Sari la conținut

Poză

Retete din lumea araba si meniuri pentru Ramadan


1572 răspunsuri la acest topic

#41 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 14 September 2007 - 09:54 PM

Mbâssâs:
3 masuri faina de gris extra fina, 1 masura unt topit, 1 masura apa, sare.

Se lucreaza intr-un vas special pentru aluaturi de preferinta din lemn, bambus.

Se lucreaza la mana nu in robot. Se amesteca faina cu untul si se lucreaza bine apoi se adauga apa in care am dizolvat sarea putin cate putin si se lucreaza bine dupa care adaugam iar putina apa si iar lucram bine la mana pana obtinem un aluat fin si elastic.
Tot secretul este lucrul manual pentru ca, cu cat il lucram mai bine cu atat isi trage mai multa apa.

Apoi formam turtisoare rotunde si cat de cat suple pe care le cvoacem in tajine sau in tigaia de teflon(eu folosesc teflonul). Se rumenesc bine pe ambele parti.




Mbâssâs si painea cu susan:

Editat de Adriana Nicoleta, 17 September 2007 - 09:45 PM.


#42 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 14 September 2007 - 10:00 PM



Cele albe sunt MAKROUT LOUZ

Editat de Madyna, 17 September 2007 - 02:53 PM.


#43 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 14 September 2007 - 10:06 PM

MAKROUT AL GHARS:





Editat de Madyna, 17 September 2007 - 02:54 PM.


#44 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 14 September 2007 - 10:12 PM

Pentru a 2-a zi sfanta de ramadan am pregatit:
-Chorbat de miel (nelipsit, mai tarziu il voi inlocui cu chorba-ul de pui ca sa nu ne plictisim sau cu chorba al dolma)
-Bourak
-Kabab
-Prajituri ca cele de ieri + Dziriettes B'Icharbet



#45 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 14 September 2007 - 10:15 PM

(carmys @ Sep 13 2007, 08:25 PM)

رمضان كريم
Madyna, daca ai timp , te rog mult, scrie si retetele..... Multumesc mult


Carmys o sa pun inchallah retete la tot ce vrei ca am facut slava domnului si poze pas cu pas, numai sa imi spui anume ce te intereseaza. floare.gif


#46 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 14 September 2007 - 10:23 PM

Madyna
Vreau si eu rete smile.gif . Le vreau pe cele de la prajituri(mai ales cele albe). Da-mi cu cantitati cat mai exacte ca sa imi iasa si mie cum ti-au iesit tine.
Post usor si de acum incolo!


p.s Am multi colegi Muslims si am mancat bunatati in timpul aceste sarbatori de-ale voastre. De incercat nu am incercat nimic acasa, dar o voi face curand.(ba nu, am facut "painea" Andreei din Franta si mi-a placut mult tare).

Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#47 carmys

carmys

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi
  • Location:Timisoara

Postat 14 September 2007 - 11:12 PM

Multumesc Madina.... esti o draguta ... vreau retetele de la ciorba, bourak si de la prajituri...

floare.gif floare.gif floare.gif

"Dragostea face sufletele sa vorbeasca cu ingerii" Neagoe Basarab

#48 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 15 September 2007 - 01:19 AM

Madyna de unde anume din Algeria este soacra ta? Intreb pentru ca si eu am fost in Algeria cu parintii mei .Pupici
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#49 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 15 September 2007 - 07:00 AM

Ramadan Karim la toate celor care îl tin ! Bravo Madyna te tii tare !

Fac si eu supa (herera) dar asa la "fata" nu seamana cu a ta, a mea e rosie, sau poate tu faci "comme les algérois" baida (alba) ?

Maqrut nu-mi place nici sa ma picuri cu lumanarea, dar tu vad ca le faci altfel de cum le cunosc eu, poate le faci in stilul de la capitala Alger ? eu le stiu pe alea mai de la vest spre Maroc.

Sunt niste specialitati pentru ramadan (care se fac cel mai rar in ramadan) ZLABIA si SHAMIA (sau qalb el louz) daca le faci pas cu pas ai putea pune la retete in imagini ?

Pentru cei care nu stiu prajiturile astea doua sunt dulci de iti taie gâtul, eu nu prea ma dau in vant da la arabi e o traditie, ca si cum ar fi la romani carnatii de Craciun.

In prima zi am avut

- herera cu pui (asta e o adaptare de a mea, dar la arabi nu se prea intalneste versiunea asta)
- mancarica de dovlecel cu peste la tigaie

nimic dulce, arabu' meu nu prea e prieten cu traditiile arabesti, pentru el e o prostie sa te "otravesti" cu zahar dupa o zi light.

Ieri am avut

- herera (cu carne de vaca)
- bricks (au alta forma decat cela a Medynaei)
- fel fel (ardei, a nu se confunda cu denumirea de la nu stiu ce din israel)
- creveti simpli
- tajine cu masline si cartofi prajiti
- shamia (qalb el louz)

Am facut toate astea ieri deoarece am avut musafiri, dar azi nu fac nimic ca a ramas destul de ieri.

Va spun pe mai tarziu !



#50 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 15 September 2007 - 03:02 PM

In primul rand multumesc Andreea sa fie primit inchallah postul nostru al tuturor.

Prajiturile nu sunt asa dulci ca eu una nu suport dulcele care e foarte dulce. Sunt in majoritate facute din migdale adica sunt genul de chestii nu foarte dulci. E adevarat ca au multe chestii care sunt exagerat de dulci dar cele pe care le prepar eu nu sunt in top la capitolul asta.

Am poze pas cu pas la tot ce am pregatit si o sa le pun, promit.

La Makrout e adevarat Andreea ca am schimbat eu putin forma si le-am facut in cuptor nu in ulei incins.

Si inca ceva chiar daca nu sunt foarte dulci nici in varianta originala eu folosesc totusi fructoza in loc de zahar ca sa fie si mai light.

O sa revin cu preparatele de azi.

#51 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 15 September 2007 - 03:18 PM

Andreeala algerieni chorba este cam de doua feluri rosie sau alba, asa o clasifica ei.

A mea este alba dupa cum se vede, dar o sa o fac in curand si pe aia rosie ca sa mai schimbam.... cromatica.

La cpitolul prajituri pozele a ceea ce am preparat ieri:

Astea sunt preferatele mele, si mie chiar nu imi plac dulciurile:


DZIRIETTES B'ICHARBET:







Editat de Madyna, 17 September 2007 - 02:56 PM.


#52 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 September 2007 - 03:32 PM

Madyna, dupa ce ai scris un mesaj, vezi ca ai un butonel pe care scrie EDIT, sub mesaj, apasa pe el si scrie in acelasi mesaj cu poza si despre ce e vorba, ca asa se intelege greu care e una si care e alta. sad.gif

#53 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 15 September 2007 - 05:46 PM

Madyna, tot ce ai postat ca fotografie este de-a dreptul exceptional si chiar ca depui o munca titanica sa gatesti, faci minunatele prajituri si mai si postezi pentru noi. O rugaminte am si cred toate fetele vor aprecia faptul de a pune numele felului de mancare, dulce la poza respectiva.Acest forum are o mare difuziune nu doar pentru membrii activi dar si pe internet si e bine sa se stie cum se numesc felurile din pozele postate, uneori pe google image apare poza si numele ei pe care ti-l da la un search dupa nume mai ales.VA UREZ UN RAMADAN FERICIT si sa va bucurati de bunatatile aratate aici si sa aveti parte de pace si prosperitate.
Elena Malec
art stepping stones

#54 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 15 September 2007 - 06:38 PM

(peruzele @ Sep 15 2007, 03:46 PM)

Madyna, tot ce ai postat ca fotografie este de-a dreptul exceptional si chiar ca depui o munca titanica sa gatesti, faci minunatele prajituri si mai si postezi pentru noi. O rugaminte am si cred toate fetele vor aprecia faptul de a pune numele felului de mancare, dulce la poza respectiva.Acest forum are o mare difuziune nu doar pentru membrii activi dar si pe internet si e bine sa se stie cum se numesc felurile din pozele postate, uneori pe google image apare poza si numele ei pe care ti-l da la un search dupa nume mai ales.VA UREZ UN RAMADAN FERICIT si sa va bucurati de bunatatile aratate aici si sa aveti parte de pace si prosperitate.


Multumesc mult Peruzele, esti foarte draguta!

Iti promit atat tie cat si Adrianei ca imediat ce voi avea putin timp liber voi edita mesajele astfel incat sa fie clar fiecare poza carui fel de mancare(dulce) corespunde.

Acum din pacate sunt cam pe fuga pentru ca abia ce m-am apucat de gatit si trebuie sa termin o chorba si un alt fel de bourak(cu carne de pui) pana pe la 20:00...

....asadar sper sa revin mai tarziu cu noi poze si cu editarile promise biggrin.gif

#55 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 15 September 2007 - 07:53 PM

Si daca mai timp, cand editezi pune si retetele, asta ca sa fie totul ok.

#56 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 15 September 2007 - 08:53 PM

Madyna,vreau si eu reteta aceea de fursecuri....arata tare bine,si celelalte sunt inbietoare,dar nu cred ca voi fi in stare sa pregatesc asa ceva.Tot ce povestitzi voi aici(tu si Andreea,)imi sunt necunoscute...
de exemplu astazi am pregatit ciorba de linte,snitele,piure,salate,sarmalute in foi de varza,adica mancare obisnuita,cred ca mai mult romaneasca. smile.gif Sotzul meu imi povestea astazi ca Siria a avut un mare cuvant in materie de gastronomie,desi am impresia ca aici suntem la ''intersectie ''de lumi ,de culturi...

#57 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 15 September 2007 - 09:48 PM

(rym @ Sep 15 2007, 06:53 PM)

Madyna,vreau si eu reteta aceea de fursecuri....arata tare bine,si celelalte sunt inbietoare,dar nu cred ca voi fi in stare sa pregatesc asa ceva.Tot ce povestitzi voi aici(tu si Andreea,)imi sunt necunoscute...
de exemplu astazi am pregatit ciorba de linte,snitele,piure,salate,sarmalute in foi de varza,adica mancare obisnuita,cred ca mai mult romaneasca. smile.gif Sotzul meu imi povestea astazi ca Siria a avut un mare cuvant in materie de gastronomie,desi am impresia ca aici suntem la ''intersectie ''de lumi ,de culturi...


Ciorba de linte o fi aceeasi cu supa de linte? Si la algerieni se mananca traditional supa de linte dar nu stiu daca o fi acelasi lucru cu ciorba ta.
Sarmalutele in foi de varza ma innebunesc numai ca eu nu am varza acra, tu cum faci?


#58 Madyna

Madyna

    Captain Cook

  • Membri
  • 207 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Switzerland

Postat 15 September 2007 - 09:55 PM

(rym @ Sep 15 2007, 06:53 PM)

Madyna,vreau si eu reteta aceea de fursecuri....arata tare bine,si celelalte sunt inbietoare,dar nu cred ca voi fi in stare sa pregatesc asa ceva.Tot ce povestitzi voi aici(tu si Andreea,)imi sunt necunoscute...
de exemplu astazi am pregatit ciorba de linte,snitele,piure,salate,sarmalute in foi de varza,adica mancare obisnuita,cred ca mai mult romaneasca. smile.gif Sotzul meu imi povestea astazi ca Siria a avut un mare cuvant in materie de gastronomie,desi am impresia ca aici suntem la ''intersectie ''de lumi ,de culturi...


Nu stiu la care te referi tu ca fiind fursecuri ca niciunele nu sunt fursecuri, dar o sa fac eu niste fursecuri traditionale cu migdale maine si pun poze sa le vezi si daca iti plac iti dau reteta.

#59 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 September 2007 - 10:47 PM

(Madyna @ Sep 14 2007, 07:54 PM)





Dar astea?! Astea cum se fac?! Doamne, imi amintesc de turtele coapte pe plita bunicii....ce bunatate! Cum se fac?!

Scuzati de offtopic, dar bunica mai facea un fel "cu potiş", care cred ca e bicarbonat...aveau un gust deosebit...foarte fragede si bune! Mergeam la camp, "la intors" sau "la strans" si turtele erau deliciul nostru...cu zahar bineinteles biggrin.gif

#60 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 September 2007 - 10:56 PM

(Madyna @ Sep 15 2007, 07:48 PM)

Ciorba de linte o fi aceeasi cu supa de linte? Si la algerieni se mananca traditional supa de linte dar nu stiu daca o fi acelasi lucru cu ciorba ta.
Sarmalutele in foi de varza ma innebunesc numai ca eu nu am varza acra, tu cum faci?

madyna, la toate magazinele de albanezi,turci, in geneva la alligro si chiar la carrefour se gaseste
varza murata in vid.

[attachmentid=122903]

Miniaturi atașate

  • foivarza_136.jpg

Fan n_puiu for ever





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi