Sari la conținut

Poză

Prajituri de post ---help


6 răspunsuri la acest topic

#1 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 08 April 2005 - 01:00 PM

S-au mai postat prajituri de post pe culinar?Incerc sa postesc ,dar nu pot fara dulce. icon_cry.gif Cine are retete,rog din inima sa posteze.PLZ.

Va multumesc !


pupic.gif Va pup

#2 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 April 2005 - 10:03 PM

PRAJITURA CU MERE

Se amesteca:
o cana de zahar + o cana de faina + o cana de gris si un praf de copt pina rezulta un praf omogen.
Circa 1 kg de mere: se rad si se calesc (facultativ se pune scortisoara).
Tava se unge in strat gros cu aproximativ 1/3pachet margarina,peste care se presara o cana din praful amestecat, se pun mere apoi alta cana de praf si iar mere si apoi ultima cana de praf. Peste ultimul strat de praf se toarna cu lingura restul de margarina incalzita pina la stadiul de curgere.
Se coace cam 40-45 minute.


#3 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 09 April 2005 - 12:26 AM

Prajitura "Ziua si noaptea"

· 12 linguri de ulei
· 14 linguri de zahar
· 14 linguri de apa
· 18 linguri de faina
· 2 lingurite de praf de copt
· 1 vanilie
· 2-3 linguri cacao
· 1 cana de nuca macinata
Se amesteca bine primele trei ingrediente cu mixerul. Se adauga faina, in care s-a amestecat praful de copt si vanilie. La sfarsit se adauga nuca. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie. Deasupra se toarna cealalta jumatate, in care s-a amestecat cacaoa.

Clatite de post

· 100 g faina
· 100 ml apa minerala
· 50 g ulei
· 25 g zahar
· 10 g sare
Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu ulei. La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac mai groase. Ca desert, se pot umple cu magiun sau dulceata. Ca aperitiv, se pot umple cu varza, urzici, spanac etc.


Covrigei simpli


· 200 g zahar pudra
· 400 g margarina la temperatura camerei
· 600 g faina
· 1 plic vanilie sau 1 lingurita coaja de lamaie
Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se modeleaza covrigei in forme diferite. Se coc la foc potrivit. Se pot lipi doi cate doi cu marmelada

.

Si da un ochi la cornuletele lui Poca,si astea sint de post!


#4 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 09 April 2005 - 06:22 PM

Toate placintele la care se intrebuintzeaza foile de placinta subtiri(pate philo) pe care le ungi cu ulei sau jumate ulei ,jumate margarina topita ,si le umpli cu:mere rase, dovleac, nuci macinate , visine sau prune din compot(cu aspirina).Pentru fructe ce lasa zeama se amesteca cu cateva linguri pesmet sau gris.

Aceste foi se pot intrebuintza si la rulouri cu spanac,ciuperci,etc. Umpluturile se leaga cu 1-2 linguri de faina in loc de oua.

Tot de post este si Halvaua turceasca . O gasesti cu serch.
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#5 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 10 April 2005 - 07:14 PM

Multumesc pentru retete. floare.gif Mi se par destul de usoare si super gustoase. smile.gif

#6 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 11 April 2005 - 08:54 AM

NEGRESA DE POST

2 cani de apa calda, 2 cani de zahar, 1 cana de ulei, esenta de vanilie, esenta de rom; 1,5 pliculete de praf de copt (stins in otet), 5-6 linguri de cacao, faina (cat cuprinde, pentru un aluat ca o smantana groasa, ca la orice chec)

Se amesteca zaharul cu apa calda, pana cand zaharul se dizolva complet. Se incorporeaza apoi uleiul, amestecand bine, apoi se pun esentele, cacaoa, praful de copt stins cu otet . Se toarna faina, in ploaie, amestecand bine, pana se obtine o compozitie omogena.
Tava se unge cu ulei. Se coace prajitura la foc potrivit, timp de o ora (incerci cu scobitoarea).
Negresa e pufoasa si compacta in sectiune. Am folosit masura de 250 ml, chiar am masurat cu cana gradata. Cred ca ar merge de pus si bucatele de nuci prajite, dar e buna si simpla.
In reteta originala scria ca se opreste o cana din compozitie, care se toarna peste prajitura dupa ce aceasta s-a racit. Eu nu aveam chef sa mananc faina cruda, aaa ca am pus toata compozitia la copt. In cazul in care se respecta reteta si se glazureaza negresa, deasupra se presara cocos sau nuca macinata.

#7 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 18 April 2005 - 09:06 AM


Prajitura Iuliana - de post

Aici am facut-o ca o Alba-ca-Zapada de post (crema originala era caramel).

Foile sunt excelente:

10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de bors
1 lingurita bulion, dizolvata in putin bors sau apa
1 lingura amoniac
faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile - 3 foi)

Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Sunt excelente, f fragede. Crema am pus-o rece intre foi si prajitura s-a muiat in vreo 4-5 ore. Pentru cine prefera foile putin mai crocante, cred ca sunt bune de mancat si intr-un timp mai scurt.

Crema am facut-o din:
4 cani de apa, 8 linguri cu varf de faina
12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult, dupa gust)
coaja rasa de la o lamaie
Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.

Editat de Sabe Li, 22 November 2006 - 04:02 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi