Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tarta/prajitura de ciocolata


21 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 October 2011 - 09:06 AM

o fac de ceva timp si am vazut ca aici nu-i postata inca.

o scriu asa cum am facut-o de data asta, sub forma de prajitura.
varianta oficiala e putin altfel, mai fina si mai festiva. am sa revin cu adaugari cand am sa o fac sub forma de tarta.

eu o stiu de la Kiken. am vazut-o si la Adi Hadean, bineinteles nemontificata rolleyes.gif


Tarta/prajitura cu ciocolata

cantitatile sunt pentru o tava dreptunghiulara (mare, aprox. 35x25), cu pereti inalti

blat:
200 gr. unt
400 gr. pudra migdale
1 lingurita fructoza
esenta de rom (eu am pus jumatate de fiola)

umplutura:
500 ml frisca lichida
5 oua intregi
200 gr. ciocolata >75% cacao (eu am folosit Kandia)

pentru blat se amesteca si se framanta toate ingredientele, apoi se intinde (cu greu) in tava. eu am flosit hartie de copt ca si "suport".
se da la cuptor pentru 10 minute, timp in care se prepara umplutura.
se bat bine ouale, se amesteca cu frisca, se pun pe foc si se incalzesc, apoi se topeste ciocolata in amestec.
se scoate tava din cuptor, se toarna amestecul (lichid) peste blat si de mai da la cuptor 15 minute.
se lasa la racit bine de tot si se poate taia bucati (mai mari sau mai mici) dupa plac tongue.gif

poftiti, va rog, la o bucatica
praji_cioco.jpg

#2 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 26 October 2011 - 09:30 AM

Boni, m-ai facut sa salivez... Daca zici ca e reteta de la Kiken cred ca am facut-o si eu. Mai e un piculet si avem aniversarea nuntii asa ca trebuie sa fac ceva dulce. Nu m-am gandit inca la ceva anume, dar tarta ta am luat-o deja in calcul.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#3 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 October 2011 - 09:58 AM

da sorina, ai facut-o si tu.

intre timp am gasit si o poza de cand am facut-o tarta. hai sa va bag in boala de tot tongue.gif
tarta_cioco.jpg


#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 October 2011 - 10:31 AM

Ce frumoasa este!

#5 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2011 - 10:45 AM

Arata demential D.gif - intra cam multa pudra de migdale, dar la ocazie speciala merita.

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 October 2011 - 11:16 AM

Andreea, nu trebuie sa faci asa o tava imensa ca mine. poti sa faci doar jumate de reteta. este destul de consistenta.
iar cu aluatul se mai poate jongla. poti sa faci amestec de pudra de migdale cu tarate si faina integrala. la cea in forma de tarta asa am facut. iese mai maleabil, mai usor de prelucrat.

#7 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2011 - 11:52 AM

QUOTE(boni @ Oct 26 2011, 10:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
o fac de ceva timp si am vazut ca aici nu-i postata inca.

eu o stiu de la Kiken. am vazut-o si la Adi Hadean, bineinteles nemontificata rolleyes.gif


Super reteta si simplu de facut. Buna pentru ciocolatoasele noastre D.gif

Mai avem ceva asemanator inspirata dupa jennykap

#8 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2011 - 12:02 PM

QUOTE(boni @ Oct 26 2011, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Andreea, nu trebuie sa faci asa o tava imensa ca mine. poti sa faci doar jumate de reteta. este destul de consistenta.
iar cu aluatul se mai poate jongla. poti sa faci amestec de pudra de migdale cu tarate si faina integrala. la cea in forma de tarta asa am facut. iese mai maleabil, mai usor de prelucrat.

Avand in vedere ca aluatul este gen tarta, deci mai mult sfaramicios decat pufos, banuiesc ca merge si doar cu faina de migdale amestecata cu tarate de ovaz.
Cred ca asta o s-o fac cu prima ocazie - adica peste o luna, de ziua tatalui meu, urmand s-o fac si de Craciun sau Revelion.

#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 October 2011 - 12:09 PM

QUOTE(Sheng @ Oct 26 2011, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mai avem ceva asemanator inspirata dupa jenikap

of, si am tot cautat sa ma lipesc pe undeva... poti sa le lipesti tu, rodica. singura deosebire mai mare ar fi ca a mea are ou in crema. dar in fond tot tarta de ciocolata sunt ambele.

Editat de boni, 26 October 2011 - 12:10 PM.


#10 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 26 October 2011 - 12:46 PM

Nuuu, nici vorba ! Nu le lipesc. Sa ramana asa. D.gif
Sa fie fericite ciocolatoasele noastre ca au multe retete fericita2.gif

#11 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 October 2011 - 01:07 PM

Arata ca in reviste.

#12 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2011 - 04:47 PM

Ce-mi faci, Boni, ce-mi faci?!

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#13 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 27 October 2011 - 08:15 AM

QUOTE(onaf @ Oct 26 2011, 05:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce-mi faci, Boni, ce-mi faci?!
te servesc cu o prajitura pentru ca m-ai gratulat de ziua mea. tongue.gif
si pentru ca ti-a placut ti-am scris si reteta, ca e simplu si rapid de facut. de 2-3 ori pe an, asa ca mine, poti sa "gatesti" si tu prajituri wish.gif

#14 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 27 October 2011 - 09:08 PM

Boni draga m-ai distrus cu prajiturica ta minunata , multumesc ptr reteta em_new_15.gif , este pe lista cu prioritati

#15 Korinna

Korinna

    Captain Cook

  • Membri
  • 307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 31 October 2011 - 12:51 PM

Arata demential!Si poza..... take picture.gif ..am salvat-o.Cred ca asta o sa fac de craciun.

KORINNA







26 aprilie 2011- 94 kg
26 mai 2011 -90.5 kg
26 iunie 2011 - 86 kg
26 iulie 2011 - 84 kg
26 august2011 - 83 kg :((
26 septembrie - 81 kg :)
25 octombrie - 80 kg
19 ianuarie -79 kg

#16 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 31 October 2011 - 02:01 PM

va astept cu impresii sta pe ganduri.gif

#17 ONESTA30

ONESTA30

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 03 November 2011 - 09:44 AM

QUOTE(boni @ Oct 26 2011, 07:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
o fac de ceva timp si am vazut ca aici nu-i postata inca.

o scriu asa cum am facut-o de data asta, sub forma de prajitura.
varianta oficiala e putin altfel, mai fina si mai festiva. am sa revin cu adaugari cand am sa o fac sub forma de tarta.

eu o stiu de la Kiken. am vazut-o si la Adi Hadean, bineinteles nemontificata rolleyes.gif
Tarta/prajitura cu ciocolata

cantitatile sunt pentru o tava dreptunghiulara (mare, aprox. 35x25), cu pereti inalti

blat:
200 gr. unt
400 gr. pudra migdale
1 lingurita fructoza
esenta de rom (eu am pus jumatate de fiola)

umplutura:
500 ml frisca lichida
5 oua intregi
200 gr. ciocolata >75% cacao (eu am folosit Kandia)

pentru blat se amesteca si se framanta toate ingredientele, apoi se intinde (cu greu) in tava. eu am flosit hartie de copt ca si "suport".
se da la cuptor pentru 10 minute, timp in care se prepara umplutura.
se bat bine ouale, se amesteca cu frisca, se pun pe foc si se incalzesc, apoi se topeste ciocolata in amestec.
se scoate tava din cuptor, se toarna amestecul (lichid) peste blat si de mai da la cuptor 15 minute.
se lasa la racit bine de tot si se poate taia bucati (mai mari sau mai mici) dupa plac tongue.gif

poftiti, va rog, la o bucatica


E ,,criminala" reteta ; am pastrat-o la favorite . Am o micuta intrebare ... cu ce-as putea inlocui ,,muntele" de praf de migdale ?!? nu sunt fan . Ms mult .

Editat de Sheng, 03 November 2011 - 01:28 PM.
scos foto din text


#18 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 November 2011 - 09:54 AM

QUOTE(ONESTA30 @ Nov 3 2011, 09:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am o micuta intrebare ... cu ce-as putea inlocui ,,muntele" de praf de migdale ?!? nu sunt fan . Ms mult .

poti sa folosesti amestec de faina integrala + tarate (50%-50%)

Editat de boni, 03 November 2011 - 09:55 AM.


#19 dana70

dana70

    Bucataras

  • Membri
  • 168 posturi
  • Gender:Female
  • Location:suceava

Postat 03 November 2011 - 11:25 AM

Oare facuta fara blat ar iesi ca o ciocolata de casa? Se poate taia (adica permite consistenta)?




#20 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 03 November 2011 - 01:00 PM

QUOTE(dana70 @ Nov 3 2011, 11:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare facuta fara blat ar iesi ca o ciocolata de casa? Se poate taia (adica permite consistenta)?

ca sa iasa mai tare ca si consistenta (mai mult o budinca tare) trebuie lasata mai mult la cuptor, vre-o 30 de minute. asa se incheaga mai tare si cand e rece se poate taia.


chin.gif
si pornind de la intrebarea asta mi-am dat seama ca am putea face si bomboane din compozitie. cand e rece se pot forma bilute care se tavalesc prin amestecuri cu IG<35.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi