Sari la conținut

Poză

iata mult cautatele retete de braga


Fără răspunsuri la acest topic

#1 m3rywal

m3rywal

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 01 August 2008 - 09:39 PM

ca sa nu mai cautati inutil , iata citeva retete simple , din Constanta , de braga autentica :

Reteta din gura-n gura:

Se ia bors ( nu foarte acru) se indoaie cu apa fierbinte, se amesteca bine-bine. Nu va pripiti, un strop de rabdare pentru a se raci, a se limpezi si gustul devine usor acrisor. Schimbam coordonatele, pastram potiunea: se toarna lichidul intr-un vas nou si adaugam zahar sau miere dupa gust. Potiunea dulce-acrisoara se toarna in sticla si se pune rapid la gheata.

Reteta oficiala

Se fierbe apa cu meiul macinat. Lichidul tulbure sau amestecul obtinut dupa racire, aflat la inceputul unei fermentatii alcoolice si acide, reprezinta braga proaspata sau dulce. La scurt timp dupa preparare, braga se inacreste, obtinandu-se braga acra. Braga devine tulbure, mucilaginoasa cu cantitati foarte mici de alcool si produse de fermentatie acida.

Tehnologia: intr-un rezervor cilindric si vertical, fabricat din otel inox alimentar se introduc : - 35 kg mei sfaramat; - circa 375 litri de apa potabila. Amestecul rezultat se fierbe timp de 3 ore, dupa care se lasa in repaos 1 ora. Se repeta operatiunea: se adauga iar apa, se amesteca, se fierbe pret de 10 ore. Dupa cea de a doua fierbere, amestecul se raceste complet. Pentru ca racirea sa se faca in timp cat mai scurt, masa vascoasa, ramasa in vasul de preparare, se scoate si se intinde la aer, pe scanduri curate si uscate. Masa racita se amesteca apoi cu apa si se lasa circa 8 ore, timp in care incepe fermentatia. Se mai adauga o cantitate de apa potabila, se strecoara prin sita, pentru retinerea impuritatilor vegetale grosiere, provenite din mei. Filtratul reprezinta braga proaspata sau dulce.






Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Bing (1)