Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - quatre-quarts


4 răspunsuri la acest topic

#1 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 04 June 2012 - 08:22 AM

reteta am tot schimbat-o pt ca nu voiam sa folosesc indulcitor deloc, voiam sa gasesc o combinatie care sa potenteze gustul dulce din pudra de roscove (roscova era folosita in trecut in loc de zahar):

in mod normal toate cele 4 ingrediente se folosesc in cantitate egala, eu am injumatatit cantitatea de unt ghee pt ca prajitura iesea prea sfaramicioasa si am aduagat lapte de migdale pt a face prajitura un pic mai lichida, de consistenta aluatului de chec; prin urmare, pt 2 oua am folosit 50 de gr de pudra de migdale, 50 grame de pudra de roscove, 50 gr de unt ghee, lapte de migdale;

Ingrediente:
100 gr oua (echivalentul a 2 oua fara coaja tongue.gif )
50 gr faina de migdale
50 gr pudra de roscove
50 gr unt ghee
Sare
vanilie
lapte migdale
praf de copt/bicarbonat de sodiu (optional- eu nu sunt adepta prafurilor de afanare, daca vreti un chec mai aerat va recomand sa folositi-)
indulcitor (optional-pt fetele care prefera prajitura mai dulce-)


Ouale se separa, albusurile se bat bat cu un varf de sare. Galbenusurile se bat pana se ajunge la consistenta unei maioneze. Peste galbenusuri se adauga untul, pudra de migdale, pudra de roscove, sarea si vanilia. Se adauga un strop de lapte de migdale cat sa se poate amesteca in aluat (daca am redus din cantitatea de grasime, aluatul este mai degraba solid, este nevoie de ceva lichid –lapte de migdale- sa ajute la omogenizare). Mixul cu galbenusuri se rastaorna peste albusuri amestecand incet de sus in jos.
Se da la cuptor cca. 17-18 de minute intai la foc mediu, apoi la foc mic (pana cutitul iese curat).

am masurat tava:
L20xl8xh6; e o tava de chec mai mica; eu intr-adevar am facut cantitate mica, daca dublam cantitatile iesea ca un chec, nu asa plat;

Imagini atașate

  • post_247960_1338706986.jpg
  • post_247960_1338707038.jpg

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#2 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 04 June 2012 - 08:52 PM

Grozav Oskkar ! floare.gif
ma incanta mult de tot ca nu are nici un fel de indulcitor doar dulceata pudrei de roscove , abia astept sa incerc , sper sa-mi ajunga si mie cat este de dulce .Este mai putin dulce decat ciocolata de 75% asta ca sa-mi pot face o idee , multumesc anticipat . puszi !

#3 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 05 June 2012 - 09:15 AM

CITAT(valery @ Jun 4 2012, 06:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Grozav Oskkar ! floare.gif
ma incanta mult de tot ca nu are nici un fel de indulcitor doar dulceata pudrei de roscove , abia astept sa incerc , sper sa-mi ajunga si mie cat este de dulce .Este mai putin dulce decat ciocolata de 75% asta ca sa-mi pot face o idee , multumesc anticipat . puszi !

valery, nu stiu ce sa spun pt ca simturile sunt destul de subiective; apoi, am auzit pe multa lume spunand ca cioco Heidi 85% cacao e mai dulce decat Lindt 85%(aici, depinde si de calitatea pudrei de cacao)....mie quatre-quarts-ul mi se pare la fel de dulce ca cioco Lindt cu 85% cacao

Editat de Oskkar, 05 June 2012 - 09:15 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 June 2012 - 01:47 PM

Cam cat de mare e taviţa ? Pentru 2 ouă cred că-i micuţă

#5 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 June 2012 - 11:21 AM

QUOTE(Oskkar @ Jun 4 2012, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am masurat tava:
L20xl8xh6; e o tava de chec mai mica; eu intr-adevar am facut cantitate mica, daca dublam cantitatile iesea ca un chec, nu asa plat;

Multumesc smile.gif
Am pus raspunsul tau sus la prima postare.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi