Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Perisoare cu sos


11 răspunsuri la acest topic

#1 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 September 2012 - 09:09 AM

Am folosit ca ingrediente:

aproximativ 1 kg carne tocata (eu am folosit amestec de porc cu vita, dar merge foarte bine cu carne tocata de pui/curcan)
2 cepe
2 ardei grasi
1 legatura patrunjel
4 linguri bulion
1 ou
sare, piper, oregano, foi de dafin
1 lingurita fructoza


Pentru compozitia pentru perisoare am amestecat carnea cu o ceapa taiata marunt, jumatate pe legatura patrunjel, ou, sare, piper.
Am format perisoarele pe care le-am fiert in apa. In acelasi timp am pus in apa, tocati marunt (ca pentru ciorba) ardeii si ceapa. Dupa ce s-au fiert perisoarele le-am scos intr-un castron iar supa ramasa am pastrat-o pentru sos.

Miniaturi atașate

  • Picture_262.jpg
  • Picture_263.jpg


#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 September 2012 - 09:10 AM

Intr-o tigaie adanca am “desfacut” bulionul impreuna cu un putina supa. Pe masura ce incepea sa fiarba mai adaugam putina supa si tot asa pana am terminat sosul.

Miniaturi atașate

  • Picture_265.jpg


#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 September 2012 - 09:10 AM

Cu cateva minute inainte sa se termine sosul (am folosit toata supa), am adaugat perisoarele, sarea, piperul, oregano si fructoza.
Dupa ce am oprit focul am adaugat patrunjelul si foile de dafin.

Partea buna la sosul facut in modul asta este ca sosul ramane gros, astfel incat nu mai este nevoie sa-l ingrosam. Eu am pus si fructoza pentru ca am vrut sa iasa dulceag.

Miniaturi atașate

  • Picture_268.jpg

Editat de adeje, 26 September 2012 - 09:14 AM.


#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 September 2012 - 09:11 AM

Le-am mancat cu piure de mazare.

Miniaturi atașate

  • Picture_282.jpg


#5 ancamat

ancamat

    Bucataras

  • Membri
  • 90 posturi

Postat 26 September 2012 - 09:13 AM

Arata grozav! Mi se face foame cand ma uit la pozele tale!

#6 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 September 2012 - 09:14 AM

CITAT(ancamat @ Sep 26 2012, 07:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata grozav! Mi se face foame cand ma uit la pozele tale!


Multumesc, eu asta mananc la pranz caci mi-am luat la mine la serviciu.

#7 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 26 September 2012 - 11:57 AM

Este foarte bine ca nu stim unde lucrezi ca altfel faceam coada la poarta la perisoarele tale
ghiana

#8 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 26 September 2012 - 12:06 PM

CITAT(ghiana @ Sep 26 2012, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Este foarte bine ca nu stim unde lucrezi ca altfel faceam coada la poarta la perisoarele tale


icon_rotf.gif icon_rotf.gif icon_rotf.gif icon_rotf.gif icon_rotf.gif

#9 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 27 September 2012 - 08:40 AM

CITAT(adeje @ Sep 26 2012, 10:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Le-am mancat cu piure de mazare.




Foarte bine arata mancarica ta!!! Piure de mazare faci din mazare din aceea verde congelata?



Si mai am si eu o intrebare adresata tuturor: eu am pus ceva muraturi pt. iarna asta cu otet, sare, fructoza si as vrea sa imi spuneti daca pot sa mananc la mese lipidice? De asemenea am facut ardei copt cu sos de otet, ulei, sare , fructoza... ce fac??La ce mese pot manca???



#10 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 27 September 2012 - 08:49 AM

CITAT(adry.b30 @ Sep 27 2012, 06:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Piure de mazare faci din mazare din aceea verde congelata?

Pentru piureul de mazare folosesc mazare galbena uscata (se gaseste la pungute, ultima data am cumparat din Real).

#11 adry.b30

adry.b30

    Bucataras

  • Membri
  • 115 posturi

Postat 27 September 2012 - 09:01 AM

CITAT(adeje @ Sep 27 2012, 09:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pentru piureul de mazare folosesc mazare galbena uscata (se gaseste la pungute, ultima data am cumparat din Real).


OK si sa inteleg ca o fierbem ca pe fasole si apoi o blenduim?




#12 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 27 September 2012 - 09:18 AM

CITAT(adry.b30 @ Sep 27 2012, 07:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
OK si sa inteleg ca o fierbem ca pe fasole si apoi o blenduim?

Eu o las la inmuiat cateva ore (isi mareste volumul) si apoi o fierb. Cand este fiarta si apa in care a fiert a scazut, o pasez (am o ustensila din aia cu care pasez, nu stiu cum se numeste) direct in cratita, pun sare si putin unt.
La gust seamana cu piureul de cartofi, de fapt in combinatia asta juri ca mananci piure de cartofi.
Poti cauta la sezatoare, au mai fost discutii pe tema asta, eu de la boni stiu.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi