Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort red/black velvet


14 răspunsuri la acest topic

#1 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 04 January 2012 - 03:32 PM

Tort red/black velvet - Faza 2
Reteta dupa care am facut este postata de KikenHana em_new_15.gif aici
dar inspiratia a fost red velvet facut de Cris31 aici em_new_59.gif



Blat:

250 g faina integrala de grau cernuta (eu am folosit faina macinis integral de la dobrogea)
1 lg-ta praf de copt
1 lg-ta bicarbonat de sodiu
2 lg cacao
113 g unt moale
300g fructoza
2 oua
1 lg-ta esenta vanili(eu am pus un flaconas din acela mic)
240 ml lapte batut(eu am folosit kefir)
2-4 lg colorant alimentar
1/4 lg-ta sare
putin otet
2 tavi de diametru 23 cm(eu nu am avut si am folosit o tava dreptunghiulara)

Crema:

360 ml frisaca lichida de la dorna
250 g mascarpone
250 g crema de branza
1 lg-ta vanilie(la fel am pus un flaconas,imi place mai aromata)
115 g fructoza praf(eu am pus 3 lg mi s-a parut suficient de dulce)

Pt. decor
fulgi de cocos

Intrun bol am amestecat bine faina cu praful de copt,sarea,cacaua si le-am lasat deoparte.
Separat se amesteca laptele batut in cazul meu kefirul cu colorantul.

Intr-un alt bol am batut untul spuma cu mixerul cam 5 minute apoi am adaugat fructoza si am mai mixat inca alte 5 min,dupa care am adaugat pe rand ouale si esenta de vanilie.
Dupa aceea am incorporat in 3 etape faina si laptele batut cu colorantul incepand si terminand cu faina (nu stiu care e explicatia acestei etape insa m-am conformat dupa reteta originala).
La sfarsit am adaugat bicarbonatu de sodiu stins in putin otet (eu am pus zeama de lamaie).
Aluatul se pune in cantitati egale in 2 davi cu diametrul de 23 cm si se da la cuptor pt 25-30 de minute.

Cand sunt gata se scot blaturile din forma si se lasa sa se raceasca complet iar pt a se taia mai usor se invelesc in folie de aluminiu si se dau la rece in congelator cel putin jumatate de ora.E impotant a se lasa la rece tocmai pt a se taia mai usor pt ca aluatul va iesi foarte foarte pufos.

Pt. crema am mixat intr-un vas crema de branza cu mascarponele pana am obtinut o pasta fina dupa care am pus fructoza praf si vanilia.
Separat am batut frisca pe care ulterior am amestecat-o cu crema de branza.
Am lasat-o si pe ea cam jumatate de ora in frigider pt a se intari putin si apoi am inceput oranarea blaturilor.

Miniaturi atașate

  • SDC10594.JPG


#2 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 04 January 2012 - 03:37 PM

si o sectiune

Miniaturi atașate

  • SDC10596.JPG


#3 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 04 January 2012 - 03:38 PM

asa arata straturile pline de cremosenie rad tare.gif

Miniaturi atașate

  • SDC10595.JPG


#4 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 05 January 2012 - 06:03 PM

Cristinutza, foarte frumos ti-a iesit! Daca vrei sa obtii efect de rosu mai pronuntat, atunci pui numai o lingura ce cacao si evident colorant. In rest imi inchipui ce gust bun si racoritor a avut!

#5 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 12 February 2012 - 07:00 PM

L-am refacut de aceasta data folosinda jumatate faina jumatate tarate grau la blat iar la crema de branza am adaugat coaja de portocala si garnisit cu migdale maruntite,delicios

Miniaturi atașate

  • SDC10774.JPG


#6 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 12 February 2012 - 07:02 PM

si o feliuta pt pofticiosi tongue.gif

Miniaturi atașate

  • SDC10778.JPG


#7 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 13 February 2012 - 08:47 AM

pai ti-a iesit misto si de F1

bv; la gust care e diferenta?
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 February 2012 - 01:13 PM

Daaaaa, este tare fotogenic D.gif Din profil rad tare.gif seamana cu tortul pufos, nu ?

#9 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 13 February 2012 - 06:31 PM

Mai si eu care credeam ca scap de ochiul vigilent al Rodicutei tongue.gif .Initial am vrut sa fac tortul pufos insa mi-am dat seama ca nu am suficiente oua si sotul nu era acasa ca sa o las pe bubu si sa ma duc sa iau.
Da a iesit de F1 numai ca nu a mai fost la fel de afanat ca si cel de F2(cred ca din cauza taratelor),iar crema a fost ok interesana as spune eu combinatia crema de branza,coaja de portocala si blatul ciocolatos de la caco.
Sarutmana pt aprecieri.

#10 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 14 February 2012 - 12:10 AM

Cristinutza harnicuta , arata foarte bine em_new_15.gif si e o veste buna ptr noi este de F1 D.gif nu stiu de ce spui ca nu e afanat in poza pare pufos .

#11 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 14 February 2012 - 07:44 PM

Blatul a fost ok insa se simte diferenta fata de cel de F2 care era mai afanat.Ei ce sa-i fac mai am si eu pitici si as fi vrut sa iasa mai pufos,insa sotul a papat nu a avut nici o problemuta hahaha

#12 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 14 February 2012 - 09:11 PM

aaaooooleeeu cristinutzoooo ma faci sa calc juramantul cu fainoase si dulciuri ... minunat arata groupwave.gif
gata cu asteptarea ...

#13 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 15 February 2012 - 03:54 PM

QUOTE(inasoricica @ Feb 14 2012, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aaaooooleeeu cristinutzoooo ma faci sa calc juramantul cu fainoase si dulciuri ... minunat arata groupwave.gif

Nimic mai simplu : faci blatul de la pufos (total inofensiv) si crema de la asta em_new_23.gif

#14 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 15 February 2012 - 10:08 PM

Asa e insa acusica fara suparare cred ca o sa-l fac pe cel pufos cum e scris de mataluta,e mai bun si crema aceea yumee yume.Sotul meu e fan tortul acela,de fiecare data cand vine week-endul ma intreaba:Si faci tort pufos? rad tare.gif
Inuta nu-l incalca fii tare pe baricade em_new_59.gif

#15 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 15 February 2012 - 11:47 PM

CITAT(cristinutza29 @ Feb 15 2012, 08:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asa e insa acusica fara suparare cred ca o sa-l fac pe cel pufos cum e scris de mataluta,e mai bun si crema aceea yumee yume.Sotul meu e fan tortul acela,de fiecare data cand vine week-endul ma intreaba:Si faci tort pufos? rad tare.gif
Inuta nu-l incalca fii tare pe baricade em_new_59.gif

cel de la pufos chiar merita facut ! e nemaipomenit de buun ! ati vazut ce a scris Sheng , este inofensiv ! multumim Sheng em_new_15.gif e SUPER reteta !



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi