Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Pandispan cu legume


15 răspunsuri la acest topic

#1 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 15 November 2011 - 09:11 PM

am pornit de la reteta de pandispan (sasele magic ii ziceam eu D.gif - in reteta originala erau 6 oua, 6 linguri din fiecare etc ) pe care o faceam cand eram mica impreuna cu bunica , am pus asa:

4 oua

50 g cascaval

praz (nu mai aveam altceva in casa) dar nu ma voi opri aici ma gandesc la ardei, ciuperci ... si orice ne mai trece prin cap

4 linguri de ulei

2 linguri de faina integrala

2 linguri de tarate

1/2 plic de praf de copt

am separat ouale , am batut albusurile "bat" .
am amestecat galbenusurile cu uleiul si le-am frecat ca pentru maioneza pana s-au omogenizat.
am pus faina, taratele si praful de copt in "ploaie" peste albusuri si am amestecat totul usurel cu lingura, am adaugat galbenusurile.
am pus hartie de copt in forma de tarta (cea ondulata pe margini cred ca sunt dimensiuni standard).
am pus din compozitie cu lingura pana am acoperit fundul tavii cam 1/2, peste am presarat 3/4 din cascaval , am presarat prazul taiat rondele fine , peste am pus restul compozitiei si am presarat deasupra restul cascavalului, apoi la cuptor cam 30 min , primele 10 min la 200 grade restul de 20 min la 150 grade.

sa aveti pofta !

poze nu am inca , dar saptamana viitoare promit em_new_66.gif ca pun toate etapele
gata cu asteptarea ...

#2 loricika

loricika

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi

Postat 16 November 2011 - 07:35 AM

QUOTE(inasoricica @ Nov 15 2011, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am pornit de la reteta de pandispan (sasele magic ii ziceam eu D.gif - in reteta originala erau 6 oua, 6 linguri din fiecare etc ) pe care o faceam cand eram mica impreuna cu bunica ,

Suna fantastic.....abia astept sa incerc si eu.....Super idee groupwave.gif




#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 November 2011 - 12:16 PM

QUOTE(inasoricica @ Nov 15 2011, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am pornit de la reteta de pandispan (sasele magic ii ziceam eu D.gif - in reteta originala erau 6 oua, 6 linguri din fiecare etc ) pe care o faceam cand eram mica impreuna cu bunica

Ina eu nu am inteles care sunt "6 lg. din fiecare" din reteta bunicii. Se pune la socoteala si cascavalul si leguma sau numai partea de pandispan ?

#4 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 16 November 2011 - 10:56 PM

QUOTE(Sheng @ Nov 16 2011, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ina eu nu am inteles care sunt "6 lg. din fiecare" din reteta bunicii. Se pune la socoteala si cascavalul si leguma sau numai partea de pandispan ?



hihihi reteta bunicii era pentru 2 tavi de chec , eu am o tava mai mica si nu am vrut sa iasa pandispanul peste bord ... sorry ca nu am fost mai clara , partea cu 6 doar asa o ... introducere tongue.gif ca asa sunt eu ..maaaree povestitoare D.gif

fiecare poate adapta reteta la dimensiunea tavii, ce e important: cate oua , atatea linguri de faina (aici noi impartim jumate faina , jumate tarate) si de ulei
gata cu asteptarea ...

#5 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 16 November 2011 - 11:00 PM

QUOTE(loricika @ Nov 16 2011, 07:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Suna fantastic.....abia astept sa incerc si eu.....Super idee groupwave.gif



sper sa iti placa , eu am tot cautat un aluat mai pufos care sa ii placa si sotului meu si asa m-am gandit sa fac ce a iesit ... rezultatul ... nu se mai putea opri D.gif

sa iti traiasca puiu'mic si scump em_new_41.gif
gata cu asteptarea ...

#6 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 17 November 2011 - 08:20 PM

asaaaa pt ca sunt pe val tongue.gif am mai facut o variatiune a propriei mele retete
am folosit

4 oua

4 linguri de ulei

50 g cascaval

200 g smantana grasa

4 linguri de tarate de grau

1 cutie de ciuperci

1 ardei rosu



am separat ouale , am batut albusurile, am frecat galbenusurile cu ulei...etc exact ca mai sus doar ca la sfarsit am adaugat smantana. am taiat marunt , marunt ardeiul si ciupercile bine "stoarse" si am ras fin cascavalul. am amestecat totul , am pus sare si am turnat maglavaisul in forma de tarta unde inainte am pus hartie de copt. am dat tava lacuptorul preincalzit si am tinut-o la cuptor 30 min la 150 grd.

inca nu am poze , dar a iesit super faina



poftaaaaa ! si va invit sa cautati si varianta dulce em_new_66.gif
gata cu asteptarea ...

#7 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 20 November 2011 - 02:18 PM

am facut si eu pandispanul cu muuulte legume si fara branza

am folosit 3 oua, ardei, ciuperci, o legatura de patrunjel, ceapa verde, masline si conopida

nu am mai pus tarate sau/si faina; am preferat sa folosesc conopida si ouale pe post de "liant";

a iesit foarte gustos; eu am mancat jumatate cu o salata verde, ardei si rosii (ca sa ma satur....altfel nu mai aveam ce manca maine la servici tongue.gif )

Miniaturi atașate

  • DSCF1956.JPG
  • DSCF1957.JPG
  • DSCF1962.JPG

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 November 2011 - 04:55 PM

io, om cuminte, am respectat reţeta lu' şefa din capu' paginii, doar cîteva bucăţele de măsline verzi am mai adăugat la ea.
E pătrată fiindcă, după ce-am căutat prin toate dulapurile tava de tartă, mi-am dat seama că de fapt nici nu ştiu să fi avut tavă de tartă... sa in cap.gif - aşa că am făcut-o într-o formă pătrată cu pereţi detaşabili.
Veri, veri, veri bun, mulţumiri adînci! La turele viitoare probabil că le iau la rînd: varianta cu smîntînă, pe urmă varianta lui Oskkar... Să vedem cine cu ce mai apare.

P1090056.jpg

P1090055.jpg

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#9 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 20 November 2011 - 05:10 PM

Eu am sa incerc intai varianta lui Oskar. Asta evidend dupa ce termin tura de briose deja facute ce seamana cu reteta Inei.
Onaf, da firisoarele alea ce sant? Ca par tare simpatice. D.gif

#10 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 November 2011 - 06:02 PM

QUOTE(cris31 @ Nov 20 2011, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Onaf, da firisoarele alea ce sant? Ca par tare simpatice. D.gif


caÅŸcavalu'...

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#11 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 23 November 2011 - 07:55 PM

QUOTE(onaf @ Nov 20 2011, 04:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
io, om cuminte, am respectat reţeta lu' şefa din capu' paginii, doar cîteva bucăţele de măsline verzi am mai adăugat la ea.
E pătrată fiindcă, după ce-am căutat prin toate dulapurile tava de tartă, mi-am dat seama că de fapt nici nu ştiu să fi avut tavă de tartă... sa in cap.gif - aşa că am făcut-o într-o formă pătrată cu pereţi detaşabili.
Veri, veri, veri bun, mulţumiri adînci! La turele viitoare probabil că le iau la rînd: varianta cu smîntînă, pe urmă varianta lui Oskkar... Să vedem cine cu ce mai apare.



ceeeeee maaaaaaa bucur ca "ti-a facut cu ochiu' " tongue.gif

si ca a avut succes groupwave.gif
gata cu asteptarea ...

#12 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 05 March 2012 - 08:05 PM

avand in vedere ca ma apuca plansu' cand vad in jur numai legume "100% naturale" care tin 1 luna in frigider (am facut un experiment cu un ardei capia care dupa o luna a inceput sa se strice ) nu prea mai am legume in casa asa ca am prestat pandispanu' sarat doar cu cascaval (am taiat cubulete mici cam 100 g la cantitatile de mai sus). poza nu-i grozava... dar mi-am dereglat aparatu' take picture.gif em_new_05.gif

Imagini atașate

  • sectiune.jpg

gata cu asteptarea ...

#13 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 10 March 2012 - 11:48 PM

Ina floare.gif arata grozav pandispanul tau cu cascaval ! , uite ca avem inca o idee in plus , multumim .

#14 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 12 March 2012 - 01:18 PM

Soro facui si eu pandispanil mataluta si e o nebunie s-a papat tot in week-end em_new_59.gif

Miniaturi atașate

  • SDC10898.JPG


#15 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 12 March 2012 - 09:03 PM

QUOTE(cristinutza29 @ Mar 12 2012, 01:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Soro facui si eu pandispanil mataluta si e o nebunie s-a papat tot in week-end em_new_59.gif


frumos executat , ma bucur ca a avut succes em_new_04.gif
gata cu asteptarea ...

#16 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 13 March 2012 - 12:04 AM

CITAT(inasoricica @ Mar 12 2012, 07:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
frumos executat , ma bucur ca a avut succes em_new_04.gif

Cristinutza , e o nebunie , arata extraordinar !!!! em_new_15.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi