Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Prajitura Boema


6 răspunsuri la acest topic

#1 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 30 May 2012 - 06:28 PM

Prajitura Boema F1
(E o retetea de la sora mea gasita in caietul cu retete nemonti pe care inca il mai am)

Blat:
5 oua
un praf de sare (un vf de cutit)
5 lg fructoza
3 lg de apa
4 lg tarate de grau (sau ovaz)
4 lg faina macinis integral
3 lg cacao
1esenta de rom pentru insiropat blatul
1 plic praf de copt(mi-a fost teama ca din cauza taratelor nu va iesi pufos blatul si de aceea am pus praful de copt)

Crema:
1 ou intreg
100 g margarina (sau unt)
2-3 lg fructoza (aici fiecare puteti pune cat doriti de dulce,eu am pus doar 2 lg)
3 lg ness decofeinizat
200 ml frisca(facuta din smatana dulce Dorna 32%)

Pentru decor:
200 ml frisca (facuta din smatana dulce Dorna 32%)
ciocolata rasa

Pentru blat am separat albusele de galbenuse apoi am batut albusele spuma cu fructoza pana a capatat o consistenta lucioasa.Am adaugat cele 3 lg de apa si galbenusurile amestecand de jos in sus.Am incorporat apoi faina+taratele+cacaoa+praful de copt.Am tapetata tava cu hartie de copt si am rasturnat compozitia.Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii(adica nu s-a mai prins nimic pe ea) cam 30 minute la foc mediu.
Dupa ce s-a copt l-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca.Cand s-a racit complet l-am insiropat cu un amestec facut din esenta de rom+cateva lg de apa+1 lg-ta de fructoza.

Pentru crema am amestecat la bain marie oul intreg +margarina+fructoza+nessul pana s-a transformat intr-un sirop.La-am lasat sa se raceasca si apoil-am adaugat in frisca batuta nu prea tare.
Am insiropat blatul,am adaugat amestecul de frisca cu siropul de ness am decorat si am data la frigider.
Sa aveti o pofta buna dragele mele.

Miniaturi atașate

  • prajitura_boema.jpg

Editat de Sheng, 31 May 2012 - 08:03 PM.
corectat conf. precizarilor de la post#4


#2 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 30 May 2012 - 06:30 PM

si sectiune

prajitura_boema_sectiune.jpg

#3 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 May 2012 - 07:18 AM

Cristinuto mersicuri enorme pentru reteta floare.gif
Stii ce nu inteleg ? Care-s taratele de faina macinis integral. Ai vrut sa scrii faina macinis integral ?
Reteta de la care ai plecat de unde ai luat-o ?

#4 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 31 May 2012 - 06:02 PM

QUOTE(Sheng @ May 31 2012, 08:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cristinuto mersicuri enorme pentru reteta floare.gif
Stii ce nu inteleg ? Care-s taratele de faina macinis integral. Ai vrut sa scrii faina macinis integral ?
Reteta de la care ai plecat de unde ai luat-o ?

Sarutmana.Eu trebuie sa multumesc ca ma primiti si pe mine cu dulcegariile mele fie ele si monti.Retetea am gasit-o in caietul cu retete nemonti pe care inca il mai am.E o retetea de la sora mea.Da faina macinis integral am vrut sa scriu insa din graba a iesit tarate.Scuze.

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 May 2012 - 08:07 PM

QUOTE(cristinutza29 @ May 31 2012, 07:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Retetea am gasit-o in caietul cu retete nemonti pe care inca il mai am.E o retetea de la sora mea.

Nu cumva sa arunci caietul. Mai asteptam si alte retete minunate din el cheekkiss.gif

#6 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 05 June 2012 - 12:46 AM

Cristinutza floare.gif foarte apetisanta!
poti te rog frumos sa ne spui aproximativ dimensiunea formei tale in care ai copt blatul , multumesc anticipat .


#7 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 06 June 2012 - 11:44 AM

QUOTE(valery @ Jun 5 2012, 01:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cristinutza floare.gif foarte apetisanta!
poti te rog frumos sa ne spui aproximativ dimensiunea formei tale in care ai copt blatul , multumesc anticipat .

Tava mea nu e asa mare are 40x25.Insa punand tarate in blat nu a iesit asa umflatel desi am pus si un pic de praf de copt.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi