Sari la conținut

Poză

Meniu pentru seara de Craciun.


207 răspunsuri la acest topic

#1 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 07:08 PM

Am ajuns, in sfarsit blink.gif sa va arat meniul nostru de Craciun, deoarece de-abia acum s-au terminat distractiile la noi in familie biggrin.gif.
Am avut, incepand cu 16 dec., cand a fost ziua socrului meu care e si Stefan wink.gif numai evenimente fericite: zile de nastere- a bunicului, a socrelei mele, Sarbatoarea Craciunului... si ne-am tot intins, ca ne-a prins deja revelionul laugh.gif
Imi place luna Decembrie!!! mellow.gif
Va arat prima data mesele aranjate -cu aperitive si cu dulciuri + surpriza serii- casuta de turta dulce (teafara laugh.gif si luminata) si trenuletul de turta dulce pentru baietelul meu scump- Bogdan pupic.gif
Aici aperitivele:
[attachmentid=76767]
Aici dulciurile- Steluta de Craciun, Bradutii, Oamenii de zapada si Mosii Craciuni, la plural... caci am facut cam multi din fiecare biggrin.gif
[attachmentid=76768]
Si casuta cu trenuletul:
[attachmentid=76769]





Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 3.jpg
  • 8.jpg


#2 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 08:01 PM

APERITIVE:

1.SARATELE CU CASCAVAL:

[attachmentid=93432]

... cele mai bune din lume... sau asa mi s-or fi parut mie, acuma dupa post biggrin.gif
Ce mi-a placut mult la ele e faptul ca ies extraordinar de pufoase si ca sint fara praf de copt wink.gif

Reteta e urmatoarea:
-250 g. cascaval
-200 g. faina
-1 lingurita boia, dar merge si fara
-sare
-200 g. unt rece
-1 galbenus
-sare sau susan, chimen pentru presarat deasupra.
Eu le-am facut de sarbatoare, in forma de bradut, ca si asa am vrut sa fac bradutii Simonei B. si nu i-am facut pentru ca n-am gasit niciunde forme si ca sa incep sa fac alte sabloane... cool.gif m-am "distrat" destul cu casuta si trenuletul de turta dulce... biggrin.gif
- ingredientele:
[attachmentid=76772]
- se framanta un aluat din cascavalul ras, faina, un praf de sare, 1 lingurita boia si unt in fulgi:
[attachmentid=76773]
[attachmentid=76774]
- se face o bila care se infasoara in folie si se da la frigider 60 minute:
[attachmentid=76775]
- mi-am pregatit unicele forme de steluta:
[attachmentid=76776]
- apoi, se intinde aluatul in foaie de 1 cm si se taie fasii care se rasucesc si se coc- asta fiind varianta originala...eu le-am adaptat rolleyes.gif :
[attachmentid=76777]
- se incinge cuptorul la 180 grade. Se ung betisoarele, stelutele, cu galbenus batut, se presara dupa gust cascaval, sare, chimen sau susan si se coc 20 de minute.
Aici in tava, pregatite de copt:
[attachmentid=76778]
- galbenusul si susanul:
[attachmentid=76779]
- aici se vad si alea mici smile.gif -stelutele...:
[attachmentid=76780]
- coapte si frumoase:
[attachmentid=76781]
[attachmentid=76782]
- le-am intors, ca de obicei, sa le vedeti wink.gif :
[attachmentid=76783]
- pe masa, sub forma de braduti (sper sa-ti placa si asa Simona tongue.gif ):
[attachmentid=76785]

Miniaturi atașate

  • 4.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 11.jpg

Editat de sava laura, 02 April 2007 - 01:42 PM.


#3 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 08:08 PM

Imi merge netu' ingrozitor...
Mai incerc... si daca chiar nu reusesc acum sa va arat, revin...mai pe seara(noapte) sad.gif

#4 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 08:27 PM

2. PUDDING CU MURATURIi:

Avem nevoie de o portie de pudding-uri:yorkshire-pudding cu branza
[attachmentid=76786]
- se maruntesc 500 g. muraturi asortate- conopida, castraveti, gogosari, mini-stiuleti de porumb din conserva:
[attachmentid=76788]
- se amesteca impreuna cu 2 linguri de smantana, eu am pus in loc- maioneza:
[attachmentid=76790]
- se amesteca totul bine,se sareaza si se pipereaza dupa gust:
[attachmentid=76791]
- se repartizeaza compozitia pe puddinguri si se orneaza cu felii de masline verzi.(eu n-am pus ca nu prea ne place)
[attachmentid=76792]
- pe platou, langa banutii cu branza, pe care vi-i arat imediat:
[attachmentid=76793]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg

Editat de sava laura, 02 April 2007 - 01:44 PM.


#5 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 08:48 PM

3. BANUTI CU CAMEMBERT:

[attachmentid=93441][attachmentid=93442]

Ingrediente:
[attachmentid=76794]

RETETA: se ung cu unt 24 de banuti de paine de secara si cum n-am gasit niciunde asa ceva, am cumparat paine cu cereale pe care am taiat-o cu o forma rotunda:
[attachmentid=76795]
- se unge fiecare banut cu unt, eu am folosit Almette (ii place lui Bogdi), se lipesc apoi cate doi si se ung si deasupra:
[attachmentid=76796]
[attachmentid=76797]
- se taie transversal rotitele de camembert, care se mai taie inca o data in 24 de triunghiuri. Cam asa:
[attachmentid=76798]
Normal ca nu m-am apucat sa numar cate triunghiuri mi-au iesit biggrin.gif ci le-am pus pur si simplu pe banuti:
[attachmentid=76799]
- se presara boia si se orneaza tartinele cu boabe de struguri albe si rosii, eu am avut doar rosii:
[attachmentid=76800]
- pe platou, langa muraturi:
[attachmentid=76801]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Imagini atașate

  • 24.jpg
  • 23.jpg

Editat de sava laura, 02 April 2007 - 02:25 PM.


#6 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 09:01 PM

4. Carnati impanati cu branza:

Reteta:

-8 carnati grosi (sau cati aveti nevoie)
-200 g. branza Cheddar sau alta branza tare, taiata in felii. Eu am avut telemea.
-8 felii de bacon mai gros, afumat
-2 lingurite de mustar frantuzesc sau crema de hrean. Eu am ales hreanul wink.gif
Ingredientele:
[attachmentid=76802]
- despicati fiecare carnat pe lung, dar fara a desprinde cele doua parti. Umpleti cu branza si presati pentru a le reda forma:
[attachmentid=76803]
- rulati strans cate o felie de bacon unsa cu mustar sau hrean in jurul fiecarui carnat. Ca sa nu se desprinda, fixati la capete cu cate o scobitoare... ati vazut ce scobitori dragute am?! biggrin.gif
[attachmentid=76805]
- puneti sub gratar, daca aveti cuptor cu gratar, daca nu- la cuptor, intorcand din cand in cand pana ce baconul devine crocant si rumenit. Se tin doar cateva minute.
Langa celelalte aperitive:
[attachmentid=76812]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Editat de sava laura, 15 April 2007 - 07:57 PM.


#7 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 09:31 PM

5. TARTA-BRAD:

[attachmentid=93444]

-250 g. faina
-1 lingurita sare
-90 g. unt
-200 g. spanac
-4 linguri ulei
-2 linguri cascaval ras
-100 g. samburi de pin
-2 linguri otet
-sare, piper
-100 g. rosii mici (cherry)
-100 g. felii de branza topita felii, gen Hochland

Asta este reteta originala. Eu am facut aluatul intocmai, numai ca n-am mai avut nici timp- nici nervi biggrin.gif sa fac compozitia de spanac cum spune reteta si am facut un spanac normal, asa cum ii place lui Bogdi- cu faina si lapte mellow.gif E foarte usor de facut si de efect wink.gif
-tava pregatita si ingredientele aluatului:
[attachmentid=76828]
- untul se topeste cu 100 ml. apa. Se toarna apoi intr-un castron si se inglobeaza faina amestecata cu sare. Aluatul se da la rece 30 min.
[attachmentid=76833]
- se unge tava sau daca nu aveti tava de bradut, se decupeaza un bradut din hartie.
[attachmentid=76835]
- se intinde apoi aluatul, se aseaza deasupra sablonul si se decupeaza aluatul. Se face din restul de aluat un rulou care se aseaza pe marginea bradului. Se inteapa aluatul si se coace 30 min. la 180 grade.
Eu am scapat de faza asta biggrin.gif:
[attachmentid=76838]
- aluatul copt:
[attachmentid=76839]
- spanacul se paseaza cu ulei, cascaval, otet, sare, piper si samburi de pin. Eu l-am facut traditional smile.gif:
[attachmentid=76840]
- am umplut tarta:
[attachmentid=76841]
- din feliile de branza topita se taie stelute:
[attachmentid=76842]
- se taie rosiile in jumatate, ca niste globuri rolleyes.gif :
[attachmentid=76843]
- se orneaza frumos- si gata bradutul! biggrin.gif
[attachmentid=76844]
- pe masa, cu branza rasa langa, ca o zapada argintie mellow.gif :
[attachmentid=76845]
Lui Bogdi i-a placut tare mult, a si papat din el:stelutele de branza topita si rosiile laugh.gif

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 30.jpg

Editat de sava laura, 02 April 2007 - 02:28 PM.


#8 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 09:34 PM

Vedere de ansamblu- masa cu aperitivele biggrin.gif:
[attachmentid=76846]
Am sa revin cu restul, adica cu dulcegariile laugh.gif ca acum iar trebuie sa plec...
Sper sa va fi placut pana acum rolleyes.gif

Miniaturi atașate

  • 7.jpg


#9 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 30 December 2006 - 10:16 PM

Felicitari,felicitari ,felicitari !
Laura super meniu !
Abia astept sa pui si dulciurile.

Va doresc un An nou fericit !
Si abia astept sa vad si meniul de revelion.
pupici si
LA MULTZI ANI !

#10 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 30 December 2006 - 11:19 PM

Laura felicitari!
ca intotdeauna arata minunat totul si mereu aduci idei noi.
UN AN NOU FERICIT!!!!!

#11 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 11:31 PM

Nadia, iti multumesc frumos! Si tu ai facut numai minunatii de Craciun, si multe si bune biggrin.gif La Multi ani!

s_tana pupic.gif si multumesc mult! Ma bucur ca-ti place ce fac rolleyes.gif
Anul Nou sa va gaseasca cu bine! Si sa-ti traiasca puiutul scump!

#12 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 30 December 2006 - 11:31 PM

doamne, laura, de unde ai atata timp si rabdare si energie si idei sa faci toate minunile astea?

am notat toate ideile, sper sa am si timpul necesar sa le pun in practica.

felicitari pentru aperitive, arata exceptional. astept cu nerabdare dulcegariile;)
Zambeste, maine va fi mai rau!

#13 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 11:50 PM

Era sa uit meniul principal laugh.gif :
CIORBA:
[attachmentid=76859]
SARMALUTELE:
[attachmentid=76860]
FRIPTURA DE PORC:
[attachmentid=76861]
...pe care am s-o detaliez putin:
- muschiuletul de porc, portionat:
[attachmentid=76862]
- tava cu ceapa taiata solzisori si morcovi rondele:
[attachmentid=76863]
- peste care am asezat carnea:
[attachmentid=76864]
- am ales cateva mere:
[attachmentid=76865]
- pe care le-am scobit si le-am fiert in vin cca. 10 min. cu o lingura mare de unt in fiecare capacel:
[attachmentid=76868]
[attachmentid=76869]
- si cand au fost gata, le-am umplut cu varza calita:
[attachmentid=76870]
- si ce mi-a placut mie cel mai mult: cartofi piure modelati cu spritul si dati la cuptor cam 20-25 de min. Deliciosi!!! wink.gif
[attachmentid=76871]












Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 1.jpg
  • 3.jpg
  • 6.jpg
  • 2.jpg
  • 9.jpg
  • 8.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg


#14 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 December 2006 - 11:56 PM

Crisa, sint mai mult decat pasionata de gatit, sint addicted biggrin.gif si noroc ca am viteza, sint pe speed tot timpul laugh.gif ...dar si dupa asa un ospat nu-mi mai simt picioarele, spatele...
Si nu pot sa zic ca mi-e usor pentru ca niciodata nu ma ajuta nimeni rolleyes.gif ...dar nu fiindca n-ar vrea ci fiindca nu-i las eu tongue.gif

#15 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 31 December 2006 - 12:07 AM

foarte frumos si ingenios ca de obicei.
inca odata [attachmentid=76874] pt ideile de decor.
acum [attachmentid=76875] si pentru maine seara, va doresc
tie si familiei tale [attachmentid=76878] La multi ani !

iar tie in mod special un


[attachmentid=76879]

Imagini atașate

  • smiley_1331.gif
  • smiley_1483.gif
  • th_nystickie.gif
  • bqt0008g.jpg

Fan n_puiu for ever



#16 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 31 December 2006 - 12:39 AM

Si acum sa va arat si dulciurile: -prima data:

STELUTA DE CRACIUN:

[attachmentid=95604]

Reteta:
- 4 oua
- 120 g. zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 lingurite coaja de portocala
- 120 g. faina
- 60 g. unt
- 100 g. gem de portocale
- 1 lingura lichior de portocale
- 300 g. glazura de ciocolata
- fulgi de ciocolata alba si cu cacao pentru ornat
- 200 g. zahar fin cristalizat

Asa suna reteta originala si cred ca se vede un pic si din poza cum trebuia sa arate. Eu l-am pudrat cu zahar si i-am facut stelute din martipan colorat in rosu.

- ingredientele:
[attachmentid=76873]
- tava:
[attachmentid=76880]
- unsa cu margarina si presarata cu faina:
[attachmentid=76881]
- am pregatit ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala:
[attachmentid=76882]
- se bat spuma timp de 5 min. toate:
[attachmentid=76883]
- se cerne faina si se adauga ,treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca:
[attachmentid=76884]
- se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute:
[attachmentid=76888]
- dupa ce s-a copt, se lasa la racit:
[attachmentid=76889]
- eu am gasit doar dulceata de portocale intregi:
[attachmentid=76891]
- pe care le-am mixat:
[attachmentid=76892]
- se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil:
[attachmentid=76893]
- se aseaza deasupra cel de-al doilea blat:
[attachmentid=76894]
- aici trebuia sa fac glazura si sa ornez steaua cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici;se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul) dar eu am vrut o steluta "ninsa" biggrin.gif , asa ca tortul meu arata asa:
[attachmentid=76895]
Aici cu ornamente de Craciun facute de mine si sotul meu: lumanari din portocale!
[attachmentid=76896]

Despre tort nu pot sa spun decat ca a fost extraordinar, exact ce mi-am dorit de Craciun- un tort cu miros de portocale... si foarte gustos rolleyes.gif

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg

Editat de sava laura, 15 April 2007 - 06:16 PM.


#17 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 31 December 2006 - 12:42 AM

Stella, iti multumesc din suflet pentru tot! pupic.gif
Anul nou sa te gaseasca in liniste si fericire alaturi de familia ta!

#18 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 31 December 2006 - 12:52 AM

M-am gandit ca ar fi frumos sa va arat "decoratiile" ce le-am facut, mie mi-au placut mult si in cateva minute sint gata.

[attachmentid=95606][attachmentid=95607]

Avem nevoie de lumanari mici, rotunde-eu am gasit cu braduti wink.gif ...de portocale si cuisoare:
[attachmentid=76898]

- pe partea de sus a unei portocale desenati un cerc de dimensiunea unei lumanari. Trasati apoi "meridiane" pe coaja portocalei pentru a obtine patru parti egale. Taiati "capacul" trasat cu un cutit ascutit. Scurgeti sucul din deschizatura si apoi infigeti lumanarea in portocala. Infigeti cuisoare pe conturul cercului, in jurul lumanarii, precum si pe liniile ce impart portocala.

[attachmentid=76900]
[attachmentid=76902]

Frumoase, asa-i?!

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 19.jpg
  • 20.jpg

Editat de sava laura, 15 April 2007 - 06:27 PM.


#19 floricel

floricel

    Captain Cook

  • Membri
  • 424 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 December 2006 - 12:52 AM

Wow ce de bunatati ai facut! Super arata si cred ca asa au fost si la gust! smile.gif
Eu de cate ori intru pe culinar( si intru zilnic de cateva ori- sunt ca si drogata daca nu intru o zi pe site) ma minunez de bunatatile pe care le faceti voi!



Cum ai facut lumanarile din portocale?

#20 floricel

floricel

    Captain Cook

  • Membri
  • 424 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 December 2006 - 12:53 AM

Multumesc pentru explicatii!

Puneam intrebarea in timp ce tu o postai!



Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi