Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Pariziene cerra


9 răspunsuri la acest topic

#1 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 04 February 2012 - 09:59 PM

In primul rand multumesc cerra pt reteta em_new_15.gif
Reteta originala e aici

Aluatul:

600 gr faina 50%:50%(eu am pus 300 g faina macinis integral,300 g tarate de grau)

300ml lapte monti cald( smantana dorna pt gatit 150 mil apa 150 ml )

25 gr drojdie proaspata

1 lingurita fructoza

1 lingurita sare

1 ou ptr uns inainte de cuptor

Ptr uns aluatul:

200gr untura (cred ca mergea mai bine oosanza)

1 lingura cu varf faina integrala macinis

1 lingurita oregano

Umplutura:

2 fire de praz
100 gr carnat de casa afumat(facut de mama mea)
100 gr cascaval ras

Am frecat untura cu lg de faina si cu oregano si am dat deoparte.
Apoi am tocat rondele prazul si carnatul si am dat pe razatoarea fina cascavalul,amestecandu-le pe toate.
Am pus faina intr-un castron de plastic ,am facut un cuib in mijloc unde am pus drojida,fructoza si laptele monti caldut.Pe marginea fainii am presarat o lingurita de sare.Am luat apoi castronul si l-am pus la cald vreo 10 minte ca sa cresca drojdia.
Dupa ce a crescut aluatul l-am framantat bine pana s-a desprins de pe peretii vasului si apoi l-am pus pe masa acoperita cu faina.L-am intins cu sucitorul in forma patrata si l-am uns cu jumatate din cantitatea de untura,apoi l-am impaturit si l-am mai intins inca odata si l-am uns cu restul de untura(detaliile impaturitului le gasiti in reteta originala)
A doua oara intins si uns aluatul l-am impartit in 2 jumatati si pe fiecare am mai impartit-o in 5 bucati.
Am luat apoi fiecare bucata si am franjurat-o la capete (am taiat cu cutitul 5 franjuri),am pus umplutura si am rulat.
Le-am pus in tava (tava de aragaz) tapetat cu hartie cerata si le-am lasat sa creasca.
Inainte de a se pune la cuptor se ung cu ou si se presara chimion ceea ce eu am uitat tongue.gif
Le-am copt la foc mediu cam 35 minute.Sa aveti pofta fetelor

Miniaturi atașate

  • SDC10711.JPG


#2 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 04 February 2012 - 10:14 PM

CITAT(cristinutza29 @ Feb 4 2012, 07:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In primul rand multumesc cerra pt reteta em_new_15.gif
Reteta originala e aici

cristinutza felicitari floare.gif arata grozav ! am inotat reteta , sarutmana

#3 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 04 February 2012 - 10:20 PM

Sarutmana,te pupic dulce si sper sa iti iasa infoiate,ale mele nu or vrut

#4 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 04 February 2012 - 10:21 PM

CITAT(cristinutza29 @ Feb 4 2012, 09:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In primul rand multumesc cerra pt reteta em_new_15.gif
Reteta originala e aici


Bravo!!!!!!!!!! em_new_15.gif

Ma bucur ca ti`a venit ideea sa transformi parizienele in varianta Monti.

Sa va fie de bine tuturor care le veti presta.


#5 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 04 February 2012 - 10:23 PM

Nici nu stii de cand tot zic ca le fac dar nu s-a ivit ocazia pana astazi.Iti multumesc inca odata pt reteta si iertare ca nu au iesit asa pufosenii ca ale tale rolleyes.gif

#6 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 04 February 2012 - 10:57 PM

Si eu mi-am propus sa fac aceasta reteta, dar sunt sigura ca nu vor iesi pufoase fara gluten... nu are cum.
Eu fac de mult timp gogosi cu gluten si sunt superbe. Incearca sa-l folosesti la pariziene, sigur ai sa fii surprinsa.
Banuiesc ca au fost supergustoase... felicitari!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#7 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 04 February 2012 - 11:57 PM

CITAT(sorinadaniela @ Feb 4 2012, 10:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu mi-am propus sa fac aceasta reteta, dar sunt sigura ca nu vor iesi pufoase fara gluten... nu are cum.
Eu fac de mult timp gogosi cu gluten si sunt superbe. Incearca sa-l folosesti la pariziene, sigur ai sa fii surprinsa.
Banuiesc ca au fost supergustoase... felicitari!


Si eu zic la fel!

Si inca odata felicitari! ptr curajul pe care l`ai avut de a risca modificarea retetei si ptr obtinerea rezultatului pe gustul tau.



#8 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 05 February 2012 - 08:56 AM

Sorina,cerra va multumesc pt aprecieri si pt sfaturi.De pufoase au iesit pufoase insa nu s-au infoiat.Sorina glutenul se gaseste in magazine sau se face?

#9 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 05 February 2012 - 10:56 AM

QUOTE(cristinutza29 @ Feb 5 2012, 07:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorina,cerra va multumesc pt aprecieri si pt sfaturi.De pufoase au iesit pufoase insa nu s-au infoiat.Sorina glutenul se gaseste in magazine sau se face?


Abia spunea Sheng aici de gluten.
Atentie la gluten: multe persoane au intoleranta la gluten si/sau alergii!!!!
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#10 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 05 February 2012 - 04:26 PM

Iubita, gluten se gaseste in Romanica la vechile Plafaruri sau la magazinele cu specific naturist. Eu ma aprovizionez din Romania. Dupa luuuungi cautari am gasit si in Italia gluten curat, in jur de 20euro la kilogram.
Chiar cat costa in Romania ca eu nu mai am habar?
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi