Sari la conținut

Poză

Meniuri festive cu retete Montignac


283 răspunsuri la acest topic

#41 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 11 January 2012 - 08:48 PM

CITAT(fel70 @ Jan 11 2012, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc frumos pentru reteta de fursecuri trufe!

Si totodata, imi cer scuze, ca eu am cerut-o, intr-un loc care nu era potrivit!
Am copiat reteta, daca se poate muta intr-un alt loc, unde poate fi gasita si de alti doritori, sa nu incurce topicul aici, va multumesc!

Felutza, nu-ti fa probleme de genul asta. Si apoi tot raul spre bine, asa ai intrat si pe la noi si poate te mai inspiram pe ici pe colo, pentru ca am vazut ca iti place sa gatesti multe bunataturi, dar incerci si tu sa tii kilogramele personale sub control.
Hai pupam fata!



#42 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 January 2012 - 10:54 AM

QUOTE(cris31 @ Jan 11 2012, 08:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Evident nu am vaut ca avem si noi reteta monti. Si la fel ca Andreea am gandit si eu ca merge data prin fructoza macinata fin. Problema mea nu a fost la gust, care e ciocolatos asa cum trebuie, ci la aspect. mie mi-au placut cum arata crapacioasele si date prin fructoza se si latesc, nu se crapa si nu raman urme albe. Mi-au iesit asa ca in reteta monty, ca niste fursecuri obisnuite de ciocolata. O sa incerc data viitoare sa bag in pudra de migdale sa vad ce obtin, pentru ca umplutura e demna de toata admiratia!

rodica, aseara am dat si eu de reteta Seimei si am fost tentata sa pun link, dar nu era de acolo. Acu nu mai conteaza, bine ca avem idei noi.

Imi pare rau ca nu le-am facut poze, dar daca imi amintesc eu bine, ale mele nu s-au latit foarte mult. Sugestia mea ar fi sa se inlocuiasca o parte din faina de migdale cu tarate de ovaz - am observat ca fursecurile (si biscuitii) facuti cu faina de migdale in loc de faina normala, au tendinta de a se lasa si de a fi mai sfaramicioase (desi la gust sunt dementiale). Cat despre tavalit - eu am folosit fulgi de nuca de cocos si aratau foarte frumos, insa in cazul asta e de F2 (si e si cam la limita, fulgii avand IG 45 ). Cred ca poti incerca erytritol macinat fin - eu am observat ca nu se topeste la fel ca fructoza si xylitolul (nici macar ca zaharul), uneori ramananc chiar in prajituri coapte o senzatie "crantanitoare".

#43 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 January 2012 - 03:45 PM

QUOTE(cris31 @ Jan 11 2012, 08:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rodica, aseara am dat si eu pe reteta Seimei si am fost tentata sa pun link, dar nu era de acolo. Acu nu mai conteaza, bine ca avem idei noi.

O fi asta reteta (ca eu am facut-o) ? Are Laura niste dulciuri de mori !
Mie-mi place cand fursecurile sunt cu crapaturi D.gif

#44 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 26 January 2012 - 11:53 PM

CITAT(Sheng @ Jan 13 2012, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
O fi asta reteta (ca eu am facut-o) ? Are Laura niste dulciuri de mori !
Mie-mi place cand fursecurile sunt cu crapaturi D.gif

Sheng te roog din suflet sa ne spui si noua reteta ta montificata de fursecuri de la fursecurile Laurei . multumesc anticipat em_new_15.gif

#45 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 29 January 2012 - 06:19 PM

QUOTE(valery @ Jan 26 2012, 11:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sheng te roog din suflet sa ne spui si noua reteta ta montificata de fursecuri de la fursecurile Laurei . multumesc anticipat em_new_15.gif

Sper sa am si niste poze ca sa pun topic nou D.gif

#46 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 29 January 2012 - 08:30 PM

Mai fetelor dar asta e chiar supliciu pt ochisorii mei,nu mai pun de stomacel daca si monti vor arata la fel de frumos nu ma mai joc tongue.gif .Rodica asteptam poze ca sa am ce saliva in continuare,macar cu privitul sa ma satur si eu D.gif

#47 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 04 April 2012 - 10:48 AM

Rodica, daca tot mi-a adus aminte Adehe de meniurile festive pentru sarbatorile de iarna, oare nu ar fi potrivit sa schimbi denumirea si sa adaugi si Pastele? Poate fetele vor posta idei de meniu festiv si pentru Paste si sa fie toate adunate intr-un loc, sa fie mai usor de urmarit?

#48 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 04 April 2012 - 10:57 AM

CITAT(cris31 @ Apr 4 2012, 08:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica, daca tot mi-a adus aminte Adehe de meniurile festive pentru sarbatorile de iarna, oare nu ar fi potrivit sa schimbi denumirea si sa adaugi si Pastele? Poate fetele vor posta idei de meniu festiv si pentru Paste si sa fie toate adunate intr-un loc, sa fie mai usor de urmarit?

Buna idee...

#49 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 09 April 2012 - 09:29 AM

Pentru Paste m-am gandit sa pregatesc asa:

Bomboane aperitiv
Chec aperitiv
Drob
Rulada de cascaval
Chiftele
Bulete cascaval
Tartine castravete cu branza si somon
Lamai felii cu pasta de peste si masline (a la Cris)
Salata rucola, morcov, sfecla rosie si mozzarela (a la Cris)
Acadele de parmezan
Frigarui rosii si mozzarela
Ciuperci umplute
Snitel de pui
Copac aperitiv cu rosii cherry, masline negre si verzi, cascaval, chiftele si bulete de cascaval (copacu' l-am cumparat, sa vad cum reusesc sa-l umplu fara sa-l rup)
Legume si ornamente din legume (mi-am cumparat ascutitoare de legume)

Sarmale din piept de pui in foi de vita

Friptura de miel, pui pe sticla cu medalioane de legume si salata verde. Sos de usturoi cu smantana si maioneza.

La desert vreau sa fac:
bomboane dupa reteta lui Sheng
pandispan dupa reteta lui M_rules
salam de biscuiti
pasca
sar peste cozonac :)

Vin sec si limonada cu menta.

Oua rosii n-am mai trecut ca se subintelege.

Se anunta un sfarsit de saptamana interesant. :)

#50 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 09 April 2012 - 06:20 PM

Adeje, te invidiez pentru cate bunataturi vrei sa faci. Sa dea DD sa fie asa cum ti-ai propus. Si mie imi place sa dichisesc masa cu farfurii, fete de masa , pahare servetele asortate intre ele si cu specificul intalniri.
Eu inca nu am definitivat dar evident fac
doi cozonaci babani, reteta lui Carmen Cara
pasca cu ciocolata
pasca din crema de smantana, retete clasice (deci nu monty) o sa gust si eu din fiecare cate putin
oua rosii
ciorba de miel conforma
friptura de miel
drob de miel
un castronel de salata boeuf, nemonty, dar asta e
sarmalute de porc cu vita cu orez salbatic si ceva fulgi de ovaz

terina de fructe de padure
bomboane raw-vegane din caise uscate, curmale, ulei de cocos, nuci caju, pudra de roscove

pentru iarba verde o sa mai fac:
rulada de spanac, reteta lui Cerra cu faina monty si parca as incerca-o si pe cea cu caise si prune uscate, mai vad eu
sos marinara raw-vegane
evident salate multe, ceapa verde, rosii cherry, ardei gras rosu, si cas proaspat.

Daca o sa fie urat afara o sa fie naspa, dar speram la vreme buna
Daca mai imi vin idei mai spun, dar pentru doua persoane nu vreau sa ma inham iar la multe preparate.





#51 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 10 April 2012 - 08:28 AM

Vin si eu cu meniul de paste pe care o sa-l petrecem la bunici:
Aperitive:
-bulete de cascaval(reteta adeje)
-pasta de peste(reteta cris)
-salata din piept de pui conforma(piept de pui,oua,mazare,gogosar acru)
-chiftelute de carne
-rosii,castraveti,masline
Fel principal:
-ciorbita de miel conforma
-sarmalute din carne de porc si vita(marmalute cum le zice sotul)in foi de vita
-friptura de miel cu sos de usturoi(usturoi pisat,1 lg smantana 12%,1 lg chefir,sare,piper)
Desert:
-islere(retetea cris)
-fursecuri cu migdale(reteta Sheng)
-bombonele (reteta Sheng)
-pasca conforma(reteta mico)
-tort pufos si cremos(reteta Sheng)

#52 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5712 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 16 April 2012 - 08:19 AM

Fata de ce meniuri complicate sunt pe aici em_new_03.gif eu am avut unul simplu, dar monti 100%:

- drob
- ciorba de miel
- friptura de miel cu rozmarin
- oua vopsite cu hartie creponata ( :((( n am mai gasit vopsea)
- sii.... Pasca Monti 100% cu faina de migdale, fara blat, a iesit excelentaaaaa, in mare am mers dupa reteta de aici, doar ca am folosit faina de migdale, visine, unt amestecat cu iaurt, fara praf de copt, nimic si am modificat putin cantitatile. E a 2 a oara cand o fac, prima oara am facut anul trecut, de Pasti si a iesit super buna.
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#53 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 17 April 2012 - 07:50 AM

Revin cu poze, din pacate n-am poze cu masa, doar platourile pe masura ce le faceam.
Tot din pacate nu mi-a ajuns timpul sa fac tot ce imi propusesem. Pe de alta parte, nici nu mi-ar fi incaput pe masa. Cateva preparate sunt de F2.

Miniaturi atașate

  • rsz_picture_029.jpg
  • rsz_picture_015.jpg
  • rsz_picture_023.jpg
  • rsz_picture_035.jpg
  • rsz_picture_065.jpg


#54 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 17 April 2012 - 07:53 AM

Cine ar zice ca nu se mananca bine in dieta MM?

Miniaturi atașate

  • rsz_picture_057.jpg
  • rsz_picture_006.jpg
  • rsz_picture_012.jpg
  • rsz_picture_042.jpg
  • rsz_picture_001.jpg


#55 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 17 April 2012 - 07:56 AM

Si ....atat am reusit sa fotografiez. :)

Miniaturi atașate

  • rsz_picture_008.jpg
  • rsz_picture_009.jpg


#56 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5712 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 17 April 2012 - 09:10 AM

Adeje arata superb totul. em_new_59.gif Imi place mult copacelul si ce frumos ti au iesit oualee.


Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#57 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 17 April 2012 - 09:18 AM

CITAT(M_rules @ Apr 17 2012, 07:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Adeje arata superb totul. em_new_59.gif Imi place mult copacelul si ce frumos ti au iesit oualee.

Multumesc kiss.gif
Cand am gatit m-am gandit la tine (lista era lunga rau, ai avut mare dreptate) si la Boni (am facut un sport...). :)
Copacelul mi-a placut de cand l-am vazut prima data...l-am comandat inainte de Paste.

Editat de adeje, 17 April 2012 - 09:19 AM.


#58 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13871 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 April 2012 - 09:29 AM

Tare frumos ti-a iesit tot ce ai pregatit Adeje floare.gif


#59 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 4089 posturi

Postat 17 April 2012 - 09:31 AM

CITAT(Sheng @ Apr 17 2012, 07:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Tare frumos ti-a iesit tot ce ai pregatit Adeje floare.gif

Multumesc frumos.


#60 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 17 April 2012 - 03:08 PM

adeje ce harnicuta ai fost! bravo
si mie imi place copacelul
in poza 2 e checul aperitiv de la index?

Editat de Oskkar, 17 April 2012 - 03:09 PM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi