Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Bombonele


39 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 March 2011 - 03:20 PM

Acest topic cuprinde
Bombonele - post#1
Trufe - post # 15
Bulgarasi de ciocolata - post# 32



BOMBONELE (cu tarate de ovaz) desertul nostru de astăzi D.gif

Am fost la IKEA (săptămâna trecută) si soțul si-a cumpărat o cutie cu câteva « bomboane de cacao fără zahăr » asa scria pe cutie. Dacă nu mă însel erau 8 bomboane de consistența trufelor.
La ingrediente scria (adaug din memorie) : fulgi de ovăz, nucă de cocos uscată, praf de cacao, grăsime vegetală, lecitină soia, vanilie, moca, apă, vreo 3 E-uri, maltitol, etc., deci ...de groază...dar deja le cumpărase.
Deoarece i-au plăcut foarte mult (totusi) am făcut si eu ceva asemanator, astăzi, de probă

Ingrediente : pentru 14 bombonele

10 caise
10 nuci
(doar miezul)
Se mixează în blender până devine o pastă

Se fierb 4 linguri de cacao în puțină apă si se adaugă, rece, peste caisele & nucile mixate
Apoi se mai adaugă pe rând :

4-5 lg de tărâțe de ovăz (am incercat si fara ele, merge smile.gif)
2 lgt. scorțisoară (depinde cât de mult vă place gustul)
2 lg. ness
2 lg. cacao pudră
1 fiolă rom
răsătură de portocală
4 pătrătele de ciocolată 85%
- optional dar daugând 4 pătrățele de ciocolată 85%, bombonelele devin mult mai "ferme"

Ca să-mi iasă consistența potrivită am ‘jonglat’ cu tărâțele de ovăz, adică spre sfârsit am adăugat încă o lingură
Totul se amestecă bine cu o lingură. Rezultă o cremă care se va întări destul de repede pe măsură ce partea uscată absoarbe lichidul

Se ia cu o linguriță crema si se fac bombonelele cu/în mâna umedă
Pe urmă le-am tăvălit prin : făină de migdale, nuci râsnite si pudră de cocos.
Cele tăvălite prin nucă de cocos sunt faza 2 deoarece ea are IG-45 iar bomboanele conțin grăsime (cacao, nuci)
Se pun la rece unde se vor întări si mai mult
Nu sunt eu mâncătoare de dulciuri dar au iesit foarte, foarte bune

122151.jpg 122248.jpg

Si sectiunea 151101.jpg


CITAT(Sheng @ Mar 13 2011, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Revin cu o îmbunătățíre D.gif .
Adaugând 4 pătrățele de ciocolată 85%, bombonelele devin mult mai "ferme" . Pontul aparțíne unei prietene care vrând să le facă mai dulci, a constatat că în plus, bombonelele s-au întărit bine
Asa că voi adăuga această opțíune sus la rețetă .


#2 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 12 March 2011 - 04:56 PM

Rodica foarte faine bombonicile tale.E bine sa fie facute si sa fie in casa, asa,l o nevoie...de dulce...evident!

#3 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 12 March 2011 - 05:02 PM

10 caise - am
10 nuci (doar miezul) - nu am, dar am migdale, alune... deci se rezolva
Se mixează în blender până devine o pastă

Se fierb 4 linguri de cacao în puțină apă si se adaugă, rece, peste caisele & nucile mixate - apa si cacao am
Apoi se mai adaugă pe rând :

4-5 lg de tărâțe de ovăz - am
2 lg. scorțisoară (depinde cât de mult vă place gustul) - daca mananc doar eu nu sunt probleme, restul familionului nu prea se da in vant dupa ea
2 lg. ness - nu am asa ceva in casa... s-ar putea sa aiba mama, am sa o intreb
2 lg. cacao pudră - am
1 fiolă rom - am
răsătură de portocală - nu am dar se rezolva

Concluzie... stai pe aproape ca sigur le fac. Ai avut o idee buna!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 12 March 2011 - 05:32 PM

QUOTE(cris31 @ Mar 12 2011, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
.....E bine sa fie facute si sa fie in casa, asa,la o nevoie...de dulce...evident!

floare.gif ...si gata portionat si de post .... D.gif

QUOTE(sorinadaniela @ Mar 12 2011, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2 lg. ness - nu am asa ceva in casa... s-ar putea sa aiba mama, am sa o intreb

răsătură de portocală - nu am dar se rezolva

Concluzie... stai pe aproape ca sigur le fac. Ai avut o idee buna!

Sorina eu pun ness in orice ca-mi place gustul de cafea & ness deci nu-i obligatoriu
Rasatura de portocala poti s-o scoti cu toate ca parfumul portocalei a dat bine.
Toata crema se face pe gustate D.gif si vezi ce se mai potriveste dupa gustul tau

Concluzie ... stau pe aproape computer.gif

#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 13 March 2011 - 09:13 AM

QUOTE(Sheng @ Mar 12 2011, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
floare.gif ...si gata portionat si de post .... D.gif

da, da, da! groupwave.gif asta pot sa o fac si eu. vorba sorinei, stati aproape tongue.gif

#6 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 March 2011 - 11:19 AM

Superb arata D.gif - iar faptul ca-s de post e si mai interesant. Eu totusi cred ca le-as face chiar de Paste fiindca mi se par mai usurele decat cele raw doar cu nuci si fructe uscate pe care le-am facut anul trecut si in plus eu sunt moarta dupa cacao/ciocolata D.gif .

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 March 2011 - 02:48 PM

Revin cu o imbunatatire D.gif .
Adaugând 4 pătrățele de ciocolată 85%, bombonelele devin mult mai "ferme" . Pontul aparțíne unei prietene care vrând să le facă mai dulci, a constatat că în plus, bombonelele s-au întărit bine
Asa că voi adăuga această opțíune sus la rețetă .



#8 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 13 March 2011 - 04:06 PM

CITAT(Sheng @ Mar 13 2011, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Revin cu o îmbunătățíre D.gif .
Adaugând 4 pătrățele de ciocolată 85%, bombonelele devin mult mai "ferme" . Pontul aparțíne unei prietene care vrând să le facă mai dulci, a constatat că, în plus, bombonelele s-au întărit bine
Asa că voi adăuga această opțíune sus la rețetă .


Ia, vin si eu cu mai multe inbunatatiri: in afara de pontul cu ciocolata topita eu mai pun si o lingura de gem de prune de topoloveni, sau cateva visine de la congelator maruntite la blender. Mai pun si o lingurita de visinata, sau afinata, ce-o fi de prin camara. Si mai pun faina de migdale si esenta de migdale. Nu pun cacao.
Cred ca trebuie s-o iau de la capat.
Rodica ma ierti, dar bombonelele mele seamana cu ale tale si cred ca e mai bine sa fie impreuna. Daca gresesc, te rog sa stergi mesajul meu.
Ideia de fapt e aceeasi, numai ingredientele sant usor diferite

-faina de migdale- o jumatate de pachetel
-o jumatate de ciocolate amaruie 85%- cam 50 de gr pe care o topim
-o lingura de gem de prune topoloveni, sau de care aveti prin casa caonform, sau visine de la congelator date prin blender
-patru linguri tarate ovaz, sau resturi de blat pufos maruntit bine
-nuci maruntite.
Toate le amestecam si mai adaugam din ingrediente pana obtinem o compozitie din care facem bilute. Mai folosim o ciocolata 85% cacao pe care o topim si bagam in ea bilutele .Ies niste bomboane fara egal.

Aici alaturi de alte bombonici mai putin monti din cauza cicolatei folosite la glazura si umplutura. Deci bombonicile noastre sat cele mai inchise la culoare.Celelalte sant cu capsuni, menta si caramel.
Din pacate nu am fotografii cu ele singure. Pomit data viitoare.Astea au fost facute pentru cadouri de 8 Martie.

cul_139.jpg

cul_226.jpg

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 March 2011 - 04:16 PM

Vai de mine em_new_05.gif
Ce ai facut tu acolo este ...arta .... floare.gif

Am (insa) o observatie :
- folosind gemul Topoloveni (IG>35) le-ai facut de faza 2 deoarece ciocolata si nucile contin grasimi (cu toate ca au IG<35)

#10 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 13 March 2011 - 04:31 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 13 2011, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai de mine em_new_05.gif
Ce ai facut tu acolo este ...arta .... floare.gif

Am (insa) o observatie :
- folosind gemul Topoloveni (IG>35) le-ai facut de faza 2 deoarece ciocolata si nucile contin grasimi (cu toate ca au IG<35)

Mda. la asta nu m-am mai gandit. sa in cap.gif Atunci punem linistite visine de la congelator. Am facut si asa. Astea cu umplutura seamana foarte bine cu fondantele de odinioara. Dar am facut umplute numai cu visine congelate si maruntite, ciocolata 85% si visinata. Punem compozitia intr-o folie de aluminiu si-i dam forma dreptunghiulara. Asteptam sa se intareasca taiem bucatele si apoi glazuram. Nu pot sa spun ce bomboane fine au iesit.

cul_143.jpg

Mai trebuie sa lucrez la format.

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 March 2011 - 04:39 PM

Foarte, foarte frumos D.gif
Te felicit din toata inima cheekkiss.gif

Te rog sa incerci sa faci amestecul de caise & nuci/migdale (pe langa ele poti pune ce vrei) sa vezi ce pasta gustoasa iti iese.
Doar de proba, o singura data

#12 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 13 March 2011 - 04:51 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 13 2011, 04:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte, foarte frumos D.gif
Te felicit din toata inima cheekkiss.gif

Te rog sa incerci sa faci amestecul de caise & nuci/migdale (pe langa ele poti pune ce vrei) sa vezi ce pasta gustoasa iti iese.
Doar de proba, o singura data


Hi hi! L-am facut si pe acesta. Am mai pus gem de caise, ciocolata caramel si am invelit in ciocolata cu lapte, dar evident ca asa nu mai e monty de loc si nu e frumos din partea mea sa induc fetele in eroare
Data viitoare o sa incerc cu cioco 85% sa vaz diferentele.
Oricum parerea mea ca sant foarte multe combinatii. De baza faina de migdale, ciocolata 85% , taratele de ovaz, fructe sau gem si de aici incepem sa diferentiem aromele si gusturile. Deci...spor la treaba. Desi pare un pic complicat sa stiti ca nu e chiar de loc. Si care mai aveti fetele pe acasa, pe langa voi, puteti sa le dati lor sa le faca. Vor fi foarte incantate.

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 March 2011 - 05:03 PM

QUOTE(cris31 @ Mar 13 2011, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oricum parerea mea ca sant foarte multe combinatii. De baza faina de migdale, ciocolata 85% , taratele de ovaz, fructe sau gem si de aici incepem sa diferentiem aromele si gusturile.

Cris asa este dar eu am ocolit tocmai varianta cu gem (din cauza fructozei si fierberii fructelor) iar prin mixarea caiselor uscate, se obtine o pasta dulce si parfumata care inlocuieste gemul cu fructoza smile.gif

#14 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 13 March 2011 - 07:43 PM

Bravo, fetelor! Minunate bomboanele! Ce n-as da sa mananc si eu acum macar una em_new_05.gif

#15 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 March 2011 - 09:28 PM

Cris, numai din cauza ta am facut 'trufe' (tavaleala prin cacao). Nu am indraznit sa le scufund in cioco ...sa mai prind putin curaj ....

Si am schimbat putin compozitia ;
caise & nuci (la fel)
2 lg. tarate ovaz (optional)
3 lg cacao & ness+ apa + 4 patrate de ciocolata 85% = pe foc pana se leaga
1-2 lg. scortisoara
vreo 3-4 lg de rom

In mod sigur in locul apei se poate pune lapte monti sau chiar smantana pt frisca dar nu mai sunt de post

DSC02299.JPG

#16 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 20 March 2011 - 10:18 AM

Rodica, foarte frumoase si pofticioase bombonicile!

E destul de simplu sa le imbraci in ciocolata. Eu maruntesc o ciocolata amaruie, o pun intr-un ceaunel de fonta la foc foarte mic, las sa se topeasca, apoi arunc o bombonica si o invart pe toate partile ajutandu-ma de o furculita pe care scot apoi bombonica. Sterg de marginea ceaunelului surplusul de cioco si cu scobitoare imping bombonica de pe furculita pe o hartie de copt cu cat mai putin surplus de ciocolata. O sa incerc sa fotografiez pasii maine cand o sa fac o noua portie pentru ca imi vin la sfarsitul saptamanii copiii acasa.
Cine are cuptor cu microunde cred ca s-ar descurca mult mai lejer, dar eu nu am!

#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 March 2011 - 10:46 AM

QUOTE(cris31 @ Mar 20 2011, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
E destul de simplu sa le imbraci in ciocolata.
Cine are cuptor cu microunde cred ca s-ar descurca mult mai lejer, dar eu nu am!

Am cuptoras, am inteles si pasii dar ...cu migaleala nu stau prea bine ... rad tare.gif
Acesta este adevarul, n-am rabdare em_new_05.gif em_new_05.gif

#18 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 20 March 2011 - 11:51 AM

CITAT(Sheng @ Mar 20 2011, 10:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am cuptoras, am inteles si pasii dar ...cu migaleala nu stau prea bine ... rad tare.gif Acesta este adevarul, n-am rabdare rad tare.gif

Si eu am patit la fel. Doi ani am asteptat exact din aceeasi cauza pana m-am hotarat. Acum nu-mi vine sa cred ca e asa simplu si rapid de facut. O sa vezi si tu. Pup.

#19 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 30 March 2011 - 09:49 PM

CITAT(Sheng @ Mar 12 2011, 01:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
10 caise
10 nuci (doar miezul)
Se mixează în blender până devine o pastă

sper ca nu e prea stupida intrebarea... caise proaspete nu? Arata minunat si vreau sa le icnerc :D

#20 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 March 2011 - 07:10 AM

QUOTE(adrianae @ Mar 30 2011, 10:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... caise proaspete nu?

Nu D.gif Sunt uscate (deshidratate) si se gasesc in pungi.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi