Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac-Cheesecake


10 răspunsuri la acest topic

#1 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 30 May 2011 - 10:20 AM

fetelor sunt innebunita dupa prajitura asta de cand am gustat-o acolo la mama ei in USA...la gust e suuuper buna si racoritoare...nici prea dulce ..e aproape perfecta ...deoarece nu cred ca voi mai gusta una cu gustul identic din USA pana nu ma voi reintoarce...oricum se apropie foarte mult la gust....
reteta originala are blatul din biscuiti...eu am gasit reteta pe ceva site romanesc acu cativa ani deci nu mai stiu exact de unde..si e cu biscuiti digestivi...am tot amanat sa o montific pt ca nu aveam tava cu pereti detasabili si nu ma induram sa cumpar atata branza philadelphia....dar ieri m-am adaptat si am facut-o cu crema de branza hohland si in tava de tarta

CHEESECAKE

blatul e cel de la tarta cu mere pt ca mi s-a parut ca seamana foarte bine la gust cu cel original
ingrediente 300 gr faina monti
150 gr unt la temp camerei
5 linguri apa
3 linguri de fructoza

preparare :se amesteca toate pana iese o coca si se da la frigider pana facem crema de branza

crema
:
ingrediente: vi le spun pe cele pt tava cu pereti detasabili si in paralel pun cantitatile pt tava de tarta

1 kg branza philadelphia- eu am pus 3 cutii de 200 gr de pasta de branza hohland clasica
4 oua intregi-eu am pus 3
3-4 lg de fructoza cat de dulce doriti
putina sare..eu nu am pus pt ca mi se parea destul de sarata branza
coaja rasa de lamaie
2 esente de vanilie de la dr oetker
200 ml smantana
3-4 lg faina monti
preparare
branza se toarna intr-un vas...se amesteca cu mixerul pana e mai pufoasa...se adauga fructoza coaja de lamaie esentele...apoi se adauga cate un ou pe rand si se amesteca dupa fiecare pana se incorporeaza...se adauga smantana si la final faina...se mixeaza in continuare pana devine cremoasa dar nu foarte tare...

se intinde coca de la frigider in tava tapetata...eu am pus blatul inainte in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit putin dar cred ca se poate si odata cu crema pt ca s-a cam bronzat pana a fost gata crema...
dupa ce am scos de la cuptor blatul rumenit am turnat crema in tava si am bagat-o la cuptor 30-40 de minute pana cand se face o crusta deasupra..daca se umfla si se crapa sa nu va speriati ca se lasa si se face frumoasa

pana se raceste puneti un plic de gelatina in apa rece si dupa 10 minute o puneti pe baie de apa si o amestecati incet incontinuu pana cand se topeste toata...o turnati peste fructe...orice fel vreti din categoria capsuni..fragute..zmeura..afine...strugurasi...apoi le varsati deasupra cremei pana si dati la frigi sa se intareasca gelatina...

cam asta e tot...pofta mare

ps:fructele sunt optionale...puteti pune si gem sau sirop bineinteles ca monti sau ciocolata rasa sau pur si simplu asa fara nimic


#2 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 30 May 2011 - 10:22 AM

si niste pozici

Miniaturi atașate

  • cheesecake.JPG
  • cheesecake_2.JPG


#3 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 30 May 2011 - 03:08 PM

arata foaaarte bine, cu toate fructele alea deasupra!! em_new_37.gif . chiar cautam o retetea interesanta. Maine e ziua unei prietene si vine pe la mine. as vrea sa ii pregatesc ceva monti sa pot gusta si eu.

Ms de idee! revin cu poze daca decid sa o fac em_new_04.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#4 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 31 May 2011 - 01:29 PM

sincer nici nu se simte ca e monti...faina integrala nu se simte deloc deloc pt ca sunt asa multe arome de la branza si fructe ...ti-o recomand cu mare placere...hai cu poze daca te hotarasti

#5 Maco

Maco

    Bucataras

  • Membri
  • 82 posturi

Postat 01 June 2011 - 01:11 PM

CITAT(daliadora @ May 31 2011, 11:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sincer nici nu se simte ca e monti...faina integrala nu se simte deloc deloc pt ca sunt asa multe arome de la branza si fructe ...ti-o recomand cu mare placere...hai cu poze daca te hotarasti


pana la urma am optat pentru ceva mai rapid de facut, checuletul in cana, combinat cu fructe si dulceata.

dar reteta asta o pastrez pentru cand voi iesi la picnic cu sotul, numai noi doi, pentru ca lui ii plac mult deserturile cu branza D.gif em_new_13.gif
"Nu exista speranță fără încredere, fără curaj și fără efort" - Andrei Plesu

#6 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 June 2011 - 08:06 PM

QUOTE(daliadora @ May 30 2011, 10:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ingrediente: vi le spun pe cele pt tava cu pereti detasabili si in paralel pun cantitatile pt tava de tarta


detaşabili-detaşabili, da' ia zi mata repede, pînă nu mor de poftă ca ursu', ce diametru ar avea variantele astea, cu pereţi detaşabili, respectiv tavă de tartă? c-am văzut multe variante de mărimi şi diferenţa în cantităţi care intră acolo confortabil e mai mare decît ar părea...
săr-na în avans!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#7 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 03 June 2011 - 10:02 PM

din cate imi aduc eu aminte tava mea de tarta are 27 cm diamentru...cea detasabila nu stiu ...probabil nu scria cand am luat reteta...dar cea detasabila tre sa fie cam cat un tort normal....nu cred sa fie mai mare...cum ma indur sa imi iau una o incerc iar si notez aici


#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 June 2011 - 10:29 PM

Mulţam fain. :)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 puisorul2

puisorul2

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi

Postat 04 June 2011 - 05:23 AM

Reteta noastra preferata de cheescake http://www.bbcgoodfo...york-cheesecake. E la fel ca si cea din Starbucks doar trebuie monticizata. De obicei o servim cu un sos din fructe de padure( fructele mixate si strecurate). Tot din cauza de pret inlocuiesc Philadelfia cu o crema de branza de la Plus.
E o prajitura delicioasa em_new_37.gif

#10 daliadora

daliadora

    Bucataras

  • Membri
  • 193 posturi

Postat 06 June 2011 - 10:16 AM

uuuuuuuuuuuuuu...puisorule.....m-ai innebunit cu pozele alea....seamana destul de bine retetele...adevarul e ca de oriunde am mancat in romania cheesecake nu are acelasi gust cu cea din america....si cred ca oricat as incerca sa o reproduc nu o sa fie la fel...macar sa semene...cred ca o sa le scriu celora de la restaurantul la care am lucrat in america sa-mi dea reteta

deasupra poti sa pui abosolut orice sau chiar si fara nimic...branza e tot secretul

#11 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 02 December 2014 - 11:07 AM

Am facut si eu, ca sunt innebunita dupa cheesecake, foarte buna (branza mi-a iesit un pic sfaramicioasa, am folosit branza de la Lidl), dar delicios tare.

IMG_0021.JPG





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi