Sari la conținut

Poză

Idei pentru aperitive facute de noi.


424 răspunsuri la acest topic

#21 diane

diane

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 September 2006 - 08:18 PM

Oly si BD arata super ce-ati facut voi acolo !! Felicitari!
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

#22 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 24 September 2006 - 08:28 PM

deci am facut tije de telina umplute cu o crema de roquefort putin unt si nuci.

[attachmentid=60452]

paté de ficat de pui. am pus ficateii de pui, curatati de grasime si pielite, in cuptor la bain-marie ( acoperit cu un capac) cca 30 min. apoi am bagat totul in mixer, cu unt ( la 650 gr ficatei -250 gr unt), sare, piper, putin din sucul lasat de ficat si putin porto. lasat la frigider si servit intr-un bol.

[attachmentid=60453]

paté de somon. in cantitati egale somon proaspat ( care se lasa in apa clocotita la foc mic nu prea mult timp, atat cat sa fie fiert, dar nu iasca) si somon afumat. se toaca totul cu cutitul cat mai mic posibil, se freaca cu putin unt, putin suc lamaie, si ceapa verde taiata marunt.

[attachmentid=60454]

salata de vinete

[attachmentid=60455]

chiftelute

[attachmentid=60456]

si ciuperci

[attachmentid=60471]

Miniaturi atașate

  • telina.jpg
  • pateficat.jpg
  • patesomon.jpg
  • vinete.jpg
  • chiftele.jpg
  • ciuperci.jpg

Editat de stella, 24 September 2006 - 08:46 PM.

Fan n_puiu for ever



#23 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 24 September 2006 - 08:37 PM

la *calde*
sarmalute in foi de varza si in foi de vita

[attachmentid=60457]

[attachmentid=60458]

rulade cu ciuperci si rulada cu spanac si telemea.(inainte de a mai merge la cuptor pt a se rumeni)

[attachmentid=60459]

tot la reci am mai avut tabouleh , somon afumat, cake cu masline,peperonatta gratinata, flan de dovlecei, salata de rosii, ardei si castraveti.

[attachmentid=60461]
[attachmentid=60462]
[attachmentid=60463]
[attachmentid=60464]







Miniaturi atașate

  • sarmalevarza.jpg
  • sarmalevita.jpg
  • rulade.jpg
  • bufet.jpg
  • bufet3.jpg
  • bufet4.jpg
  • bufet5.jpg

Fan n_puiu for ever



#24 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 24 September 2006 - 08:44 PM

la dulciuri eterna mea prajitura de ciocolata, una cu castane, lemon squares, dobos tort ( fara capacul de caramel, pun pozele la dobos), mousse de lamaie si una de prune, prajitura simonei cu foi lica ....
[attachmentid=60465]

[attachmentid=60466]

[attachmentid=60467]

[attachmentid=60468]

[attachmentid=60469]

si bineinteles nelipsitul platou de branza

[attachmentid=60470]

Miniaturi atașate

  • desert1.jpg
  • desert.jpg
  • desertcioco.jpg
  • licalica.jpg
  • dobos.jpg
  • branza.jpg

Fan n_puiu for ever



#25 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 24 September 2006 - 10:27 PM

Stella, felicitari sarbatoritei si sa va fie de bine bucatele de la petrecere ! icon_razz.gif

Am ramas muta de admiratie la munca pe care ai prestat-o, si inghitind in sec vazind pozele cu sarmalute. Jos palaria ! icon_biggrin.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#26 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 September 2006 - 11:34 PM

(stella @ Sep 24 2006, 08:37 PM)

rulade cu ciuperci si rulada cu spanac si telemea.(inainte de a mai merge la cuptor pt a se rumeni)

cum se face? tot aluat, umplutură...
mamă cât ai muncit, cum te-ai organizat?


#27 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 25 September 2006 - 06:30 AM

aceste rulade se fac destul de usor. cca 160 gr unt (eu pun sarat), cu faina si lapte se face un bechamel. se ia de pe foc cand e grosut,se adauga pe rand 4 oua, sare , piper (putin) si se varsa aceasta compozitie in tava de la aragaz. eu pun mereu hartie de copt. se da la cuptorul incalzit ( 180-200° cca). acest aluat face des * valuri* . n-are importanta. cand e rumenit aluatul, se rastoarna peste un stergar de bucatarie ud, si imediat se pune umplutura si se ruleaza. see lasa stergarul strans bine in jurul ruladei. cand se racesc se pot congela, ceea ce am facut.
dupa decongelare, sau cand sunt proaspete, dupa racire, se mai dau la cuptor sa se rumeneasca.
umplutura: un catel de usturoi, ulei masline (putin) ciuperci ( eu gasesc un amestec super la congelate), se lasa sa se coaca bine ( eventual se adauga cate un strop de apa).sare si piper. se intinde aceasta ciupercata, si deasupra se rade ( cu razatoarea mare) o branza tip cascaval eu pun gruyere.
sau spanac congelat ( foi, nu cel tocat) cu catel usturoi, ulei, cand e gata se intinde pe foaie, si se rade deasupra telemea.

cat despre organizare am facut chiftele, sarmale( de vita, cele de varza le-a facut o alta prietena) , cake olive, rulade, vinete din timp si congelat.
prajiturile si tortul sambata. peperonata si flanul de dovlecei ( taiati rondele si lasati cu putin ulei si usturoi in tigaie si cate un strop de apa atat cat sa fie al dente, apoi mixati cu muult patrunjel, 3-4 oua in functie de cantitate, si smantana, sare si piper. se varsa intr-un vas si dat la cuptor- daca vreti la bain-marie, eu ii bag asa pur si simplu, cine vrea pune si o mana de parmezan ras in compozitir. se serveste rece cu un sos de rosii optional) sambata dimineata. pateurile sambata seara.
iar duminica dimineata, salata de vinete, tijele de telina si tabouleh-ul.
si tot duminica dimineata am finisat mousse citron si cea de prune. voila.
Fan n_puiu for ever



#28 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 September 2006 - 08:17 AM

Inseamna ca e rulada de care tot mi-a pomenit Bolognese dar pe care tot n-am apucat sa o fac.
Faina si laptele din ochi? Aluatul este deci ca cel pentru choux cu diferenta ca nu-i pui zahar si il coci intr-o foaie intreaga.


#29 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 25 September 2006 - 08:32 AM

Stella,totul arata absolut minunat eusa_clap.gif Mi-ai dat cateva idei de aperitive deosebite.
Felicitari pt tot ce ai facut,pt modul in care te-ai organizat sa faci atatea bunatati.


#30 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 25 September 2006 - 08:59 AM

(Adriana Nicoleta @ Sep 25 2006, 06:17 AM)

Inseamna ca e rulada de care tot mi-a pomenit Bolognese dar pe care tot n-am apucat sa o fac.
Faina si laptele din ochi? Aluatul este deci ca cel pentru choux cu diferenta ca nu-i pui zahar si il coci intr-o foaie intreaga.


nu e ca la choux, pt ca topesti untul, pui faina la ochi si stingi cu lapte. deci un clasic bechamel. apoi adaugi ouale pe rand, si o coci in tava de aragaz.
la choux se fierbe laptele cu untul si se adauga faina deodata. si consistenta e alta. acest aluat de rulada *curge*. sper ca ai inteles ce vreau sa spun. o zi buna.

Fan n_puiu for ever



#31 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 September 2006 - 09:51 AM

Am inteles, daca nu-mi aduce Bofrost castanele ca vreau sa fac ceva cu ele pentru duminica, fac rulada asta. icon_smile.gif mersi

#32 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 September 2006 - 04:58 PM

Adriana si Stella am si eu o rulada asemanatoare cu rulada ta stella se numeste Rulada Aurica daca nu ma insel am luat-o chiar de aici de pe forum..nu mai stiu cine a dat reteta
Pun aici reteta (eu am incercat-o este foarte buna)
Rulada Aurica- Aperitiv
300 ml lapte,3 lg faina,putina sare=se fierb pina se ingroase.Dupa racire se
amesteca cu 5 galbenuse si albusele batute spuma.Se pune intr-o tava si se
coace la foc potrivit.Se scoate si se pune pe un servetel umed si se
ruleaza.
Umplutura///=o cutie pateu,100 gr unt,o lingura mustar,patrunjel
verde,sare,3 oua fierte taiete maruntel,parizel si ceapa dulce.
Se umple rulada si se serveste rece ca aperitiv.

Imi pare rau ca nu am facut poze si eu tot pe foaie de copt am pus-o se lucreaza foarte usor si este mult mai pufoasa

#33 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 September 2006 - 05:00 PM

Stella vreau si eu reteta de la prajitura cu castane, multumesc floare.gif


#34 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 25 September 2006 - 06:05 PM

stella,

Cum faci flan de dovlecei?
Si unde este reteta de pepperonata gratinata? Parca era pe aici pe undeva, dar n-o mai gasesc.

Multumesc

Bambina

#35 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 26 September 2006 - 07:18 AM

<< unde este reteta de pepperonata gratinata?>>

Aici: http://www.culinar.r...showtopic=12438

#36 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 26 September 2006 - 07:18 AM

(Cristina @ Sep 25 2006, 03:00 PM)

Stella vreau si eu reteta de la prajitura cu castane, multumesc floare.gif


ti-o dau , dar aici eu gasesc niste pachete cu piuré de castane congelat, si asta e ingredientul nr 1.
deci : cca 150 gr zahar ( nu ne plac prea dulci, reteta originala are 175 gr)+ un plic zahar vanilat si 125 unt se freaca bine. se adauga 4 galbenuse, cele 2 pachete de piuré castane ( 2x220 gr), 75 gr migdale macinate, 4 linguri de kirch ( eu pun tuica) si in final cele 4 albuse batute bat.
se pune compozitia intr-o forma ( a mea e de silicon) si se da la cuptorul incalzit cca 70 min la 180 °C.

ps. data viitoare cand o fac ,o voi pune la retete in imagini.

Fan n_puiu for ever



#37 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 26 September 2006 - 07:27 AM


stella,

Cum faci flan de dovlecei?

Bambina
[/quote]
am scris mai sus. acest flan se poate face si cu praz.
cantitatile sunt la ochi. dovleceii taiati grosolan, cu putin ulei masline si un catel de usturoi si putina ceapa (optional) tocata, se pun pe foc mare. se mai adauga putina apa, ca sa nu se arda. cand sunt aproape fierti, se scurg de zeama( o folosesc la supa eventual) si se mixeaza cu mult patrunjel, sare si piper. se adauga ( tot in mixer-blender) smantana si 3-4 oua ( in functie de cantitate ). cine doreste poate adauga si putin parmezan ras( optional) . se varsa compozitia intr-o tava, forma etc si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra,( si verificat ca e coapta cu scobitoarea eventual) . se lasa in forma ( eu am una de ceramica smaltuita speciala pt cuptor, dar e ok jena, sau oricare). se serveste rece, cu un coulis ( sos ) de rosii.
exista 2 variante, daca ai rosii bune, gustoase, le dai la blender cu putin usturoi, ulei de masline si basilic, si servesti asa crud, sau daca nu faci un sos de rosii, ca de spaghetti.
voila.
Fan n_puiu for ever



#38 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2006 - 10:52 AM

Stella, piureul tau e numai castana curata, asa-i? ca eu am luat castane piure la cutie din Franta si mi se pare ca au si zahar inauntru, in cazul acela elimin zaharul din reteta
mie nu prea imi plac dulciurile cu castane pentru ca sunt exagerat de dulci pentru mine dar imi plac castanele


#39 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2006 - 10:53 AM

Dana, mersi frumos si tie de idee, duminica am iar o intilnire de a noastra si ma tenta rulada asta, sa vad simbata cum stau cu timpul si ce gasesc prin casa sa-i pun ca umplutura si poate o fac.
icon_smile.gif

#40 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 26 September 2006 - 11:38 AM

(Adriana Nicoleta @ Sep 26 2006, 08:52 AM)

Stella, piureul tau e numai castana curata, asa-i? ca eu am luat castane piure la cutie din Franta si mi se pare ca au si zahar inauntru, in cazul acela elimin zaharul din reteta
mie nu prea imi plac dulciurile cu castane pentru ca sunt exagerat de dulci pentru mine dar imi plac castanele


Adriana uite poza cu piureul

[attachmentid=60680]
la ingrediente scrie pt fiecare 100 gr 70% castane si 30% zahar( pachetul are 220 gr)
ce ai luat tu din franta cred ca e crema de castane si e foarte dulce ( CRED)
fa niste calcule savante si redu masiv din zahar. o zi buna

Miniaturi atașate

  • castane_piure.jpg

Fan n_puiu for ever





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi