Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Prajiturica delicioasa cu quinoa


4 răspunsuri la acest topic

#1 ana_iana

ana_iana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi

Postat 04 March 2011 - 08:32 PM

Salut fetelor!

Ca tot intrebam zilele trecute despre retete cu quinoa, iata ca am inventat una aseara (pentru care sper sa primesc si brevetul cu "foarte bine" in F1) care a incantat (si "lins" toata tava pana asta seara) toata familia.
Deci, a iesit o prajiturica delicioasa , formata din blat cu cacao si crema de quinoa.

Blatul :
4 oua,
2 linguri cacao cu continut redus grasime,
2 linguri fructoza, 50 grame migdale macinate.

Crema quinoa:
am fiert 1 pahar quinoa in 2 pahare apa pana a scazut apa, apoi am mai adaugat 1 pahar si jumatate de lapte de soia, am fiert pana a ramas cu foarte putin lichid.
Am ametit putin quinoa cat a fost calda cu mixerul, adaugand 2 linguri fructoza, zeama de la o lamaie, la care am adaugat si 2 oua "ametite" ca pentru chec.

Am asezat in tava intai blatul, am pus peste crema de quinoa si am lasat la cuptor pana am considerat ca este gata...si iata delicioasa prajitura.

Eu am fost insa cumintica, am luat aseara o bucatica mica mica..si asta seara una la fel de mica..
Fetele veterane, astept verdictul..primesc brevetul sau...mai incerc? :)

Va pup cu drag.
Sa aveti un week-end superb!
Iana.

#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 March 2011 - 10:09 AM

QUOTE(ana_iana @ Mar 4 2011, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci, a iesit o prajiturica delicioasa, formata din blat cu cacao si crema de quinoa.
Blatul : 4 oua, 2 linguri cacao cu continut redus grasime, 2 linguri fructoza, 50 grame migdale macinate.
Crema quinoa: am fiert 1 pahar quinoa in 2 pahare apa pana a scazut apa, apoi am mai adaugat 1 pahar si jumatate de lapte de soia, am fiert pana a ramas cu foarte putin lichid. Am ametit putin quinoa cat a fost calda cu mixerul, adaugand 2 linguri fructoza, zeama de la o lamaie, la care am adaugat si 2 oua "ametite" ca pentru chec.

Am asezat in tava intai blatul, am pus peste crema de quinoa si am lasat la cuptor pana am considerat ca este gata...si iata delicioasa prajitura.


Este corecta dpdv Montignac (poti sa faci o poza si sa deschizi un topic ?) dar am 2 comentarii :
* soia nu mai cumpara, las-o pe rafturi (dand o 'cautare' la discutiile de la sezatoare ai sa gasesti motivele). Puteai inlocui laptele de soia cu "lapte monti" = smantana dulce + apa
* 'cacao cu continut redus de grasime' nu-si are rostul deoarece prajitura are grasime deja de la oua, cacao si migdale



#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 March 2012 - 04:51 PM

QUOTE(Oskkar @ Mar 2 2012, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
apoi, mai e pe la sezatoarea veche o reteta de prajitura cu quinoa:

"ana_iana:

-----------
Scuze Rodica, acum mi-am adus aminte de ea (stiu ca tu mereu rogi fetele care citesc sezatoarea veche, sa semnaleze ceva retete pierdute pe acolo).


Multumesc Oskkar floare.gif Acum mai avem o prajiturica cu quinoa
Pacat ca ana_iana nu a mai aparut sa ne-o arate intr-o poza

#4 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 05 March 2012 - 08:51 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 2 2012, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc Oskkar floare.gif Acum mai avem o prajiturica cu quinoa
Pacat ca ana_iana nu a mai aparut sa ne-o arate intr-o poza



pai daca ana_iana nu mai vine sa puna poze ... nu ne ramane decat sa o prestam si sa punem noi :) ... cand mai facem comanda pe dried si luam quinoa tongue.gif
gata cu asteptarea ...

#5 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 28 July 2013 - 12:09 PM

A incercat cineva reteta?
Quinoa se pune peste blatul necopt ????Asa se vor impreuna si va iesi ca o budinca .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi