Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Desert cu iaurt si visine


5 răspunsuri la acest topic

#1 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 15 June 2012 - 12:32 PM

Un desert minunat, rapid de facut si foarte racoritor. Eu, care nu prea ma dau in vant dupa iaurt am recunoscut ca intradevar este buuun.

Ingrediente pt 4 portii:
- 1 borcanel de visine din compot, de preferat fara samburi(eu aveam pus de anul trecut)
- 4 lingurite de gelatina praf
- 2 batoane/pastai de vanilie (eu nu a avut asa c aam pus esenta de vanilie)
- 2 galbenusuri de ou
- aproximativ 2 linguri de fructoza( eu am pus asa din ochi, dar aici depinde de cat de dulce va place, puteti pune si mai putin)
- 450 ml iaurt

Pentru gelatina, eu am folosit instructiunile de pe plic. Am inmuiat in 150ml apa, cam 10 minute, dupa care am pus pe foc, sa se topeasca de tot. Am lasat sa se raceasca umpic.
Intre timp am frecat galbenusurile cu fructoza, si apoi esenta de vanili. Apoi am turnat lichidul cu gelatina peste oua, si am adaugat iaurtul. Am amestecat bine.
In boluri se pun visinele, eu am pus cam 8 visine intr-un bol. Am turnat peste lichidul si am dat la frigider. Dupa aproximativ 2-3 ore sunt numai buna de mancat.

Poza este bineinteles, in timp ce o savuram, caci am uitat sa fac inainte la toate, sau in timpul procesului:)



#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 June 2012 - 10:53 AM

Arata foarte bine em_new_12.gif
Pe unde ai mai fost flu ? Acum esti in RO ?

#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 18 June 2012 - 10:58 AM

Si mie imi place reteta, dar n-am inteles foarte bine care e faza cu galbenusurile. Trebuie fierte si ele?
Te rog, imi explici si mie? Multam frumos.

Editat de adeje, 18 June 2012 - 10:59 AM.


#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 18 June 2012 - 12:06 PM

Dupa parerea mea merge si fara galbenusuri (si mie mi-au atras atentia) deoarece a pus gelatina

#5 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 18 June 2012 - 12:29 PM

CITAT(Sheng @ Jun 18 2012, 10:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Dupa parerea mea merge si fara galbenusuri (si mie mi-au atras atentia) deoarece a pus gelatina

E bine, ca asa crude nu le-as fi mancat. Multam.

#6 flu

flu

    Captain Cook

  • Membri
  • 486 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 18 June 2012 - 07:31 PM

Galbenusurile crude. Poate se poate si fara, nu stiu sigur.
Pai si in inchetata se pune ou crud, deci nu ar fii singurul desert cu ou negatit:)

Sunt bine, Sheng, mai intru si eu pentru niste inspiratii, dar mai rarut. Sunt in Ro demult, cred ca imediat se face un an, cu dor de a pleca iar, dar nu sunt posibilitati :)




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi