Sari la conținut

Poză

retete scanate din caietul unei gospodine veritabile


69 răspunsuri la acest topic

#1 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 30 June 2006 - 09:30 AM

Azi am reusit sa ma tin de promisiune si sa scriu cateva retete de pe www.ajorza.org (dadusem link-ul, dar nu mai mere...).
Le-am cam scris asa cum erau, sunt 2 semne de intrebare unde era marginea de caiet si nu se vedea prea bine. Si o prescurtare (lg - probabil lingurita, ca am vazut ca "lingura" scria intreg). Dar cred ca nu sunt chestii insurmontabile.
Le rog pe specialiste sa scrie care retete li se par lor interesante (mie acestea mi s-au parut cele mai cele icon_biggrin.gif ).


First, 2 rete cu visine, ca e sezonul:

Prajitura cu visine

Blatul
6 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar. Se adauga 3 linguri cacao, 6 linguri ulwi, 1 lingurita amoniac inmuiat in 5 linguri de lapte, 200 g faina.
Aluatul iese nici moale, nici tare. Se coc doua foi. Se unge tava cu unt si se intinde cu lingura pet ava.
Crema
600 g lapte, 8 linguri zahar, 2 budinci de vanilie se fierb si cand este rece se amesteca cu 400 g unt. Albusurile se bat pe abur cu 200 g zahar si o vanilie, pana se ingroasa.
Glazura
5 linguri zahar, 2 lg cacao, 3 lg apa, 50 g unt se fierb pe foc.
1 kg visine
se pune o foaie, peste care se pune un strat de crema, un rand de visine, apoi iar crema, peste care se pune a 2-a foaie, o jumatate din spuma, apoi visine, restul de spuma, ciocolata rasa, cacao sau glazura.

Negri in camasa

4 galbenusuri, 120 g margarina, 200 g zahar se freaca bine, apoi se pun, pe rand, 200 ml lapte, 200 g faina, 30 g cacao si o lingurita de bicarbonat stins cu lamaie.
Dupa ce s-a copt si s-a racit, se pun deasupra albusurile batute pe abur cu 250 g zahar.
Aranjament :
 Blat
 Se unge blatul cu gem
 Se pun visine, nuci prajite si taiate, bucatele de ciocolata
 Spuma alba
Glazura : 100 g zahar, 100 g margarina, 2 linguri apa ( ? ), 2 galbenusuri
Glazura se pune calda peste albusuri.



o reteta pentru iubitoarele de branza de vaci:

Prajitura cu branza

200 g faina, 200 nuca macinata, 200 g zahar pudra, 150 g margarina (unt), 1 ou intreg, 0 vanilie, o jumatate praf de copt
Se amesteca toate si se pun intr-o tava unsa si tapetata.

Se pune si urmatoarea compozitie :
150 g margarina (unt), 150 g zahar pudra, o vanilie, 4 galbenusuri puse pe rand, 100 g stafide (tinute cateva ore in rom) si branza de vaci (aprox. 1 kg) bine zdrobita.

Se da totul la cuptor. Cand e pe 3 sferturi copt, se scoate si se pune spuma facuta din cele 4 albusuri. Pe deasupra se rade ciocolata.



#2 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 30 June 2006 - 09:34 AM

Julieta

Blat
3 oua, 3 linguri de nuca,, 1lingura faina, 3 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1 lingurita bicarbonat
Se face dublu, ca sa se obtina 2 blaturi.

2 foi dobos
3 oua, 2 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1 lingurita bicarbonat

Crema I
4 albusuri,3 linguri zahar se bat pe abur pana se ingroasa si se intinde peste foile de dobos.

Crema II
6 galbenusuri se freaca cu 5 linguri de zahar pe abur. Se pune vanilie. 200 g unt frecat spuma cu 200 g zahar pudra se amesteca cu crema rece.

Se aseaza astfel : dobos, albus, blat, crema, blat,albus, dobos.

Prajitura cu spuma cu zahar ars

6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar.
Se face un sirop pe foc din 150 g zahar, 1 lingura cacao, 150 g apa, care se fierbe pana ce se topeste zaharul. Se da de pe foc, se lasa putin deoparte, ca sa nu fie chiar fierbinte. Dupa ce spuma e gata batuta, se adauga in ea acest sirop, in fir subtire, batandu-se in continuare. Din sirop se opreste putin pentru a se insiropa blatul.
Se adauga galbenusurile cate unul, apoi se adauga 250 – 300 g faina, se omogenizeaza usor si se adauga praf de copt.
Se pune in tava tapetata si se da la cuptor.

Separat, pe foc se topesc 10 linguri zahar (fara sa se arda, ci numai sa se ingalbeneasca), apoi se ia de pe foc si se adauga 100 g apa si se fierbe in continuare,pana se face ca mierea (un sirop foarte vascos).
Se bat 4 – 6 albusuri cu zahar (1 -1) pana rezulta o spuma tare, apoi siropul vascos fierbinte se toarna in spuma, , in fir subtire, batand tot timpul.

Glazura
5 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura ulei, 1 lingura de apa, 1 lingura de rom (sau esenta diluata cu apa).


Linda

1 cana de zahar cu varf se arde. Apoi se adauga 300 ml apa, se las ape foc pana devine sirop. Se lasa la racit.

8 galbenusuri se freaca cu jumatate de cana de zahar,pana devine ca o pasta, apoi se adauga 100 g ulei (se amesteca toate la un loc).
Se adauga 1 lingurita amoniac stins cu sirop cald, dupa aceea ce adauga si siropul rece.
Se bat albusurile, se adauga jumatate cana zahar si se bat din nou. Cand sunt gata, se adauga peste compozitia cealalta.
Se amesteca si se adauga 2 cani faina.
Se coc 3 foi. Se unge tava foarte bine cu untura. Se pune cu polonicul compozitia (3 pol.).

Crema : 1 pachet unt, 200 g zhar pudra, esenta de rom

Se unge o foaie cu margarina, apoi cu crema.


#3 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 30 June 2006 - 09:36 AM

Prajitura londoneza

350 g faina, 5 galbenusuri, 100 g zahar pudra, 100 g unt, coaja si zeama de la o lamaie.

Se aseaza in tava si se unge cu gem de caise.

Peste blat se pune o compozitie facuta din:
7 albusuri batute, 250 g zahar, coaja si zeama de la o lamaie, un varf de cutit de bicarbonat. Se amesteca 300 g nuca.

Se da la cuptor (cam 20 de minute).


Prajitura cu unt

Aluat
250 g frisca, 250 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 4 oua, 300 g faina, 1 pachet de praf de copt, un pic de sare, 1 lingurita de suc de lamaie

Crema
125 g unt, 250 g zahar, 1 pachet de zahar vanilat, 4 linguri lapte, 200 g migdale

Frisca, zaharul, zaharul vanilatsi ouale se amesteca bine. Se adauga faina, praful de copt, sarea si sucul de lamaie. Aluatul sepune intr-o tava tapetata si se coace la 200 grd. C, cca 10 minute.

Intre timp, se pregateste crema, din untul frecat cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si migdalele.
Crema se intinde uniform deasupra aluatului si se continua coacerea inca 10 minute.


Prajitura cu albus

6 galbenusuri, 2linguri zahar tos, 200 g biscuiti, 1 praf de copt (stins cu zeama de la o lamaie), 2 linguri cacao, 150 g nuca macinata ; lapte – pana cand aluatul devine fluid

Se freaca cele 6 galbenusuri cu 200 g zahar, cu 1 praf de copt stins, 2 linguri cacao, 150 g nuca, 200 g biscuiti sfaramati si la urma se adauga incet laptele, amestecand continuu, pana cand aluatul devine fluid.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna compozitia de mai sus. Tava se introduce la foc potrivit, se lasapana cand aluatul este copt pe jumatate. Se scoate tava cu aluatul si se unge cu dulceata.
Se bat albusurile de la cele 6 oua. Se bat 10 linguri de zahar pana la culoarea roscat si se sting cu 4 linguri de apa. Siropul rezultat se adauga, pe rand, in albus, continuand batutul spumei. Spuma rezultata se toarna peste blatul acoperit cu dulceata si se introduce din nou la cuptor, la foc moale.
Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca. Se rade deasupra ciocolata si se taie cu cutitul ud.


Prajitura cu mac

Se freaca 2 oua intregi cu 80 g untura,200 g zahar pudra, 200 g mac macinat, 200 ml lapte caldut, 1 praf de copt, coaja de la o lamaie, 200 g faina.
Se coace in tava unsa si tapetata cu hartie.

Crema
200 g unt se freaca cu 200 g zahar pudra (sa fie foarte spumos), se pun 4 galbenusuri, pe rand, apoi se adauga zeama de la o lamaie.

Spuma din cele 4 albusuri se bate pe foc mic cu 8 ( ?) linguri de zahar.

Aranjament : blat, crema, spuma alba, ciocolata rasa.


#4 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 03 July 2006 - 08:25 PM

Sabe Li. pupic.gif am facut prajitura cu visine, a fost foarte apreciata de musafiri.
Nu te opri si pune toate retetele.Nici la mine nu merge linkul
icon_frown.gif

Editat de PARADIS, 03 July 2006 - 08:43 PM.



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#5 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 09:00 AM

Floare de colt

Blat
8 galbenusuri, 1 lingura de apa, 10 linguri zahar, 3 linguri faina, 2 linguri cacao, 5 linguri nuca macinata, albusurile batute bine separat si apoi puse in blat.
Blatul copt si racit se insiropeaza cu zeama de compot de ananas.

Crema 1
6 albusuri, 12 linguri de zahar se fierb pe aburi pana se ingroasa. Cand s-a racit, se adauga 100 g nuca de cocos, apoi se amesteca cu un pachet de unt (200 g).

crema 2
6 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de zahar, 1 budinca roz si 350 ml de lapte. Se fierbe pana se ingroasa. Cand e rece, se adauga 150 g unt.

Crema 3
Frisca bine batuta.

Crema 4
Glazura de ciocolata aruncata aiurea (sic !)

Aranjare : blat, crema 1, bucatele mici de ananas, crema 2, crema 3, crema 4.


Felia preferata

400 g faina se amesteca cu jumatate plic praf de copt, se adauga 120 g untura sau margarina, 120 g zahar pudra si 1 ou intreg.
Toate se inmoaie cu smantana, pana se face un aluat care sa se poata intinde usor. Din aceasta compozitie se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se umple cu crema.

Crema
200 g unt, 250 g zahar praf se freaca spuma
500 ml lapte (sau 400 ml), 4 linguri zahar, 4 linguri faina – se fierbe ca o scrobeala (ca o crema groasa). Cand s-a racit, se amesteca cu untul, punandu-se cate o lingura cu unt, pana se termina crema. Se imparte in 2.
In jumatate de crema se pun 2 linguri cacao, iar in a doua se pune vanilie dupa gust sau rom.
Crema cu cacao se pune pe prima foaie, iar cea alba, pe cea de-a doua. Deasupra se pune glazura de ciocolata.


Felii eschimos

5 oua, 300 g zahar tos, 100 g nuca macinata, 100 g faina, 8 linguri apa rece, 1 praf de copt
se freaca 5 galbenusuri cu 300 g zahar tos, 8linguri de apa rece, adaugate pe rand, nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina, in cuptorul incalzit in prealabil.

Crema
200 ml lapte si 2 linguri faina se fierb pe foc pana se ingroasa.
200 g unt, 250 g zahar pudra, vanilie – se freaca pana devine spumos si moale.

Se amesteca crema de faina, cate o lingura, cu untul frecat spuma. Se va obtine o crema bine legata, tare.

Glazura
2 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 pachet unt – se amesteca deasupra flacarii de la ochiul mic al aragazului, pana se inmoaie untul, apoi se continua amestecatul jos, pana se omogenizeaza.
Se intinde crema de unt peste blat, apoi glazura. Se tine la rece, pentru a nu se inmuia glazura.



#6 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 09:00 AM

Prajitura Rafaelo

Se face un blat din 10 oua.

Crema
2 ciocolate albe de cate 100 g se topesc cu 200 … (g apa ?)
din blat se taie o foaie subtire si se framanta in ciocolata.
150 g cocos se adauga in crema, apoi se adauga si 4 – 5 linguri frisca. Toate se amesteca bine.
Blatul se insiropeaza cu vanilie, se pune crema deasupra si apoi se imbraca in frisca. Peste frisca se pun 50 g cocos.


Prajitura cu foi

350 g faina, 70 g untura, 100 g zahar vanilat, 1 ou, bicarbonat stins, smantana (lapte cat cuprinde)
Se fac 4 foi (tava mica).

Crema
500 ml lapte se fierbe cu 4 linguri faina si 1 vanilie. Separat, se fierb 8 lg zahar, care se sting cu 4 linguri cafea.
200 g unt frecat spumos, cu sau fara zahar, se adauga dupa racire.


Prajitura Madina

Blat
9 oua, 9 linguri apa, 18 linguri zahar, 9 linguri nuca macinata si 9 linguri faina

Se imparte in 3 si se coace.
200 g zahar se caramelizeaza si se pune pe doua din blaturi.

Crema
3 galbenusuri, 400 ml lapte, 250 g zahar, 1vanilie, 4 linguri faina – se fierb pe foc, pana se ingroasa.
Cand e rece, se pun in 200 – 300 g unt frecat spuma. Apoi se pun peste cele 2 blaturi cu zahar caramel.
Peste foaia de deasupra se pune spuma de albusuri (3) batute cu 200 g zahar, iar deasupra se rade ciocolata.



#7 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 09:01 AM

Prajitura Lorena

Blat
Seface un piscot obisnuit din 7 oua, 3 linguri apa, 10 linguri zahar, 7 linguri faina si 3 linguri cacao.

Crema
5 galbenusuri, 100 ml apa, 250 g zahar, 3 linguri cacao
se fierb pe abur pana se ingroasa, cand e rece se pun in 300 – 400 g unt frecat spuma.

Spuma
5 albusuri batute spuma pe abur cu 200 g zahar si se pun 5 linguri zahar caramelizat, stins cu putina apa.


Prajitura cu cafea

5 galbenusuri, 150 g zahar – se freaca
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite ness
putina cacao

Se face un piscot maroniu. Se bat 5 albusuri cu 150 g faina. Cand e frecat galbenusul, se adauga 5 linguri apa fiarta.

Crema
4 oua intregi, 1 cana zahar se bat pe aburi
3 -4 lingurite ness
Cand e rece, se adauga 250 g unt.
Se taie piscotul se umple cu jumatate crema si jumatate se pune deasupra.
150 g nuca prajita se taie bucati mari si se pune peste crema.
1 albus se freaca cu 3 linguri zahar praf si 1 lingurita ness.


Antonius

250 g faina, 50 g unt, 140 g zahar, 1 ou intreg, putin amoniac, 100 ml lapte
din toate acestea se framanta un aluat si se coc 3 foi pe dosul tavii.

Crema
120 g nuci macinate, 100 g zahar, 2 linguri cacao, putin lapte
se adauga apoi 200 g unt frecat cu 200 g zahar pudra.
Se ung foile, iar deasupra se pudreaza cu zahar.


#8 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 09:02 AM

Prajitura eleganta

10 albusuri batue, 300 g zahar (15 linguri), 300 g nuci macinate, 3 – 4 linguri faina
se coc 3 foi pe dosul tavii.

Crema
10 galbenusuri se bat cu 300 g zahar, pe aburi, pana se ingroasa.
2 pachetele zahar vanilat
200 g unt se freaca si se amesteca cu restul cremei, dupa ce s-a racit.
Deasupra se pune crema si se rade ciocolata.


Prajitura Budapesta

8 oua (albusurile batute spuma), 8 linguri zahar, 8 linguri nuca macinata, 3 linguri faina, 1lingura cacao.
Se face un blat.

Crema
300 g lapte, 2 linguri faina, 8 galbenusuri, 1 lingura zahar, 400 g unt, 300 g zahar pudra

Spuma
8 albusuri, batute spuma cu 320 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, pe aburi.


Bezele Livia

6 albusuri batute spuma cu 300 g zahar, 250 g nuca macinata si 1 lingura otet.

Crema : 250 g zahar pudra, 200 g unt, 4 galbenusuri, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri cacao


Prajitura caramel


4 galbenusuri, 17 linguri lapte, 17 linguri zahar – se freaca pana se topeste zaharul, apoi se adauga :
17 linguri ulei, 24 linguri faina si 1 lingura cacao, un praf de copt.

Separat, se prajesc nuci (un borcan 340 g) si se amesteca cu aluatul. Dupa ce s-a racit, se insiropeaza cu sirop de portocale (esenta, 1 lingura).
Cele 4 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar. Separat, se caramelizeaza 400 g zahar. Dupa ce s-a topit zaharul, se toarna dintr-o data in albusurile batute spuma tare si se continua sa se bata pana ce se topeste tot caramelul.
Se pune peste foaie si se da la frigider.


#9 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 09:09 AM

Cremes frantuzesc

375 g faina, 150 g unt, 2 lingurite amoniac (mici), 6 linguri smantana.
Se fac 3 foi.

Crema
100 g faina, 300 g zahar, 500 ml lapte, 300 g unt
Jumatate din crema se amesteca cu cacao.
Deasupra se pune glazura.


Prajitura Carolina

210 g faina, 140 g unt, 40 g zahar pudra, 1 galbenus – toate se framanta si se face un aluat care se intinde cu mana intr-o tipsie.

In reteta e pusa o acolada la ingrediente si scrie « dublu ». Poate ca e in functie de marimea tavii…

Peste aluatul intins se pune un strat de gem de caise si se da la cuptor. Se lasa sa se coaca camp e jumatate, dupa care se scoate si se adauga urmatoarea umplutura :

Spuma de la 5 oua + 210 g zahar pudra + 150 g nuca macinata. Peste aceasta se presara 40g nuca taiata bucatele si se da din nou la cuptor.

Presupunerea mea e cas puma e numai din albusuri, nu din ouale intregi, dar asa scrie, « oua ».


#10 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 09:58 AM

Tortul de la miezul noptii

Blat : 4 oua, 125 g zahar pudra, 120 g faina, 60 g unt topit

Crema : 250 g ciocolata topita, 100 g zahar, 4 oua, 250 g unt, 1 lingurita esenta de cafea foarte tare ; 250 g biscuiti « limba de pisica »

Dupa ce blatul e copt, se taie in 3 parti si se umple cu crema preparata astfel :

Ciocolata se topeste pe abur cu 3 linguri apa.
Intr-un castron se amesteca zaharul, cele 4 galbenusuri si untul frecat spuma, apoi se adauga ciocolata topita, cafeaua si albusurile batute spuma.
Dupa umplere, se unge tortul si pe deasupra si se lipesc biscuitii in jurul tortului.
Se taie un carton de marimea tortului, se taie rondele reprezentand orele si limbile ceasului, se pune deasupra tortului, apoi se presara zahar tos. La servit, se poate flamba, pentru a fi mai spectaculos.


Prajitura fina

2 oua intregi, 100 g zahar, 50 g margarina, 1 lingura miere de albine, 1 lingurita amoniac
se fierb pe foc incet, pana ce da in clocot. Cand e rece, se pun 2 linguri lapte si 400 g faina.

Crema
4 linguri faina, 400 ml lapte – se fierb pana se ingroasa
2 galbenusuri (nu-mi dau seama daca acolada le cuprindea si pe ele la ingredientele care se fierb…)
200 g unt sau margarina
250 g zahar

Se amesteca compozitia si se imparte in 2 parti. Intr-o parte se pune lamaie si vanilie, in cealalta se pune cacao si esenta de rom.

Glazura
200 g zahar pudra se freaca cu 150 g margarina si cu cacao si 2 linguri apa fiarta.


#11 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 10:00 AM

Urmeaza 4 retete de foi cu miere:


Foi cu miere 1

3 linguri miere de albine, unt cat o nuca, 1 ou intreg, 2 pahare (cred ca scrie 41 dl ) de zahar, 2 pahare lapte, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde
Se fac 4 foi.


Foi cu miere 2

1 ou intreg, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 6 linguri zahar, 1 lingura untura, 1 lingurita amoniac, faina cat cuprinde.
Se fac 3 foi.


Foi cu miere 3

255 g zahar, 75 g untura, 3 linguri miere, 2 oua intregi, 1,5 lingurite bicarbonat, 4 – 5 linguri lapte

Se pun sa fiarba, amestecandu-se bine, pana se dizolva. Dupa ce se raceste,se adauga 600 g faina si se fac 4 foi, care se coc pe dosul tavii.

Crema : 500 ml lapte, 4 linguri gris, 350 g unt, 250 g zahar pudra

La mijloc se pune dulceata.


Foi cu miere 4

6 galbenusuri, 9 linguri zahar macinat, 4 linguri unsoare topita, 2 linguri miere, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde.
Se fac 3 foi.

Crema
Cele 6 albusuri se bat cu o cana de zahar pudra pe aburi ; cand e batuta spuma, se pun 2 linguri miere, 2 vanilii si putina nuca.



#12 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 10:01 AM

Prajituri cu miere:


Prajitura cu miere si nuca

500 g faina, 250 g miere incalzita pe foc, 3 galbenusuri, albusurile batute spuma, scortisoara, 1 lingurita bicarbonat, 200 g zahar, 150 g nuca macinata

Crema : 500 g smantana,120 g nuca, 200 g zahar


Prajitura cu miere

150 g zahar, 50 g untura, 2 linguri miere, 3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonate, 1 ou

Se fierbe compozitia pe foc mic, pana ce are o culoare caramel, dupa care se lasa sa se raceasca si se adauga faina cat cuprinde.se fac 4 foi si se coc pe dosul tavii.

Crema
250 g zahar, 250 g unt frecat spuma, 2 prafuri de vanilie
250 ml lapte se fierb cu 2 linguri faina, pana se ingroasa



#13 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 10:03 AM

Inca o retea cu miere:

Prajitura fina

2 oua intregi, 50 g unt, 1 lingura miere, 1 pahar zahar, 1 lingurita amoniac

se pune compozitia pe foc, pana incepe sa fiarba putin. Cand e rece, se adauga 2 linguri lapte si faina cat cuprinde. Se coc 4 foi.

Crema
4 linguri faina, 400 mllapte, 2 galbenusuri – se amesteca si se fierb.
200 g unt se freaca cu 1 cana zahar pudra.
Se imparte in 2 jumatati. In una se pune cacao, in cealalta se pune vanilie.

Glazura
1 cana zahar pudra,50 g unt, 2 linguri cacao – se amesteca si se adauga 2 linguri apa clocotita.


Prajitura foi cu crema

500 g faina, 300 g untura sau 500 g margarina, 2 oua, 200 g zahar, 1 praf de copt
Se inmoaie cu lapte si se fac 6 foi, care se coc pe dosul tavii. Cand sunt reci, le punem urmatoarea crema :

Crema
750 g lapte se fierb cu 8 linguri faina, 13 lingurite cacao.
Se amesteca mereu, pana se raceste, ca sa fie pufoasa.
Cand e rece, se amesteca cu :
250 g unt frecat bine cu 350 g zahar pudra si vanilie.

Se umplu foile si se taie a doua zi.


#14 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 10:15 AM

Si 3 retete de creme, interesante, as zice, chiar daca mai sunt si unele mici probleme de interpretare icon_biggrin.gif


Crema 1

200 g margarina, 2 oua intregi, 150 – 200 g zahar, 100 ml apa, cacao
Ouale se bat cu furculita. Compozitia se fierbe pe foc, pana se ingroasa.


Crema 2

4 oua intregi, 1 cescuta mica de lapte (100 ml), 3 linguri zahar pentru fiecare ou

Se fierb, amestecand cu telul, pana se ingroasa. Separat, se freaca un pachet de unt. Se bat 3 -4 albusuri spuma tare. Din zahar se face un sirop gros. Siropul fierbinte se baga in spuma. Dupa ce s-a sporit, se adauga untul si ouale si apoi se poate adauga nuca prajita si tocata marunt.


Crema 3

4 albusuri se bat spuma cu 10 linguri zahar. Se amesteca cu galbenusurile si se bate pe baia de apa pana se ingroasa.
Se freaca 200 g unt, fara zahar, apoi se amesteca.


#15 'Nico'

'Nico'

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 04 July 2006 - 10:40 AM

Multumesc pentru retete .

#16 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 01:11 PM

Prajitura Aura
12 oua, 600 g zahar, 100 g cacao, 2 linguri faina, 150 g apa, 2 pachete unt

Intr-o cratita se amesteca zaharul, cacao si apa. Se pune pe foc si cand s-a topit bine zaharul se da la racit.
Atentie !! Cand incepe sa clocoteasca, nu se lasa mai mult de 10 minute (aprox. 5 – 7 min.).
Cele 12 oua trebuie separate,inainte de a pune pe foc crema.
In crema care s-a racit se pun galbenusurile si se inglobeaza bine.
In albusurile batute bine se pun cele 2 linguri de faina si 3 linguri din crema.
Tava unsa bine si tapetata se baga in cuptorul bine incins si se coace.
Cele 2 pachete de unt se freaca bine si se adauga restul de crema.
Crema se pune peste blatul racit.


Prajitura colorata

500 g faina, 150 g unt sau margarina, 4 galbenusuri, putina sare, drojdie (pachetel de 25 bani…sic !) inmuiata in apa minerala/sifon/lapte, smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat bun de intins
Se imparte in 4 foi. Se pune prima foaie, peste care se pune marmelada acrisoara, apoi foaia a doua, peste care se pun cele 4 albusuri batute spuma cu 250 g zahar si amestecate apoi cu 250 g nuca macinata.
Urmeaza a treia foaie, peste care se pun 500 g rahat taiat bucatele mici, apoi a patra foaie.
Se lasa la dospit 2 ore. Se unge cu ou si se coace.



#17 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 01:12 PM

Prajitura Otilia

250 g zahar, 2 oua intregi, 1 lingura miere
se fierbe bine compozitia, se adauga 100 g lapte, in care se dizolva 1 praf de copt si 250 g faina.
Se coace la foc mic.

Glazura : 250 g zahar se amesteca cu 50 g cacao si 6 linguri lapte. Se fierbe si se adauga 200 g unt (margarina).


Tort international

8 albusuri, 210 g zahar vanilat – se bat spuma tare, se adauga :
210 g alune sau nuci macinate
20 g coaja portocala rasa
10 g coaja de lamaie rasa
1 baton ciocolata ras (dar cate g o fi avand batonul ?)

Din aceasta compozitie se fac 7 foi.

Crema : 100 g zahar, 6 galbenusuri, 2 linguri ness, 2 batoane ciocolata rasa

Se pun in baie de aburi pana se ingroasa, iar dupa ce s-a racit se adauga 250 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra.
Se umple tortul. Se glazureaza cu zahar ars si fructe dupa gust.


#18 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 01:13 PM

Prajitura Suhaida

400 g zahar, 100 g cacao, 100 g apa – se fierb la foc mic pana se tine picatura, apoi se invarte pana se raceste.
Se adauga 10 galbenusuri, pe rand.
10 albusuri se bat spuma tare cu 7 linguri zahar si doua treimi din crema, 7 linguri faina fara bicarbonat.
Se coace la foc potrivit.
Sfertul ramas din crema se amesteca cu un pachet de unt si se pune peste blatul rece.


Tort polar

Se face un piscot din 8 oua, care se coace in forma rotunda.

Crema : 150 g zahar pudra, 200 g unt bine frecat, 6 galbenusuri frecate unul cate unul
100 g ciocolata topita se amesteca cu untul si 2 linguri cacao.
Cele 6 albusuri se bat spuma bine, apoi se bat mai departe cu 100 g zahar pudra.

Se pune piscotul in forma rotunda, se toarna crema, apoi se lasa la congelat 24 ore. Dupa ce este inghetat, se decoreaza cu frisca.



#19 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 01:14 PM

Prajitura cu foi de napolitana

7 albusuri se bat cu 400 g zahar. Se imparte in 3 si se pune peste 3 foi de napolitana. Se dau la cuptor 5 minute.
Separat, se fierb 100g apa, 150 g zahar, 3 linguri cacao pana se ingroasa putin.
Se freaca spuma 400 g unt, apoi se adauga cele 7 galbenusuri, unul cate unul si apoi se fierbe siropul racit putin cate putin si se intoarce pe fiecare foaie de albus.


Bezele cu crema

4 albusuri se bat spuma cu 200 g zahar, 140 g nuci macinate, 2 linguri prezli (exact asa scrie, dar cine stie ce inseamna ?), coaja de la o lamaie
Compozitia se pune la copt sub forma de bezele, pe tava unsa cu untura.

Crema : 4 galbenusuri si 250 g zahar pudra se bat spuma tare, se adauga 2 linguri cacao, 2 prafuri vanilie, 200 g unt


#20 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 04 July 2006 - 01:16 PM

Mai este o retea de prajitura cu visine, pe care o scriu exact asa cum am gasit-o, dar astept sa-mi spuneti voi daca e corecta, adica se folosesc numai albusurile sau trebuie introduse cumva si galbenusurile.


Prajitura cu visine

6 oua
albusurile se bat spuma cu 300 g zahar
6 linguri apa fierbinte (cate una)
2 linguri ulei
300 g faina
1 praf de copt
visine





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi