Sari la conținut

Poză

Meniuri festive cu retete Montignac


283 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 16 December 2011 - 06:35 PM

Deci la propunerea bine intemeiata a Rodicai deschid acest topic sa discutam despre mesele noastre festive, despre retete, despre ornamente, despre orice ideie privind organizarea unei mese festive in orice zi de sarbatoare in familiile noastre. Evident cu fotografiile de rigoare.

Acum ideile mele privind organizarea mesei de Craciun


Aperitiv:

Platou cu branzeturi-
-bile din branza de burduf, cascaval, unt, verdeata si date prin diferite chestii aromate si colorate: boia dulce, seminte de mac, de susan, migdale pisate, ceapa verde si spanac tocat.
-lamai umplute cu crema de branza, capere, ton in conserva
-scobitori cu branza cu mucegai si boabe de struguri
-somon afumat pe pat de icre si castravete verde
-snitele din piept de pui conforme-cu faina integarala si tarate

Platou cu "porcarii"-
-toba, caltabosi , pastrama afumata de casa

Platou cu salata de cruditati-
-rucola, morcov si sfecla rosie taiate fideluta cu bile de mottarell
-salata suba neconforma


Fel principal:
-racitura de ciolan afumat
-sarmale
-friptura de porc eco, carnati de casa, pepene murat

Dulciuri:
-fursecuri: islere, trufe, bombonici, figurine cu scortisoara si ghimbir si altele neconforme
-tortulete red velvet in forme individuale de portelan
-frigarui din fructe:ananas, mango, struguri, kiwi-stiu nu toate sant conforme dar sant destui copii
Sper ca v-am dat idei. Nu e o masa pentru care sa muncesti mult daca le faci din timp.Deci dulciurile sant gata, marti fac carnatii, miercuri sucesc sarmalele si le pun la congi. In ajun pregatesc racitura, salata suba si ornez tortuletele.
Incerc pe cat pot sa organizez un meniu monty pentru toata lumea ce-o sa participe la masa pentru ca sant convinsa ca o sa le placa si o sa le fie bine.

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 December 2011 - 07:01 PM

QUOTE(cris31 @ Dec 16 2011, 06:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi permit sa prind aici ce au discutat fetele deja, sper ca metoda folosita de mine sa fie buna! Tehnica asta ma omoara uneori tongue.gif

Cris eu vreau ca fiecare sa-si scrie 'personal' ideile, bunatatile pe care s-a gandit sa le pregateasca. Cand apar fetele sper sa fie de acord sa scrie din nou si aici, meniul

#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 16 December 2011 - 09:11 PM

Ok, e mai bine asa!
Asteptam gasca cu mare drag!

#4 krys_nico

krys_nico

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 16 December 2011 - 10:18 PM

Uite trec si eu ideile mele pentru meniul de Craciun:

Ca meniu pt Craciun vreau sa fac asa:

Aperitive + felul principal:
- salata de boeuf (si conforma si nemonti pt sot si invitati)
- toba, carnaciori si alte alea facute acasa la mama
- piftie
- sarmale conforme, fara orez
- voi face si o fripturica de porcusor la cuptor
- si mai vedem daca mai facem ceva

Dulciuri:
- salam de biscuiti
- fursecuri cu caciulita
- tort pufos cu crema de ness
- cozonac (si conform si nemonti pt sot si restul familiei mele, ii voi face impreuna cu mama)

Voi face si cateva dulciuri neconforme care vor fi parte constitutiva din caudourile ce le vom imparti de Craciun:
- bombonele Raffaello
- "Cartofi" din biscuiti
- si poate ceva fursecuri din acelea decupate cu formele de biscuiti
- si alte fursecuri, inca nu m-am hotarat care.


Vizitati-mi blogul





25.07.2011 (am inceput monti) - 84.8 kg
25.08.2011 - 82.4 kg
25.09.2011 - 79.6 kg
25.10.2011 - 76.3 kg
25.11.2011 - 74.8 kg
25.12.2011 - 73.2 kg
03.2012 - 72.3 kg
20.05.2012 - 68.1 kg

#5 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 17 December 2011 - 09:21 AM

Noi vom pregati

- tortul pufos si cremos cu frisca, crema de branza si fructe de padure
- cozonac
- ficat si friptura de porc marinate
- choux-uri sarate dupa reteta de aici
- rulada de carne
- bomboane raw cu avocado (reteta tot de aici)

Bineinteles ca vom avea pe masa carnati si caltabosi facuti in casa.
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#6 alexa3

alexa3

    micro Bucatar

  • Membri
  • 49 posturi

Postat 18 December 2011 - 02:48 PM

Eu voi face:
-pasta de peste
-piftie de curcan
-salata de ciuperci cu maioneza
-rulada din muschiulet de porc umpluta cu ficatei de pasare si castraveti murati
si ca dulce o sa fac niste fursecuri si un tort cu branza si capsuni.


#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 19 December 2011 - 08:14 AM

De Craciun am musafiri si in prima zi si in a doua. In prima zi vin rudele prietenului meu, in a doua ale mele. Meniul va fi cumva mixt, in sensul ca cele doua mamici s-au anuntat incarcate cu mancare.

Ce voi pregati eu va fi numai monti, dar voi pregati destul de putin, mai exact:

piftie de porc
chiftelute de porc
bulete de cascaval
bomboane aperitiv (am luat seminte susan, de floarea soarelui...in rest sa ma mai gandesc0
salata (piept de pui, oua fierte, mazare, fasole verde si maioneza) ornata frumos in forma de omulet de zapada pe un platou
pasta de peste (aici ma mai gandesc, fie ornata pe un platou, fie pusa in lama, multumesc cris pentru idee
oua umplute
frigarui aperitiv
am mai luat cascaval, cas afumat, masline de mai multe feluri, ceapa super luguiata :) ardei rosu, castravete, rosii cherry
daca o sa mai am energie incerc si un chec aperitiv

o sa mai facem pe gratar friptura, frigarui si legume

dulciuri nu fac, eu nu mananc iar mama soacra vine cu cozonac si prajituri facute de ea, asa ca nu mai mai obosesc, ei au ce sa manance

probabil ca o voi comite cu o Sangria cu muuuulte fructe si menta (SANGRIA NU E MONTI)

Editat de adeje, 19 December 2011 - 08:15 AM.


#8 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 27 December 2011 - 05:58 PM

CITAT(cris31 @ Dec 16 2011, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci la propunerea bine intemeiata a Rodicai deschid acest topic sa discutam despre mesele noastre festive, despre retete, despre ornamente, despre orice ideie privind organizarea unei mese festive in orice zi de sarbatoare in familiile noastre. Evident cu fotografiile de rigoare.

Acum ideile mele privind organizarea mesei de Craciun
Aperitiv:

Platou cu branzeturi-
-bile din branza de burduf, cascaval, cas, unt, verdeata si date prin diferite chestii aromate si colorate: boia dulce, seminte de mac, de susan, migdale pisate, ceapa verde si spanac tocat. n-am gasit
-lamai umplute cu crema de branza, capere, ton in conserva
-scobitori cu branza cu mucegai si boabe de struguri
-somon afumat pe pat de icre crema de branza hohland cu marar si castravete verde
-snitele din piept de pui conforme-cu faina integarala si tarate

Platou cu "porcarii"-
-toba, caltabosi , pastrama afumata de casa sunca afumata, chisca, ceapa rosie

Platou cu salata de cruditati-
-rucola, morcov si sfecla rosie taiate fideluta cu bile de mottarell
-salata suba neconforma
Fel principal:
-racitura de ciolan afumat de cocos de tara
-sarmale
-friptura de porc eco, carnati de casa, pepene murat

Dulciuri:
-fursecuri: islere, trufe, bombonici, figurine cu scortisoara si ghimbir si altele neconforme
-tortulete red velvet in forme individuale de portelan
-frigarui salata din fructe:ananas, mango, struguri, kiwi portocale, pomelo, rodii - stiu nu toate sant conforme dar sant destui copii
Sper ca v-am dat idei. Nu e o masa pentru care sa muncesti mult daca le faci din timp.Deci dulciurile sant gata, marti fac carnatii, miercuri sucesc sarmalele si le pun la congi. In ajun pregatesc racitura, salata suba si ornez tortuletele.
Incerc pe cat pot sa organizez un meniu monty pentru toata lumea ce-o sa participe la masa pentru ca sant convinsa ca o sa le placa si o sa le fie bine.


Acu pozici:
Intai coltul lui Mos Craciun

craciun_2011_040.jpg

apoi masa festiva

craciun_2011_113.jpg

craciun_2011_129.jpg


#9 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 27 December 2011 - 06:07 PM

Si acu pe rand:

salata de cruditati din rucola, morcov, sfecla rosie, bile de mottarella

craciun_2011_091.jpg


bile din branza de burduf, cas, unt, ceapa verde, marat, sare, piper invelite in: boia dulce, mac, migdale pisate, ceapa verde, seminte de susan

craciun_2011_095.jpg

tartine din felii de castravete, crema hohland cu marar, suvite de somon afumat

craciun_2011_093.jpg

racitura

craciun_2011_080.jpg

scobitori cu branza cu mucegai si struguri

craciun_2011_117.jpg



Am mai facut snitele crocante din piept de pui, nu le-am fotografiat, s-au topit instantaneu

Editat de cris31, 27 December 2011 - 06:21 PM.


#10 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 27 December 2011 - 06:14 PM

QUOTE(cris31 @ Dec 27 2011, 04:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si acu pe rand:

bile din branza de burduf, cas, unt, ceapa verde, marat, sare, piper invelite in: boia dulce, mac, migdale pisate, ceapa verde, seminte de susan


scobitori cu branza cu mucegai si struguri


totul arata super

bilele si scobotorile arata demential; groupwave.gifD.gif

astept cu interes deserturile D.gif

Editat de Sheng, 27 December 2011 - 06:47 PM.
scos foto din text

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#11 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 27 December 2011 - 06:19 PM

Felurile principale nu le-am fotografiat, era prea mare ingramadeala. Atat pot sa spun, sarmalutele au fost facute cu carne de porc de tara si orez integral si le-am fiert in ziua de Craciun si le-am pus fierbinti pe masa, luate din fiert. Friptura a fost de porc alaturi de carnati afumati si pepeni murati. Iaca o poza numai de la pepeni

craciun_2011_153.jpg

Asa, acu ajungem si la dulciuri. Am avut o serie de fursecuri care n-au fost toate conforme si n-am reusit sa le pozez individual pe cele monty, asa ca nu va pun decat o poza de ansamblu

craciun_2011_033.jpg

craciun_2011_046.jpg
craciun_2011_047.jpg


Tortul a fost monty si a fost ok, nimeni n-a stiut si la toti le-a placut. L-am facut in formele de portelan, eu am opt si am pus toata compozitia in ele dar am umplut prea mult si cand a crescut a cam dat pe afara. Am curat bine si apoi am taiat rondelute, am uns cu crema si am pudrat cu nuca de cocos. Cam multa migaleala comparativ cu ornarea unui tort clasic dar efectul e simpatic.

craciun_2011_166.jpg


#12 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 27 December 2011 - 06:26 PM

Tot pozici cu tortul

craciun_2011_167.jpg
craciun_2011_171.jpg
craciun_2011_172.jpg
craciun_2011_173.jpg

#13 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 27 December 2011 - 06:33 PM

Acu vad ca am uitat sa va pun pozici cu feliile de lamai umplute cu pasta de ton, unt, marar, zeama de lamaie si capere.

craciun_2011_141.jpg

A fost o petrecere in familie, cu multa veselie, cu colinde si scenete puse in scena chiar de noi in hazul asistentei. Ieri am mers la o gura de aer curat la neamuri pe plaiuri moldave si evident ca am fost tratati cu produse traditionale si multa dragoste.

Va doresc si voua aceeasi liniste si implinire pe care le-am simtit noi. Si tot acum va spun cu cea mai mare fericire ca in sfarsit a venit pe lume si primul nepot. De azi dimineata stam cu sufletul la gura si in sfarsit a venit vestea cea mare.
Va pup cu mare drag!

#14 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 27 December 2011 - 06:43 PM

QUOTE(cris31 @ Dec 27 2011, 04:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acu vad ca am uitat sa va pun pozici cu feliile de lamai umplute cu pasta de ton, unt, marar, zeama de lamaie si capere.

A fost o petrecere in familie, cu multa veselie, cu colinde si scenete puse in scena chiar de noi in hazul asistentei. Ieri am mers la o gura de aer curat la neamuri pe plaiuri moldave si evident ca am fost tratati cu produse traditionale si multa dragoste.

Va doresc si voua aceeasi liniste si implinire pe care le-am simtit noi. Si tot acum va spun cu cea mai mare fericire ca in sfarsit a venit pe lume si primul nepot. De azi dimineata stam cu sufletul la gura si in sfarsit a venit vestea cea mare.
Va pup cu mare drag!

ce era in forma de bradut? em_new_29.gif

Editat de Sheng, 27 December 2011 - 06:48 PM.
scos foto din text

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#15 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 27 December 2011 - 07:07 PM

Era o salata neconforma si am cautat s-o evit din fotografiile pe care le-am pus aici. Se pare ca nu prea am reusit ! sa in cap.gif
Eu nu fac salata boeuf dar fac o salata ruseasca, se cheama suba, cu peste afumat, eu folosesc fileuri de ansoua cu oua, morcov, sfecla rosie, fierte, ceapa rosie si maioneza amestecata ci iaurt. Se cheama suba deoarece legumele invelesc in straturi pestele intocmai ca o plapumioara. repet, salata e neconforma dar mie imi place ca e rosie si folosesc acest platou in forma de bradut.
Daca raspunsul meu e prea off topic, atunci va rog sa-l stergeti!

#16 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 28 December 2011 - 04:41 PM

QUOTE(cris31 @ Dec 27 2011, 07:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca raspunsul meu e prea off topic, atunci va rog sa-l stergeti!

Nu e nimic off D.gif
Vai Crisuco eu voi fi admiratoarea ta 'pe viata' cheekkiss.gif

#17 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 29 December 2011 - 08:21 PM

Cris, nu ma mai satur sa te felicit! Arata ametitor de bine TOT! Bravo!

#18 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 02 January 2012 - 09:44 PM

criss am facut si eu tortuletul red velvet insa din pacate nu am gasit colorant si a fost mai mult black velevet.cert e ca a fost demential de bun iar sotul meu a fost super incantat.tortulrtul a fost monty 100%.iti multumesc pt idee,l-am facut de anul nou. te pupic si un nou an plin de realizari monti

Miniaturi atașate

  • SDC10595.JPG


#19 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 02 January 2012 - 09:45 PM

si sectiune o felioaca pe care a papat-o sotul meu rad tare.gif

Miniaturi atașate

  • SDC10596.JPG


#20 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 03 January 2012 - 04:42 PM

Ei, tre sa ma infoi in pene pentru ca sunt o dulce sursa de inspiratie! curtsey.gif
Ma bucur foate mult ceea ce imi place si mie.
Cristinutzo imi place felia ta de tort, aarata exact cum trebuie. Vezi ca este colorant lichid si destul de ieftin la Kaufland. Si ca sa iasa rosu mai puternic eu nu pun decat o lingura de cacao si atunci obtii si efectul dorit.



Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi