Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Tort Amandina


6 răspunsuri la acest topic

#1 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 10 March 2013 - 12:09 PM

Vin si eu cu tortul meu prestat de ziua baiatului meu si va pun aici si reteta

Tort Amandina

INGREDIENTE:

Blat:6 oua.6 linguri fructoza,30ml apa,30 ml ulei,2 linguri cacao,8 linguri faina de migdale,1 praf de copt.

Sirop:400 ml apa ,fructoza dupa cat va place de dulce,esenta de rom.

Crema:3 galbenusuri,3 linguri fructoza,3 linguri cacao,250 gr.unt

Glazura: 2 tablete de ciocolata 75% cacao,150 ml frisca lichida,50 gr.unt.

Preparare:

Blat:Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 3 linguri de fructoza.Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de frucoza si uleiul dupa care se amesteca cu albusurile msctecand de jos in sus.Seamesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitia de oua amestecandu-se foarte bine.Se coacein cuptorul preincalzit la foc mediu vreo 30-35 min.

Crema:Se freaca untul cu fructoza.Separat se amesteca trei galbenusuri cu smantana si trei linguri de cacao si se pun pe foc pana da un clocot .Se lasa la racit dupa care se amesteca cu crema de unt si se mixeaza 1 min..Se adauga esenta de care va place,coaja de lamaie sau portocala(eu am pus de portocala ca aveam in borcan cu fructoza).

Glazura:Seincalzeste smantana pe foc darfara sa fiarba,se adauga ciocolata si untul si se amesteca pana se topesc.La fel,se pot adauga esente de care va plac.Se pune peste tort calduta,dupa ce il insiropam si punem crema intre cele 2 blaturi si se orneaza cumva pricepeti.Eu nu prea am avut inspiratie,asa ca ornamentele nu sunt prea monti,am vrut saornez cu frisca da nu mai aveam smantana pt.frisca asa ca...

Si iata poza,nu stiu cat de reusita este darla gust a fost foarte bun si s-a papat aproape tot.

2013_03_08_19.16.23.jpg

#2 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 10 March 2013 - 01:50 PM

Si o felie pentru voi

!2013_03_10_13.10.03.jpg

#3 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 March 2013 - 11:02 AM

Vai! De cand tot dau tarcoale amandinelor, dar nu stiam daca merge blatul cu faina de migdale. Clar e pe lista pentru urmatoarea ocazie D.gif .

#4 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 11 March 2013 - 01:43 PM

La multi ani lu' baiatu' si felicitari lu' mamica ! D.gif
ghiana

#5 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 11 March 2013 - 02:04 PM

CITAT(ghiana @ Mar 11 2013, 11:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
La multi ani lu' baiatu' si felicitari lu' mamica ! D.gif

Saru"mana!!!

#6 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 11 March 2013 - 11:18 PM

CITAT(leylaluly @ Mar 10 2013, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si o felie pentru voi

La multi ani fiului tau ! sa fie fericit si sanatos , mamica la fel sa se poata bucura de el .
Grozav de bine arata tortuletul tau ! hmmm, parca simt gustul grozav , si eu faceam foarte des amandinele , dar sub forma de prajitura era preferata fiului meu , Multumim ca ai venit cu dovada montificata em_new_15.gif em_new_66.gif

#7 leylaluly

leylaluly

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi

Postat 12 March 2013 - 08:21 AM

CITAT(valery @ Mar 11 2013, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
La multi ani fiului tau ! sa fie fericit si sanatos , mamica la fel sa se poata bucura de el .
Grozav de bine arata tortuletul tau ! hmmm, parca simt gustul grozav , si eu faceam foarte des amandinele , dar sub forma de prajitura era preferata fiului meu , Multumim ca ai venit cu dovada montificata em_new_15.gif em_new_66.gif

Multumesc pentru urari,a fost foarte bun,s-a mancat rapid.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi