Sari la conținut

Poză

Cheesecake ciocolatos-cremos :D


2 răspunsuri la acest topic

#1 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 02 June 2011 - 07:15 PM

Eu nu faceam cheesecakeurile cu blat intrucat nu pot suporta combinatia de unt topit cu digestivi. Imi place untul, insa nu in dulciuri, le consider prea fine si rafinate pentru a fi ingreunate cu unt. Exceptie fac biscuitii cu unt :D

Pentru blat:
100 g migdale crude
60 g caise uscate (se pot inlocui cu smochine/curmale)
155 g lapte de cocos (sub forma de crema, ce se gaseste in comert)
25 g fulgi de cocos (nu-i cautati in poza, ca nu-s)

Si pentru crema de branza:
doua cutiute (a 200 g) de branzica Fagaras (se poate inlocui cu crema de branza)
o cutiuta de iaurt grecesc (150 g)
doua oua
70 g pudra de roscove/cacao
55 g xilitol (indulcitor natural cu aspectul zaharului)
esenta de rom
1.JPG
Si pentru deasupra, desi in poza nu apar:
o lingurita de magiun fara zahar
o lingura fulgi de cocos

Se incepe cu blatul. Se rasnesc migdalele in robot, nu atat de mult incat sa devina faina pentru o idee mai crunchy.
2.JPG
Pe la jumatatea timpului de rasneala a migdalelor (adica dupa ce s-a facut loc in robot) se adauga si caisele uscate si se proceseaza inca putin (maximum 3 minute cu totul). Asta se amesteca bine cu laptele de cocos si fulgii de cocos si se pune intr-o tava cu pereti detasabili, presand bine bine de tot cu lingura pe fundul tavii (nu e nevoie de hartie de copt, datorita laptelui de cocos care este suficient de gras, nu se va lipi).
3.JPG 4.JPG 5.JPG
Se da la frigider cat timp preparam crema.

Se mixeaza branza cu iaurtul, apoi se adauga indulcitorul natural si se mai mixeaza o vreme la putere mare.
6.JPG
Intra in joc pudra de roscove/cacaua si romul.
7.JPG
Dupa ce-am omogenizat prin amestecare (si la sfarsit de tot mixare cam doua minute) pudra si romul, se pun si ouale. Pe astea nu le mai mixam, ci le incorporam usor in compozitie, doar cu furculita.
8.JPG
Se toarna peste blat si se da totul la cuptiorul preincalzit, vreo 40 de minute.
9.JPG
L-am lasat sa se raceasca tot in cuptor (intepaturile de furculita din poze sunt optionale) si dupa racire l-am dus in frigider .
11.JPG
Dupa ce l-am scos din inelul culinar am ornat cheesecakeul cu un strat foarte subtirel de magiun, cat sa nu cada razatura de cocos daca stranuti deasupra farfuriei :))
13.JPG 14.JPG

Desn si cremos, m-a incantat acest cheesecake. Si aroma de ciocolata e foarte puternica, imbinandu-se de minune cu crema de branza aromata cu rom si potrivit de dulce.
P5050121.JPG



#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 02 June 2011 - 07:19 PM

WAW. Asta e cuvantul. Tocmai am terminat de rontait ultimele migdale, ca am zis ca nu imi trebuiesc pentru altceva.

#3 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 03 June 2011 - 08:19 AM

Multumesc! daca-ti place ideea asta de blat poti inlocui migdalele cu orice alte oleaginoase care-ti plac. Eu as mai face si cu caju, dar un cheesecake de lamaie. Simt ca e o combinatie tare buna.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi