Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Umplutura/crema pentru tarte


4 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 March 2007 - 12:14 PM

off ce-mi place subiectul da' iar n-am timp de scris sad.gif
am sa scriu iute, scurt, ca sa va dau idei

eu as grupa umpluturile in 2 categorii: coapte si crude
si acum exemple:

Umpluturi coapte
cel mai tare si cel mai tare imi plac mie umpluturile cu branza dulce, iar aici cred ca mon ne poate da (a si dat pe aici pe undeva pe forum) sute de exemple de cheescake-uri.

am sa dau proportiile pe care le folosesc eu la umplutura cu branza dulce
500 g branza de vaci
3 oua
2-3 linguri fructoza
esenta de vanilie
optional coacaze uscate (in loc de stafide)

se amesteca toate bine-bine, se rastoarna in forma de tarta peste aluatul copt putin inainte (5-6 minute) si se coace la foc mic cam 30 minute. se mai poate da o "fata" frumoasa cu un amestec de ou cu smantana si vanilie turnata pe deasupra.

Umpluturi crude
daca suna cam .... ciudat sa stiti ca prin crude am vrut sa spun "necoapte" smile.gif
cu acestea se umple tarta dupa ce aluatul e copt complet.

1. crema (budinca) de vanilie (am pus-o la subiectul cu creme) peste care se "presara" fructe de padure.
2. crema (budinca) de cacao cu visine (prelucrate termic: compot sau dulceata monti)
3. crema de frisca cu branza (frisca lichida batuta pana devine frisca iar la final amestecata cu crema de branza gen Philadelphia - atentie sa fie conforma monti, adica sa nu aiba amidoane si alti ingrosatori- indulcita cu fructoza dupa gust) peste care se pot presara fructe de padure sau alte fructe cu IG<35 prelucrate termic

Editat de boni, 26 March 2007 - 12:20 PM.


#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 March 2007 - 02:46 PM

Boni, Boni, tot pe fuga ?!?!
Da' ce-au de gand sa faca din tine aia de la servici ?? Fa-le o figura si adauga-ti la avatar o palarioara albastra langa palarioara roz si mai stai acasa 2 ani, mai vorbim si noi despre prajituri . . . de una de alta . . . biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 May 2007 - 04:44 PM

(boni @ Mar 26 2007, 01:14 PM)

3. crema de frisca cu branza (frisca lichida batuta pana devine frisca iar la final amestecata cu crema de branza gen Philadelphia - atentie sa fie conforma monti, adica sa nu aiba amidoane si alti ingrosatori- indulcita cu fructoza dupa gust) peste care se pot presara fructe de padure sau alte fructe cu IG<35 prelucrate termic

Boni, nu am inteles. Adica frisca batuta + branza se pun pe aluat si se baga in cuptor ? Nu se strica frisca, chiar si amestecata cu branza ,in cuptor ?
-------------------------------------------------------
EDIT : Vai, dar nu stiu ce a fost cu mine ! E foarte clar ! Ai scris ca este vorba de "umpluturi crude "
Scuze , scuze , nu stiu cum de nu am citit atenta ! Din acest motiv nu am facut azi aceasta tarta cu frisca.

Editat de 2heng, 13 May 2007 - 07:10 PM.


#4 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 May 2007 - 07:47 PM

pai, nu, ca aia cu frisca e trecuta la umpluturi crude. deci nu se baga la cuptor.

later edit: of, iarta-ma, 2heng, m-am dat si io desteapta, dar deja iti editasesi tu postul.

Editat de onaf, 13 May 2007 - 07:47 PM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 May 2007 - 09:46 PM

(onaf @ May 13 2007, 08:47 PM)

pai, nu, ca aia cu frisca e trecuta la umpluturi crude. deci nu se baga la cuptor.

later edit: of, iarta-ma, 2heng, m-am dat si io desteapta, dar deja iti editasesi tu postul.

Da, da, si eu mi-am dat seama mai tarziu ! E umplutura de la tort pufos , am vrut sa o incerc azi pe tarta dar n-am fost deloc atenta cand am citit. O fac neaparat cu fructe de padure deasupra cum a zis Boni sau pun zeama de lamaie ca la tort si fara fructe deasupra. Cred ca o sa fie minunata in ambele cazuri.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi