Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - "Breadsticks" de conopida


2 răspunsuri la acest topic

#1 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 June 2015 - 01:43 PM

Nu prea reusesc sa gasesc o traducere pentru reteta asta - sunt practic niste felioare din conopida cu branza, nu prea uscate, dar care se pot tine in mana si cate merg perfect cu un sos de rosii.

- 1 capana de conopida
- branza de pus in compozitie (eu am avut un plic mic de branza pentru paste, dar cred ca merg 100-200gr cascaval, dar nu prea mult
- 1-2 oua (in functie de cat de mare e conopida si cat de mari ouale)
- condimente mediteraneene (cimbru, busuioc, oregano, rozmarin)
- usturoi pudra (optional)
- sare si piper


Conopida se spala si de baga in robot pana se face cam ca orezul (poate putin mai marunt, dar sa nu inceapa sa se faca piure). Eu am avut o capatana medie si una mica si le-am facut in vre-o 3 transe, ca nu incapeau in robotel. Se pune apoi intr-o tava de cuptor, cam in strat de vre-o 2, maxim 3cm (eu am folosit 2 tavi de ceramica, in reteta zicea de Jena, dar nu cred, sincer, ca are importanta). Se coace cam 20 min (la 190gr C) si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune intr-un prosop de bucatarie des (cred ca merge si tifon in mai multe straturi) si se scurge cat mai multa apa. Se pune apoi intr-un castron si se adauga ouale si condimentele si se amesteca bine. Amestecul rezultat se intinde intr-o tava (eu l-am pus in tava de la aragaz pe foaie de copt) si se intinde usor cu mainile, cam la 5mm grosime.
Se coace pana incepe sa se rumeneasca (eu tot la 190gr am pus, cam 30 min cred, dar acuma vad ca in reteta scria de 230gr, 18 min), se scoate, se adauga deasupra cascaval ras (merge si mozarella, sau orice branza care se topeste), eu am pus cat sa acopar si se mai lasa la cuptor inca 5-10 min (daca aveti cuptor cu incalzire de sus puteti s-o lasati doar pe aia ultimele 5 min).

Imi pare rau ca nu am poze doar cu preparatele astea, iar in poza se ansamblu nu se vad prea clar, dar o sa adaug poze cand mai fac.

#2 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 15 June 2015 - 10:41 AM

Multumesc frumos pentru reteta. Eu as vrea sa fac, sa mai rontaim....

#3 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2015 - 04:26 PM

Mie mi-au placut tare mult si chiar vreau sa mai caut retete rapide de rontait la zile de nastere sau chiar si vizite mai scurte.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi