Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Ciambella cu Camembert si nuci


17 răspunsuri la acest topic

#1 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 06 January 2012 - 08:05 PM

painica asta imi facea demult cu ochiul

in mare am respectat reteta de aici:

http://www.culinar.r...gonzola-e-noci/

Ingrediente:

50 gr iaurt
Sare
condimente (chimion, coriandru, nucsoara, scortisoara, cuisoare)
1 ou
200 gr faina Monti (100 grame de faina de grau integrala si 100 de grame de tarate de ovaz)
cca 14 gr de drojdie proaspata la cub (eu am avut Pakmaya)
smantana fermentata diluata cu apa (cat sa fie aluatul mai lichid)
50 gr Camembert (in reteta originala era gorgonzola)
40 gr nuci
br de burduf

Am urmat pasii descrisi in reteta:

Amestecam iaurtul, smantana diluata cu apa, sarea, condimentele si oul.

Adaugam apoi, cu lingura, faina Monti si drojdia.

Apoi punem Camembertul taiat cubulete si miezul de nuca taiat in bucati mari.

Diferenta fata de reteta este ca am lasat aluatul peste noapte la frigider. (voiam sa o papam a doua zi dimineata cat era calda)

Am pus aluatul pe hartie de copt in doua forme din ceramica de diametrul de 11,5.

A doua zi am aprins cuptorul si am lasat aluatul pe aragaz timp de 40 de minute, apoi l-am bagat in cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se face proba scobitoarei.

Scoatem din cuptor si punem pe deasupra bucatile de branza de burduf. Mai lasam 2 minute in cuptor dupa care o servim calda.

Pofta buna!

1.JPG

2.JPG

3.JPG

am folosit forme de ceramica de diametrul 11,5 (pe eticheta lor scrie "ramequins"; se folosesc pt creme de zahar ars sau sufleuri)

referitor la pufosenie, sincer am avut emotii pt ca am lasat aluatul o noapte la frigider(voiam sa le papam dimineata la prima ora si trebuiau sa fie calde tongue.gif); pana la urma a iesit ceva foarte bun;

cred ca branza ajuta drojdia sa creasca aluatul; apoi, cred ca daca foloseam tarate din grau, aluatul era mai plat, gen caramida; sunt tare multumita de taratele astea de ovaz;
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#2 krys_nico

krys_nico

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 10 January 2012 - 04:04 PM

Oskkar, arata foarte bine! As vrea si eu sa incerc sa o fac, dar eu am o pb cu branzeturile astea mai speciale, brie, camembert etc. Crezi ca se poate pune in schimb cascaval sau branza obisnuita? Mersic.
Vizitati-mi blogul





25.07.2011 (am inceput monti) - 84.8 kg
25.08.2011 - 82.4 kg
25.09.2011 - 79.6 kg
25.10.2011 - 76.3 kg
25.11.2011 - 74.8 kg
25.12.2011 - 73.2 kg
03.2012 - 72.3 kg
20.05.2012 - 68.1 kg

#3 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 10 January 2012 - 10:01 PM

CITAT(krys_nico @ Jan 10 2012, 02:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oskkar, arata foarte bine! As vrea si eu sa incerc sa o fac, dar eu am o pb cu branzeturile astea mai speciale, brie, camembert etc. Crezi ca se poate pune in schimb cascaval sau branza obisnuita? Mersic.


dupa parerea mea o sa iasa pufos aluatul si cu cascaval; o sa incerc sa refac reteta in WE cu cheddar in aluat (n-am cascaval sau alta branza "obisnuita" tongue.gif );

daca o fac o postez

daca te hotarasti sa o incerci, neaparat sa folosesti tarate de ovaz (nu de grau);

sfatul meu este sa faci in forme mai mici (forme de muffins sau crema de zahar ars; cu diamterul de cca 11 daca ai...); cred ca asa ar iesi mai pufos aluatul decat daca l-ai face intr-o forma mai mare...


"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#4 krys_nico

krys_nico

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 11 January 2012 - 08:58 AM

CITAT(Oskkar @ Jan 10 2012, 10:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dupa parerea mea o sa iasa pufos aluatul si cu cascaval; o sa incerc sa refac reteta in WE cu cheddar in aluat (n-am cascaval sau alta branza "obisnuita" tongue.gif );

daca o fac o postez

daca te hotarasti sa o incerci, neaparat sa folosesti tarate de ovaz (nu de grau);

sfatul meu este sa faci in forme mai mici (forme de muffins sau crema de zahar ars; cu diamterul de cca 11 daca ai...); cred ca asa ar iesi mai pufos aluatul decat daca l-ai face intr-o forma mai mare...


Multumesc pt raspuns! Sunt foarte hotarata sa le fac, dar nu stiu exact cand, oricum le voi incerca sapt aceasta cu cascaval obisnuit. nu am forme din acelea de ceramica, dar le voi face in forme de briose ca sa fie micute. Cu siguranta voi folosi tarate de ovaz, chiar ieri dupa ce am scris reteta ta m-am dus repede sa verific daca mai am D.gif
Vizitati-mi blogul





25.07.2011 (am inceput monti) - 84.8 kg
25.08.2011 - 82.4 kg
25.09.2011 - 79.6 kg
25.10.2011 - 76.3 kg
25.11.2011 - 74.8 kg
25.12.2011 - 73.2 kg
03.2012 - 72.3 kg
20.05.2012 - 68.1 kg

#5 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 11 January 2012 - 09:06 AM

Tu Oskkar gatesti tot felul de chestii misto...

#6 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 17 January 2012 - 10:09 AM

Krys am facut in WE ciambella cu branza mai "normala";

de data asta am folosit Ceddar in compozitie, o branza tare (asemanatoare cu cascavalul);

a iesit la fel de pufoasa ca si cea cu Camembert;

Miniaturi atașate

  • 1.JPG
  • 2.JPG

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#7 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 January 2012 - 10:29 AM

Vai, ce pufos iese! Arata superb si cred ca e foarte bun la gust D.gif .
Va trebui insa sa mai astept un pic pentru ca mi-am propus 1-2 saptamani de ocolit fainoase.
Dar dupa asta neaparat incerc - cred ca merge perfect la micul dejun D.gif

Editat de SEAndreea, 17 January 2012 - 10:33 AM.


#8 krys_nico

krys_nico

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 17 January 2012 - 10:59 AM

Am incercat si eu duminica. A iesit o minunatie de pufosenie. De mult nu am mai mancat ceva asa de pufos. Am pus inauntru cascaval mai moale, care s-a topit de tot inauntru. Nici macar nu am apucat sa le pozez. Dar cu siguranta le voi mai incerca si atunci promit k le voi face si pozici. Au fost de minune la micul dejun alaturi de un iaurt.

Am uitat sa spun k le-am facut in forme de briose de slicon si au fost super. Le-am uns asa ca o iluzie cu un pic de ulei, k mi-era frica sa nu cumva sa se lipeasca, dar cred k nu era nevoie nici macar cu atat.
Tu cam cata smantana ai pus la o portie din minunile astea?
Vizitati-mi blogul





25.07.2011 (am inceput monti) - 84.8 kg
25.08.2011 - 82.4 kg
25.09.2011 - 79.6 kg
25.10.2011 - 76.3 kg
25.11.2011 - 74.8 kg
25.12.2011 - 73.2 kg
03.2012 - 72.3 kg
20.05.2012 - 68.1 kg

#9 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 18 January 2012 - 08:46 AM

CITAT(krys_nico @ Jan 17 2012, 08:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am incercat si eu duminica. A iesit o minunatie de pufosenie. De mult nu am mai mancat ceva asa de pufos. Am pus inauntru cascaval mai moale, care s-a topit de tot inauntru. Nici macar nu am apucat sa le pozez. Dar cu siguranta le voi mai incerca si atunci promit k le voi face si pozici. Au fost de minune la micul dejun alaturi de un iaurt.

Tu cam cata smantana ai pus la o portie din minunile astea?

ma bucur ca ti-au placut

data viitoare sa pui poze ca-s curioasa cum ies in forme de silicon D.gif

ref. la smantana, daca ma uit pe reteta originala la 200 de grame de faina ar veni in jur de 110 gr de smantana diluata cu apa

insa eu am folosit mult mai putina, cred ca cam jumatate; mie aluatul mi-a iesit mai lipicios, ceva intre aluatul de paine si cel de chec
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#10 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 19 January 2012 - 07:47 PM

Oskkar felicitari delicioasa reteta ma tot benoclez la ea si inghit in sec si as vrea sa o fac si eu in weekend,insa datorita nicilor din continut mai este de F1?In cartea lui monti spunea ceva ca trebuie evitate cel putin in F1.Oare daca le fac fara nuci or fi la fel de bune? unsure.gif

#11 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 19 January 2012 - 08:44 PM

CITAT(cristinutza29 @ Jan 19 2012, 05:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oskkar felicitari delicioasa reteta ma tot benoclez la ea si inghit in sec si as vrea sa o fac si eu in weekend,insa datorita nicilor din continut mai este de F1?In cartea lui monti spunea ceva ca trebuie evitate cel putin in F1.Oare daca le fac fara nuci or fi la fel de bune? unsure.gif


ma bucur ca iti place

reteta este de F1

daca o reteta de la index este de F2, Sheng specifica asta la titlu (vezi de exemplu reteta de cozonac)

poti pune migdale in loc de nuci daca vrei sa te "feresti" de ele la inceput;

Editat de Oskkar, 19 January 2012 - 08:45 PM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#12 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 20 January 2012 - 06:59 PM

Ei atunci duminica la micul dejun o sa pap si eu din astea(o sa apar si cu dovada)si o sa ii dau si sotului rad tare.gif .pup si mersic

#13 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 22 January 2012 - 08:04 PM

QUOTE(cristinutza29 @ Jan 20 2012, 06:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ei atunci duminica la micul dejun o sa pap si eu din astea(o sa apar si cu dovada)si o sa ii dau si sotului rad tare.gif .pup si mersic


Le-am facut.delicioase nimic de reprosat insa cred ca s-a intamplat ceva cu drojdia mea si nu au iesit asa pufoase.poze nu le-am facut ca aratau asa uratele insa gustul demential.pupic si mersic de reteta em_new_15.gif

#14 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 23 January 2012 - 10:48 AM

CITAT(cristinutza29 @ Jan 22 2012, 06:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Le-am facut.delicioase nimic de reprosat insa cred ca s-a intamplat ceva cu drojdia mea si nu au iesit asa pufoase.poze nu le-am facut ca aratau asa uratele insa gustul demential.pupic si mersic de reteta em_new_15.gif

ma bucur ca ti-au placut la gust
ai folosit tarate de ovaz? ce fel de faina (secara,grau)?
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#15 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 23 January 2012 - 11:37 AM

Am folosita faina integra la grau in amestec cu tarate de grau(50:50)insa mai mult ca sigur ca drojdia a avut ceva,eh asta este.Oricum nu ma las pana nu le fac asa frumoase ca ale mataluta tongue.gif

#16 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 23 January 2012 - 11:57 AM

CITAT(cristinutza29 @ Jan 23 2012, 09:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am folosita faina integra la grau in amestec cu tarate de grau(50:50)insa mai mult ca sigur ca drojdia a avut ceva,eh asta este.Oricum nu ma las pana nu le fac asa frumoase ca ale mataluta tongue.gif

eu te-as sfatui data viitoare sa folosesti tarate de ovaz (+faina de grau)

cand am facut cu tarate de grau a iesit umeda in interior

oricum, mi-ai facut pofta; cred ca in WE viitor o refac tongue.gif
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#17 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 24 January 2012 - 01:14 PM

QUOTE(Oskkar @ Jan 23 2012, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu te-as sfatui data viitoare sa folosesti tarate de ovaz (+faina de grau)

cand am facut cu tarate de grau a iesit umeda in interior

oricum, mi-ai facut pofta; cred ca in WE viitor o refac tongue.gif


O mica adaugare tongue.gif +faina integrala de grau
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#18 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 11 August 2012 - 12:23 PM

am incercat sa inlocuiesc faina de grau cu linte macinata

e foarte buna si in combinatia asta; am facut-o de trei ori intr-o saptamana!

de notat ca lintea absoarbe mai mult lichid, asa ca eu am pus iaurt in mai multe reprize; nu am folosit drojdie, smantana si nu am mai pus branza pe deasupra;

asa cum am procedat si in reteta cu faina de grau, am lasat aluatul sa se odihneasca peste noapte, m-am gandit ca in felul asta lintea se mai inmoaie...

merge foarte bine combinatia dintre linte si nuci;

data viitoare o sa pun un pic de usturoi in aluat;

merge misto cu o salata de cruditati, in special cu "sosul" ce ramane la urma de la legume, otet si ulei;

Imagini atașate

  • Ciambella_1__1_.JPG
  • Ciambella_1__12_.JPG

Editat de Oskkar, 11 August 2012 - 12:23 PM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi