni.




#6 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 February 2011 - 03:32 PM

CITAT(Una_ @ Feb 26 2011, 01:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc pentru reteta. Chiar cautam ceva cu faina de migdale. E ideala si pentru cei ce au intoleranta la gluten. Cam cat are tava in care ai copt? Ma gandesc ca a doua zi incalzita usor in micro, e delicioasa...


Cu placere! Tava care am folosit-o eu are 26cm.
Sa nu o incalzesti la microunde. E buna asa cum e.

CITAT(!Shorty! @ Feb 26 2011, 02:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Wow Sorina - ce minunatie! em_new_37.gif

Arata ca o ciocolata uriasa cu migdale - cred ca e delicioasa.

Eu am mai facut ceva asemanator dar era cu nuci - imi inchipui ca de la migdale e mai deosebita


Daca ai sti cat de buuuuna e.... delicioasa...


CITAT(marinela66 @ Feb 26 2011, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sa nu mai faci de capul tau. Daca ti/am zis 160 grade, aia trebuia sa faci.
Si mai trebuia sa pui faina de migdale, nu migdale intregi. Ti/am zis ca e delicata.

O idee pt viitor, daca se intampla sa o scapi mai mult la cuptor si sa fie un pic mai uscata se poate face un glasse de capsuni cu un pic de fructoza, se inteapa cu varful cutitului torta si se inneaca cu pireul/glasse de capsuni. Sau in loc de capsuni se poate folosi un sirop de ciocolata... pana la urma orice pireu de fructe, dupa gust.
Ideal e de servit cu o inghetata de capsuni.



V-am zis ca o sa ma bata... m-a batut! Data viitoare promit sa respect indicatiile pretioase date de domniia voastra. em_new_66.gif

Editez, ca sa va arat ce am papat eu ca desert la pranz...

CIMG1140.JPG

Am capatat de la Marinela niste inghetata de capsuni facuta de ea... am mancat pana am murit. Un deliciu, o asociere de milioane...

Editat de sorinadaniela, 26 February 2011 - 03:41 PM.

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#7 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 26 February 2011 - 03:38 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Feb 26 2011, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu placere! Tava care am folosit-o eu are 26cm.
Sa nu o incalzesti la microunde. E buna asa cum e.
Daca ai sti cat de buuuuna e.... delicioasa...
V-am zis ca o sa ma bata... m-a batut! Data viitoare promit sa respect indicatiile pretioase date de domniia voastra. em_new_66.gif


Sorinadaniela, nu te supara, asa sunt si eu cand ii dau cuiva cate o reteta pretioasa de-a mea! banned.gif Nu-mi plac impovizatiile. Daca i-a placut asa cum am facut-o apoi sa faca si ea la fel! wish.gif
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#8 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 February 2011 - 03:44 PM

CITAT(Una_ @ Feb 26 2011, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorinadaniela, nu te supara, asa sunt si eu cand ii dau cuiva cate o reteta pretioasa de-a mea! banned.gif Nu-mi plac impovizatiile. Daca i-a placut asa cum am facut-o apoi sa faca si ea la fel! wish.gif


Nu ma supar eu dintr-atata, vezi de treaba... Sssssttttt, ca ne aude, si iar ma bate dupa aia...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 February 2011 - 05:21 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Feb 26 2011, 03:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Editez, ca sa va arat ce am papat eu ca desert la pranz...

Ei, da ! Minunat ! floare.gif
Acum ramai datoare cu reteta de inghetata rade.gif

#10 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 26 February 2011 - 10:01 PM

Arata superrrr em_new_12.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#11 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 27 February 2011 - 05:14 PM

CITAT(Sheng @ Feb 26 2011, 06:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ei, da ! Minunat ! floare.gif
Acum ramai datoare cu reteta de inghetata rade.gif



CITAT(M_rules @ Feb 26 2011, 11:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata superrrr em_new_12.gif



Va multumesc mult!
Reteta... nu stiu exact cantitatile, am sa o intreb. Dar, din cate am inteles de la ea e simplu de facut. Capsunile inghetate se fruleaza si apoi se amesteca cu frisca... apoi la congelator si gata inghetata.
Am sa o intreb sa-mi clarific toate detaliile si am sa va spun si voua... sau poate va raspunde ea direct...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#12 marinela66

marinela66

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 27 February 2011 - 06:53 PM

frica 100g 200g philadelphia[ daca vrei] indulcitor dupa gust 300g capsuni . se fruleaza tot si se da la congelator [ masina de inghetata] cine are ca eu nu am. se poate face cu orice fructe. la fel se poate face si cu cicolata se topeste si se amesteca tot si se da la congelator em_new_59.gif




#13 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 27 February 2011 - 07:30 PM

CITAT(marinela66 @ Feb 27 2011, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
frica 100g 200g philadelphia[ daca vrei] indulcitor dupa gust 300g capsuni . se fruleaza tot si se da la congelator [ masina de inghetata] cine are ca eu nu am. se poate face cu orice fructe. la fel se poate face si cu cicolata se topeste si se amesteca tot si se da la congelator em_new_59.gif


Multam, cara!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#14 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 28 February 2011 - 11:49 PM

blink.gif

Wow, wow, wow,
Wow, wow, wow,
Wow, wow, wow!

Frica 100g rad tare.gif Ce ma distreaza! Chiar ca inghetata asta trebuie mancata cu frica, altfel nu te mai opresti! smile.gif

O intrebare: ce inseamna "fruleaza"? Ca nu stiu cum se face.

Editat de PurpleD, 28 February 2011 - 11:52 PM.




#15 marinela66

marinela66

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 01 March 2011 - 09:22 AM

fart.gif CER scuse am gresit sa scriu nu le prea am cu scrisul. Am vrut sa scriu 100 de frisca. Capsunile trebuie facute pireu si amestecate cu branza si frisca dupa care le pui in frigo si amesteci din cind in cind .Eu de obicei o fac cam 2 ore inainte ca sa o servesc in acest fel pare chiar o ingetata facuta cu masina de ingetata. scuse .




#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 01 March 2011 - 02:23 PM

Marinela, multumim pentru retete floare.gif si te asteptam la sezatoare, sa ne cunoastem em_new_11.gif

#17 PurpleD

PurpleD

    Captain Cook

  • Membri
  • 226 posturi

Postat 01 March 2011 - 10:06 PM

QUOTE(marinela66 @ Mar 1 2011, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
fart.gif CER scuse am gresit sa scriu nu le prea am cu scrisul. Am vrut sa scriu 100 de frisca. Capsunile trebuie facute pireu si amestecate cu branza si frisca dupa care le pui in frigo si amesteci din cind in cind .Eu de obicei o fac cam 2 ore inainte ca sa o servesc in acest fel pare chiar o ingetata facuta cu masina de ingetata. scuse .


Nu-i nimic!! smile.gif Radeam ca intr-adevar trebuie si putina frica la inghetata asta, altfel o mancam pe toata odata! Vreau sa o fac azi, pentru sot! smile.gif




#18 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 02 March 2011 - 11:23 PM

CITAT(PurpleD @ Mar 1 2011, 12:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
blink.gif

Wow, wow, wow,
Wow, wow, wow,
Wow, wow, wow!

Frica 100g rad tare.gif Ce ma distreaza! Chiar ca inghetata asta trebuie mancata cu frica, altfel nu te mai opresti! smile.gif

O intrebare: ce inseamna "fruleaza"? Ca nu stiu cum se face.


Ei nu stii cum se face... fruleaza, na dracie... cred ca mixezi e echivalentul... hai bre ca faci piure capsunile si gata le-ai frulat...


CITAT(marinela66 @ Mar 1 2011, 10:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
fart.gif CER scuse am gresit sa scriu nu le prea am cu scrisul. Am vrut sa scriu 100 de frisca. Capsunile trebuie facute pireu si amestecate cu branza si frisca dupa care le pui in frigo si amesteci din cind in cind .Eu de obicei o fac cam 2 ore inainte ca sa o servesc in acest fel pare chiar o ingetata facuta cu masina de ingetata. scuse .


Multumesc cara si nu te preocupa... se intampla...


CITAT(Sheng @ Mar 1 2011, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Marinela, multumim pentru retete floare.gif si te asteptam la sezatoare, sa ne cunoastem em_new_11.gif


I-am zis si eu, dar nu vrea sa ma asculte... doar ne citeste pe furis...

Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 March 2011 - 01:05 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Mar 2 2011, 11:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ei nu stii cum se face... fruleaza, na dracie... cred ca mixezi e echivalentul... hai bre ca faci piure capsunile si gata le-ai frulat...

Acum stiu si eu ce este "frulat". fericita2.gif

QUOTE(sorinadaniela @ Mar 2 2011, 11:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
I-am zis si eu, dar nu vrea sa ma asculte... doar ne citeste pe furis...

Poate o convingi sa scrie reteta de inghetata de la cap la coada cu poza cu tot, in topic separat ?


#20 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 03 March 2011 - 03:06 PM

CITAT(Sheng @ Mar 3 2011, 02:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum stiu si eu ce este "frulat". fericita2.gif
Poate o convingi sa scrie reteta de inghetata de la cap la coada cu poza cu tot, in topic separat ?



Bre, da voi nu faceti frulato vara?! Sau ii ziceti altfel... ca am inceput sa am dubii...

Am sa incerc... daca nu imi incerc eu norocul. Inghetata nu am facut pana acum...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi